X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Paima coś pisała?
    Edit już mam! CIESZĘ SIĘ 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 21:04

Paima lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.

Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯

Kochana, mocno przytulam, bo musiałaś się najeść strachu 🫂 Dobrze, że udało się wydzwonić do ginekologa. Ja myślę, że SOR to jest ostateczność - w sensie jak coś się dzieje, to walić jak w dym, ale jeśli w ciągu tego czasu oczekiwania da się zorganizować wizytę prywatnie, to chyba w takim gabinecie jednak podejdą jakoś tak dokładniej. No ale ja nie mam najlepszych doświadczeń z SOR-em, bo u nas nie ma nawet ginekologiczne IP - od razu do szpitala na 3 dni, bo trzeba "pieniążki" zarobić 🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KejtKa, @Vienna, wciąż jestem z Wami myślami ♥️

Zaczarowan, Speranza :), Gregorka, notsobadd, Pati2804, Leśneintro, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.

Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯

Ale stres 😔
    A powiedz, co lekarz zalecił na te twardnienie?

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:19

Speranza :), Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Współczuję stresu! Lepiej w takich sytuacjach na IP ginekologiczną, jeśli jest oczywiście. Mam nadzieję, że lekarka Cię uspokoiła.

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Uff, to dobrze że już ok :). Lepiej dmuchać na zimne, więc dobrze że zareagowałaś

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ale stres 😔
    A powiedz, co lekarz zalecił na te twardnienie?

Kazała brać Nospe 3x dziennie.. Jakoś mnie to nie przekonuje jak mam być szczera. Narazie jest dobrze, wiec nie będę brała tyle razy Nospy..

Dziękuje za wsparcie i sorry, że tak się wcielam z moim problemem 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:19

Zaczarowan, Speranza :), elektro96, notsobadd, Fermina, Pati2804, Leśneintro, Gregorka, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    On na kanapę? Potem by dwa tygodnie go plecki bolały:P wkurzył mnie tym, że bezpodstawnie wydarł na mnie ryja, a wie, że tego nie toleruję. No i on jest pokrzywdzony. A poszło o to, że strasznie dziś głodni jesteśmy i jak wracałam do domu to zobaczyłam, że stoi jego auto, a ja muszę jeszcze do garażu jechać, więc pomyślałam, że mógłby odpalić piekarnik zanim przyjdę. Dzwonię do niego, że widzę, że jest w domu i żeby ruszył ten piekarnik a ten z mordą do mnie, że on 5 minut temu wszedł, a ja już się przypierdzielam. Więc powiedziałam wielmożnemu władcy, że zjebał mu się minutnik na samochodzie, ktory informuje plebs kiedy pan już wrócił i czy można do pana już się odezwać i się rozłączyłam 😇
    To najczęściej jest właśnie kłótnia o pierdoły 😂😆

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 maja 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ale dlaczego mówisz że nie ma szans się zagnieździć ? Partner musi zrozumieć przez co przeszłaś w diagnostyce niepłodności...

Na problemy z zagnieżdzeniem wskazują wyniki badania allo mlr i jedna ciąza biochem. U mnie jest problem z immunologią i z etapem zagnieżdżenia/względnie utrzymania świeżo zagnieżdżonego zarodka. Mam nadzieję, że test IPLE dużo wniesie i że immunolog z tymi wynikami coś wymyśli.

Ja już dziewczyny po treningu, wykąpana, biorę książke i chyba się położę. Zdecydowanie ten dzień mógłby się już skonczyć.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kazała brać Nospe 3x dziennie.. Jakoś mnie to nie przekonuje jak mam być szczera. Narazie jest dobrze, wiec nie będę brała tyle razy Nospy..

Może uda Ci się jutro skontaktować z Twoim lekarzem prowadzącym? Ja do swojego bym uderzała, bo mam największe zaufanie do niego właśnie. Bo ta babka nie jest Twoim lekarzem, czy jest?

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    I bardzo dziękuję za kciuki i dobre myśli.❤️❤️❤️

Przede mną była w gabinecie para, bardzo się przedłużyło, a wyszli oboje zapłakani i rozmawiali z panią w rejestracji, że zadzwonią jutro bo muszą podjąć decyzję co dalej i mówili coś o aminopunkcji 😭
    Nie mogę przestać o nich myśleć. 🙈

Polubiłam tylko za podziękowanie 🫂

Kurczę.. rzeczywiście, słaba sytuacja :(

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Nie przepraszaj 😘 Przecież po to tu jesteśmy, żeby się wspierać i dzielić się wszystkim, wtedy jest łatwiej 💪

Cieszę się, że jest już lepiej ♥️

Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Twoje problemy to nasze problemy :D :D :D Po to też mamy to forum :D

Zaczarowan, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

O boziu, jak dobrze ze wszystko w porządku 🥹
    Biedna, najadłaś się strachu…

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Może uda Ci się jutro skontaktować z Twoim lekarzem prowadzącym? Ja do swojego bym uderzała, bo mam największe zaufanie do niego właśnie. Bo ta babka nie jest Twoim lekarzem, czy jest?

Nie Dropsiku, nie jest.. Jutro planuję do niego napisać, dzisiaj już mu nie będę zawracała dupy 😂 zwłaszcza, że jest stabilnie. Ale dziękuje 😘

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, przytulam za ten okropny stres. Najważniejsze, ze wszystko ok 😘

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd jak ucho? I jak samopoczucie po Aromku? No i wreszcie - co z banem?? :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Na problemy z zagnieżdzeniem wskazują wyniki badania allo mlr i jedna ciąza biochem. U mnie jest problem z immunologią i z etapem zagnieżdżenia/względnie utrzymania świeżo zagnieżdżonego zarodka. Mam nadzieję, że test IPLE dużo wniesie i że immunolog z tymi wynikami coś wymyśli.

Ja już dziewczyny po treningu, wykąpana, biorę książke i chyba się położę. Zdecydowanie ten dzień mógłby się już skonczyć.
    Bierzesz pod uwagę immunoglobuliny albo szczepienia? Obyś trafiła na dobrego immunologa, który wam pomoże w końcu 🤞 Bardzo mocno kibicuje!

Speranza :), notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: