X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:17

grazka0022 lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Paima, Fermina czekamy na foteczki i na dobre wieści :)

Jestem już ❤️
    Ryzyka wyszły bardzo niskie, z USG dzieciątko zdrowe.
    Baaardzo nie współpracowało na początku - gdy tylko lekarz próbował zbadać serce, ono się odwracało 🙈
    Ale na sam koniec się udało.
    Nie potwierdził mi jeszcze płci 😃
    Zdjęcie wrzucę w środę po wizycie u lekarza prowadzącego bo dziś mam duuuużo ale wszystkie wydrukowane i niewyraźne 🙈🥰

Majuna, Speranza :), Pati2804, Chmurka21, Dropsik, Liyss🧚🏻, notsobadd, Prezesoowa, Rahia, Fermina, elektro96, MummyYummy, CoffeeDream, Gregorka, Zaczarowan, MagicznaNuta, Platynova55 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna, super wyniki! Czym tam pięknie podbilas żelazo i ferrytyne?

Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wywaliło mi dzisiaj całe spojrzenie na naszą znajomość o 180 stopni, na tą chwilę nie wiem co zrobić z tym faktem. Ale chyba stet-niestety masz rację 🫣
    Nie musisz podejmować żadnej decyzji tak na prawdę. Ochłoniesz, ona ochłonie i zobaczysz co się będzie dalej działo. Ale jednak starania, ciąże, dzieci a czasem już jak pojawiają się partnerzy to weryfikują się znajomości. Zostaną tylko najlepsi. Przykro mi, że tak się rozczarowałaś. Ja bym mocno to przeżyła i pewnie analizowała czy zawsze taka była czy teraz się zmieniła.
    Możliwe, że miała jakiś ukryty żal do Ciebie, ale no to mocno niedojrzałe zachowanie. Ty się na jej ciążę nie obraziłaś, nie odwróciłaś od niej a na pewno nie było to łatwe gdy samemu się nie udaje. Trzymaj się i daj znać jak się sytuacja będzie rozwijać.

notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:18

Leśneintro lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja pójdę umyć gary, bo wkurzył mnie stary i zamknął się w drugim pokoju :P rozważam nawet spanie na kanapie :D
    Oho! Też wesoło. Przerabiałam kłótnie dwa dni temu. Gdybym miała gdzie to bym się wyprowadziła wtedy, już się zastanawiałam jak podzielimy się opieką na dzieckiem 🙈🙈 Rzadko się kłócimy,ale moje hormony ciążowe nie pomagają i wszystko teraz odbieram razy tysiąc 😆
    Mam nadzieję, że u was następnego dnia też będzie już po kłótni 🤞

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dziękuję za kciuki i dobre myśli.❤️❤️❤️

Przede mną była w gabinecie para, bardzo się przedłużyło, a wyszli oboje zapłakani i rozmawiali z panią w rejestracji, że zadzwonią jutro bo muszą podjąć decyzję co dalej i mówili coś o aminopunkcji 😭
    Nie mogę przestać o nich myśleć. 🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna bardzo się cieszę z poprawy wyników, super! 🤩
    @Prezesowa a czym szanowny małżonek się naraził? Jak się naraził to niech on idzie na kanapę 🤪
    @Fermina ja naprawdę nie rozumiem tych komentarzy w Twoim kierunku… w dzisiejszych czasach gdzie kobiety rodzą w coraz późniejszym wieku… przykro mi, że tego słuchasz. Czekamy na kolejną wizytę 🤞🏻
    @grazka gratulacje 🥳 ciemnia to gówno, mam nadzieję że to wycofają, bo strasznie klaustrofobiczne uczucie

Majuna, Speranza :), Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jestem już ❤️
    Ryzyka wyszły bardzo niskie, z USG dzieciątko zdrowe.
    Baaardzo nie współpracowało na początku - gdy tylko lekarz próbował zbadać serce, ono się odwracało 🙈
    Ale na sam koniec się udało.
    Nie potwierdził mi jeszcze płci 😃
    Zdjęcie wrzucę w środę po wizycie u lekarza prowadzącego bo dziś mam duuuużo ale wszystkie wydrukowane i niewyraźne 🙈🥰

Takie wieści to my lubimy!! ♥️

Paima lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    I bardzo dziękuję za kciuki i dobre myśli.❤️❤️❤️

Przede mną była w gabinecie para, bardzo się przedłużyło, a wyszli oboje zapłakani i rozmawiali z panią w rejestracji, że zadzwonią jutro bo muszą podjąć decyzję co dalej i mówili coś o aminopunkcji 😭
    Nie mogę przestać o nich myśleć. 🙈
    Bardzo się cieszę, że u was wszystko super 🥰🥰

A co do tej pary to wiesz... Amniopunkcja czasem potwierdza, że dzieciątko jest zdrowe. To wcale nie są rzadkie przypadki. Trzeba wierzyć, że tak będzie u nich. Każda z nas na pewno dzisiaj o nich ciepło pomyśli, mi też się zaszkliły oczy jak to przeczytałam, i miejmy nadzieję, że od tej pory będą dostawać tylko dobre wyniki 🤞🤞

Paima, Pati2804, notsobadd, Speranza :), elektro96, Gregorka, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, to są bardzo dobre wieści! A lekarz to jakoś gamoń 😆 Widać mu bozia nie dała rozumku 🤷‍♀️🤦‍♀️

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Bardzo się cieszę, że u was wszystko super 🥰🥰

A co do tej pary to wiesz... Amniopunkcja czasem potwierdza, że dzieciątko jest zdrowe. To wcale nie są rzadkie przypadki. Trzeba wierzyć, że tak będzie u nich. Każda z nas na pewno dzisiaj o nich ciepło pomyśli, mi też się zaszkliły oczy jak to przeczytałam, i miejmy nadzieję, że od tej pory będą dostawać tylko dobre wyniki 🤞🤞

Tak, wiem, że Pappa to ogólnie jedna ogromna statystyka ale dużo emocji kosztowało mnie patrzenie na ich smutek. Dzięki za to, co napisałaś ☺️

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Majuna bardzo się cieszę z poprawy wyników, super! 🤩
    @Prezesowa a czym szanowny małżonek się naraził? Jak się naraził to niech on idzie na kanapę 🤪
    @Fermina ja naprawdę nie rozumiem tych komentarzy w Twoim kierunku… w dzisiejszych czasach gdzie kobiety rodzą w coraz późniejszym wieku… przykro mi, że tego słuchasz. Czekamy na kolejną wizytę 🤞🏻
    @grazka gratulacje 🥳 ciemnia to gówno, mam nadzieję że to wycofają, bo strasznie klaustrofobiczne uczucie

No okropne.. mnie zamknęła w tej szafce i kazała siedzieć 3 minuty w ciemności a potem miało mnie oślepić, no zawał prawie 😳 W ogóle jakaś ta pani psycholog była średnio empatyczna, tak trochę się podśmiewała i nie tylko ja mam takie odczucia bo kolega był po mnie i później dzwonił i mówił że jakaś taka dziwna

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam jeszcze pomarudzić apropo mojej rozmowy z „przyjaciółką”. Zastanawiam się czy to nie jest wpływ jej faceta. Generalnie mam z typem tzw. kosę bo jest typem okropnego przemocowca, wielokrotnie ratowałam jej dupe po kłótni z nim jak wybiegała z płaczem tylko z kluczykami od samochodu w ręku po awanturze czy szarpaninie. Niestety, nie dała się przekonać że nie buduje się życia z taką osobą, więc po którymś razie odpuściłam i przestałam tłumaczyć, jej życie. Po prostu nie chcę go widzieć. Podobno się ogarnął i teraz chłop idealny. I zastanawiam się czy idiota nie połączył kropek, że teraz jest zdana w dużej mierze na niego i nie sączy jej po cichu jadu do ucha i nie nastawia przeciwko mnie… bo generalnie ostatnio faktycznie kontakt nam trochę osłabł, ale taki ton jaki dzisiaj zastałam mnie po prostu zmiótł z planszy…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:18

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No okropne.. mnie zamknęła w tej szafce i kazała siedzieć 3 minuty w ciemności a potem miało mnie oślepić, no zawał prawie 😳 W ogóle jakaś ta pani psycholog była średnio empatyczna, tak trochę się podśmiewała i nie tylko ja mam takie odczucia bo kolega był po mnie i później dzwonił i mówił że jakaś taka dziwna

3 minuty? Mi kazała 10 😂 ale dobra pani była, podpowiadała mi z której strony trójkącik się pokazuje 😂
    Najważniejsze, że masz to za sobą, może do następnych badań wycofają się z tego dziadostwa

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunka, piękna poprawa wyników ♥️ a jak otworzysz paczuszki, poprosimy o przegląd 🤪
    Fermina - nie rozumiem tych komentarzy na temat wieku 🙄 co za średniowiecze…
    Fermina, Paima cieszę się bardzo z pozytywnych wieści z wizyt ♥️

Paima, Prezesoowa, Fermina, Majuna, Speranza :), Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie do domu. Byłam na spacerze, 10 tys. kroków dzisiaj zaliczone. Pogoda jest przecudowna! Sama przyjemność 😊

Prezesoowa, Fermina, Majuna, Speranza :), Chmurka21, Liyss🧚🏻, Dropsik, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super!! Bardzo bardzo się cieszę :) a mówił chociaż jaką płeć podejrzewa? Masz jakieś przeczucia co do tego? Czekamy w takim razie na środę na zdjęcia <3

Przez to, że maluch nie współpracował, nie skupiał się na płci, a ja nie dopytywałam o to , tylko obracałam się z boku na bok jak mi kazał 😂
    Po badaniach zapytałam, to mówił, że prawdopodobnie dziewczyna aaaaaale w ogóle nie ma pewności.
    Chcę mu wierzyć ale wolę zaczekać z nastawieniem się 😃

Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Notsobad, też mam przyjaciółkę z mężem przemocowcem. Niecierpię człowieka organicznie i z wzajemnością. Teraz są (całe szczęście) w trakcie rozwodu ale też ją nastawial przeciw mnie i np namówił, żeby nie przyjechała na panieński. Różnica jest taka, że ona nigdy nie była dla mnie niemiła i mimo wszystko ten patafian nie stanął między nami. Także mąż Twojej "przyjaciółki" może i jej sączy jad do ucha ale ona jest dorosła i ma wolną wolę, nie musi być od razu s****ką.

notsobadd, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ