Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Może być tak, a może też być tak, że on taki idealny tylko w jej opowieściach i ona odreagowała na Tobie, że miałaś rację.
Masz rację, może tak być, że odreagowała itp.
Ale niech się skapnie i przeprosi za takie teksty.
No naprawdę pojechała dziś dziewczyna 😕😕notsobadd lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Paima, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze u maluszka! 🥰
A ja odkopuję strony wstecz i widzę, że u Ciebie pęcherzyk i zarodek.
Na ten moment to super wieści.
Niedługo będzie serducho ❤️
Ale komentarzy lekarza też nie pojmuję 🙈
Jak zakaz na seks?
Może chodzi mu, że po porodzie? Już tak na zawsze? 🙈😂😂😂Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
@Femina @Paima - Cieszę się, że po wizycie wszystko w porządku 🥰
@Notsobadd - podpiszę się pod tym, co już napisała większość dziewczyn, że olała bym tą " przyjaciółkę ", być może to hormony, ale no raczej nie sądzę, że ciąża aż tak wchodzi na mózg, że się nie ogarnia, gdy komuś robi się przykrość, a zwłaszcza komuś bliskiemu
@Majuna - z twoich wyników również się cieszę ☺️ dobrze, że jest poprawa
@Speranza - wiesz jak to czasem z facetami bywa, za parę dni może zmienić zdanie i jednak Ci powie, że pójdzie na badania, może nie wszystko skreślone, a na pewno nie warto kończyć na tej jednej rozmowie. To bardzo delikatny temat dla facetów, wydaje mi sięPaima, Fermina, notsobadd, Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Paima wrote:A ja odkopuję strony wstecz i widzę, że u Ciebie pęcherzyk i zarodek.
Jak zakaz na seks?
Może chodzi mu, że po porodzie? Już tak na zawsze? 🙈😂😂😂
Hahah, ale mnie teraz rozbawiłaś. Może rzeczywiście już nigdy nie powinnam skoro się tak uparcie rozmnażam 🤣🤣🤣Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:A ja odkopuję strony wstecz i widzę, że u Ciebie pęcherzyk i zarodek.
Jak zakaz na seks?
Może chodzi mu, że po porodzie? Już tak na zawsze? 🙈😂😂😂♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Fermina wrote:@Notsobad, też mam przyjaciółkę z mężem przemocowcem. Niecierpię człowieka organicznie i z wzajemnością. Teraz są (całe szczęście) w trakcie rozwodu ale też ją nastawial przeciw mnie i np namówił, żeby nie przyjechała na panieński. Różnica jest taka, że ona nigdy nie była dla mnie niemiła i mimo wszystko ten patafian nie stanął między nami. Także mąż Twojej "przyjaciółki" może i jej sączy jad do ucha ale ona jest dorosła i ma wolną wolę, nie musi być od razu s****ką.
i to „całe szczęście” dodane w nawiasie, wyraza więcej niż tysiąc słów… 😁
Na pewno masz 100% racji, ja po prostu mam taką wadę że lubię się doszukiwać drugiego dna.Fermina, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:No też nie rozumiem, czyli według lekarzy, po zapłodnieniu już nie można się seksować przez 9 miesięcy?😅
Może się boją, że da się dorobić więcej palców czy co… 🤭Fermina, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Fermina wrote:Hahah, ale mnie teraz rozbawiłaś. Może rzeczywiście już nigdy nie powinnam skoro się tak uparcie rozmnażam 🤣🤣🤣
A kto wie co on miał na myśli 😜
Przecież obecnie ciąża i po 40tce nie jest niczym szokującym.
Komentarze z własną opinią powinien lekarz zostawić dla siebie . No CHYBA ŻE seks zagraża Twojemu życiu i zdrowiu 😜😅Fermina, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Wróciłam właśnie do domu. Byłam na spacerze, 10 tys. kroków dzisiaj zaliczone. Pogoda jest przecudowna! Sama przyjemność 😊
Ja jeszcze tysiąc i też będę mieć 😁elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:No też nie rozumiem, czyli według lekarzy, po zapłodnieniu już nie można się seksować przez 9 miesięcy?😅
No cóż, tak czy siak za późno bo nawet do wizyty nie wytrzymaliśmy. 😅 pójdę do mojego prywatnego. On zawsze namawiał na wykorzystywanie męża. -
Hej 🙂
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują 🫂
Ależ tu dzisiaj dużo przykrych sytuacji i krzywych akcji...
@notsobadd, brak słów na taką "koleżankę"... Hormony ciążowe absolutnie nie są usprawiedliwieniem chamstwa i braku empatii.
@grazka, widzę, że Twoja koleżanka też z tych mało empatycznych. No przykre to jest, nie musisz słuchać/czytać o jej ciąży, szczególnie, że zaznaczyłaś, że to dla Ciebie trudne.
@Speranza, podejście partnera też musi być bardzo frustrujące... Może jak emocje ogasną, to jednak uda się pogadać? Przecież powiedział, że ponownie wykona badania, więc skąd ta zmiana zdania?
@Fermina, lekarz też błysnął... No naprawdę, słabe to, 38 lat to jest zupełnie normalny wiek na rodzenie dzieci, litości... A z tym brakiem współżycia to wiesz - może gość się bzyka tylko w celach rekreacyjnych i z własnego doświadczenia mówi, że teraz to już ble 🙈
@Prezesoowa, @Suzie, widzę, że u Was dzień pod znakiem tarczycy 😉
Przepraszam, że nie odniosę się do Was wszystkich, ale jak zobaczyłam, że od rana mam do nadrobienia ponad 15 stron, to na zmianę szukałam dwóch kresek i skakało mi ciśnienie, bo myślałam, że jest jakiś forum alert 🚨 Dlatego już nie odpalałam notatnika 😊
Widziałam, że @Prezesoowa i @Pati wywoływały mnie do tablicy - dzięki za pamięć 😘 U mnie wszystko standardowo - czuję się nieźle, teraz przez ostatnie dwa dni pojawiły się jakieś bóle podbrzusza, ale leżenie pomaga, magnez też łykam, także myślę, że to fizjologiczne. Psychicznie też w formie - codziennie mi odwala na innym punkcie 🙈🤪
Miłego wieczoru 🥰Speranza :), Fermina, notsobadd, Prezesoowa, Gregorka, elektro96, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:On na kanapę? Potem by dwa tygodnie go plecki bolały:P wkurzył mnie tym, że bezpodstawnie wydarł na mnie ryja, a wie, że tego nie toleruję. No i on jest pokrzywdzony. A poszło o to, że strasznie dziś głodni jesteśmy i jak wracałam do domu to zobaczyłam, że stoi jego auto, a ja muszę jeszcze do garażu jechać, więc pomyślałam, że mógłby odpalić piekarnik zanim przyjdę. Dzwonię do niego, że widzę, że jest w domu i żeby ruszył ten piekarnik a ten z mordą do mnie, że on 5 minut temu wszedł, a ja już się przypierdzielam. Więc powiedziałam wielmożnemu władcy, że zjebał mu się minutnik na samochodzie, ktory informuje plebs kiedy pan już wrócił i czy można do pana już się odezwać i się rozłączyłam 😇
Przed chwilą dzwoniłam do męża, że ma piekarnik włączyć. Nie wiedziałam czym ryzykuję. 😅
Mam nadzieję, że Twój szybko i ładnie przeprosiMajuna, Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Haha dziewczyny ale czasami te kłótnie to samo życie. Mam wrażenie, że po prostu czasami nasi mężowi inaczej odbierają to co chcemy im przekazać 🤪
A w kłótni to jestem okropną wiedźmą niestety 🙈Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dziewczyny, byłam pilnie u lekarza, bo odczuwałam mocne twardnienie brzucha, jakieś kłucia.. Gadałam z położną i mi powiedziała bym jechała na sor.. na Sorze czekania na więcej niż 5 godzin. Umówiłam prywatna wizytę u ginekologa, babka zbadała mnie i wszystko gra, ale strach masakryczny.
Fermina a ten lekarz to jakiś.. nienormalny. Jak można tak powiedzieć kobiecie? 🤯