Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Nie dziwię się Wam dziewczyny. Ja robiłam te wszystkie badania z pierwszej strony forum i nie dostałam skierowań od lekarzy i się wkurzyłam i zapłaciłam sama. Chyba z 700 zł mnie to wyszlo.. i szkoda trochę kasy bo mogłam to zrobić w luxmed ale nikt nie chciał dać tych skierować a, że duma nie pozwala mi się prosić w nieskończoność to zapłaciłam 😂
No a najlepsze jest to, że te badania są w pakiecie.
Mąż to w ogóle ma szczęscie, bo jemu dają na wszystko. Wszystkie badania razem z holterem miał w luxmedzie w cenie pakietu, rtg klatki, usg jamy brzusznej, a pewnie jakbym ja chciała to mi nie dadząLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Nie dziwię się Wam dziewczyny. Ja robiłam te wszystkie badania z pierwszej strony forum i nie dostałam skierowań od lekarzy i się wkurzyłam i zapłaciłam sama. Chyba z 700 zł mnie to wyszlo.. i szkoda trochę kasy bo mogłam to zrobić w luxmed ale nikt nie chciał dać tych skierować a, że duma nie pozwala mi się prosić w nieskończoność to zapłaciłam 😂
Ja też za nie zapłaciłam sama, a teraz chcę żeby ktoś tylko na nie zerknal... 😅
Poziom witamin chciałam zbadać, bo po prostu muszę zrobić kontrolną morfologię i już naprawdę kasy mi szkoda... -
CoffeeDream wrote:No nie chcą... Podobno są jakoś z tego rozliczani.
Mi poprzednio internista nie chciała dać skierowania od razu na kwas foliowy i B12. Dała tylko na morfologię. Po czym wróciłam do mniej z morfologia i stwierdziła, że przyda się zbadać jednak kwas foliowy i B12 🙈
Agentka.. 😂 -
Prezesoowa wrote:A ja się rozglądałam za pakietem medycznym, żeby przyoszczędzić. To chyba szkoda mi nerwów, skoro i tak bym musiała zapłacić za pakiet i potem jeszcze za badania, a doszedłby mi kolejny powód do nerwów
Ja mam tylko dlatego, że mąż ma z pracy szeroki pakiet, więc mnie dołączył. Sama z siebie chyba bym nie płaciła, bo czasami szkoda nerwówZaczarowan lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:No nie chcą... Podobno są jakoś z tego rozliczani.
Mi poprzednio internista nie chciała dać skierowania od razu na kwas foliowy i B12. Dała tylko na morfologię. Po czym wróciłam do mniej z morfologia i stwierdziła, że przyda się zbadać jednak kwas foliowy i B12 🙈
Ja ostatnio byłam w szoku jak bez proszenia dostałam skierowanie na witaminę D!
Szczęka mi opadła bo to już luksus 😜😅Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Nie no po prostu ręce opadają… podejście dramat.
Zapytała o TSH, ale o FT3 o FT4 nie?
Mam nadzieję, że nie płaciłaś za tą „poradę” bo to się aż nóż w kieszeni otwiera.
Notsobadd - o której Twoja wizyta u gina?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Ja mam tylko dlatego, że mąż ma z pracy szeroki pakiet, więc mnie dołączył. Sama z siebie chyba bym nie płaciła, bo czasami szkoda nerwów
My mamy na tej samej zasadzie, jestem podpięta jako KONKUBINA 😂Suzie, Prezesoowa, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A ja się rozglądałam za pakietem medycznym, żeby przyoszczędzić. To chyba szkoda mi nerwów, skoro i tak bym musiała zapłacić za pakiet i potem jeszcze za badania, a doszedłby mi kolejny powód do nerwów
Ja dopłacam akurat niecałe 40 zł miesięcznie, bo mam z pracy. Akurat jeśli chodzi o kardiologa, onkologa, gin, do których chodzę to spoko. Wszelkie USG też fajnie, że nie muszę płacić. No i nie czekam w kolejkach jak na NFZ. Już nie pamiętam jak to jest czekać godzinę jak nie więcej czasami na swoją kolej. -
Prezesoowa wrote:Jakby mi się udało zmienić pracę to tam jest pakiet medyczny, ale czy nie szkoda nerwów? Nie wiem
Jak jest przy okazji i nie trzeba dużo dopłacać to spokoZaczarowan, Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jakby mi się udało zmienić pracę to tam jest pakiet medyczny, ale czy nie szkoda nerwów? Nie wiem
Szczerze mówiąc warto, tylko musisz wiedzieć jak zagadać i nie być do końca szczera.. tylko kręcić tak, by wyszło na TwojePrezesoowa lubi tę wiadomość
-
W sumie jeśli będę w ciąży to w luxmedzie też chcę wyżulić badania, ponoć badania same tam wskazują jak w systemie jest karta ciąży
Zaczarowan, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Enel med.
Tak, myślałam, że może powie jaką suplementacja mogę podciągnąć jeszcze wyniki.
Ale chyba będę musiała za radą @Prezesoowa wybrać się prywatnie do dietetyka klinicznego. Może dietety spojrzy na WSZYSTKIE moje badania i dopiero wysnuje jakieś wnioski, co można podciągnąć i w jaki sposób.Prezesoowa, CoffeeDream, Dropsik lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Nie wiem jak działa to w luxmed, ale pewnie pdoobnie jak w medicover. Ja właśnie w medicover robię wszystkie najważniejsze badania, a później z nimi latam do prowadzącego. -
Dziewczyny, mam nietypowe pytanie, może któraś z was wie.
Czy jak ktoś się pobił na imprezie firmowej to można mu za to dać dyscyplinarke? -
Prezesoowa wrote:Z tego co mi wiadomo to tak
Ok, dzięki, nie miałam kogo zapytać 🙈 -
Hej🪻 przyszłam się przywitać i powiedzieć,
że żyje 😅
Nie umiem się wstrzelić w temat, bo nie mam doświadczenia z lekarzamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 15:19
CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Nie jest to nigdzie tak szczegółowo opisane, ale podciągnęłabym art. 100 par. 2 ust. 6 kodeksu pracy
a macie taką sytuację w pracy?
To nie u mnie, tylko u kogoś innegoPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny