Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Nie dziwię się Wam dziewczyny. Ja robiłam te wszystkie badania z pierwszej strony forum i nie dostałam skierowań od lekarzy i się wkurzyłam i zapłaciłam sama. Chyba z 700 zł mnie to wyszlo.. i szkoda trochę kasy bo mogłam to zrobić w luxmed ale nikt nie chciał dać tych skierować a, że duma nie pozwala mi się prosić w nieskończoność to zapłaciłam 😂

No a najlepsze jest to, że te badania są w pakiecie.
    Mąż to w ogóle ma szczęscie, bo jemu dają na wszystko. Wszystkie badania razem z holterem miał w luxmedzie w cenie pakietu, rtg klatki, usg jamy brzusznej, a pewnie jakbym ja chciała to mi nie dadzą :P

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Nie dziwię się Wam dziewczyny. Ja robiłam te wszystkie badania z pierwszej strony forum i nie dostałam skierowań od lekarzy i się wkurzyłam i zapłaciłam sama. Chyba z 700 zł mnie to wyszlo.. i szkoda trochę kasy bo mogłam to zrobić w luxmed ale nikt nie chciał dać tych skierować a, że duma nie pozwala mi się prosić w nieskończoność to zapłaciłam 😂

Ja też za nie zapłaciłam sama, a teraz chcę żeby ktoś tylko na nie zerknal... 😅
    Poziom witamin chciałam zbadać, bo po prostu muszę zrobić kontrolną morfologię i już naprawdę kasy mi szkoda...

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No nie chcą... Podobno są jakoś z tego rozliczani.
    Mi poprzednio internista nie chciała dać skierowania od razu na kwas foliowy i B12. Dała tylko na morfologię. Po czym wróciłam do mniej z morfologia i stwierdziła, że przyda się zbadać jednak kwas foliowy i B12 🙈

Agentka.. 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja się rozglądałam za pakietem medycznym, żeby przyoszczędzić. To chyba szkoda mi nerwów, skoro i tak bym musiała zapłacić za pakiet i potem jeszcze za badania, a doszedłby mi kolejny powód do nerwów :P

Ja mam tylko dlatego, że mąż ma z pracy szeroki pakiet, więc mnie dołączył. Sama z siebie chyba bym nie płaciła, bo czasami szkoda nerwów :P

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No nie chcą... Podobno są jakoś z tego rozliczani.
    Mi poprzednio internista nie chciała dać skierowania od razu na kwas foliowy i B12. Dała tylko na morfologię. Po czym wróciłam do mniej z morfologia i stwierdziła, że przyda się zbadać jednak kwas foliowy i B12 🙈

Ja ostatnio byłam w szoku jak bez proszenia dostałam skierowanie na witaminę D!
    Szczęka mi opadła bo to już luksus 😜😅

Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie no po prostu ręce opadają… podejście dramat.
    Zapytała o TSH, ale o FT3 o FT4 nie?
    Mam nadzieję, że nie płaciłaś za tą „poradę” bo to się aż nóż w kieszeni otwiera.

Notsobadd - o której Twoja wizyta u gina?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam tylko dlatego, że mąż ma z pracy szeroki pakiet, więc mnie dołączył. Sama z siebie chyba bym nie płaciła, bo czasami szkoda nerwów :P

My mamy na tej samej zasadzie, jestem podpięta jako KONKUBINA 😂

Suzie, nick nieaktualny, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja się rozglądałam za pakietem medycznym, żeby przyoszczędzić. To chyba szkoda mi nerwów, skoro i tak bym musiała zapłacić za pakiet i potem jeszcze za badania, a doszedłby mi kolejny powód do nerwów :P

Ja dopłacam akurat niecałe 40 zł miesięcznie, bo mam z pracy. Akurat jeśli chodzi o kardiologa, onkologa, gin, do których chodzę to spoko. Wszelkie USG też fajnie, że nie muszę płacić. No i nie czekam w kolejkach jak na NFZ. Już nie pamiętam jak to jest czekać godzinę jak nie więcej czasami na swoją kolej.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jakby mi się udało zmienić pracę to tam jest pakiet medyczny, ale czy nie szkoda nerwów? Nie wiem :D

Jak jest przy okazji i nie trzeba dużo dopłacać to spoko :D

Zaczarowan, nick nieaktualny, CoffeeDream, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jakby mi się udało zmienić pracę to tam jest pakiet medyczny, ale czy nie szkoda nerwów? Nie wiem :D

Szczerze mówiąc warto, tylko musisz wiedzieć jak zagadać i nie być do końca szczera.. tylko kręcić tak, by wyszło na Twoje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeśli będę w ciąży to w luxmedzie też chcę wyżulić badania, ponoć badania same tam wskazują jak w systemie jest karta ciąży :P

Zaczarowan, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Enel med.
    Tak, myślałam, że może powie jaką suplementacja mogę podciągnąć jeszcze wyniki.
    Ale chyba będę musiała za radą @Prezesoowa wybrać się prywatnie do dietetyka klinicznego. Może dietety spojrzy na WSZYSTKIE moje badania i dopiero wysnuje jakieś wnioski, co można podciągnąć i w jaki sposób.
    Zdecydowanie pod tym względem mogę Ci polecić dietetyka. Nikt tak dokładnie nie przeanalizował naszych wyników badań, jak ta dziewczyna wczoraj na wizycie. Uważam, że warto 😊

nick nieaktualny, CoffeeDream, Dropsik lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W sumie jeśli będę w ciąży to w luxmedzie też chcę wyżulić badania, ponoć badania same tam wskazują jak w systemie jest karta ciąży :P

Nie wiem jak działa to w luxmed, ale pewnie pdoobnie jak w medicover. Ja właśnie w medicover robię wszystkie najważniejsze badania, a później z nimi latam do prowadzącego.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Paima jesteśmy z Toba <3 tuptamy pod gabinetem, niech doktor zrobi ładne fotki dla ovu - cioć :D

Dziękuję 🥰🤩🥰

Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nietypowe pytanie, może któraś z was wie.

Czy jak ktoś się pobił na imprezie firmowej to można mu za to dać dyscyplinarke?

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    O Boziuniu a przepisała Ci konkretne czy kazała sobie wybrać samej ?
    Nic mi nie przepisała :( biorę żelazo z Aliness, bo miałam jeszcze je w domu od kogoś z rodziny. Czy robię źle?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tego co mi wiadomo to tak

Ok, dzięki, nie miałam kogo zapytać 🙈

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🪻 przyszłam się przywitać i powiedzieć,
    że żyje 😅
    Nie umiem się wstrzelić w temat, bo nie mam doświadczenia z lekarzami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 15:19

CoffeeDream lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie jest to nigdzie tak szczegółowo opisane, ale podciągnęłabym art. 100 par. 2 ust. 6 kodeksu pracy :) a macie taką sytuację w pracy?

To nie u mnie, tylko u kogoś innego :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2024, 11:50

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ