Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Nic mi nie przepisała
biorę żelazo z Aliness, bo miałam jeszcze je w domu od kogoś z rodziny. Czy robię źle?
Kochana przerażają mnie niektórzy lekarze, a żeby zjadłam już na tych parametrach ferrytyne podniosłam na zestawie Feroplex - laktoferyna- witamina C z poziomu 19 do 56 w 5 tygodni, a tak to zaczynałam od poziomu 9. Przyjmowanie żelaza na dłuższą metę powoduje stany zapalne więc trzeba uważaćsamo żelazo nie podnosiło mi ferrytyny - trzeba zadbać o wchłanianie i często badać czy rośnie;)
Prezesoowa, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Prezesoowa wrote:Nie jest to nigdzie tak szczegółowo opisane, ale podciągnęłabym art. 100 par. 2 ust. 6 kodeksu pracy
a macie taką sytuację w pracy?
Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Czekam z Wami pod gabinetem
Jak mi się nie chce dzisiaj pracować... ble..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Notsobadd - o której Twoja wizyta u gina?
Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Ja też nie jestem specjalistą od prawa pracy, podyskutować zawsze warto
No ba, wiadomo że wartoGdzie jak nie na naszym targu
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂
Trzymam kciuki, żeby owulka dopiero nadchodziłaPamiętam, że masz dość długie cykle, więc wszystko jest możliwe
notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem
Speranza, Prezesowa z Wami człowiek nie zginie. Wyniki skonsultuję, kodeksu pracy liźnie… 🤪MummyYummy, Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd
A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?
Do dupy. Śluzu nie ma w ogóle. Mąż mnie przeprasza w wiadomościach, a mi się chce płakać 😂 Trzymam się tylko dlatego, że tusz był dość drogi i trochę szkodaSperanza :), CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Czekam na wieści od Paimy ♥️
Zaczarowan, Prezesoowa, Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd
A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?
Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:A co u Ciebie? Sikałaś jeszcze?
I dużo tego kremowego sluzu znowu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 15:36
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane
Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?
Tak, z takimi też. Niestety."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Tak, z takimi też. Niestety.
To musi być strasznie ciężkie do zniesienia psychicznie… takich „rodziców” nie rozszarpać na miejscu 🙄Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻