Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Nic mi nie przepisała
biorę żelazo z Aliness, bo miałam jeszcze je w domu od kogoś z rodziny. Czy robię źle?
Kochana przerażają mnie niektórzy lekarze, a żeby zjadłam już na tych parametrach ferrytyne podniosłam na zestawie Feroplex - laktoferyna- witamina C z poziomu 19 do 56 w 5 tygodni, a tak to zaczynałam od poziomu 9. Przyjmowanie żelaza na dłuższą metę powoduje stany zapalne więc trzeba uważać
samo żelazo nie podnosiło mi ferrytyny - trzeba zadbać o wchłanianie i często badać czy rośnie;)
Prezesoowa, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Prezesoowa wrote:Nie jest to nigdzie tak szczegółowo opisane, ale podciągnęłabym art. 100 par. 2 ust. 6 kodeksu pracy
a macie taką sytuację w pracy?
Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Czekam z Wami pod gabinetem

Jak mi się nie chce dzisiaj pracować... ble..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Notsobadd - o której Twoja wizyta u gina?
Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Ja też nie jestem specjalistą od prawa pracy, podyskutować zawsze warto

No ba, wiadomo że warto
Gdzie jak nie na naszym targu
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂
Trzymam kciuki, żeby owulka dopiero nadchodziła
Pamiętam, że masz dość długie cykle, więc wszystko jest możliwe
notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Speranza :) wrote:Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem

Speranza, Prezesowa z Wami człowiek nie zginie. Wyniki skonsultuję, kodeksu pracy liźnie… 🤪
MummyYummy, Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd

A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?
Do dupy. Śluzu nie ma w ogóle. Mąż mnie przeprasza w wiadomościach, a mi się chce płakać 😂 Trzymam się tylko dlatego, że tusz był dość drogi i trochę szkoda
Speranza :), CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Czekam na wieści od Paimy ♥️
Zaczarowan, Prezesoowa, Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd

A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?
Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Jutro sikne, ale raczej dla formalności bo nic nie czuję. Dziś badałam sobie szyjkę i jest tak jakby w innym miejscu 😄 zawsze jak wkładałam palec, to była na przeciwko odrazu, tylko że wysoko. A dziś była, tak jakby z tyłu, to pewnie nic nie znaczy 😅Prezesoowa wrote:A co u Ciebie? Sikałaś jeszcze?

I dużo tego kremowego sluzu znowu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 15:36
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Speranza :) wrote:Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane
Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?
Tak, z takimi też. Niestety."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Tak, z takimi też. Niestety.
To musi być strasznie ciężkie do zniesienia psychicznie… takich „rodziców” nie rozszarpać na miejscu 🙄
Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻