Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Nic mi nie przepisała :( biorę żelazo z Aliness, bo miałam jeszcze je w domu od kogoś z rodziny. Czy robię źle?

Kochana przerażają mnie niektórzy lekarze, a żeby zjadłam już na tych parametrach ferrytyne podniosłam na zestawie Feroplex - laktoferyna- witamina C z poziomu 19 do 56 w 5 tygodni, a tak to zaczynałam od poziomu 9. Przyjmowanie żelaza na dłuższą metę powoduje stany zapalne więc trzeba uważać ;) samo żelazo nie podnosiło mi ferrytyny - trzeba zadbać o wchłanianie i często badać czy rośnie;)

nick nieaktualny, Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie jest to nigdzie tak szczegółowo opisane, ale podciągnęłabym art. 100 par. 2 ust. 6 kodeksu pracy :) a macie taką sytuację w pracy?

Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 15 maja 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z Wami pod gabinetem :)
    Jak mi się nie chce dzisiaj pracować... ble...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Notsobadd - o której Twoja wizyta u gina?

Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 15 maja 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też nie jestem specjalistą od prawa pracy, podyskutować zawsze warto :D

No ba, wiadomo że warto :D Gdzie jak nie na naszym targu :D

Wysłany: 15 maja 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Właśnie idę, 15.45. Idę jak na ścięcie 😂 Pierwszy raz chciałabym usłyszeć, że osiłki nie było i może będzie później, ale jak na złość marne szanse 😂

Trzymam kciuki, żeby owulka dopiero nadchodziła :) Pamiętam, że masz dość długie cykle, więc wszystko jest możliwe

notsobadd, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pkt 6 to ciężko podciągnąć, bo dotyczy zakładu pracy, prędzej 4 - naruszanie dobra zakładu (rozumianego też jako renoma pracodawcy itp.). Wszystko zależy od okoliczności i też kiedy to się wydarzyło. Ale co ja tam wiem :D

Speranza, Prezesowa z Wami człowiek nie zginie. Wyniki skonsultuję, kodeksu pracy liźnie… 🤪

MummyYummy, Zaczarowan, elektro96, nick nieaktualny, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd :D

A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?

Do dupy. Śluzu nie ma w ogóle. Mąż mnie przeprasza w wiadomościach, a mi się chce płakać 😂 Trzymam się tylko dlatego, że tusz był dość drogi i trochę szkoda

Speranza :), CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści od Paimy ♥️

Zaczarowan, nick nieaktualny, Paima, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może trzaśniemy też nową konstytucję przy okazji podglądania jajek @notsobadd :D

A jak Twój śluz i ogólnie samopoczucie?

Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coffee, no nie, znowu jakiś specjalista jak z koziej dupy trąba, z całym szacunkiem do kóz 😡

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paima, kciuki ✊♥️

Paima, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prawem jestem na lewo (ze szczegółową znajomością, nie z przestrzeganiem), także nie pomogę niestety 🙃

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co u Ciebie? Sikałaś jeszcze? :)
    Jutro sikne, ale raczej dla formalności bo nic nie czuję. Dziś badałam sobie szyjkę i jest tak jakby w innym miejscu 😄 zawsze jak wkładałam palec, to była na przeciwko odrazu, tylko że wysoko. A dziś była, tak jakby z tyłu, to pewnie nic nie znaczy 😅
    I dużo tego kremowego sluzu znowu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 15:36

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mega dużo białego, kremowego śluzu. Jak nigdy. Przy czym nie jest to żadna infekcja, bo nie czuję żadnych objawów i nie podejrzewam u siebie. Nastrój w miarę ok. Chociaż jak przeczytałam właśnie notatkę służbową o zaniedbywanym niemowlaku, którego rodzicom już czwórkę dzieci odebrano, to mnie krew zalała... Smutne to i niesprawiedliwe, że my mamy tak ciężko, a niektóre kobiety rodzą co roku i dzieci po kolei są im zabierane

Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
    Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd kciukasy za wizytę! 🌞

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 15 maja 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wczoraj też czytałam o pobitej 16tygodniowej dziewczynce. Jakaś masakra 🥹
    Masz w pracy do czynienia z takimi przypadkami?

Tak, z takimi też. Niestety.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z takimi też. Niestety.

To musi być strasznie ciężkie do zniesienia psychicznie… takich „rodziców” nie rozszarpać na miejscu 🙄

Speranza :), nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam internistę na jutro. Jak już z niego nie wyciągnę żadnych badań to niech mnie cmokną...

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieslinska.care na IG w najnowszym poście wspomina o tym co pomaga w przyswajaniu ferrytyny. 😊

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ