X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wyszłam od lekarza, owulka była więc raczej po ptakach. Dodatkowo pani doktor powiedziała, że jest w ciąży, wiec niewiadomo ile jeszcze będzie pracować, bo nie wie jak się będzie czuć. Oczywiście serdecznie jej pogratulowałam, ale jestem załamana. Znowu będę szukać sensownego lekarza, a dopiero przy niej poczułam się pewnie. Mam dość na dzisiaj, dobrze że kawałek do domu to zdążę się wypłakać żeby mąż nie widział.

Ehh.. właśnie, może spróbuj spytać kogo poleca. Przykro mi 🫂🫂 wypłacz się kochana, będziemy tutaj dla Ciebie :)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Nie pytała... Na szczęście nie płaciłam. Mam to w pakiecie enel-mel. Tylko jak widać ciężko tam o specjalistę z prawdziwego zdarzenia. 😒
    Niech ta lekarka sobie odpuści bycie lekarzem 🤦‍♀️ Co za strata czasu. Nie da się nic zaoszczędzić z takimi lekarzami...

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem, że dzisiaj to chyba jestem ostatni raz na spotkaniu klubu książki. Chodzę rok, a nie czuję się tutaj za komfortowo... :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja powiem, że dzisiaj to chyba jestem ostatni raz na spotkaniu klubu książki. Chodzę rok, a nie czuję się tutaj za komfortowo... :(

Co się dzieje? :/

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd a ja Ci napiszę krótko, jak owulka była wczoraj czyli w środę, to żołnierzyki zdecydowanie od niedzieli jeszcze się tam czaja i czekają. Trochę więcej wiary kochana! Zwłaszcza że wyniki małża były dobre! Ściskam Cię mocno 😀 Co do lekarza to tak jak dziewczyny radzą, zapytaj swojego giną kogo poleca. Zresztą może napisz skąd jesteś to może kogoś Ci same znajdziemy

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 15 maja 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurde jestem zła na Twoją lekarkę, mogła jednak ten monitoring wcześniej Co wyznaczyć i do tego jeszcze bana na sex Wam dała. Dobrze że się nie słuchaliście w niedzielę... Już za te rzeczy bym ją zmieniła...

Dropsik, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy, Suzie, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ale kurde jestem zła na Twoją lekarkę, mogła jednak ten monitoring wcześniej Co wyznaczyć i do tego jeszcze bana na sex Wam dała. Dobrze że się nie słuchaliście w niedzielę... Już za te rzeczy bym ją zmieniła...

No dziwne to jest.. stosunkowo późno jak na pierwszy monitoring 🫡 ale dobrze, że w niedziele działaliście, to zawsze daje nadzieje :)

elektro96, Prezesoowa, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dziękuję po raz kolejny dziewczyny ❤️

Wszystko w porządku, maluszek ładnie rośnie.
    Dalej nie znam płci 😅
    Myślę, że poznam dopiero na wizycie za miesiąc.
    Zwolnieniem jeszcze pogardziłam, wezmę za miesiąc.

Jesteście kochane ❤️❤️❤️

IMG-20240515-155814.jpg

Ale dzidzia sobie chilluje 🥹😘

Paima, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo pomyślałam. Wcale nie była taka dobra 🤔

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd a ja Ci napiszę krótko, jak owulka była wczoraj czyli w środę, to żołnierzyki zdecydowanie od niedzieli jeszcze się tam czaja i czekają. Trochę więcej wiary kochana! Zwłaszcza że wyniki małża były dobre! Ściskam Cię mocno 😀 Co do lekarza to tak jak dziewczyny radzą, zapytaj swojego giną kogo poleca. Zresztą może napisz skąd jesteś to może kogoś Ci same znajdziemy
    Też bym miała małą nadzieję przy 9% w morfologii🤞🤞

Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wyszłam od lekarza, owulka była więc raczej po ptakach. Dodatkowo pani doktor powiedziała, że jest w ciąży, wiec niewiadomo ile jeszcze będzie pracować, bo nie wie jak się będzie czuć. Oczywiście serdecznie jej pogratulowałam, ale jestem załamana. Znowu będę szukać sensownego lekarza, a dopiero przy niej poczułam się pewnie. Mam dość na dzisiaj, dobrze że kawałek do domu to zdążę się wypłakać żeby mąż nie widział.

Tule mocno kochana i wierzę, że znajdziesz odpowiednie zastępstwo swojej lekarki ✊🏻

notsobadd lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Zapiekanka makaronowa w piekarniku, siedzę na balkonie w słoneczku, chilluje i czekam na wieści 🥰😘♥️
    U mnie była wczoraj i dziś powtórka, bo na gotowane na dwa dni :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima 😍😍😍

Paima lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A masz do niej jakiś kontakt, żeby spytać czy by Ci kogoś poleciła? Myślę, że jest rozeznana kto by mógł się Tobą dobrze zaopiekować :* przykro mi strasznie, że tak dużo na Ciebie spadło :(

Jeszcze jeden albo dwa cykle mnie poprowadzi, a potem powiedziała że przekaże koleżance.
    Przykro mi, bo naprawdę poczułam, że to jest „ten” lekarz. Do tego jeszcze teraz nasze problemy z mężem, czuję się bezsilna.

Pewnie mnie nie pochwalicie, ale umówiłam się na wieczór z koleżanką. Wpadnie do mnie na drineczki. Nie chce co prawda opowiadać jej sytuacji, ale oderwę trochę myśli. Potrzebuje dzisiaj alkoholu 🙄

Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie była wczoraj i dziś powtórka, bo na gotowane na dwa dni :)
    U mnie tak samo! Będzie na jutro 🤪

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeszcze jeden albo dwa cykle mnie poprowadzi, a potem powiedziała że przekaże koleżance.
    Przykro mi, bo naprawdę poczułam, że to jest „ten” lekarz. Do tego jeszcze teraz nasze problemy z mężem, czuję się bezsilna.

Pewnie mnie nie pochwalicie, ale umówiłam się na wieczór z koleżanką. Wpadnie do mnie na drineczki. Nie chce co prawda opowiadać jej sytuacji, ale oderwę trochę myśli. Potrzebuje dzisiaj alkoholu 🙄
    A ja tam wcale nie będę Cię potępiać 😘 pamiętaj o hipotetycznej Hani. I odstresuj spokojnie dzisiaj swoją głowę ♥️

Prezesoowa, Speranza :), notsobadd, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To samo pomyślałam. Wcale nie była taka dobra 🤔

Otóż to... Może niech sobie idzie na wolne i na macierzyński potem...

• Eniana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima Cudowne zdjęcie, marzy mi się takie samo. Ja też widzę dziewczynkę :p

Powodzenia dziewczyny w badaniach i staraniach.

Zaczarowan, Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne

Wysłany: 15 maja 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Notsobadd, wiem że Ci smutno i źle, ale obiektywnie ta lekarka zawaliła ten monitoring. Ma szczęście jej nie posluchaliscie, bo cykl byłby stracony. Co ona planuje na te kolejne cykle u Ciebie?

elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Należy ci się dzisiaj jak nikomu 🍹

elektro96, Prezesoowa, notsobadd, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ