Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Paima - piękny widok ❤️🥰
@notsobadd- ja też Ci zalecam więcej wiary w cykl! Czytałam, że plemnik potrafi przetrwać 72h a nawet to 5 dni, więc obie zacznijmy wierzyć 🤭
U mnie też ❤️ 2 dni przed owulką, ale i dzień po . Chciałabym wierzyć i wspieram Ciebie, a sama się boję zobaczyć jutro ewentualną biel 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 17:33
Speranza :), Paima lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Ale kurde jestem zła na Twoją lekarkę, mogła jednak ten monitoring wcześniej Co wyznaczyć i do tego jeszcze bana na sex Wam dała. Dobrze że się nie słuchaliście w niedzielę... Już za te rzeczy bym ją zmieniła...
Speranza :) lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Notsobadd a ja Ci napiszę krótko, jak owulka była wczoraj czyli w środę, to żołnierzyki zdecydowanie od niedzieli jeszcze się tam czaja i czekają. Trochę więcej wiary kochana! Zwłaszcza że wyniki małża były dobre! Ściskam Cię mocno 😀 Co do lekarza to tak jak dziewczyny radzą, zapytaj swojego giną kogo poleca. Zresztą może napisz skąd jesteś to może kogoś Ci same znajdziemy
Ja już policzyłam, że od ♥️ w niedzielę do wtorku po południa czyli do czasu kiedy pojawił się ból minęło 40 godzin, przeszperalam pół internetu i stwierdzam, że szansa jest jedna na milion bo ze śluzem było słabo 😂
Wiem, że moja lekarka dała trochę ciała z tym monitem w 14 dc, ale tak naprawdę w mojej sytuacji niewiele to zmienia bo i tak jej nie posłuchałam 🙈 Powoedzialam jej, że nie współżyliśmy i że przykro mi, że cykl jest stracony to tylko stwierdziła, że nie spodziewała się w ogóle cokolwiek wystymulowac na dawce 2,5 mg, a już na pewno nie tak szybko przy tak długich cyklach jak moje 🤷🏼♀️ Ja mimo wszystko będę jej bronić i gdyby nie jej ciąża na pewno bym nie zmieniała. No nic, nie będę gdybać, cykl do kosza a co dalej to zobaczymy. Porozmawiamy z mężem i zobaczymy czy będę się stymulować w kolejnym cyklu.
Bardzo Wam dziękuję za takie wsparcie jakie dzisiaj dostałam. Wiem, że dzisiaj egoistycznie dużo pisałam na swój temat a nie odnosiłam się za bardzo do Was, ale czuję się kompletnie rozwalona i za to przepraszam.
Ja uciekam potulic trochę mojego ukochanego, bo płacz ma na końcu nosa i marudzi, że nie wychodzi mu najprostsza rzecz jaką facet ma do zrobienia 🙄
Pewnie luknę w międzyczasie co u Was, ale odezwę się dopiero jutro. Miłego wieczoru ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 17:35
Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja już policzyłam, że od ♥️ w niedzielę do wtorku po południa czyli do czasu kiedy pojawił się ból minęło 40 godzin, przeszperalam pół internetu i stwierdzam, że szansa jest jedna na milion bo ze śluzem było słabo 😂
Wiem, że moja lekarka dała trochę ciała z tym monitem w 14 dc, ale tak naprawdę w mojej sytuacji niewiele to zmienia bo i tak jej nie posłuchałam 🙈 Powoedzialam jej, że nie współżyliśmy i że przykro mi, że cykl jest stracony to tylko stwierdziła, że nie spodziewała się w ogóle cokolwiek wystymulowac na dawce 2,5 mg, a już na pewno nie tak szybko przy tak długich cyklach jak moje 🤷🏼♀️ Ja mimo wszystko będę jej bronić i gdyby nie jej ciąża na pewno bym nie zmieniała. No nic, nie będę gdybać, cykl do kosza a co dalej to zobaczymy. Porozmawiamy z mężem i zobaczymy czy będę się stymulować w kolejnym cyklu.
Bardzo Wam dziękuję za takie wsparcie jakie dzisiaj dostałam. Wiem, że dzisiaj egoistycznie dużo pisałam na swój temat a nie odnosiłam się za bardzo do Was, ale czuję się kompletnie rozwalona i za to przepraszam.
Ja uciekam potulic trochę mojego ukochanego, bo płacz ma na końcu nosa i marudzi, że nie wychodzi mi najprostsza rzecz jaką facet ma do zrobienia 🙄
Pewnie luknę w międzyczasie co u Was, ale odezwę się dopiero jutro. Miłego wieczoru ♥️
Kochana, a ja i tak będę trzymała kciuki za ten Twój cykl ☺️ Wierzę w tych małych ninja Twojego męża, jakkolwiek to brzmi 🤣 A teraz się chilluj 🍹🥂Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Chmurka21, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Ja już policzyłam, że od ♥️ w niedzielę do wtorku po południa czyli do czasu kiedy pojawił się ból minęło 40 godzin, przeszperalam pół internetu i stwierdzam, że szansa jest jedna na milion bo ze śluzem było słabo 😂
Ja uciekam potulic trochę mojego ukochanego, bo płacz ma na końcu nosa i marudzi, że nie wychodzi mu najprostsza rzecz jaką facet ma do zrobienia 🙄
Pewnie luknę w międzyczasie co u Was, ale odezwę się dopiero jutro. Miłego wieczoru ♥️
Ty jej powiedziałaś, że nie współżyliście a wrócisz do niej za miesiąc z ciążą 😂😘 Spędźcie razem czas z mężem, dobrze Wam to zrobi ♥️elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Speranza :), notsobadd, Chmurka21, Pati2804, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Paima wrote:
Ojeju 🥺♥️ Cudny maluszek 🥰
Kurczę, a ja liczę na poznanie płci w 13+0 😅Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziękuję, że pytasz 😚 tak, wyrzuciłam z siebie te wszystkie przykre rzeczy, które mnie ostatnio dojechały i czuje się "lżejsza". Wiadomo, ze to proces ale dzisiaj moge powiedziec, że pogodniej patrzę w przyszłość 😊
Cieszę się, że terapia przynosi efekty 💪 I że masz pogodne nastawienie!Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Wyszłam od lekarza, owulka była więc raczej po ptakach. Dodatkowo pani doktor powiedziała, że jest w ciąży, wiec niewiadomo ile jeszcze będzie pracować, bo nie wie jak się będzie czuć. Oczywiście serdecznie jej pogratulowałam, ale jestem załamana. Znowu będę szukać sensownego lekarza, a dopiero przy niej poczułam się pewnie. Mam dość na dzisiaj, dobrze że kawałek do domu to zdążę się wypłakać żeby mąż nie widział.
Kochana, nadal wierzę, że to nic straconego, niedziela nadal może przynieść efekty.
Wierzę, że informacja o ciąży lekarki Cię przytłoczyła... Prezesoowa ma rację, może ona zna kogoś godnego polecenia 😘Speranza :), Prezesoowa, notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Jeszcze jeden albo dwa cykle mnie poprowadzi, a potem powiedziała że przekaże koleżance.
Przykro mi, bo naprawdę poczułam, że to jest „ten” lekarz. Do tego jeszcze teraz nasze problemy z mężem, czuję się bezsilna.
Pewnie mnie nie pochwalicie, ale umówiłam się na wieczór z koleżanką. Wpadnie do mnie na drineczki. Nie chce co prawda opowiadać jej sytuacji, ale oderwę trochę myśli. Potrzebuje dzisiaj alkoholu 🙄
A ja uważam, że to dobrze, że myślisz o wyluzowaniu. To jest ważne dla głowy.Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze, że potraficie przejść nad tym do porządku i się wspieracie ❤️
Wypij tego drineczka i się zrelaksuj.
Miłego wieczoru Tobie również!
-
MummyYummy wrote:Ojeju 🥺♥️ Cudny maluszek 🥰
Kurczę, a ja liczę na poznanie płci w 13+0 😅
No nie wiem czy w 13 poznasz płeć.
Ja podchodzę z dystansem.
W pierwszej ciąży na prenatalnych usłyszałam, że chłopiec. A mam córkę 🤭😅
Więc wolę się jeszcze nie nastawiać 😄 -
Dropsik wrote:Chciałam zrobić sobie przysmak świętokrzyski (znacie?) i się oparzyłam olejem 🙄 Trzeba było zjeść loda jak człowiek 😬
Wpisałam sobie w google.
Znam ale nie wiedziałam, że to się tak nazywa 😄
Jadłam jak byłam dzieckiem 😃
Ojjjj coś dziś za dużo wypadków w kuchni 🙈 -
@Paima ale słodki dzidziolek 🥰🥰🥰 kurczę, tez bym chciała kiedyś dostać takie zdjęcie 😂
@notsobadd, czytałam rano i czytam teraz, ze maz smutny. Kurde, naszych facetów tez dojeżdżają te staraniato jest takie trudne, ze masakra. Nie wiem dlaczego to wszystko jest takie niesprawiedliwe 🤯🤯🤯
Dziewczyny od wczoraj mam luteinę 3x dziennie pod język. Boże jakie to gorzkie. Nie wiem sama, spróbuje to brać przez ten miesiąc, może ustąpią te plamienia? Ta gorycz mi nie przechodzi nawet po jedzeniu 😥Paima lubi tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Jestem już po wizycie!
Dowiedziałam się, że moja szyjka wynosi 4 z kawałkiem, wiec to co zbadała tamta kobieta, to być może po prostu inny kąt nachylenia, inna pozycja itp.
Najważniejsze, że jestem już spokojna i na nowo mogę się cieszyć ❤️ Uffff wielka ulga.. 😎
CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Paima, Dropsik, notsobadd, Chmurka21, Suzie, elektro96, Malinowysorbet, Majlen, Platynova55, Pati2804, Vienna, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:No nie wiem czy w 13 poznasz płeć.
Ja podchodzę z dystansem.
W pierwszej ciąży na prenatalnych usłyszałam, że chłopiec. A mam córkę 🤭😅
Więc wolę się jeszcze nie nastawiać 😄
No właśnie z młodszą córką wiedziałam już na tym etapie, że to dziewczynka, zobaczymy, jak będzie tym razem 🙃Paima lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jestem już po wizycie!
Dowiedziałam się, że moja szyjka wynosi 4 z kawałkiem, wiec to co zbadała tamta kobieta, to być może po prostu inny kąt nachylenia, inna pozycja itp.
Najważniejsze, że jestem już spokojna i na nowo mogę się cieszyć ❤️ Uffff wielka ulga.. 😎
Cudne wieści ❤️
To teraz możesz odetchnąć ☺️Zaczarowan lubi tę wiadomość