Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Pewnie, że można ale to już trwa rok i po takim czasie trochę zaczyna męczyć. Może pójdę za miesiąc jeszcze, potem i tak jest dwumiesięczna przerwa wakacyjna. Zwłaszcza że taka super książka ma być.
-
Prezesowa myślę, że strój będzie pasować na rozmowę. Powodzenia jutro ✊🏻
Suzie rozumiem Cię, ja jestem nieśmiała i też często trudno mi się przebić albo mam coś w głowie i załapać powiedzieć od razu to myślę czy to powiedzieć i potem ktoś inny to mówi przede mną 😂
Ale wiesz jak to jest czasami jest krok w przód i się człowiek otworzy a czasami jest krok w tył i to też jest ok. Najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła tam 🥹CoffeeDream lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:Powielę to co dziewczyny pisały, jak czujesz że te zajęcia dają Tobie odwrotny efekt, to znak żeby odpuścić. Czy te zajęcia są tylko stricte dla książek czy też jest to jakaś forma treningu umiejętności społecznych?
Dla książek 😅 -
Zaczarowan, super informacje! Teraz możesz być spokojna ♥️
Prezesowa, myślę, że taki strój jak najbardziej pasuje 😊
Suzie, dokładnie, jeżeli źle się czujesz w tym towarzystwie, to nic na siłę. Takie spotkania powinny być dla Ciebie relaksem 😊Prezesoowa, Zaczarowan, Suzie lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
No to Suzie rób tak jak ci serduszko podpowiada ;* Jak czujesz się źle w ich towarzystwie, to wiesz co robić 😂 Nie będę tutaj dawać rad „jak jesteś nieśmiała- otwórz się na świat” xD bo wiem, że to nic nie da. Każdy ma swój czas i znajdziesz jeszcze taką przestrzeń, w której poczujesz się w pełni dobrze ;*Prezesoowa, Suzie, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zobaczę, przemyśle to, mam parę tygodni czasu. A książkę i tak przeczytam.
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Przynajmniej odebrałam paczki z paczkomatu na pocieszenie 😅
Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Zobaczę, przemyśle to, mam parę tygodni czasu. A książkę i tak przeczytam.
CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja bym mimo wszystko chodziła, jeśli tylko słuchanie o tych książkach i filmach sprawiałoby mi przyjemność. Spuściłabym ciśnienie z siebie, że coś tam muszę mówić i być rozpoznawalna. Ja w większych grupach też nie czuję się fajnie, czuję się przytłoczona, jak mam coś powiedzieć to się zbieram w sobie a potem jak już powiem to analizuje czy dobrze powiedziałam 🙈 Ale i tak staram się chodzić, uspołecznić trochę, poszerzyć horyzonty 😂 Jeśli bym zauważyła, że jednak mi to pogarsza nastrój zamiast mnie rozerwać to wtedy definitywnie zaprzestałabym i poszukała innej aktywności.
No właśnie wcześniej było dobrze, dobrze się bawiłam, a miesiąc temu po mam zjazd, i teraz też. Sprawdzę ten trzeci raz chyba jeszcze.Dropsik lubi tę wiadomość
-
@Zaczarowan - jak dobrze, że poszłaś do drugiego lekarza i jesteś już uspokojona ☺️. Też kiedyś miałam u jednego lekarza, jak mi wykrył cystę, endometrium 3mm. A na następny dzień już u innego, około 8mm. To tylko pokazuje, żeby jednak sprawdzać u innych, jeżeli mamy jakieś wątpliwości 😘
@Prezesoowa - według mnie super ta stylówka 🤩🤩 kolorki mega. Ważne, że będziesz elegancko ubrana, a te połączenia biało-czarne, to już chyba przeżytek .
@Suzie - też uważam, że jeżeli przestały Ci te spotkania sprawiać przyjemność, to może lepiej zrobić sobie chwilę przerwy, Ewentualne za jakiś czas wrócić i sie przekonasz czy nadal będziesz tam siedzieć z takim nastrojem 😘
A ja niedawno wróciłam z siłki. Chodzę teraz co drugi dzień. Wracam powoli w tryb sportowy ( 😅 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 19:38
Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa według mnie też super strój szykujesz na jutro. Będę trzymała mocno kciuki, żeby poszło po Twojej myśli ☺️
Ja wróciłam z treningu i dogorywam. Trochę też myślę o poniedziałkowej biopsji, już mam dość tego szpitala... Znaczy wszyscy tam są mili itd, ale ja zawsze tam jestem w takich tematach niefajnych, zwiwzanych z bólem itd.Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
My oglądamy hokej bo grają Polacy ale już przegrywają a dopiero 4 minuty gry 😅
Zaczarowan lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:Lecę do spania, bo zasypiam na siedząco. Przedtem przytuliłam się do męża i zasnęłam na nim
Chyba mnie zbiera jakieś choróbsko, bo ogólnie słaba jestem i mam stan podgorączkowy
Czekam z rana na osikańce od @Majlen i @Majunki
Śpijcie spokojnieSperanza :), Dropsik, Zbuntowana, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Lecę do spania, bo zasypiam na siedząco. Przedtem przytuliłam się do męża i zasnęłam na nim
Chyba mnie zbiera jakieś choróbsko, bo ogólnie słaba jestem i mam stan podgorączkowy
Czekam z rana na osikańce od @Majlen i @Majunki
Śpijcie spokojnie
A ja bym chciała, żeby to nie była choroba 🤭 🤞🤞🤞Speranza :), Malinowysorbet, Zaczarowan, elektro96, CoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana, Prezesoowa, Pati2804, Leśneintro, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Życzę Ci, żebyś kolejny raz przebywała w szpitalu też w temacie związanym z bólem, ale takim pozytywnym np. porodem :*
Przy tej biopsji bedziesz zostawać w szpitalu czy wrócisz do domu tego samego dnia?
Wracam do domu po zabiegu. Będę miała tylko jakiś zastrzyk miejscowo przeciwbólowy 🥹 mogło być w znieczuleniu ogólnym, ale jakoś tak wybrałam 🥴🤪"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zaczarowan wrote:
A czy Ty już wykonywałaś badanie krzywej cukrowej w ciąży?
Tak jak mówi Prezesoowa jakaś ilość jest na pewno ok więc na spokojnie 😊🤞
Masz możliwość napisać sms do lekarza?
Kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 20:44
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:A ja bym chciała, żeby to nie była choroba 🤭 🤞🤞🤞
Ja też bym chciała zamiast chorobska zobaczyć unaszej prowadzącej dwie prawilne krechy 🤩☺️Paima, Zaczarowan, Dropsik, elektro96, Zbuntowana, Prezesoowa, Pati2804, Leśneintro, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Majlen wrote:@Zaczarowan - jak dobrze, że poszłaś do drugiego lekarza i jesteś już uspokojona ☺️. Też kiedyś miałam u jednego lekarza, jak mi wykrył cystę, endometrium 3mm. A na następny dzień już u innego, około 8mm. To tylko pokazuje, żeby jednak sprawdzać u innych, jeżeli mamy jakieś wątpliwości 😘
@Prezesoowa - według mnie super ta stylówka 🤩🤩 kolorki mega. Ważne, że będziesz elegancko ubrana, a te połączenia biało-czarne, to już chyba przeżytek .
@Suzie - też uważam, że jeżeli przestały Ci te spotkania sprawiać przyjemność, to może lepiej zrobić sobie chwilę przerwy, Ewentualne za jakiś czas wrócić i sie przekonasz czy nadal będziesz tam siedzieć z takim nastrojem 😘
A ja niedawno wróciłam z siłki. Chodzę teraz co drugi dzień. Wracam powoli w tryb sportowy ( 😅 )
Ja też czekam na swój tryb sportowy. Na razie tylko codziennie 10k kroków, bo wysiadam wcześniej i idę pieszo 😅Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość