Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaraz wam napisze więcej, ale dostałam skierowanie na krzywa glukzowa i insulinowa 🥲🥲🥲🥲
Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Pati- cudownie że wybieracie się na weekend nad Morze 😊 dużo słońca życzę, wypoczywajcie ❤️
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:A ja mam prośbę do wszystkich Bridgertonek tutaj bo wiem, że kilka nas jest - uprzejmie proszę o niespoilerowanie 🙈 Nie wiem czy uda mi się teraz przez parę dni obejrzeć, a muszę się zaskoczyć 🤪🤪
Teraz już wiem co ja będę dzisiaj robić 😁 zapomniałam że to już dzisiaj dostępne na netflix 😻 zatem lecę się ubrać i oglądać 🫢elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:A ja mam prośbę do wszystkich Bridgertonek tutaj bo wiem, że kilka nas jest - uprzejmie proszę o niespoilerowanie 🙈 Nie wiem czy uda mi się teraz przez parę dni obejrzeć, a muszę się zaskoczyć 🤪🤪
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Będziesz nam streszczać 😁 a kiedy kolejny sezon? Tak z ciekawości pytam 🫢
Na jesień jakoś, ale dokładnie nie wiemStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Liyss🧚🏻 wrote:Spróbuję dziękuję 🥹 ja też myślę o tym jak zastrzyk miłości 🥹 zawsze mówię do brzucha do mojej fasolki 😂 jakby ktoś patrzył z boku to by sobie o mnie fajnie pomyślał. Dla mnie te zastrzyki są lajtowe, to bardziej boję się tych mdłości 😂
Z myślą że to zastrzyk miłości jest łatwiej to prawda 🥰
A próbowałaś tych lodowych cukierkow zwykłe landrynki jak masz mdłości? Ja właśnie zjadłam śniadanie i mam mdłości i cukierek wjeżdża! 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 09:57
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Lekarka potwierdziła, że tsh za mocno mi spadło i wracamy do starej, mniejszej dawki. Pytała się czy może w ciąży jestem, że tego okresu nie ma, a ja powiedziałam, że testy wychodzą negatywne. Powiedziała, że dla pewności mam sprawdzić jeszcze za 2 dni, bo już miała taką pacjentkę co testy miała negatywne, a potem nagle pozytywny wyszedł grubo po terminie miesiączki. Spojrzała na mój progesteron co kiedyś badałam i również potwierdziła, że owulacja wtedy była. Martwią jej te moje zaburzenia miesiączkowania, radziła żeby ginekolog sprawdziłem czy to nie początki pcos (a i tak miałam iść, więc ok) i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bo mogę mieć zaburzenia gospodarki cukrowej... Mam wrócić za miesiąc z wynikami 🥲
grazka0022, Speranza :), Chmurka21, elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Zbuntowana, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Lekarka potwierdziła, że tsh za mocno mi spadło i wracamy do starej, mniejszej dawki. Pytała się czy może w ciąży jestem, że tego okresu nie ma, a ja powiedziałam, że testy wychodzą negatywne. Powiedziała, że dla pewności mam sprawdzić jeszcze za 2 dni, bo już miała taką pacjentkę co testy miała negatywne, a potem nagle pozytywny wyszedł grubo po terminie miesiączki. Spojrzała na mój progesteron co kiedyś badałam i również potwierdziła, że owulacja wtedy była. Martwią jej te moje zaburzenia miesiączkowania, radziła żeby ginekolog sprawdziłem czy to nie początki pcos (a i tak miałam iść, więc ok) i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bo mogę mieć zaburzenia gospodarki cukrowej... Mam wrócić za miesiąc z wynikami 🥲
Suzie, wiem ze możesz czuć się przytłoczona tymi informacjami i może być Ci przykro, ale zobacz - trafiłaś na lekarkę, która naprawdę się nad Tobą pochyliła i będzie drążyć temat, to jest akurat bardzo dobra wiadomość
Co do początków PCOS… nie robiłaś jeszcze badań z pierwszej strony prawda, dopiero teraz się wybierasz jak przyjdzie @? Bo poza wizytą u gina myślę, że tam można by znaleźć kilka odpowiedzi.CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zbuntowana wrote:No mocz to wogle coś kosmos...a nie czuje nic na bakterie..
Owu nie sprawdzam testami nie czuję nigdy owu... może to być ok 7-9dpo
A Ferrytyna ile by miala być.. I jak podciągnąć? Bardzo dziękuję za odpowiedz
Ja również mam z nią problem i próbuje na razie ją podwyższyć odpowiednią dietą. Zakwas z buraka jest bogaty w żelazo i kwas foliowy, więc go popijam sobie.
Z supli to wiem, że laktoferyna i probiotyk Sanprobi IBS są polecane.
U mnie jak w kolejnych wynikach nic nie podskoczy, to spróbuję z tymi suplami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 10:18
-
Suzie wrote:Lekarka potwierdziła, że tsh za mocno mi spadło i wracamy do starej, mniejszej dawki. Pytała się czy może w ciąży jestem, że tego okresu nie ma, a ja powiedziałam, że testy wychodzą negatywne. Powiedziała, że dla pewności mam sprawdzić jeszcze za 2 dni, bo już miała taką pacjentkę co testy miała negatywne, a potem nagle pozytywny wyszedł grubo po terminie miesiączki. Spojrzała na mój progesteron co kiedyś badałam i również potwierdziła, że owulacja wtedy była. Martwią jej te moje zaburzenia miesiączkowania, radziła żeby ginekolog sprawdziłem czy to nie początki pcos (a i tak miałam iść, więc ok) i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bo mogę mieć zaburzenia gospodarki cukrowej... Mam wrócić za miesiąc z wynikami 🥲
Suzie, na razie to są tylko przypuszczenia lekarki, więc się nie przejmuj na zapas. Porobisz badania i dopiero będzie wszystko jasne. Na razie to niczego pewna nie była... 🫂 Przytulam, bo domyślam się, że dużo jak na jedną wizytę... -
Smerfetkaa wrote:Teraz już wiem co ja będę dzisiaj robić 😁 zapomniałam że to już dzisiaj dostępne na netflix 😻 zatem lecę się ubrać i oglądać 🫢
Ja obejrzę dopiero jak wrzucą cały sezon.
Bo nie dam rady żyć w niepewności 😅
-
Wygląda na to, że taki wnikliwy lekarz.
Ciekawe, jak wyjdą Ci wyniki.
Fajnie, że dała skierowanie i na cukier i na insulinę, bo niestety często kierują tylko na cukier, gdzie skoro i tak pije się ten roztwór, to już oznaczmy wszytko.Suzie, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie w takim razie kciuki za badania i oby wyszły dobrze.. 🫂😘✊
-
notsobadd wrote:Suzie, wiem ze możesz czuć się przytłoczona tymi informacjami i może być Ci przykro, ale zobacz - trafiłaś na lekarkę, która naprawdę się nad Tobą pochyliła i będzie drążyć temat, to jest akurat bardzo dobra wiadomość
Co do początków PCOS… nie robiłaś jeszcze badań z pierwszej strony prawda, dopiero teraz się wybierasz jak przyjdzie @? Bo poza wizytą u gina myślę, że tam można by znaleźć kilka odpowiedzi.
Robiłam częściowo, brakowało mi tylko prolaktyny i estradiolu, bo resztę właśnie ta lekarka mi zleciła. Wtedy z wyników pcos nie wyszło, ale zasugerowała, żeby jeszcze raz iść sprawdzić czy coś na usg widać. Dlatego chcę zrobić jeszcze raz, bo wyniki niektóre idealne nie były i z najświeższymi wynikami chcę iść do swojej ginekolożki.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Suzie, na razie to są tylko przypuszczenia lekarki, więc się nie przejmuj na zapas. Porobisz badania i dopiero będzie wszystko jasne. Na razie to niczego pewna nie była... 🫂 Przytulam, bo domyślam się, że dużo jak na jedną wizytę...
Aktualnie nie wiem czy bardziej się boję wyników czy tego że nie wiem jak tę glukozę wypijęZbuntowana lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Robiłam częściowo, brakowało mi tylko prolaktyny i estradiolu, bo resztę właśnie ta lekarka mi zleciła. Wtedy z wyników pcos nie wyszło, ale zasugerowała, żeby jeszcze raz iść sprawdzić czy coś na usg widać. Dlatego chcę zrobić jeszcze raz, bo wyniki niektóre idealne nie były i z najświeższymi wynikami chcę iść do swojej ginekolożki.
To bardzo dobry plan. Najważniejsze, że działasz. O kciuki my zadbamy i musi być dobrze 🤞🏻Zbuntowana lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zbieram swój leciutko skacowany tyłek i jadę kupić kolejne kwiaty do ogrodu 🤭 tym razem zabieram ze sobą najlepszego eksperta w tej dziedzinie - dziadka ♥️
Wpadnę później zobaczyć co u Was i jakie wieści u Prezesowej 🙈Suzie, elektro96, CoffeeDream, Speranza :), Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zbuntowana, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Wygląda na to, że taki wnikliwy lekarz.
Ciekawe, jak wyjdą Ci wyniki.
Fajnie, że dała skierowanie i na cukier i na insulinę, bo niestety często kierują tylko na cukier, gdzie skoro i tak pije się ten roztwór, to już oznaczmy wszytko.
Tak, ona bardzo brnie 😊Paima, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Suzie, może to kiepskie pocieszenie, ale tobie przynajmniej wskazała kierunek a mi powiedziala, żebym przyszla za rok. A z glukozą na pewno sobie poradzisz i wypijesz
Suzie, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"