X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamiętam kiedy miała być ta wizyta, martwię się.

Prezesowa kciuki 🌸

Jak nadrobie, to więcej będę się odzywać bo wyskoczyłam jak Filip z konopi:D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! ❤️ Lecę po 10 do labu oddać prawidłową próbkę moczu, tym razem nie była okraszona słodkościami 😜 i jeszcze glukozę na czczo zrobie i tsh,ft4 :)

Tule za biele 🫂🫂🫂🫂

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Suzie! :)

Pati mam nadzieje, że pogoda będzie w miarę znośna 🫡 najważniejsze żeby nie lało.. 🤭

Elektro extra, że zdecydowaliście na kolejny krok ;*

Prezesowa powodzenia na rozmowie! Trzymamy kciuki! A co do testu.. jeszcze wszystko może się zmienić :) Który to będzie dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 08:56

Prezesoowa, Pati2804, Speranza :), Platynova55, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Opowiedz lepiej jak się dziś czujesz i jak Twój ukochany się trzyma :)

Poza tym, że mam kaca to całkiem ok 🤪
    Porozmawialiśmy wczoraj i chyba go trochę przekonałam, że ma nie robić sobie wyrzutów. W nim siedzi cały czas, że ja jestem na niego zła.
    Ile mogłam tyle wytłumaczyłam, tak szczerze mówiąc to użyłam argumentu ostatecznego, że tak naprawdę to punktem wyjścia naszych problemów jestem ja - głównie PCOS, więc równie dobrze ja mogę go przepraszać za to, że coś jest ze mną nie tak, taka sama sytuacja. I chyba troszkę dotarło :)
    Na razie nie rozmawialiśmy czy będę się stymulować w kolejnym cyklu, zresztą podejmę tą decyzję sama, jemu już zapowiedziałam, że będzie wiedział absolutne minimum 😝

grazka0022, Zaczarowan, CoffeeDream, Malinowysorbet, elektro96, Paima, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Speranza :), Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na posty Kejtki i wtedy pisała że poczeka na wizytę 7-10 dni

Prezesoowa, Pati2804, Leśneintro, MummyYummy, Platynova55 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Właśnie nie pamiętam kiedy miała być ta wizyta, martwię się.

Prezesowa kciuki 🌸

Jak nadrobie, to więcej będę się odzywać bo wyskoczyłam jak Filip z konopi:D

Fajnie, że jesteś 🌞 Wczoraj zastanawiałyśmy sie gdzie jesteś 🤭😂😂

Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dokładnie, bardzo przypomina te szczotkę. 😅 Ja akurat kupowałam w rossku i to była ostatnia sztuka specjalnie dla mnie. Wczoraj spojrzałam czy są jeszcze, bo chciałam mamie kupić, ale nie było 😒

Online na pewno jeszcze zamówisz 😘 albo za niedługo będzie dostawa i stacjonarnie upolujesz :) ja mam tą szczotkę różową i widzę że pumeks też w tym kolorze występuje, na pewno wezmę inny kolor hahaha 😜

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten pumeks też mam, zamówiłam w necie, ale czekałam 3 tygodnie, bo były braki magazynowe 🙊

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co do tego nano szkła to jak je stosujecie? Na sucho czy po kąpieli? Bo zamówiłam je na ali i na razie nie wiem jak się do tego zabrać 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 maja 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Paima- ja też byłam tak rozczarowana że szok. Jeszcze jej tekst: nie jestem zupą pomidorową. Niby to specjalnie że tak się umówili bo byli taka niezbyt kolorowa para, dużo się nie działo wokół nich. I że ona kasa się z nim podzieli, ale czy to prawda? Nie wiem. Mogli razem walnąć kulą jeżeli były jakieś ustalenia :)

I o to chodzi - jeśli mamy jakieś ustalenia, że na pół, to rzucamy razem. A tak to nie ważne, co zrobi, ona wygrała, a on taki rozczarowany 🥹

Ehhh 9sezonu nie oglądam 😂

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie 🩺 - 🤞🏻 🙂 za wizytę

Suzie lubi tę wiadomość

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Porozmawialiśmy wczoraj i chyba go trochę przekonałam, że ma nie robić sobie wyrzutów. W nim siedzi cały czas, że ja jestem na niego zła.
    Ile mogłam tyle wytłumaczyłam, tak szczerze mówiąc to użyłam argumentu ostatecznego, że tak naprawdę to punktem wyjścia naszych problemów jestem ja - głównie PCOS, więc równie dobrze ja mogę go przepraszać za to, że coś jest ze mną nie tak, taka sama sytuacja. I chyba troszkę dotarło :)
    Na razie nie rozmawialiśmy czy będę się stymulować w kolejnym cyklu, zresztą podejmę tą decyzję sama, jemu już zapowiedziałam, że będzie wiedział absolutne minimum 😝

Cieszę się, że udało wam się szczerze porozmawiać ❤️
    To was umocni ❤️

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    I o to chodzi - jeśli mamy jakieś ustalenia, że na pół, to rzucamy razem. A tak to nie ważne, co zrobi, ona wygrała, a on taki rozczarowany 🥹

Ehhh 9sezonu nie oglądam 😂

„Za kasę wymienię mu garderobę” no tak mnie wkurzała że kolejny sezon też chyba sobie daruję 🫢

grazka0022 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:19

CoffeeDream, notsobadd, Zaczarowan, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Pati2804, Paima, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziewczyny, a co do tego nano szkła to jak je stosujecie? Na sucho czy po kąpieli? Bo zamówiłam je na ali i na razie nie wiem jak się do tego zabrać 🤪
    Ja podczas kąpieli stosuję 🤪

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- cudownie że wybieracie się na weekend nad Morze 😊 dużo słońca życzę, wypoczywajcie ❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja podczas kąpieli stosuję 🤪

Ja tak samo 😁

elektro96 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że już warto zrobić badanie cukru na czczo te podstawowe? W poniedziałek mam lekarza ale rano i tak będę na pobraniu i się zastanawiam czy już zrobić te badanie? 😀

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    „Za kasę wymienię mu garderobę” no tak mnie wkurzała że kolejny sezon też chyba sobie daruję 🫢

Hit, ale ja pewnie HP9 obejrzę. Ja oglądam z wykopkami, także jest rozrywka :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To super informacje, Kochana. Ja też jestem zdania, że chłopy im mniej wiedzą, tym lepiej śpią 😊 wystarczy, że my się martwimy i wszystko kontrolujemy, a oni niech po prostu robią swoje. Tak wychodzi najlepiej 😁
    U nas problem leży po stronie męża i ja też zawsze powtarzam mu, że nie ma niczyjej winy w tym, że nie wychodzi. O nic go nie obwiniam, kocham tak samo, a może nawet jeszcze bardziej niż wcześniej 😊 Niestety to nie nasz wybór i wola, że takie przeciwności losu nam się przytrafiają…

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 maja 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

A lubicie stosować skarpetki złuszczające? Ja raz na rok sobie robię, najczęściej po zimie jak te stopy cały czas w butach 😀 te stopki wtedy takie delikatne, jak nowe 😀

age.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ