Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Lekarka potwierdziła, że tsh za mocno mi spadło i wracamy do starej, mniejszej dawki. Pytała się czy może w ciąży jestem, że tego okresu nie ma, a ja powiedziałam, że testy wychodzą negatywne. Powiedziała, że dla pewności mam sprawdzić jeszcze za 2 dni, bo już miała taką pacjentkę co testy miała negatywne, a potem nagle pozytywny wyszedł grubo po terminie miesiączki. Spojrzała na mój progesteron co kiedyś badałam i również potwierdziła, że owulacja wtedy była. Martwią jej te moje zaburzenia miesiączkowania, radziła żeby ginekolog sprawdziłem czy to nie początki pcos (a i tak miałam iść, więc ok) i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bo mogę mieć zaburzenia gospodarki cukrowej... Mam wrócić za miesiąc z wynikami 🥲
Trzymam kciuki za wyniki Suzie! Co do PCOS jak wyglądają Twoje jajniki na obrazie usg, tak normalnie czy masz ogromną ilość pęcherzyków? -
Speranza :) wrote:
Ja dzisiaj zrobiłam kolejny milowy krok - zapisałam się pierwszy raz w życiu do endokrynologa
Serio, serio... Wszystkie wyniki tarczycowe, glokozę itd. interpretował mi wyłącznie ginekolog, wyniki były zawsze dobre, ale dzisiaj pomyślałam, że może się przejdę jednak do specjalisty wyłącznie od tego.
Cieszę się, że zdecydowałaś się pójść do endo
Trzymam kciuki za badania! 😘
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesowa, czy Ty długo będziesz nas tak trzymać w niepewności? 😈
MummyYummy, Zaczarowan, Speranza :), Suzie, CoffeeDream, Leśneintro, notsobadd, Platynova55, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy, Speranza :), elektro96, Suzie, Platynova55, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, to zrobię na razie piątkę tarczycową, dorzucę przy okazji: D3, ferrytynę i homocysteinę (bo chcę sprawdzić czy coś się poprawiło u mnie w tym temacie). Z prolaktyną na razie się nie uda, bo nie wstrzelę się z wizytą w 3dc (wizytę u endokrynologa mam wcześniej). USG tarczycy też zrobi endo. Bardzo Wam dziękuję. Z tymi krzywymi to poczekam na jego zalecenia, ale też na pewno będę robić i zobaczymy jakie tam cyrki wyjdą
Suzie, Zaczarowan, Prezesoowa, Dropsik, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Prezesowa, czy Ty długo będziesz nas tak trzymać w niepewności? 😈
No właśnie
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
No właśnie do tej pory jeszcze nie, ale myślałam o tym. To też dorzucę do listy, dzięki za przypomnienie ❤️Prezesoowa wrote:A badałaś homocysteinę?
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Speranza :) wrote:Dzięki dziewczyny, to zrobię na razie piątkę tarczycową, dorzucę przy okazji: D3, ferrytynę i homocysteinę (bo chcę sprawdzić czy coś się poprawiło u mnie w tym temacie). Z prolaktyną na razie się nie uda, bo nie wstrzelę się z wizytą w 3dc (wizytę u endokrynologa mam wcześniej). USG tarczycy też zrobi endo. Bardzo Wam dziękuję. Z tymi krzywymi to poczekam na jego zalecenia, ale też na pewno będę robić i zobaczymy jakie tam cyrki wyjdą
Powodzenia
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa - gdzie relacja z rozmowy? Co jest do wafla?
Moja praca cierpi na tym odswieżaniu stronki...
grazka0022, elektro96, MummyYummy, Suzie, notsobadd, Prezesoowa, Zaczarowan, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MummyYummy wrote:Prezesoowa, muszę siku, a nie mogę, bo czekam!
A ciężarnej się nie odmawia!
Speranza :), MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ta kobieta nie zna litości… 🤪
Suzie, Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
No i super wiadomości! Najważniejsze, że jesteś zadowolona z rozmowy 😊 w takim razie teraz czekamy na efektyPrezesoowa wrote:Ogólnie rozmowa super, nawet nie czułam się jak na rozmowie tylko jak na spotkaniu biznesowym. Facet konkretny, praca dużo bardziej samodzielna, bo to by była placówka jednoosobowa. Z tego co zrozumiałam to dużo lepszych warunków finansowych bym nie mogła dostać, ale za to dużo więcej socjalu i przywilejów. No i odpadłaby mi ulubiona część moich obowiązków i to akurat na minus. Na razie czekam, powiedział mi, że chcą zdecydować w ciągu 2 tygodni, więc zobaczymy

Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Prezesoowa wrote:Ogólnie rozmowa super, nawet nie czułam się jak na rozmowie tylko jak na spotkaniu biznesowym. Facet konkretny, praca dużo bardziej samodzielna, bo to by była placówka jednoosobowa. Z tego co zrozumiałam to dużo lepszych warunków finansowych bym nie mogła dostać, ale za to dużo więcej socjalu i przywilejów. No i odpadłaby mi ulubiona część moich obowiązków i to akurat na minus. Na razie czekam, powiedział mi, że chcą zdecydować w ciągu 2 tygodni, więc zobaczymy

No i fajnie, to czekamy
-
.Prezesoowa wrote:Ogólnie rozmowa super, nawet nie czułam się jak na rozmowie tylko jak na spotkaniu biznesowym. Facet konkretny, praca dużo bardziej samodzielna, bo to by była placówka jednoosobowa. Z tego co zrozumiałam to dużo lepszych warunków finansowych bym nie mogła dostać, ale za to dużo więcej socjalu i przywilejów. No i odpadłaby mi ulubiona część moich obowiązków i to akurat na minus. Na razie czekam, powiedział mi, że chcą zdecydować w ciągu 2 tygodni, więc zobaczymy

Fajnie, że to było bardziej spotkanie biznesowe, na pewno lepsza atmosfera niż takie klasyczne przepytywanie 😉
Wiesz, to zależy, czy lubisz pracować w zespole, czy wolisz samodzielnie, ale jeśli jednak to drugie, to może warto rozważyć, czy braku dużo lepszych warunków finansowych nie zrekompensuje Ci możliwość prowadzenia placówki jednoosobowej 🙂 A skoro socjal mają spoko, to może akurat będzie fajna rekompensata.
Cieszę się, że jesteś zadowolona, to najważniejsze 💪 To teraz czekamy na odpowiedź, ale mam dobrze przeczucia 😊
-
Prezesoowa wrote:Wybaczcie, jak przyszłam do pracy to od razu rozdzwoniły się telefony i szef przylazł i musiałam mu przygotować pilnie dokumenty na delegację, bo zaraz oczywiście wychodzi, tylko mnie nie uprzedził, żebym to zrobiła wczesniej tylko już natychmiast

Wybaczamy!
A Twój szef to chyba jest jak chodzący argument za zmianą 😅
-
Prezesoowa wrote:Ogólnie rozmowa super, nawet nie czułam się jak na rozmowie tylko jak na spotkaniu biznesowym. Facet konkretny, praca dużo bardziej samodzielna, bo to by była placówka jednoosobowa. Z tego co zrozumiałam to dużo lepszych warunków finansowych bym nie mogła dostać, ale za to dużo więcej socjalu i przywilejów. No i odpadłaby mi ulubiona część moich obowiązków i to akurat na minus. Na razie czekam, powiedział mi, że chcą zdecydować w ciągu 2 tygodni, więc zobaczymy

Chcesz się zdecydować na te miejsce? Gdy oni też będą na si 😊 -
Super, że rozmowa dobrze poszła! Z tym zawieszeniem starań to musisz sama podjąć decyzję i na pewno to nie będzie łatwe, ale jeśli jest szansa że trafisz do fajnej pracy, z dobrą atmosferą i mniejszą ilością stresu to to akurat może wpłynąć pozytywnie i na starania i na przebieg ciąży, przynajmniej mi się tak wydaje 😉Prezesoowa wrote:Problem też jest taki, że jeśli bym się zdecydowała to do końca roku musiałabym zawiesić starania, żeby dostać dłuższą umowę niż na czas próbny, bo jest 4 msc...starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Prezesoowa wrote:Sama nie wiem, chyba chciałabym spróbować chociaż się boję
co do zasady wolałabym pracować z kimś, choćby po to, żeby ważniejsze rzeczy ktoś po mnie sprawdził, ale myślę, że bym sobie poradziła 
I tak jak pisałam @Mummy - musiałabym też trochę plany rodzicielskie poprzesuwać, bo tam bym mogła zacząć od września (zakładając, że będą na tak), bo szef nie pozwoli mi odejść ani dnia wcześniej i 4 msc okres próbny. Potem umowa na stałe albo na 3 lata, więc znowu odkładanie
Zdecydowałam, że będę się tym martwić jak poznam decyzję i bedzie pozytywna, póki co nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z rozmowy, nawet dowiedziałam się kilka branżowych smaczków i nie mogę się z nikim podzielić, bo bym musiała powiedzieć skąd to wiem!
Dobrze, że jesteś zadowolona i poszło lekko.
Tak jak piszesz, podejmiesz decyzję, gdy się odezwą.
A może już w najbliższych dniach los sam zdecyduje za Ciebie. ❤️
MummyYummy, Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość