Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
I bardzo dobrze 😘 musisz też dbać o siebie i swój komfort, mamusiu ♥️Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa super, że jesteś zadowolona z rozmowy i podejście masz dobre, że będziesz się zastanawiać jak dostaniesz od nich odpowiedź ✊🏻
Notsobad, elektro wzbraniałam się przed tymi tabletkami, bo się łudziłam, że mi mdłości minął 😂 a jak będę je brać to nie będę wiedzieć kiedy one się skończą 🙈 Ale chyba już zmieniam podejście i dla własnego spokoju będę je brać, bo ja serio dziewczyny od ponad 2 tyg leżę w łóżku i wyszłam z domu tylko raz do lekarza. Są drogie tabletki ale jestem w stanie zapłacić każdą kasę by lepiej się poczuć. Ja naprawdę mam taką nadzieję, że już niedługo mi przejdzie 🥹 ( błagam dziewczyny, którym nie przeszło - nie mówcie mi o tym plis 😂) wolę żyć w swojej nadzieji no tak mi łatwiej. Dziękuję dziewczyny 🥹
Vienna odpoczywaj tyle ile potrzebujesz, w ogóle się tym L4 nie przejmuj. A jak ta praca Ci nie odpowiada to możesz sobie powoli przeglądać oferty ✊🏻
Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
co do zasady wolałabym pracować z kimś, choćby po to, żeby ważniejsze rzeczy ktoś po mnie sprawdził, ale myślę, że bym sobie poradziła 
I tak jak pisałam @Mummy - musiałabym też trochę plany rodzicielskie poprzesuwać, bo tam bym mogła zacząć od września (zakładając, że będą na tak), bo szef nie pozwoli mi odejść ani dnia wcześniej i 4 msc okres próbny. Potem umowa na stałe albo na 3 lata, więc znowu odkładanie
Zdecydowałam, że będę się tym martwić jak poznam decyzję i bedzie pozytywna, póki co nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z rozmowy, nawet dowiedziałam się kilka branżowych smaczków i nie mogę się z nikim podzielić, bo bym musiała powiedzieć skąd to wiem!
No tak, w sumie słusznie- poczekaj na decyzje i wtedy będziesz myślała czy w to iść 😎 Rozumiem strach związany z umową, sama tym się kierowałam i ostatecznie mój strach wygrał i siedziałam do końca w gówienku 😂
Napewno podejmiesz najlepsza dla siebie decyzje, a my Cie będziemy wspierać ;*
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Czuję się lepiej i nastawienie też z dnia na dzień coraz lepsze. Ale łapią mnie gorsze momenty, szczególnie jak widzę który dziś jest dzień i orientuje się że praktycznie od miesiąca nie wychodzę z domu (poza wyjazdem na majówkę). Najpierw zaraz po tym jak się dowiedziałam o ciąży przyplątało mi się przeziębienie, potem kilka dni spokoju na majówkę i ledwo wróciłam to było to krwawienie, kazali mi leżeć i odpoczywać, potem zaraz szpital. Po szpitalu znowu leżenie i dziś na wizycie też mi każą dalej leżeć 🤣 I tak nie mam na nic innego siły, ale moje plecy już wołają o pomstę do nieba. Umycie włosów i trzymanie rąk do góry przez dłuższy czas to dla nich wyzwanie. Chciałabym już poczuć się na tyle dobrze, żeby wyjść na jakiś spacer, jakieś zakupki na poprawę humoru, joga, cokolwiek 😕
Jeszcze trochę i wrócisz do sprawności. Korzystaj i odpoczywaj. Fajnie że się odezwałaś
Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa super, że jesteś zadowolona z rozmowy i podejście masz dobre, że będziesz się zastanawiać jak dostaniesz od nich odpowiedź ✊🏻
Notsobad, elektro wzbraniałam się przed tymi tabletkami, bo się łudziłam, że mi mdłości minął 😂 a jak będę je brać to nie będę wiedzieć kiedy one się skończą 🙈 Ale chyba już zmieniam podejście i dla własnego spokoju będę je brać, bo ja serio dziewczyny od ponad 2 tyg leżę w łóżku i wyszłam z domu tylko raz do lekarza. Są drogie tabletki ale jestem w stanie zapłacić każdą kasę by lepiej się poczuć. Ja naprawdę mam taką nadzieję, że już niedługo mi przejdzie 🥹 ( błagam dziewczyny, którym nie przeszło - nie mówcie mi o tym plis 😂) wolę żyć w swojej nadzieji no tak mi łatwiej. Dziękuję dziewczyny 🥹
Vienna odpoczywaj tyle ile potrzebujesz, w ogóle się tym L4 nie przejmuj. A jak ta praca Ci nie odpowiada to możesz sobie powoli przeglądać oferty ✊🏻
Bierz te tabletki. One naprawdę polepszają komfort życia, nie ma sensu się męczyć.
Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Elektro, zaczarowan dziękuję dziewczyny 😘
Suzie dziękuję 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 13:44
elektro96, Zaczarowan, Suzie lubią tę wiadomość
-
Hejka 🌷
U mnie dziś też biel poraziła po oczach.
Jak w dalszym ciągu nie dostanę @, to w czwartek idę do ginekologa, żeby sprawdził co tam widać na usg.
Zabieram się zaraz za małe sprzątnie, bo muszę pościele wymienić, poodkurzać łóżka, umyć kabinę. Okna też już mnie wołają, ale nie czuję tego 🙄♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:Hejka 🌷
Jak w dalszym ciągu nie dostanę @, to w czwartek idę do ginekologa, żeby sprawdził co tam widać na usg.
Zabieram się zaraz za małe sprzątnie, bo muszę pościele wymienić, poodkurzać łóżka, umyć kabinę. Okna też już mnie wołają, ale nie czuję tego 🙄
Ehhh, siedzimy w tym razem
-
Mogę Ci umyć okna, ale Ty zmieniasz u mnie pościel 😁😁 Nie wiem czemu, ale nie cierpię zmiany pościeli 🙈Majlen wrote:Hejka 🌷
Zabieram się zaraz za małe sprzątnie, bo muszę pościele wymienić, poodkurzać łóżka, umyć kabinę. Okna też już mnie wołają, ale nie czuję tego 🙄
Dzisiaj na kolację robię curry Kokosowe. Chyba @Elektro polecała i będzie na dwa dni, więc lepiej, żeby był dobre 😂😂
Prezesoowa, elektro96, Majlen, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Hejka 🌷
🫂🫂
O kurde to trochę tej pracy w domu Cię czeka 🙈 -
nick nieaktualny
-
Ojjjj… aż się boję czy nie oberwę 🤪 zabrzmiało groźnie 🤣🤣🤣Dropsik wrote:Mogę Ci umyć okna, ale Ty zmieniasz u mnie pościel 😁😁 Nie wiem czemu, ale nie cierpię zmiany pościeli 🙈
Dzisiaj na kolację robię curry Kokosowe. Chyba @Elektro polecała i będzie na dwa dni, więc lepiej, żeby był dobre 😂😂
Prezesoowa, Dropsik, Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dropsik, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
Trochę tak, więc nie przeciągam, tylko ruszam tyłekLiyss🧚🏻 wrote:🫂🫂
O kurde to trochę tej pracy w domu Cię czeka 🙈
Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
@Majlen tule 🫂🫂
Ja dziś mam wolne, więc zaplanowałam sprzątanie, gotowanie i nie wiem co jeszcze, ale średnio mi to idzie 🙄 strasznie słaba jestem jeszcze po tym wszystkim i trochę dalej boli mnie brzuch, więc staram się oszczędzać, ale udało mi się umyć kilka okien co uważam za ogromny sukces, bo nienawidzę 😆 teraz należy mi się kawa i leżenie przed tv 😁
Dropsik, Speranza :), notsobadd lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Platynova55 wrote:@Majlen tule 🫂🫂
Ja dziś mam wolne, więc zaplanowałam sprzątanie, gotowanie i nie wiem co jeszcze, ale średnio mi to idzie 🙄 strasznie słaba jestem jeszcze po tym wszystkim i trochę dalej boli mnie brzuch, więc staram się oszczędzać, ale udało mi się umyć kilka okien co uważam za ogromny sukces, bo nienawidzę 😆 teraz należy mi się kawa i leżenie przed tv 😁
Oj zdecydowanie należy Ci się i kawa i wypoczynek 👍👍👍
Ja dziś tak pracuję na raty...
Skosiłam trawę, poleżałam na kanapie.
Teraz przycięłam trochę trawę pod płotem i ogarnęłam chwasty między truskawkami i znowu leżę 🙈
Pójdę po młodą, zrobię obiad i domyślcie się co zrobię później.
Tak, poleżę 😅
Platynova55, Prezesoowa, Dropsik, elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, notsobadd, Vienna, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ja używam Bielenda Truskawkowy, lekkie krycie ma moim zdaniem, ale ja nakładam go jak mam w planach być w makijażu pół dnia max,bo nie jest zbyt trwały moim zdaniem. Może Tobie jakis krem BB by wystarczył?Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakiś lekki podkład, może być minimalnie kryjący. Chodzi mi głównie o wyrównanie kolorytu cery.
Dziś na tę rozmowę zrobiłam full makeup, ale taki delikatny no i odzwyczaiłam się jednak od takich produktów i nie do końca jestem zadowolona. Odkąd regularnie biorę suple to moja cera jest bardzo w porządku, ale mam tendencję do czerwienienia się, więc przy takich okazjach jak np. dzisiaj to bym wolała coś takiego lżejszego właśnie. Kiedyś korzystałam po prostu z korektora, ale on jednak jak go delikatnie rozetrę po całej twarzy to ma minimum trwałości
Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
@Prezesoowa Wierzę, że podejmiesz dobrą, rozsądną decyzję, jeśli się uda i będą zainteresowani ✊🍀
A te objawy faktycznie niepokojące 🙁 Ale skoro mówisz, że masz nad tym kontrolę 🫂 to oby mniejszy stres poskutkował.
@Liyss 🫂 Kurcze... Współczuję mocno tych mdłości. Nie wiedziałam, że one potrafią, aż tak dać popalić... 🙁
Ale dobrze, że są te tabletki. Oby to już była końcówka uciążliwości.
@Vienna Odzywaj się częściej 😊 Umilimy Ci ten czas 🩷🥰 Cieszę się, że wszystko ładnie się goi.
Co do pracy, to faktycznie możesz sobie na luzno przeglądać oferty. Może akurat coś ciekawego się trafi 😊
Liyss🧚🏻, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość