Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Jestem po teleporadzie z internistą. W sumie to nawet żadnego komentarza nie było, co też mnie trochę zbiło z tropu. 🙄 nie zerknela na poprzednie wyniki... Ale chociaż mam to co chciałam. Zorientowałam się tylko, że mogłam poprosić jeszcze o Wit D, ale to już najwyżej dorzucę od siebie.
O, jak są skierowania to super
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Taak, dała bez gadania skierowania na B12, ferrytyne, żelazo i kwas foliowy 😊
To w takim razie ja też idę uderzyć o skierowanko na badanko
CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:Ty suzi jesteś z Poznania?A może pospowiesz ci to za pani może i ja się udam ty będziesz 27 a ja 28🤪
Z Wrocławia, ale korzenie mam wielkopolskie
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przykro mi
Przytulam Cię bardzo mocno :*
I rozumiem doskonale, nie wyobrażam sobie mieć długiej rozłąki z mężem. Dobrze, że spędzicie trochę czasu na urlopie, we dwoje i bez ograniczeń, pewnie już odliczasz?
Jak będzie miał tę rozmowę w pracy to daj znać, będziemy trzymać kciuki, żeby te jego wyjazdy nie były takie częste
Taak, już czekam aż wróci i wyjedziemy wyluzować. 🥰
Dam znać na pewno, ale on sam jeszcze nie wie, kiedy i jak.
Najlepsze jest to, że sama go namawiałam do zmiany stanowiska, bo na poprzednim się już wypalił. I tu faktycznie nie nudzi się i wiele się uczy, ale niestety - coś kosztem czegoś.
Ogólnie od jakiegoś czasu czuje się bardzo samotna. Starania wcale nie poprawiają sytuacji.
Koleżanki mam, ale przecież nie będę im zawracać głowy, bo też mają swoje życie codzienne
-
notsobadd wrote:@Majlen wredna ta Twoja małpa, jakby się umówiła z małpą Suzie, coś za bardzo z nami zadzierają 🙄
@Zbuntowana masz rację. Faceci i ich „męskość”, normalnie punkt honoru…
Co do podkładów, ja też nie lubię nic za bardzo używać i jeśli chcę już jakiekolwiek krycie to używam Bourjouis Helathy Mix. A na codzień tylko do wyrównania kolorytu używam Maybelline Perfector 4w1 to jest chyba generalnie baza (?) ale ja uwielbiam, robi takie ciche glow a wygląda jakby nic nie było nałożone na twarz 😅
A korzystając z okazji tematu kosmetyków, czy któraś z Was może kupiła nowy BB Stars from the stars? Korci mnie bo ma od razu SPF50, a ja często zapominam nałożyć 🙈🙈
No moja małpa i małpa Majlen chyba razem zabalowaly
notsobadd, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Trzymam kciuki, żeby i Tobie się udało 😊🍀
Mówiłaś jakaś formułkę czy po prostu powiedziałaś, że chciałabyś zbadać te poszczególne rzeczy?
-
Suzie wrote:No moja małpa i małpa Majlen chyba razem zabalowaly

No ja wszystko rozumiem, ale chyba nie wiedzą kiedy ze sceny zejść 😂 albo raczej się na niej pojawić 🫣
Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Coffee współczuję sytuacji 😪 mój mąż też jest moim ulubionym człowiekiem i niewyobrażalne sobie jakbyśmy mogli się rozstawać na dłużej. Może uda się to jakoś ogarnąć 🥹 a jak już go nie ma, to wykorzystać czas na Maxa i zająć się 100% sobą 🥹
-
Suzie wrote:Mówiłaś jakaś formułkę czy po prostu powiedziałaś, że chciałabyś zbadać te poszczególne rzeczy?

Wiesz co, powiedziałam jej, że się staramy z mężem i w sumie to mam już skierowanie od innej lekarz na samą morfologię, ale że chciałabym zbadać jeszcze raz poziom witamin, bo wcześniej przyjmowałam formę syntetyczną i że wyniki mogły wyjść sfałszowane. Nic nie powiedziała. Zadziałało 😄
Tamta lekarz mi nie wystawiła skierowania na kontrolę witamin, bo uznała, że są "w normie". Ferrytyna na poziomie 25... -
Wiesz jak my badaliśmy jego strasznie się denerwowałam i modliłam żeby tylko u niego nic nie wyszło... I zostałam wysuchana..CoffeeDream wrote:Dokładnie... Mój ma też robić badania w czerwcu i chyba będę stresować się jego wynikami mocniej niż swoimi. 🙁 Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
CoffeeDream wrote:Dziękuję, że pytasz 😘
Ja jestem w lekkim dołku od wczoraj. Jadę na weekend do rodziców.
Między nami wszystko ok, tylko mąż tym razem wyjechał na dłużej i wraca w przyszłym tygodniu.
Jego wyjazdy trwają już około roku. Nie są regularne, ale jednak są i robię się tym już trochę zmęczona.
Zwyczajnie jest mi smutno... To mój ulubiony człowiek i brakuje mi go. Teraz jak wróci to będziemy mieć urlop i też więcej czasu dla siebie. Później ma mieć rozmowę w pracy i może ona o czymś zadecyduje. Zobaczymy...Koniec końców to jednak praca i nie tak łatwo jest ją zmienić.
Oj nie wiem co oznaczają takie delegacje, ale mogę sobie tylko wyobrazić, że nie jest to nic przyjemnego. Wykorzystaj ten czas dla siebie, zajmij czymś głowę 😘
CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja chyba zrobiłam to samo co ty w biegu szybko...I bakteri fullZaczarowan wrote:Właśnie dostałam wyniki moczu i glukozy, co najlepsze- glukoza ładna, tym razem w moczu nie ma cukru 😂 za to kurna spora ilość bakterii.. -.- i ogólnie to może być po raz kolejny moja wina, bo się nie podmyłam przed, wiec jutro znowu jadę do labu oddać mocz i zrobić posiew
🤯 w razie W jutro mam zacząć brać globulki dopochwowo..
Mam nadzieje, że reszta badań będzie satysfakcjonująca, bo już wystarczająco jestem wkurzona 😂😂
Zaczarowan lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Liyss🧚🏻 wrote:Coffee współczuję sytuacji 😪 mój mąż też jest moim ulubionym człowiekiem i niewyobrażalne sobie jakbyśmy mogli się rozstawać na dłużej. Może uda się to jakoś ogarnąć 🥹 a jak już go nie ma, to wykorzystać czas na Maxa i zająć się 100% sobą 🥹
Jakoś próbuję sobie ten czas wypełnić. Zimą robiłam kurs angielskiego to czas mi leciał szybko faktycznie... Tylko w tym rzecz, że zaraz czerwiec. Ten czas tak mi ucieka 🙁
Może ten urlop zrobi mi dobrze na głowę, bo w pracy też ostatnio dużo się działo.
No nic, nie chcę smęcić. Może wkrótce problem się rozwiąże...
Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ah widzisz sklerozę mam... przepraszam...Suzie wrote:Z Wrocławia, ale korzenie mam wielkopolskie
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zaczarowan wrote:Oj nie wiem co oznaczają takie delegacje, ale mogę sobie tylko wyobrazić, że nie jest to nic przyjemnego. Wykorzystaj ten czas dla siebie, zajmij czymś głowę 😘
Dziękuję 😘 Zjadłam właśnie loda na pocieszenie 🤪
Ale później wybieram się na rower to spalę 😄
Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Oglądałam koło fortuny i babeczka wygrała 100 000 PLN czy się popłakałam ze wzruszenia? 😂😂😂😂😂 być może 😂😂😂
Zaczarowan, CoffeeDream, elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy, Dropsik, notsobadd, Platynova55, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:Ja chyba zrobiłam to samo co ty w biegu szybko...I bakteri full
A to zapewne tak
na spokojnie sobie powtórz, ewentualnie zrób posiew jak masz możliwość
😘