Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po teleporadzie z internistą. W sumie to nawet żadnego komentarza nie było, co też mnie trochę zbiło z tropu. 🙄 nie zerknela na poprzednie wyniki... Ale chociaż mam to co chciałam. Zorientowałam się tylko, że mogłam poprosić jeszcze o Wit D, ale to już najwyżej dorzucę od siebie.
Dropsik, Prezesoowa, notsobadd, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakiś lekki podkład, może być minimalnie kryjący. Chodzi mi głównie o wyrównanie kolorytu cery.
Dziś na tę rozmowę zrobiłam full makeup, ale taki delikatny no i odzwyczaiłam się jednak od takich produktów i nie do końca jestem zadowolona. Odkąd regularnie biorę suple to moja cera jest bardzo w porządku, ale mam tendencję do czerwienienia się, więc przy takich okazjach jak np. dzisiaj to bym wolała coś takiego lżejszego właśnie. Kiedyś korzystałam po prostu z korektora, ale on jednak jak go delikatnie rozetrę po całej twarzy to ma minimum trwałości

allegro obrazy
Ładnie pachnie i krycie oceniam na średnie. Nie podkreśla suchych skórek i dobrze się rozsmarowuje
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Ja lubię Bourjois healthy mix jeśli chodzi o takie lżejsze, ale tylko jeśli nie masz suchej skóry. A tak to na codzien Loreala true match używam, ale on już raczej trochę mocniej kryje chociaż maski też nie robi, przynajmniej u mnie 😊 może faktycznie jeśli zależy Ci na czymś delikatnym to krem BB?Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakiś lekki podkład, może być minimalnie kryjący. Chodzi mi głównie o wyrównanie kolorytu cery.
Dziś na tę rozmowę zrobiłam full makeup, ale taki delikatny no i odzwyczaiłam się jednak od takich produktów i nie do końca jestem zadowolona. Odkąd regularnie biorę suple to moja cera jest bardzo w porządku, ale mam tendencję do czerwienienia się, więc przy takich okazjach jak np. dzisiaj to bym wolała coś takiego lżejszego właśnie. Kiedyś korzystałam po prostu z korektora, ale on jednak jak go delikatnie rozetrę po całej twarzy to ma minimum trwałości
elektro96 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Prezesowa krem BB z Misha polecam.
Coffee dobrze, że chociaż dostałaś kilka skierowań 😘
CoffeeDream, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Jestem po teleporadzie z internistą. W sumie to nawet żadnego komentarza nie było, co też mnie trochę zbiło z tropu. 🙄 nie zerknela na poprzednie wyniki... Ale chociaż mam to co chciałam. Zorientowałam się tylko, że mogłam poprosić jeszcze o Wit D, ale to już najwyżej dorzucę od siebie.
O czyli dała ci skierowanka na badanka? To na tyle dobrze ;*
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A jak tam u Ciebie? Mąż wraca na weekend?

Dziękuję, że pytasz 😘
Ja jestem w lekkim dołku od wczoraj. Jadę na weekend do rodziców.
Między nami wszystko ok, tylko mąż tym razem wyjechał na dłużej i wraca w przyszłym tygodniu.
Jego wyjazdy trwają już około roku. Nie są regularne, ale jednak są i robię się tym już trochę zmęczona.
Zwyczajnie jest mi smutno... To mój ulubiony człowiek i brakuje mi go. Teraz jak wróci to będziemy mieć urlop i też więcej czasu dla siebie. Później ma mieć rozmowę w pracy i może ona o czymś zadecyduje. Zobaczymy...Koniec końców to jednak praca i nie tak łatwo jest ją zmienić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 15:27
-
Zaczarowan wrote:O czyli dała ci skierowanka na badanka? To na tyle dobrze ;*
Taak, dała bez gadania skierowania na B12, ferrytyne, żelazo i kwas foliowy 😊
Zaczarowan, Dropsik, Platynova55, MummyYummy, notsobadd, Prezesoowa, Vienna, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Taak, dała bez gadania skierowania na B12, ferrytyne, żelazo i kwas foliowy 😊
No to suuuper! 😘 Cieszę się, dobrze że nie robiła Ci łachy 😊 chociaż do tego się przydała
😂
CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Kochane macie rację bo mężczyźni strasznie się przejmują jeśli chodzi o "ich interes" ale spokojnie może potrzebuja przetrawić po swojemu...notsobadd wrote:Dokładnie tak jak piszesz, wystarczy nasze zamartwianie. Ja mam niestety wrażenie, że mój mąż wczoraj zaczął strasznie kwestionować swoją „męskość”, aż mi się serduszko łamało 🥹
A dla mnie jego największą męskością jest to jakim jest partnerem ♥️
elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zbuntowana wrote:Kochane macie rację bo mężczyźni strasznie się przejmują jeśli chodzi o "ich interes" ale spokojnie może potrzebuja przetrawić po swojemu...
Dokładnie... Mój ma też robić badania w czerwcu i chyba będę stresować się jego wynikami mocniej niż swoimi. 🙁 Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Prezesowa chyba mój mlody cie wiezie bo na samolot mówi bolot...Prezesoowa wrote:No ja ruszam za 15 minut, podjadę boltem, bo tam nie ma gdzie zaparkować, a nie chcę się stresować, że się spóźnię

drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Oo dziękuję sanprobi biorę bo miałam 3 antybiotyki pod rząd...a zakwas faktycznie dziękuję.CoffeeDream wrote:Za normę funkcjonalną ferrytyny przyjmuje się >50.
Ja również mam z nią problem i próbuje na razie ją podwyższyć odpowiednią dietą. Zakwas z buraka jest bogaty w żelazo i kwas foliowy, więc go popijam sobie.
Z supli to wiem, że laktoferyna i probiotyk Sanprobi IBS są polecane.
U mnie jak w kolejnych wynikach nic nie podskoczy, to spróbuję z tymi suplami.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Pochwal się co udało Ci się kupić...notsobadd wrote:Zbieram swój leciutko skacowany tyłek i jadę kupić kolejne kwiaty do ogrodu 🤭 tym razem zabieram ze sobą najlepszego eksperta w tej dziedzinie - dziadka ♥️
Wpadnę później zobaczyć co u Was i jakie wieści u Prezesowej 🙈
Edit nadrobiłam piekneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 16:12
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Ty suzi jesteś z Poznania?A może pospowiesz ci to za pani może i ja się udam ty będziesz 27 a ja 28🤪Suzie wrote:Na pocieszenie endo mi powiedziała, że ona w tym roku dobrą passę i od stycznia 26 jej pacjentek zaszło w ciążę

elektro96, CoffeeDream, Suzie lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Właśnie dostałam wyniki moczu i glukozy, co najlepsze- glukoza ładna, tym razem w moczu nie ma cukru 😂 za to kurna spora ilość bakterii.. -.- i ogólnie to może być po raz kolejny moja wina, bo się nie podmyłam przed, wiec jutro znowu jadę do labu oddać mocz i zrobić posiew
🤯 w razie W jutro mam zacząć brać globulki dopochwowo..
Mam nadzieje, że reszta badań będzie satysfakcjonująca, bo już wystarczająco jestem wkurzona 😂😂
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
No nie sądziłam że badanie moczu może przynieść taki rollercoaster emocji… 🤪🤣🤣Zaczarowan wrote:Właśnie dostałam wyniki moczu i glukozy, co najlepsze- glukoza ładna, tym razem w moczu nie ma cukru 😂 za to kurna spora ilość bakterii.. -.- i ogólnie to może być po raz kolejny moja wina, bo się nie podmyłam przed, wiec jutro znowu jadę do labu oddać mocz i zrobić posiew
Mam nadzieje, że reszta badań będzie satysfakcjonująca, bo już wystarczająco jestem wkurzona 😂😂
Zaczarowan, notsobadd, Zbuntowana, MagicznaNuta, Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Zbuntowana masz rację. Faceci i ich „męskość”, normalnie punkt honoru…
Co do podkładów, ja też nie lubię nic za bardzo używać i jeśli chcę już jakiekolwiek krycie to używam Bourjouis Helathy Mix. A na codzień tylko do wyrównania kolorytu używam Maybelline Perfector 4w1 to jest chyba generalnie baza (?) ale ja uwielbiam, robi takie ciche glow a wygląda jakby nic nie było nałożone na twarz 😅
A korzystając z okazji tematu kosmetyków, czy któraś z Was może kupiła nowy BB Stars from the stars? Korci mnie bo ma od razu SPF50, a ja często zapominam nałożyć 🙈🙈
Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Nie kupowałam tej nowości, ale z tym spf to trzeba uważać, bo żeby z podkładu/kremu BB wyszło to spf50 to trzeba solidną szpachlę nałożyć

Kurde, ale chyba i tak lepiej tak niż nic, bo ja na 7 dni w tygodniu to ze 2 razy pamiętam o SPF 🤪
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Właśnie dostałam wyniki moczu i glukozy, co najlepsze- glukoza ładna, tym razem w moczu nie ma cukru 😂 za to kurna spora ilość bakterii.. -.- i ogólnie to może być po raz kolejny moja wina, bo się nie podmyłam przed, wiec jutro znowu jadę do labu oddać mocz i zrobić posiew
Moja mama by to nazwała „jak nie urok to sraczka” 😂
No lecą sobie z Tobą w kulki te wyniki… 🙈
Prezesoowa, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻