Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    U mnie pomogło, częste siedzenie na balkonie. Też nie mogliśmy sobie poradzić, żadne kruki nie działały. Aż w końcu miałam parę dni wolnego, i starałam się siedzieć od rana do wieczora z książką na balkonie. A jak akurat nie byłam na balkonie, to patrzyłam czy przylatują, jak przylatywały to leciałam jak wystrzelona z procy, żeby je odstraszyć. Od tego czasu chyba się mnie boją i mam spokój 😅

Haha 😅 Przezabawny sposób, ale jak widać skuteczny 😁

Vienna lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy super wieści 😊♥️

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Melduję na szybko, że na ten moment wszystko ok ♥️ Serduszko ładnie bije, przezierność karkowa prawidłowa. Maluszek ma już ponad 6 cm 😍 W tym szpitalu mają słaby sprzęt i widać to po jakości zdjęć, w dodatku babeczka musiała konkret naciskać, żeby pomierzyć bobo. Czekam teraz na prenatalne w przyszłym tygodniu 🥰

Lecę Was nadrabiać 😘

Piękna wiadomość ❤️ Pomiziaj Maluszka od ciotek 🥹🥰

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Melduję na szybko, że na ten moment wszystko ok ♥️ Serduszko ładnie bije, przezierność karkowa prawidłowa. Maluszek ma już ponad 6 cm 😍 W tym szpitalu mają słaby sprzęt i widać to po jakości zdjęć, w dodatku babeczka musiała konkret naciskać, żeby pomierzyć bobo. Czekam teraz na prenatalne w przyszłym tygodniu 🥰

Lecę Was nadrabiać 😘

Super! ❤️ niech rośnie maleństwo! 🌞

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy to super że wszystko ok 😘❤️
    A jak tam masz przeczucia odnośnie płci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 13:17

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz Smerfetka czekamy na Twoją wizytę :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam progesteron 38,7
    Jestem w szpitalu, czekam na przyjęcie 🥹🥹🥹❤️

grazka0022, nick nieaktualny, CoffeeDream, Suzie, Malinowysorbet, MummyYummy, Vienna, notsobadd, Dropsik, Liyss🧚🏻, Pati2804, Platynova55, Chmurka21, elektro96, Leśneintro, PaulaG lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam progesteron 38,7
    piękny :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się lekarz zdziwi :)

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam progesteron 38,7

Pięknie 🥹

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja się porycze zaraz lekarzowi...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Lecę Was nadrabiać 😘

Super ❤️

To teraz przerwa w kursowaniu pociągu do 15:30 😁

CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, notsobadd, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    to teraz Smerfetka czekamy na Twoją wizytę :)

Aż zaczynam się stresować 😅 jeszcze ponad 2h, o ile nie będzie opóźnienia. To pierwsza moja wizyta więc nie wiem czy są kolejki jak coś. Dziewczyny wsiadajcie do pociągu na 15:30 🚂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 13:21

CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, Platynova55, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam progesteron 38,7
    No cudownie 🩷 to czekamy w dalszym ciągu na wieści z wizyty i mów koniecznie co w tym cyklu było inaczej 😄

Wysłany: 20 maja 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stąd wyjdę to od razu powiem narzeczonemu, nie wytrzymam, bo on przyjechał tu ze mną... Myślałam że powiem mu dopiero po drugiej becie, ale nie dam rady i nie chce kłamać że jestem po biopsji jak nie bede

CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, notsobadd, Dropsik, Liyss🧚🏻, Pati2804, elektro96, Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja się porycze zaraz lekarzowi...

No i pięknie! 🥹 to cudowne chwile płakać ze szczęścia 😁 takze placz 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 14:03

Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stąd wyjdę to od razu powiem narzeczonemu, nie wytrzymam, bo on przyjechał tu ze mną... Myślałam że powiem mu dopiero po drugiej becie, ale nie dam rady i nie chce kłamać że jestem po biopsji jak nie bede

Ale będzie miał niespodziankę! 🩷🥹

grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Zapraszam kochana.. ❤️ ale u mnie niestety nie ma tak ładnie jak u Was! 😂 muszę zrobić porządek na balkonie i właśnie… chciałam Was spytać o kwiatki. Które najlepiej będą się sprawdzały na balkon? Najlepiej takie nad którymi nie trzeba się bardzo spuszczać 🫢
    U mnie mąż dzisiaj idzie (w końcu!) po truskawki :) Nie są wymagające, tylko podlewanie i jeszcze coś można zjeść :)

nick nieaktualny, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona - przytulam... U mnie ovi trzymał do 14 dni czasem nawet i też było mi ciężko potem biel zobaczyć... Wiem co czujesz. Który to cykl starań?
    Już z rok.
    Pierwszy cykl po sono HSG i z ovitrelle

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Aż zaczynam się stresować 😅 jeszcze ponad 2h, o ile nie będzie opóźnienia. To pierwsza moja wizyta więc nie wiem czy są kolejki jak coś. Dziewczyny wsiadajcie do pociągu na 15:30 🚂❤️
    pociag będzie wypełniony po brzegi :) będziemy tam z Tobą, rozumiem, że się stresujesz, wszystko będzie dobrze :)

Speranza :) lubi tę wiadomość

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ