Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, gratuluję wyniku!!! Cudowne wieści:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 13:28

Speranza :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, aaaaaa 😍😍😍😍😍😍 Gratulacje, wielkie, wielkie gratulacje!!! Niesamowite! ♥️ Czekamy na reakcję lekarza i narzeczonego 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jak stąd wyjdę to od razu powiem narzeczonemu, nie wytrzymam, bo on przyjechał tu ze mną... Myślałam że powiem mu dopiero po drugiej becie, ale nie dam rady i nie chce kłamać że jestem po biopsji jak nie bede
    masz rację, ale będzie szczęśliwy :)

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, dużo zdrówka dla mamy i babci 😘 Tak jak piszesz, czasem bez znajomości nic nie da się załatwić i to jest mega frustrujące. Dobrze, że Tobie się udało.
    @MagicznaNuta, ojeju, przykra sytuacja... Broda odrośnie, ale jednak tekst o piersiach to bardzo średni...
    @Zaczarowan, wizyta była na NFZ. Myślałam, że mi dupsko przyrośnie do tego krzesła 🤭
    @Liyss, tic taki działają? Nie wiem, czy to będzie pocieszające, ale ja od około tygodnia miewam mdłości tylko sporadycznie 😉
    @Coffee, rozumiem Twój tok myślenia. To że z pierwszym poszło łatwo, to nie znaczy, że z kolejnym też tak będzie i odwrotnie - długie starania nie są wyznacznikiem tego, że na kolejną ciążę będzie trzeba tyle czekać 😘
    @Vienna, antybiotyk na pewno pomoże 💪✊
    @Suzie, melduję, że opóźnienie wyniosło... poproszę o werble... ponad dwie godziny!!!
    @Smerfetka, no właśnie z płcią to u nas już pisały zakłady 🙈 Ja mówię, że to chłopiec, Mąż - że dziewczynka 🤭 Kto przegrywa, stawia dużego mąka 😂
    Kochana, teraz trzymamy kciuki za Twoją wizytę ✊♥️

Zaczarowan, Vienna, nick nieaktualny, CoffeeDream, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stąd wyjdę to od razu powiem narzeczonemu, nie wytrzymam, bo on przyjechał tu ze mną... Myślałam że powiem mu dopiero po drugiej becie, ale nie dam rady i nie chce kłamać że jestem po biopsji jak nie bede

Daj znać jak zareagował 🥰

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza udzielają mi się Twoje emocje, tak bardzo cieszę się razem z Tobą… 🥹♥️
    Czekam na relacje :*

nick nieaktualny, Zaczarowan, Speranza :), Dropsik, CoffeeDream, Platynova55, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @notsobadd, dużo zdrówka dla mamy i babci 😘 Tak jak piszesz, czasem bez znajomości nic nie da się załatwić i to jest mega frustrujące. Dobrze, że Tobie się udało.
    @MagicznaNuta, ojeju, przykra sytuacja... Broda odrośnie, ale jednak tekst o piersiach to bardzo średni...
    @Zaczarowan, wizyta była na NFZ. Myślałam, że mi dupsko przyrośnie do tego krzesła 🤭
    @Liyss, tic taki działają? Nie wiem, czy to będzie pocieszające, ale ja od około tygodnia miewam mdłości tylko sporadycznie 😉
    @Coffee, rozumiem Twój tok myślenia. To że z pierwszym poszło łatwo, to nie znaczy, że z kolejnym też tak będzie i odwrotnie - długie starania nie są wyznacznikiem tego, że na kolejną ciążę będzie trzeba tyle czekać 😘
    @Vienna, antybiotyk na pewno pomoże 💪✊
    @Suzie, melduję, że opóźnienie wyniosło... poproszę o werble... ponad dwie godziny!!!
    @Smerfetka, no właśnie z płcią to u nas już pisały zakłady 🙈 Ja mówię, że to chłopiec, Mąż - że dziewczynka 🤭 Kto przegrywa, stawia dużego mąka 😂
    Kochana, teraz trzymamy kciuki za Twoją wizytę ✊♥️

Co za opóźnienie i to z rana :o

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na obiad robię mielone z mizerią 😎 to ulubione danie mojego niemęża, wiec pewnie będzie szczęśliwy jak wróci do domku ^^

Smerfetka czekam z niecierpliwością! Jak w ogóle te ukłucia? Coś lepiej?

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Już z rok.
    Pierwszy cykl po sono HSG i z ovitrelle
    Kochana, a nic się więcej nie rozkręciło? tylko to brązowe plamienie?

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dzisiaj na obiad robię mielone z mizerią 😎 to ulubione danie mojego niemęża, wiec pewnie będzie szczęśliwy jak wróci do domku ^^

Uuu mielone z ziemniaczkami i mizerią 😍😍 moj pierwszy pomysl na dzisiaj na kurczaka z ryżem jest zagrożony 😄

nick nieaktualny, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Codownie, że robisz obiad z myślą o swoim partnerze :)

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Zaczarowan- od dwóch dni nie używam takiego płynu intymnego do mycia dla kobiet w ciąży.. tylko ciepłej wody.. i narazie jest ok 🤞🏻może to ten żel mi nie podpasowal hmm 🧐

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy troszkę zabolało, ale co zrobić :) a później się będzie dziwić jak będę miała opory jak będzie chciał mnie tam dotknąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Zaczarowan- od dwóch dni nie używam takiego płynu intymnego do mycia dla kobiet w ciąży.. tylko ciepłej wody.. i narazie jest ok 🤞🏻może to ten żel mi nie podpasowal hmm 🧐
    bardzo możliwe

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Oo jeżeli mogę spytać, co to za płyn? Być może słuchaj jest tak, jak mówisz! Dobrze, że zrobiłaś od niego przerwę ;*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja się porycze zaraz lekarzowi...
    Ze szczęścia i emocji to płacz na zdrowie! Myślę, że lekarz też będzie wzruszony 🥺

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobię, bo zaraz wchodzę już do pracy. Ale widziałam, że beta wysoka !!!!
    Speranza- moje gratulacje!!!! O maj gaaat 🤩🤩🤩🤩🤩❤️❤️❤️❤️

nick nieaktualny, Dropsik, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Speranza :), MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen lepiej z bólem?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Oo jeżeli mogę spytać, co to za płyn? Być może słuchaj jest tak, jak mówisz! Dobrze, że zrobiłaś od niego przerwę ;*

Lacibios Femina Pregna w różowej buteleczce. A ostatnio uzylam takiego co kiedys używałam: Ziaja - Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem laktobionowym 200ml i nie było kłucia 🤞🏻 tylko nie wiem jaki ten drugi płyn ma ph. W każdym bądź razie zastanawiam się na jaki inny zmienić. Może ktoś coś podpowie :) bo sama ciepła woda na dłuższą metę ja nie umiem 😅 a może warto używać takiego płynu tylko kilka razy w tygodniu? Jakie macie zdanie na ten temat?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy mogę tutaj poruszyć ten temat zwłaszcza jak tutaj takie cudowne wieści, ale wczoraj się trochę przestraszyłam. Nie mogłam się wczoraj " załatwić" i później jak już się udało - to strasznie mnie coś zapiekło ( po ciążach została mi pamiątka w postaci hemoroidów ). Później rozbolał mnie brzuch i miałam biegunkę. I zauważyłam trochę świeżej krwi i się wystraszyłam. Nie wiem czy coś pękło czy coś gorszego :( od tego momentu nie byłam w kibelku i trochę się boję co będzie następnym razem.

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ