Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nie zdążyłam na pociąg, zaspałam 🙈

A Merci też lubię, niedawno pojawiła się taka różowa edycja, pycha 😋
    A chociaż się wyspałaś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd daj znać co z mamą, jak wizyta przebiegła

Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam na spotkanie, idę się zresetować, chociaż % nie wypiję, bo jutro spuszczam krew 🙄odezwę się pewnie już późnym wieczorem.

MummyYummy, grazka0022, Suzie, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie, narazie nie mam czasu nadrobić, ale mam pytanie. Chciałam zbadać hormony i znalazłam taki pakiet :
    estradiol,
    progesteron,
    LH (hormon luteinizujący)
    FSH (hormon folikulotropowy),
    prolaktyna
    Czy to wystarczy?

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Drogie Panie, narazie nie mam czasu nadrobić, ale mam pytanie. Chciałam zbadać hormony i znalazłam taki pakiet :
    estradiol,
    progesteron,
    prolaktyna
    Czy to wystarczy?
    Ja bym dorzuciła jeszcze tsh, ft3 ft4 jeśli nie miałaś badanych w ostatnim czasie 😊

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Ja bym dorzuciła jeszcze tsh, ft3 ft4 jeśli nie miałaś badanych w ostatnim czasie 😊
    Nie miałam, ale to chyba zrobię na kolejny miesiąc, bo trochę drogie te badania 🥶

♀️29
    PCOS

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    estradiol,
    progesteron,
    prolaktyna
    Czy to wystarczy?
    Dobre na początek :)
    Tylko bym się zastanowiła czy estradiol robić z progesteronem 7dpo czy 3dc czy dwa razy?
    Niech ktoś z aktualną wiedzą się wypowie :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Tylko bym się zastanowiła czy estradiol robić z progesteronem 7dpo czy 3dc czy dwa razy?
    W Diagnostyce ostatnimi czasy jak robiłam TSH i ft4 to babka mi dorzucała ft3, bo jakiś pakiet to był i było taniej. Ale to chyba jest na stałe w ofercie,nie żadna promocja. Tak tylko zaznaczam, żebyś sobie sprawdziła cenę w różnych miejscach 🌷

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, pięknie gratuluję 😍

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️

Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
    Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    A chociaż się wyspałaś? :)

Nie 😅 Jestem jak wrak, chyba odreagowuję wizytę i weekendowych gości. Akrualnie zaległam na kanapie i nie wyobrażam sobie, że będę musiała ruszyć się stąd do jutra 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 17:56

nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️

Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
    Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.

Kochana, tak mocno Cię przytulam 🫂 Wypłacz się, to działa oczyszczająco. Cieszę się, że podejrzenie udaru zostało wykluczone, choć problem z błędnikiem też brzmi dość poważnie. Dobrze, że trafiłyście na zaangażowaną lekarkę. Macie jakąś kontrolę czy dopiero za te 6 tygodni?

Współczuję też sytuacji z zakazem lotów... To są.tskie rzeczy, których nie da się przewidzieć, ale wierzę że Wam przykro. A nie da się już nic przełożyć?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja zmykam na spotkanie, idę się zresetować, chociaż % nie wypiję, bo jutro spuszczam krew 🙄odezwę się pewnie już późnym wieczorem.

Udanego spotkania 😘

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

O nieeee 😢 3.06 za dwa tygodnie... Nie ma szans zupełnie? Nie zostawiła złudzeń?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Progesteron robiłam ostatnio 8dpo, który mi potwierdził drugą owulację i będę mieć też jutro wynik z soboty, bo zrobiłam go razem z betą

♀️29
    PCOS

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Przykro mi, kochana… mimo wszystko dobrze, że to „tylko” taka diagnoza… mam nadzieję, że mama szybko dojdzie do siebie i uda Wam się jeszcze gdzieś razem pojechać 😘

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 maja 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, tak mocno Cię przytulam 🫂 Wypłacz się, to działa oczyszczająco. Cieszę się, że podejrzenie udaru zostało wykluczone, choć problem z błędnikiem też brzmi dość poważnie. Dobrze, że trafiłyście na zaangażowaną lekarkę. Macie jakąś kontrolę czy dopiero za te 6 tygodni?

Współczuję też sytuacji z zakazem lotów... To są.tskie rzeczy, których nie da się przewidzieć, ale wierzę że Wam przykro. A nie da się już nic przełożyć?

Niestety. Cieszę się oczywiście, że nie ma zagrożenia życia i to jest najważniejsze, no ale jednocześnie widzę jak mamie przykro, nie byłyśmy jeszcze razem na zagranicznych wakacjach i taki smuteczek… 🥹

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    O nieeee 😢 3.06 za dwa tygodnie... Nie ma szans zupełnie? Nie zostawiła złudzeń?

Nawet jak będzie poprawa to jednak ryzykować lotu przy problemach z błędnikiem chyba nie będziemy. Bo mogą to być najgorsze wakacje w jej życiu…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nawet jak będzie poprawa to jednak ryzykować lotu przy problemach z błędnikiem chyba nie będziemy. Bo mogą to być najgorsze wakacje w jej życiu…
    No to pozamiatane :( Przykro mi, bo jak się człowiek nastawi to jest mega rozczarowanie. Miałyście ubezpieczenie od rezygnacji?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Kurczę.. masakra :( bardzo mi przykro, rzeczywiście lepiej nie ryzykować.. :/ Zdrowie mamy najważniejsze.. ❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ