Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Drogie Panie, narazie nie mam czasu nadrobić, ale mam pytanie. Chciałam zbadać hormony i znalazłam taki pakiet :
estradiol,
progesteron,
LH (hormon luteinizujący)
FSH (hormon folikulotropowy),
prolaktyna
Czy to wystarczy?♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Drogie Panie, narazie nie mam czasu nadrobić, ale mam pytanie. Chciałam zbadać hormony i znalazłam taki pakiet :
estradiol,
progesteron,
prolaktyna
Czy to wystarczy?MagicznaNuta lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Ja bym dorzuciła jeszcze tsh, ft3 ft4 jeśli nie miałaś badanych w ostatnim czasie 😊♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Drogie Panie, narazie nie mam czasu nadrobić, ale mam pytanie. Chciałam zbadać hormony i znalazłam taki pakiet :
estradiol,
progesteron,
prolaktyna
Czy to wystarczy?
Tylko bym się zastanowiła czy estradiol robić z progesteronem 7dpo czy 3dc czy dwa razy?
Niech ktoś z aktualną wiedzą się wypowie -
Dropsik wrote:Dobre na początek
Tylko bym się zastanowiła czy estradiol robić z progesteronem 7dpo czy 3dc czy dwa razy?
Niech ktoś z aktualną wiedzą się wypowie -
Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️
Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MagicznaNuta wrote:A chociaż się wyspałaś?
Nie 😅 Jestem jak wrak, chyba odreagowuję wizytę i weekendowych gości. Akrualnie zaległam na kanapie i nie wyobrażam sobie, że będę musiała ruszyć się stąd do jutra 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 17:56
MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️
Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.
Kochana, tak mocno Cię przytulam 🫂 Wypłacz się, to działa oczyszczająco. Cieszę się, że podejrzenie udaru zostało wykluczone, choć problem z błędnikiem też brzmi dość poważnie. Dobrze, że trafiłyście na zaangażowaną lekarkę. Macie jakąś kontrolę czy dopiero za te 6 tygodni?
Współczuję też sytuacji z zakazem lotów... To są.tskie rzeczy, których nie da się przewidzieć, ale wierzę że Wam przykro. A nie da się już nic przełożyć? -
notsobadd wrote:Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️
Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko. -
Dropsik wrote:Dobre na początek
Niech ktoś z aktualną wiedzą się wypowie♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:Kochana, tak mocno Cię przytulam 🫂 Wypłacz się, to działa oczyszczająco. Cieszę się, że podejrzenie udaru zostało wykluczone, choć problem z błędnikiem też brzmi dość poważnie. Dobrze, że trafiłyście na zaangażowaną lekarkę. Macie jakąś kontrolę czy dopiero za te 6 tygodni?
Współczuję też sytuacji z zakazem lotów... To są.tskie rzeczy, których nie da się przewidzieć, ale wierzę że Wam przykro. A nie da się już nic przełożyć?
Niestety. Cieszę się oczywiście, że nie ma zagrożenia życia i to jest najważniejsze, no ale jednocześnie widzę jak mamie przykro, nie byłyśmy jeszcze razem na zagranicznych wakacjach i taki smuteczek… 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:O nieeee 😢 3.06 za dwa tygodnie... Nie ma szans zupełnie? Nie zostawiła złudzeń?
Nawet jak będzie poprawa to jednak ryzykować lotu przy problemach z błędnikiem chyba nie będziemy. Bo mogą to być najgorsze wakacje w jej życiu…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Nawet jak będzie poprawa to jednak ryzykować lotu przy problemach z błędnikiem chyba nie będziemy. Bo mogą to być najgorsze wakacje w jej życiu…
Przykro mi, bo jak się człowiek nastawi to jest mega rozczarowanie. Miałyście ubezpieczenie od rezygnacji?
-
notsobadd wrote:Nawet jak będzie poprawa to jednak ryzykować lotu przy problemach z błędnikiem chyba nie będziemy. Bo mogą to być najgorsze wakacje w jej życiu…
Kurczę.. masakrabardzo mi przykro, rzeczywiście lepiej nie ryzykować..
Zdrowie mamy najważniejsze.. ❤️