X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad wypłacz się to bardzo oczyszczające. Dobrze, że trafiłyście do dobrego lekarza i nie jest to udar ani nic takiego. Trochę szkoda podróży wiadomo ale co się odwlecze to nie uciecze. Niech Mama dużo odpoczywa ✊🏻
    Wy będziecie chciały z siostrą same leciec? 😘

notsobadd lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad przykro mi, ale na pewno w przyszłości jeszcze polecicie. Ważne by mama doszła do siebie i będzie dobrze.

Ja już po fryzjerze, jeszcze trochę ogarnę chatę i na squasha 😁

Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No to pozamiatane :( Przykro mi, bo jak się człowiek nastawi to jest mega rozczarowanie. Miałyście ubezpieczenie od rezygnacji?

Nie, bo chciałam przycebulić 🙈 no to mi się udało…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja zmykam na spotkanie, idę się zresetować, chociaż % nie wypiję, bo jutro spuszczam krew 🙄odezwę się pewnie już późnym wieczorem.
    Jeszcze raz miłego spotkania :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Notsobad przykro mi, ale na pewno w przyszłości jeszcze polecicie. Ważne by mama doszła do siebie i będzie dobrze.

Ja już po fryzjerze, jeszcze trochę ogarnę chatę i na squasha 😁

Co robiłaś z włosami? jesteś zadowolona? :)

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️

Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
    Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.
    Tak mi przykro Kochana, nie wiem co więcej napisać, wypłacz się , to przynosi ulgę. I dobrze że udar wykluczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 18:34

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Notsobad wypłacz się to bardzo oczyszczające. Dobrze, że trafiłyście do dobrego lekarza i nie jest to udar ani nic takiego. Trochę szkoda podróży wiadomo ale co się odwlecze to nie uciecze. Niech Mama dużo odpoczywa ✊🏻
    Wy będziecie chciały z siostrą same leciec? 😘

Nie wiem jeszcze co zrobimy… mam tydzień na przemyślenie, bo do wtedy mogę odwołać nocleg 🙈

Swoją drogą co to jest za bzdura linii lotniczych, że zmiana danych na bilecie kosztuje 2 razy tyle co nowy bilet, przecież to jakieś żarty 🙈🙈🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, gdzie jesteś? Potrzebuję jakiegoś powiewu pozytywnych wieści 🤪♥️

Zaczarowan, Suzie, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie wiem jeszcze co zrobimy… mam tydzień na przemyślenie, bo do wtedy mogę odwołać nocleg 🙈

Swoją drogą co to jest za bzdura linii lotniczych, że zmiana danych na bilecie kosztuje 2 razy tyle co nowy bilet, przecież to jakieś żarty 🙈🙈🙈

Oni specjalnie tak robią 😪

Może jak mama ma opiekę Twojego Taty a Wy macie urlop i już kupione bilety to warto skorzystać i się rozerwać 🥹 Wiadomo, Przemyśl sobie to i podejmij decyzję najlepszą dla Ciebie🥹

notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd bardzo mi przykro..ale tak jak mówisz, nie ma co ryzykować 🫂😘 ale wiem jak to jest jak się człowiek nastawi no i mamie jest przykro na pewno.. ehh, ale zdrowie najważniejsze! 🍀 najważniejsze żeby Twojej mamie się poprawiło, bez względu na stracone pieniążki, bo gdy nie ma zdrowia , kasa nie ma znaczenia ..😘 tulę 🫂

Speranza czekam z niecierpliwością 😬😘✊

Ja też pospałam.. dopiero wstałam 🙈🙉

notsobadd, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Co robiłaś z włosami? jesteś zadowolona? :)

Ścięłam, więc avek muszę zaktualizować :D będzie mi wygodniej jak jest tak ciepło

Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam koktajl! Banan, truskawki, jogurt naturalny i zielona herbata 😁

IMG-20240520-185229393.jpg

notsobadd, elektro96, Platynova55, Dropsik, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że wykluczyli u mamy to co najgorsze 🥺
    Co do biletu - jeśli masz jakiś papier z wizyty u lekarza, gdzie jest napisane, że ma zakaz lotów albo jesteś w stanie dostać takie zaświadczenie to napisałabym/zadzwoniła i dopytała o możliwość zwrotu/zmiany pasażera za minimalna opłatę. To jednak sytuacja losowa i nieraz udaje się coś ugrać, nawet w tych najtańszych liniach - 🤞

Mama dostała zaświadczenie, że nie może latać, lekarka też mówiła że można próbować coś z tym ugrać, ale przy najtańszych liniach marnie to widzę… choć oczywiście spróbuję. Dziękuję kochana, że cały czas nad nami czuwasz 🥹♥️

Prezesoowa, Pati2804, Speranza :), MummyYummy, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mama dostała zaświadczenie, że nie może latać, lekarka też mówiła że można próbować coś z tym ugrać, ale przy najtańszych liniach marnie to widzę… choć oczywiście spróbuję. Dziękuję kochana, że cały czas nad nami czuwasz 🥹♥️
    U nas akurat w przypadku śmierci członka rodziny udało się odzyskać pieniądze. Poczytaj regulamin czy przy chorobie też coś jest. Nawet jak nie ma to można spróbować. Nic nie kosztuje :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się martwić o Speranze.. to miało aż tyle trwać?

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Właśnie wdałam się w dyskusję z jakimś gościem w necie, który jest rzekomo lekarzem pierwszego kontaktu i powiedział, że krzywa glukozowo-insulinowa po jednej godzinie jest bezsensu i że poleca chodzić do młodych lekarzy, bo starzy nie słuchają zaleceń. Powiedział też, że głupio chodzić na kontrolę do endokrynologa skoro sama mogę sobie korygować dawkę 😅

Akurat z tym endokrynologiem to prawda.... od 5 lat sobie sama dobieram dawkę 🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd – przykro mi z powodu Waszego wyjazdu samolotem, ale i tak myślę, że najważniejsze, że sprawy udarowe zostały wykluczone... może pojedziecie samochodem w takim razie? to też ma swój urok, tylko musiałabyś się z kimś zmieniać za kółkiem
    @Vienna – merci edycja kokosowa??? o matko kochana... dobrze że ja tego nie wiedziałam, bo byłabym kilka kg cięższa teraz :D
    @Smerfetkaa – cieszę się, że Twoja wizyta też się udała. Musi być cudnie tak oglądać dzidzię machającą nóżkami i rączkami 😊

Zbuntowana lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zaczynam się martwić o Speranze.. to miało aż tyle trwać?
    Myślę, że trzeba daj jej czas, bo spędza czas z partnerem i świętują 🥰
    Zakładam,że nikt jej w tej sytuacji biopsji endometrium nie zrobił, bo jakby się okoliczności zmieniły :)

Pati2804, elektro96, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta... Wróciliśmy dopiero jakieś pół godziny temu. Lekarz był szczęśliwy, przytulił mnie, pogratulował :) Ja ze wzruszenia nie potrafiłam prawie powiedzieć jakie wyniki :) Oczywiście żadnej biopsji nie było - zostałam zdyskwalifikowana do zabiegu (tak mam na wypisie) :D :D :D Pierwszy raz taka dyskwalifikacja mnie cieszy! Jeah!!! Było USG - owulacja była z dwóch jajników, także ten... Nie wiadomo co tam się może pojawić :D Oczywiście na razie poza tym, że endometrium jest grube nic więcej nie widać. Nie mam żadnego plamienia ani krwawienia. Dostałam encorton i progesteron dodatkowo. W środę mam zrobić badania, a pod koniec maja na wizytę :)

elektro96, Pati2804, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna, notsobadd, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Dropsik, Suzie, Platynova55, Zaczarowan, Leśneintro, Chmurka21, CoffeeDream, Gregorka, PaulaG, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jestem padnięta... Wróciliśmy dopiero jakieś pół godziny temu. Lekarz był szczęśliwy, przytulił mnie, pogratulował :) Ja ze wzruszenia nie potrafiłam prawie powiedzieć jakie wyniki :) Oczywiście żadnej biopsji nie było - zostałam zdyskwalifikowana do zabiegu (tak mam na wypisie) :D :D :D Pierwszy raz taka dyskwalifikacja mnie cieszy! Jeah!!! Było USG - owulacja była z dwóch jajników, także ten... Nie wiadomo co tam się może pojawić :D Oczywiście na razie poza tym, że endometrium jest grube nic więcej nie widać. Nie mam żadnego plamienia ani krwawienia. Dostałam encorton i progesteron dodatkowo. W środę mam zrobić badania, a pod koniec maja na wizytę :)
    Naprawdę przeogromnie cieszę się Twoim szczęściem! Teraz trzymamy kciuki za powtórkę bety 🤞🏼

Speranza :) lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ