Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Notsobad wypłacz się to bardzo oczyszczające. Dobrze, że trafiłyście do dobrego lekarza i nie jest to udar ani nic takiego. Trochę szkoda podróży wiadomo ale co się odwlecze to nie uciecze. Niech Mama dużo odpoczywa ✊🏻
Wy będziecie chciały z siostrą same leciec? 😘notsobadd lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Notsobad przykro mi, ale na pewno w przyszłości jeszcze polecicie. Ważne by mama doszła do siebie i będzie dobrze.
Ja już po fryzjerze, jeszcze trochę ogarnę chatę i na squasha 😁Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:No to pozamiatane
Przykro mi, bo jak się człowiek nastawi to jest mega rozczarowanie. Miałyście ubezpieczenie od rezygnacji?
Nie, bo chciałam przycebulić 🙈 no to mi się udało…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Notsobad przykro mi, ale na pewno w przyszłości jeszcze polecicie. Ważne by mama doszła do siebie i będzie dobrze.
Ja już po fryzjerze, jeszcze trochę ogarnę chatę i na squasha 😁
Co robiłaś z włosami? jesteś zadowolona?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Smerfetka, bardzo się cieszę że wszystko ok, masz jakieś zdjęcie dzidziolka? 😊♥️
Jesteśmy z mama (chyba) zadowolone z wizyty, ale z jej efektu już niekoniecznie 🥹 pani dr bardzo zaangażowana, wizyta trwała prawie godzinę… po odruchach i ćwiczeniach jakie wykonała z mamą wyklucza na ten moment udar i problemy neurologiczne, wszystko wskazuje na problem z błędnikiem, oderwanie się czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić. 6 tygodni zwolnienia, kompletny zakaz prowadzenia auta i wisienka na torcie… zakaz podróży samolotem 🥹 na 3.06 mamy wykupione loty z mamą i siostrą do Chorwacji 🥹 już pal licho stracone 1500 zł, ale tak nam jest przykro, że to niewypał….
Chyba schodzą ze mnie wszystkie emocje, bo przyjechałam do domu i płaczę jak dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 18:34
-
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad wypłacz się to bardzo oczyszczające. Dobrze, że trafiłyście do dobrego lekarza i nie jest to udar ani nic takiego. Trochę szkoda podróży wiadomo ale co się odwlecze to nie uciecze. Niech Mama dużo odpoczywa ✊🏻
Wy będziecie chciały z siostrą same leciec? 😘
Nie wiem jeszcze co zrobimy… mam tydzień na przemyślenie, bo do wtedy mogę odwołać nocleg 🙈
Swoją drogą co to jest za bzdura linii lotniczych, że zmiana danych na bilecie kosztuje 2 razy tyle co nowy bilet, przecież to jakieś żarty 🙈🙈🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
@Speranza, gdzie jesteś? Potrzebuję jakiegoś powiewu pozytywnych wieści 🤪♥️
Zaczarowan, Suzie, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Nie wiem jeszcze co zrobimy… mam tydzień na przemyślenie, bo do wtedy mogę odwołać nocleg 🙈
Swoją drogą co to jest za bzdura linii lotniczych, że zmiana danych na bilecie kosztuje 2 razy tyle co nowy bilet, przecież to jakieś żarty 🙈🙈🙈
Oni specjalnie tak robią 😪
Może jak mama ma opiekę Twojego Taty a Wy macie urlop i już kupione bilety to warto skorzystać i się rozerwać 🥹 Wiadomo, Przemyśl sobie to i podejmij decyzję najlepszą dla Ciebie🥹notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Notsobadd bardzo mi przykro..ale tak jak mówisz, nie ma co ryzykować 🫂😘 ale wiem jak to jest jak się człowiek nastawi no i mamie jest przykro na pewno.. ehh, ale zdrowie najważniejsze! 🍀 najważniejsze żeby Twojej mamie się poprawiło, bez względu na stracone pieniążki, bo gdy nie ma zdrowia , kasa nie ma znaczenia ..😘 tulę 🫂
Speranza czekam z niecierpliwością 😬😘✊
Ja też pospałam.. dopiero wstałam 🙈🙉notsobadd, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Co robiłaś z włosami? jesteś zadowolona?
Ścięłam, więc avek muszę zaktualizowaćbędzie mi wygodniej jak jest tak ciepło
Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd, elektro96, Platynova55, Dropsik, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Cieszę się, że wykluczyli u mamy to co najgorsze 🥺
Co do biletu - jeśli masz jakiś papier z wizyty u lekarza, gdzie jest napisane, że ma zakaz lotów albo jesteś w stanie dostać takie zaświadczenie to napisałabym/zadzwoniła i dopytała o możliwość zwrotu/zmiany pasażera za minimalna opłatę. To jednak sytuacja losowa i nieraz udaje się coś ugrać, nawet w tych najtańszych liniach - 🤞
Mama dostała zaświadczenie, że nie może latać, lekarka też mówiła że można próbować coś z tym ugrać, ale przy najtańszych liniach marnie to widzę… choć oczywiście spróbuję. Dziękuję kochana, że cały czas nad nami czuwasz 🥹♥️Prezesoowa, Pati2804, Speranza :), MummyYummy, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Mama dostała zaświadczenie, że nie może latać, lekarka też mówiła że można próbować coś z tym ugrać, ale przy najtańszych liniach marnie to widzę… choć oczywiście spróbuję. Dziękuję kochana, że cały czas nad nami czuwasz 🥹♥️
-
Zaczynam się martwić o Speranze.. to miało aż tyle trwać?
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Właśnie wdałam się w dyskusję z jakimś gościem w necie, który jest rzekomo lekarzem pierwszego kontaktu i powiedział, że krzywa glukozowo-insulinowa po jednej godzinie jest bezsensu i że poleca chodzić do młodych lekarzy, bo starzy nie słuchają zaleceń. Powiedział też, że głupio chodzić na kontrolę do endokrynologa skoro sama mogę sobie korygować dawkę 😅
Akurat z tym endokrynologiem to prawda.... od 5 lat sobie sama dobieram dawkę 🤣🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
@notsobadd – przykro mi z powodu Waszego wyjazdu samolotem, ale i tak myślę, że najważniejsze, że sprawy udarowe zostały wykluczone... może pojedziecie samochodem w takim razie? to też ma swój urok, tylko musiałabyś się z kimś zmieniać za kółkiem
@Vienna – merci edycja kokosowa??? o matko kochana... dobrze że ja tego nie wiedziałam, bo byłabym kilka kg cięższa teraz
@Smerfetkaa – cieszę się, że Twoja wizyta też się udała. Musi być cudnie tak oglądać dzidzię machającą nóżkami i rączkami 😊
Zbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Zaczynam się martwić o Speranze.. to miało aż tyle trwać?
Zakładam,że nikt jej w tej sytuacji biopsji endometrium nie zrobił, bo jakby się okoliczności zmieniłyPati2804, elektro96, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Jestem padnięta... Wróciliśmy dopiero jakieś pół godziny temu. Lekarz był szczęśliwy, przytulił mnie, pogratulował
Ja ze wzruszenia nie potrafiłam prawie powiedzieć jakie wyniki
Oczywiście żadnej biopsji nie było - zostałam zdyskwalifikowana do zabiegu (tak mam na wypisie)
Pierwszy raz taka dyskwalifikacja mnie cieszy! Jeah!!! Było USG - owulacja była z dwóch jajników, także ten... Nie wiadomo co tam się może pojawić
Oczywiście na razie poza tym, że endometrium jest grube nic więcej nie widać. Nie mam żadnego plamienia ani krwawienia. Dostałam encorton i progesteron dodatkowo. W środę mam zrobić badania, a pod koniec maja na wizytę
elektro96, Pati2804, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna, notsobadd, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Dropsik, Suzie, Platynova55, Zaczarowan, Leśneintro, Chmurka21, CoffeeDream, Gregorka, PaulaG, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Jestem padnięta... Wróciliśmy dopiero jakieś pół godziny temu. Lekarz był szczęśliwy, przytulił mnie, pogratulował
Ja ze wzruszenia nie potrafiłam prawie powiedzieć jakie wyniki
Oczywiście żadnej biopsji nie było - zostałam zdyskwalifikowana do zabiegu (tak mam na wypisie)
Pierwszy raz taka dyskwalifikacja mnie cieszy! Jeah!!! Było USG - owulacja była z dwóch jajników, także ten... Nie wiadomo co tam się może pojawić
Oczywiście na razie poza tym, że endometrium jest grube nic więcej nie widać. Nie mam żadnego plamienia ani krwawienia. Dostałam encorton i progesteron dodatkowo. W środę mam zrobić badania, a pod koniec maja na wizytę
Speranza :) lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺