Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Kochana, a jak Twoje wyniki? Wybacz, ale nie pamiętam czy wyszły jakieś niedobory?
Morfologia jest raczej średnia, ale anemii podobno nie widać. Żelazo ok, ale ferrytyna słaba. I to by było na tyle… pasożyty robiłam 1,5 roku temu, może powtórzę,
ale przyznam szczerze że już nie chce mi się robić tych wszystkich badań, coś straciłam zapał 😣👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Złapałam doła znowu. Kolejna osoba mi powiedziała, że źle wyglądam i że chyba strasznie schudłam, weszłam na wagę, faktycznie -3 kg. W moim przypadku to już niedowaga wg BMI. Jem normalnie, wręcz na siłę zwiększam ilość kcal, biorę suple a waga ani drgnie do góry, a jeszcze spadła… Czuję, że coś jest nie tak i dlatego m.in. nie mogę zajść w ciążę 🥹
Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Kurczę, Kochana, niektórzy chyba po prostu mają taką tendencję, przemianę materii, że po prostu są szczupli i ciężko im przytyć… to chyba wcale nie musi być nic złego. Może chciałabyś wybrać się do dietetyka? Pochyliłby się dokładnie nad Twoimi wynikami i pomógłby dopasować dietę, tak żeby było optymalnie.
O dokładnie, całe życia byłaś chudzinką? Niekiedy tak po prostu jest kochana, pytanie też jak Ty się czujesz w swoim ciele? Bo to, że ktoś ci tak powiedział, nie oznacza, że tak musi być. Zależy jak Ty to czujesz..MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ogólnie to normalny gabinet i tak się opisują, że wszystko sterylne... No, ale skórek wycinać ta babka nie umie...
Chcesz pokazać jaką zrobiła Ci krzywdę? ;/ -
notsobadd wrote:Morfologia jest raczej średnia, ale anemii podobno nie widać. Żelazo ok, ale ferrytyna słaba. I to by było na tyle… pasożyty robiłam 1,5 roku temu, może powtórzę,
ale przyznam szczerze że już nie chce mi się robić tych wszystkich badań, coś straciłam zapał 😣 -
elektro96 wrote:Kurczę, Kochana, niektórzy chyba po prostu mają taką tendencję, przemianę materii, że po prostu są szczupli i ciężko im przytyć… to chyba wcale nie musi być nic złego. Może chciałabyś wybrać się do dietetyka? Pochyliłby się dokładnie nad Twoimi wynikami i pomógłby dopasować dietę, tak żeby było optymalnie.
Na razie mój plan to: drożność - pasożyty - trombofilia. Muszę jechać po kolei, bo to jednak kosztowne zabawy… Stosuje dużo elementów diet płodnościowych z ebooków, choć wiadomo, że nie w 100%.
Tak jak mówisz raczej to po prostu „taka uroda😂” bo od dziecka tak mam, ale jak trzeci raz w tygodniu słyszę że marnie wyglądam i mam zacząć jeść no to budzi jednak obawy…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Powiem Wam, że ostatni raz idę w ciemno na paznokcie.
No niezbyt zadowolona jestem... Pedicure jest ok, ale na mani to bardzo głęboko wycinała skórki przez co porobiła kilka ranek. No zawiodłam się, ale może w miarę szybko się wygoi. 🙄
Pokaz te pazy , ocenimy wygląd i czy były warte tej ceny moja droga 😘♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:No to ja mam podobnie... Teraz zrobiłam, poziom witamin kiepski... Na pasożyty nie chce mi się robić. Nie chce mi się w ogóle myśleć co dalej. Nie chce mi się zamawiać supli, później kontrolować czy się podniosło... No nie chce się już. Już nie mówię o kasie...
Coffee, idziemy łeb w łeb z cyklem, to chyba poowulacyjny dołek 🥹Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:O dokładnie, całe życia byłaś chudzinką? Niekiedy tak po prostu jest kochana, pytanie też jak Ty się czujesz w swoim ciele? Bo to, że ktoś ci tak powiedział, nie oznacza, że tak musi być. Zależy jak Ty to czujesz..
Taa, całe życie słyszę że mam zacząć jeść. Tylko że ja zazwyczaj jem za dwóch, a to i tak nic nie daje. Ale skoro waga zaczyna lecieć w dół to może coś jest na rzeczy… no będę się musiała nad tym chyba pochylić. Choć może to być też stres ostatnich tygodni👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Na razie mój plan to: drożność - pasożyty - trombofilia. Muszę jechać po kolei, bo to jednak kosztowne zabawy… Stosuje dużo elementów diet płodnościowych z ebooków, choć wiadomo, że nie w 100%.
Tak jak mówisz raczej to po prostu „taka uroda😂” bo od dziecka tak mam, ale jak trzeci raz w tygodniu słyszę że marnie wyglądam i mam zacząć jeść no to budzi jednak obawy…
Notsobadd ale Ty masz też teraz różne stresy i to może się przekładać na Twoją wagę i to ile jesz. A jak jesteś szczuplutka to każdy spadek wagi jest widoczny i potem słyszysz głupie komentarze. Może więcej białka spróbuj wciskać do posiłków? Najlepiej to by się dietetyk przydał w tym temacie. Ale też rozumiem, że masz już plan kolejnych działań.notsobadd, Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Platynova55 wrote:Chyba trochę uspokojona, że jest jakiś plan działania. No i utwierdziłam się w przekonaniu że moja ginekolog ma naprawdę dużą wiedzę i na chwilę obecną chce zostać pod jej opieką
Najważniejszy jest plan i to, że masz zaufanie do lekarki. Wierzę że Cię dobrze poprowadzi i będą efekty ☺️🤞🏻Platynova55 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Na razie mój plan to: drożność - pasożyty - trombofilia. Muszę jechać po kolei, bo to jednak kosztowne zabawy… Stosuje dużo elementów diet płodnościowych z ebooków, choć wiadomo, że nie w 100%.
Tak jak mówisz raczej to po prostu „taka uroda😂” bo od dziecka tak mam, ale jak trzeci raz w tygodniu słyszę że marnie wyglądam i mam zacząć jeść no to budzi jednak obawy…Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄
Wróciłam to odkazilam raz jeszcze woda utlenioną. Może żadnego świństwa nie zlapalam...
https://ibb.co/VQ8VKvHelektro96, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Coffee, idziemy łeb w łeb z cyklem, to chyba poowulacyjny dołek 🥹
Możliwe, chociaż ja w tym cyklu po prostu czuję jakaś niechęć i wyje*kę... Te wyniki mnie wkurzyły wczoraj, bo człowiek się stara, a jeszcze się pogorszyły. Nie to nie. Mam focha na starania 🤪 -
CoffeeDream wrote:Raczej nie były warte ceny. 130 zł. Ogólnie to jeśli chodzi o zadarte skórki, to ja mam z nimi problem i to nie wina tej Pani. Chodzi mi tu tylko o wycięte skórki.
Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄
Wróciłam to odkazilam raz jeszcze woda utlenioną. Może żadnego świństwa nie zlapalam...
https://ibb.co/VQ8VKvH
Kurczę no faktycznie trochę powinna się bardziej przyłożyć do skórek… Ogólnie paznokcie bardzo ładne i subtelne
Jeśli to profesjonalny salon to wszystko powinno być sterylne i myślę, że nie masz się czym martwić :* wyciągała wszystko z opakować przy Tobie?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Notsobadd ale Ty masz też teraz różne stresy i to może się przekładać na Twoją wagę i to ile jesz. A jak jesteś szczuplutka to każdy spadek wagi jest widoczny i potem słyszysz głupie komentarze. Może więcej białka spróbuj wciskać do posiłków? Najlepiej to by się dietetyk przydał w tym temacie. Ale też rozumiem, że masz już plan kolejnych działań.
Białka akurat jem sporo, większy problem u mnie jest z węglami 🙈 Na siłę wciskam owoce 😅👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Daj spokój, nie warto słuchać ludzi… Niektórzy myślą, że to, że powiedzą komuś, że jest gruby, jest niegrzeczne. Ale niestety komentarze w drugą stronę - typu jesteś chuda, marnie wyglądasz, zacznij jeść - są dla nich ok. A wg mnie, to kompletnie nie na miejscu… to nie Twoja wina, że masz takie predyspozycje 😊
A to najlepsze jest to, że od mamy ostatnio usłyszałam taki komentarz... Żebym jadła więcej, że mogłabym się poprawic, nosz kurde... Zresztą ja to akurat nie jestem chuda, jestem szczupla i z wagą wszystko u mnie ok. 🙄 W ogóle to z tym jedzeniem powariowali, na siłę by wepchali. -
notsobadd wrote:Kurczę no faktycznie trochę powinna się bardziej przyłożyć do skórek… Ogólnie paznokcie bardzo ładne i subtelne
Jeśli to profesjonalny salon to wszystko powinno być sterylne i myślę, że nie masz się czym martwić :* wyciągała wszystko z opakować przy Tobie?
Miała wszystko już przygotowane. Na koniec oddała mi pilniczki i szczoteczkę, więc zakładam, że inne przyrządy też były sterylowane. Widziałam maszynkę do sterylizacji. 🤪notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość