Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Daj spokój, nie warto słuchać ludzi… Niektórzy myślą, że to, że powiedzą komuś, że jest gruby, jest niegrzeczne. Ale niestety komentarze w drugą stronę - typu jesteś chuda, marnie wyglądasz, zacznij jeść - są dla nich ok. A wg mnie, to kompletnie nie na miejscu… to nie Twoja wina, że masz takie predyspozycje 😊
Dokładnie tak jak mówisz. Nie wiem dlaczego jest takie przyzwolenie na bezkarne krytykowanie chudzielców 🙄 No pomarudziłam sobie znowu dzisiajSperanza :), grazka0022, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:A to najlepsze jest to, że od mamy ostatnio usłyszałam taki komentarz... Żebym jadła więcej, że mogłabym się poprawic, nosz kurde... Zresztą ja to akurat nie jestem chuda, jestem szczupla i z wagą wszystko u mnie ok. 🙄 W ogóle to z tym jedzeniem powariowali, na siłę by wepchali.
A potem jak zaczniesz jesc na sile i przytyjesz to będzie „ale te słodycze to byś mogła odstawić”…
No nie dogodzisz….Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:A to nie lubisz makaronów i pieczywa? Tu jest sporo węgli. 🍝
Kiedyś jadłam bardzo dużo pieczywa, potem trochę przestałam, bo podobno trzeba „ograniczać” (takie głupotki sobie wyczytałam). Teraz jem normalnie, ale lepszej jakości, a nie pierwszy z brzegu jasny chleb. W makarony też mocniej poszłam w ostatnim czasie także widzę spora poprawę jak wklepuję w FitatuPrezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:A potem jak zaczniesz jesc na sile i przytyjesz to będzie „ale te słodycze to byś mogła odstawić”…
No nie dogodzisz….
Dokładnie, nie dogodzisz, więc nie ma co za tym gonić. Najważniejsze żebyś się dobrze czuła moja droga.
elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zasypiam na fotelu u fryzjerki... Dopytywałam o farbę i jest ok, już się nie stresuje
. Ale dziwnie być w ciąży, człowiek się tyle o to starał, a teraz jak dziecko we mgle. Przecież ja nic o tym nie wiem 🥴
Zaczarowan, Dropsik, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, Anonim1992, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Dokładnie tak jak mówisz. Nie wiem dlaczego jest takie przyzwolenie na bezkarne krytykowanie chudzielców 🙄 No pomarudziłam sobie znowu dzisiaj
To nie jest jest marudzenie, Kochana 😘 Doskonale rozumiem, jaką takie komentarze mogą wyrządzić krzywdę, bo ja ich słuchałam, ale w drugą stronę. I wiem, że łatwo mi mówić, ale najlepiej olać takie teksty. Albo odpowiedzieć jakoś kąśliwie 😉
To prawda, co piszą Dziewczyny - masz teraz sporo stresów, które widocznie dodatkowo podkręcają metabolizm w Twoim przypadku. Jeśli masz ochotę, możesz spróbować z dietetykiem. A przypomnij mi, czy badałaś tarczycę? Chyba całkiem niedawno, co? 🤔 -
notsobadd wrote:Kurczę no faktycznie trochę powinna się bardziej przyłożyć do skórek… Ogólnie paznokcie bardzo ładne i subtelne
Jeśli to profesjonalny salon to wszystko powinno być sterylne i myślę, że nie masz się czym martwić :* wyciągała wszystko z opakować przy Tobie?notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:No też tak uważam, jak Notsobadd. Za tą cenę to powinny być super obrobione, pomysł na pazy super, ale nie poszłabym więcej..
A z ciekawości ile Wy płacicie za hybrydę jak gdzieś idziecie? -
MummyYummy wrote:Dziewczyny, dacie wiarę, że dosłownie w odstępie kilku godzin padły mi dwa laptopy? Normalnie zostałam bez narzędzi do pracy 🙈 Mąż jeszcze próbuje coś ogarnąć, oba są już po gwarancji, jeden to taki dziadek, ale kurde...
Został tylko laptop córki. -
CoffeeDream wrote:Nie pójdę... Żałuję, bo sama mogłam zrobić tak samo albo jeszcze lepiej. Sama sobie tak skórek nie wycinam.
A z ciekawości ile Wy płacicie za hybrydę jak gdzieś idziecie?
Współczuję sytuacji, ja też nie lubię tak wyciętych skórek, później mnie drażnią, bo się wszędzie zadzierają.
Co do ceny, to się nie wypowiem, bo od dłuższego czasu robię sama, ale z tego, co słyszałam, u mnie w mieście wahają się od 130 do nawet 200, a jest to raczej prowincja 🤪CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Nie pójdę... Żałuję, bo sama mogłam zrobić tak samo albo jeszcze lepiej. Sama sobie tak skórek nie wycinam.
A z ciekawości ile Wy płacicie za hybrydę jak gdzieś idziecie?
Ja płacę 90 zł, ale dziewczyna robi w domu, więc to ma wpływ na to że cena jest niska. No, a robi bardzo starannie, zawsze wychodzę mega zadowolona z jej pracy.CoffeeDream lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Zasypiam na fotelu u fryzjerki... Dopytywałam o farbę i jest ok, już się nie stresuje
. Ale dziwnie być w ciąży, człowiek się tyle o to starał, a teraz jak dziecko we mgle. Przecież ja nic o tym nie wiem 🥴
Ufff, dobrze że czujesz się spokojniejsza
Spokojnie, intuicja Cię przez wszystko przeprowadzi:*Speranza :) lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Nie było mnie od rana, a znów takie wieści 🥹
Gratulacje! Jak cieszą mnie wasze dwie kreseczki!
Speranza Twoja beta szaleje!
Cudnie przyrasta 🥹😍
Prezesowa przepiękny ten blond i długość włosów którą przesłałaś. Uwielbiam takie króciutkie fryzurki 😍
Ja wróciłam z pracy, zrobiłam obiadek i padam 🙈
Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dziewczyny, dacie wiarę, że dosłownie w odstępie kilku godzin padły mi dwa laptopy? Normalnie zostałam bez narzędzi do pracy 🙈 Mąż jeszcze próbuje coś ogarnąć, oba są już po gwarancji, jeden to taki dziadek, ale kurde...
Został tylko laptop córki.
O nieee ale pech, to się dopiero nazywa złośliwość przedmiotów martwych… 👀👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:😳 Co za pech... Może uda się jeszcze jednak naprawić?
No mam taką nadzieję, ale na razie widzę tylko, że u mojego Męża poziom wku*wienia rośnie, a jego naprawdę ciężko zdenerwować, więc nie jest to dobry objaw...
My ogólnie potrzebujemy dwóch laptopów i już mnie przeraża wizja ich zakupów w tempie ekspresowym 🙈 -
MummyYummy wrote:To nie jest jest marudzenie, Kochana 😘 Doskonale rozumiem, jaką takie komentarze mogą wyrządzić krzywdę, bo ja ich słuchałam, ale w drugą stronę. I wiem, że łatwo mi mówić, ale najlepiej olać takie teksty. Albo odpowiedzieć jakoś kąśliwie 😉
To prawda, co piszą Dziewczyny - masz teraz sporo stresów, które widocznie dodatkowo podkręcają metabolizm w Twoim przypadku. Jeśli masz ochotę, możesz spróbować z dietetykiem. A przypomnij mi, czy badałaś tarczycę? Chyba całkiem niedawno, co? 🤔
Badałam i badam regularnie :*
Biorę euthyrox i wyniki są zadowalające, ft4 leciutko do podniesienia, ale TSH w granicach 1,5👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Taa, całe życie słyszę że mam zacząć jeść. Tylko że ja zazwyczaj jem za dwóch, a to i tak nic nie daje. Ale skoro waga zaczyna lecieć w dół to może coś jest na rzeczy… no będę się musiała nad tym chyba pochylić. Choć może to być też stres ostatnich tygodni
Zapewne to stres, za niedługo masz wakacje, to może trochę odpoczniesz i waga pójdzie do przodu.. 🫂🫂
No właśnie jest jakieś takie chore przyzwolenie, że chudych to można wyzywać 😂😎 Najlepsze są komentarze „Ty coś jesz?”, za dzieciaka tak mnie to frustrowało.. teraz mam już wyje.. 🫣notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, wybaczcie, ze się późno witam, ale od rana do teraz byłam na szkoleniu.
Wiec tak,
Gratulacje @Speranza i @Majuna ❤️❤️❤️
@Dropsik, ale czas leci, już połowa za Tobą 🥹
@elektro96 widziałam tez Twoj wpis o testosteronie i poprawie parametrów 🥹 oby u nas tez to zadziałało ✊✊✊
PS mi się tez myli Majuna z Majlen 😂
Pozdrawiam Was wszystkie ❤️Majuna, Dropsik, Majlen, Pati2804, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰