Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Raczej nie były warte ceny. 130 zł. Ogólnie to jeśli chodzi o zadarte skórki, to ja mam z nimi problem i to nie wina tej Pani. Chodzi mi tu tylko o wycięte skórki.
Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄
Wróciłam to odkazilam raz jeszcze woda utlenioną. Może żadnego świństwa nie zlapalam...
https://ibb.co/VQ8VKvH
Ogólnie są ładne, ale te skórki rzeczywiście zajechane. Teoretycznie taki pakiet powinna otworzyć przed tobą, ale jestem w szoku, że oddała Ci szczoteczkę i pilniczek, wow! Moja używała wielorazowo takiego jakby puszka (?), to był główny powód odejścia od takich usług 😂Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Zasypiam na fotelu u fryzjerki... Dopytywałam o farbę i jest ok, już się nie stresuje
. Ale dziwnie być w ciąży, człowiek się tyle o to starał, a teraz jak dziecko we mgle. Przecież ja nic o tym nie wiem 🥴
Hahah spokojnie razem się nauczymy 😂😘 co konkretnie na włoskach robisz?MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Raczej nie były warte ceny. 130 zł. Ogólnie to jeśli chodzi o zadarte skórki, to ja mam z nimi problem i to nie wina tej Pani. Chodzi mi tu tylko o wycięte skórki.
Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄
https://ibb.co/VQ8VKvH
Kochana a ja mam pytanie czy przed wycięciem skórek już miałaś pozaciągane, na codzień takie zaciągnięte masz? 🧐
Jeśli tak to jedz marchewkę 😊 ja zamiast kremu stosuję olejek tylko na okolice skórek przy paznokciach, bo kremu też nie lubięMagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja płacę 90 zł, ale dziewczyna robi w domu, więc to ma wpływ na to że cena jest niska. No, a robi bardzo starannie, zawsze wychodzę mega zadowolona z jej pracy.
Ja płacę 0 zł, bo sama robię 😀 tyle co dokupuję sobie dodatki, lakiery. Tylko teraz mam lenia, nie mogę się zebrać żeby zrobić 😀notsobadd, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Ogólnie są ładne, ale te skórki rzeczywiście zajechane. Teoretycznie taki pakiet powinna otworzyć przed tobą, ale jestem w szoku, że oddała Ci szczoteczkę i pilniczek, wow! Moja używała wielorazowo takiego jakby puszka (?), to był główny powód odejścia od takich usług 😂
A to już nie pierwszy raz spotykam się z tym oddawaniem pilniczka. To znaczy dała wybór, bo powiedziała, że jak nie to wyrzuci 😛
No fajnie jednak widzieć czego używają i że jest to sterylne. Nie dziwię się, że odeszłaś.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dropsik, Majuna, Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, grazka0022, Liyss🧚🏻, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, Platynova55, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:Przepraszam kobietki za moje dzisiejsze samolubne posty, bez odzewu na inne tematy. 🥺
@Sorbeciku tulę za biel, obyś się zaskoczyła, ja już 6 dni temu skreśliłam ten swój cykl.
@Dropsik jak to już połowa? Jesteś pewna? 🤭 Czas leci nieubłaganie...
@Liyss chyba wygrałaś konkurs na betę, jak Ci to wynagrodzić? Talon na balon? 🤩
@ultramaryna nie miałam jeszcze okazji Ci pogratulować! Gratuluję dobrych przyrostów, nudnej ciąży. ❤
@Zaczarowan śliczny brzuszek 😍
@Suzie ładuj baterie i szybko do nas wracaj. 😀
@Speranza świetny przyrost, gratuluję! 🥰
@notsobadd super, że z mamą lepiej. 😊
@Coffee @grazka ten cykl to w ogóle mi nie pasuje pod względem naukowym. Nie było nic innego prócz ACC u starego w trakcie mojej owulacji. 🤨
@Platynova cieszę się, że jest plan. 🤭 oby szybko się wykonał!
Co do bety, oczywiście powtarzam, ja wewnętrzna pesymistka już widzę czarne scenariusze, bez bety bym się za przeproszeniem 💩💩💩🤣 A i jeszcze kupiłam pinki to będę sikać pomiędzy... xd
Dziękuję Wam raz jeszcze ovusiostry za kciuki, gratulacje i czekanie ze mną na wyniki i wsparcie. Rano powiedziałam staremu i od razu miałam w głowie, że muszę Wam napisać...
Mój gin chce mimo wszystko spotkać się ze mną w poniedziałek. Myślę, że podchodzi niezbyt optymistycznie do mojego proga, a przede wszystkim pozytywnego testu 17 dni po owulacji, my ostatnie ❤ mieliśmy 6.05. potem była długa przerwa, więc jeśli by się miało udać to wtedy, a krecha blada i prog niski. 6 dpo miałam 22.60. Nie wiem jakie zawiłości by tu musiały zajść, bo mi nijak się to matematycznie zgrywa. 13 dpo było biało na teście o czułości 20. Nie wiem, jak to zabrzmi, ale ja dziewczyny mam w sobie spokój, i wewnętrzną radość, bo coś się nam udało... Nic więcej nie mogę zrobić...
Rozumiem Twoje rozterki, ale teraz już tylko spokój może nas uratować 🫶🏻
Byłaś na monitoringu? Wiesz na pewno, że owu nie była jednak później i nie jesteś 17 dpo tylko mniej?
Jesteś obstawiona lekami, pod opieką lekarza, musi być dobrze 🤞🏻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:
Tak mi tu gorąco, a jeszcze kwitnę do 22♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja wczoraj byłam na pedicure hybrydowym i zapłaciłam 210, ale to w galerii handlowej, wiec pewnie drożej 😂👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Majlen wrote:Po dzisiejszej dniówce napiłabym się byle co 😅
Tak mi tu gorąco, a jeszcze kwitnę do 22
No współczuję dzisiaj naprawdę, upalnie strasznie…
Popołudniowe zmiany w taką pogodę muszą być wkurzające 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:Bazowałam na testach owu i miałam pozytywny w sobotę, niedzielę, pobiedziałek i ostatnie ❤ w poniedziałek. Potem była dłuuuuga przerwe po intensywnych staraniach. Po tym tak wyliczam.
Jeśli pozytywny owulak był w sobotę, a owu mogła wystąpić nawet te 36h później to możesz być 16 dpo, a nie 17. Nie pamiętam u kogo, ale chyba u którejś z naszych dziewczyn pozytyw wyszedł też dopiero 16 dpo 🤔
Trzeba być dobrej myśli, ale z tego co piszesz jesteś spokojna - i to jest najważniejszeMagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Złapałam doła znowu. Kolejna osoba mi powiedziała, że źle wyglądam i że chyba strasznie schudłam, weszłam na wagę, faktycznie -3 kg. W moim przypadku to już niedowaga wg BMI. Jem normalnie, wręcz na siłę zwiększam ilość kcal, biorę suple a waga ani drgnie do góry, a jeszcze spadła… Czuję, że coś jest nie tak i dlatego m.in. nie mogę zajść w ciążę 🥹
Mam nadzieję że Ty też niedługo znajdziesz swój sposób na podniesienie wagi do tej satysfakcjonującej Ciebie 😘✊🍀 jeśli masz pieniążki to możesz spróbować poszukać pomocy u dobrej dietetyczki 🙂
Głowa do góry, buziaki 😘 -
Notsobad, ja to samo, zawsze za chuda. A teraz przytyłam w 6 miesięcy 15kg, ale nie mam dobrej rady, bo u mnie to było tak że zwolniłam się z pracy i dwa miesiące siedziałam w domu i zajadałam smuty pizzami i chipsami i piwem, a potem poszłam do pracy siedzącej i od tej pory trzymam wagę. Niestety mam okropny cellulit przez to szybkie przytycie. Chociaż ja czuję się lepiej w tej większej wadze. Ogólnie mi się udało jeśli chodzi o to, bo mi poszło w cycki i w dupe i trochę w uda, więc nie narzekam.Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Notsobad kurde głupie są takie komentarze 😢 tak jakby to było zależne od Ciebie. A kochana jesz odpowiednią ilość kcal? Może jakiś dietetyk, który podpowie? Niektórzy mają taką przemianę materii, nie oznacza to, że jest coś nie tak 🫂
Coffee ładne paznokcie 🥹 na skórki maść z witaminą A z apteki polecam. Ja robię żel na naturalnej płytce i jak robię french albo zdobienie to 135 zł płacę. A jedne kolor 120 😁
Speranza to bycie w ciąży jest intuicyjne 🥹 ja na początku byłam w takich emocjach, że czułam się jakbym na czole miała napisane „ jestem w ciąży” 😂😂 teraz już mi przeszło
Mummy oby udało się naprawić te laptopy ✊🏻
Majuna cieszę się, że wygrałam 🥹 talon na balon będzie idealny 😂
Majuna kochana jesteś obstawiona lekami więc robisz wszystko co trzeba, ciesz się chwilą i miej pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze 🥹 i serio te forum widziało ciążę nie z takiego proga! I też zależy kiedy było zagnieżdżenie, bo u jednej może być szybciej a u drugiej kobiety trochę później.
Nie ma nic lepszego 🤤
Pati2804, Speranza :), ultramaryna_, Platynova55, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Anonim1992, Zbuntowana, Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Majuna wrote:Bazowałam na testach owu i miałam pozytywny w sobotę, niedzielę, pobiedziałek i ostatnie ❤ w poniedziałek. Potem była dłuuuuga przerwe po intensywnych staraniach. Po tym tak wyliczam.
-
notsobadd wrote:Jeśli pozytywny owulak był w sobotę, a owu mogła wystąpić nawet te 36h później to możesz być 16 dpo, a nie 17. Nie pamiętam u kogo, ale chyba u którejś z naszych dziewczyn pozytyw wyszedł też dopiero 16 dpo 🤔
Trzeba być dobrej myśli, ale z tego co piszesz jesteś spokojna - i to jest najważniejsze
Tak, u mnie był bardzo późno test pozytywny.
Prawda jest taka, że już nie ogarniam, który to był dzień po ovu. Ale było to 31 dzień cyklu 😄 więc mega późno.
Oczywiście najlepsze, że w piątek test był bielusienki.
Wieczorem wypiłam z mężem i znajomymi dwa drineczki...
A w sobotę obudziłam się ogromnie źle się czując.
I na teście były bladziusie kreseczki.
Następnego dnia coś delikatnie ściemniały.
Więc te nasze cykle naprawdę nie są idealne i naprawdę trzeba mieć nadzieję póki nie ma 🐒
Majuna ale tutaj ważna informacja dla ciebie- pamiętaj idąc na pierwsze wizyty spodziewaj się że zarodek i serduszko będzie widoczne tydzień później!
☺️
Oczywiście ja na początku już panikowałam że w 6+2 nie widać nawet zarodka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:22
-
notsobadd wrote:Jeśli pozytywny owulak był w sobotę, a owu mogła wystąpić nawet te 36h później to możesz być 16 dpo, a nie 17. Nie pamiętam u kogo, ale chyba u którejś z naszych dziewczyn pozytyw wyszedł też dopiero 16 dpo 🤔
Trzeba być dobrej myśli, ale z tego co piszesz jesteś spokojna - i to jest najważniejsze
Edit : doczytałam że Paima się odezwała 🙈😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:17
Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hahah spokojnie razem się nauczymy 😂😘 co konkretnie na włoskach robisz?
Troszkę podcinalam, zafarbowałam na chłodny blond i jeszcze zabieg nawilżający miałam robiony. Fajnie było, taki relaksik ☺️Zaczarowan, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"