Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Raczej nie były warte ceny. 130 zł. Ogólnie to jeśli chodzi o zadarte skórki, to ja mam z nimi problem i to nie wina tej Pani. Chodzi mi tu tylko o wycięte skórki.
    Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄

Wróciłam to odkazilam raz jeszcze woda utlenioną. Może żadnego świństwa nie zlapalam...

https://ibb.co/VQ8VKvH

Ogólnie są ładne, ale te skórki rzeczywiście zajechane. Teoretycznie taki pakiet powinna otworzyć przed tobą, ale jestem w szoku, że oddała Ci szczoteczkę i pilniczek, wow! Moja używała wielorazowo takiego jakby puszka (?), to był główny powód odejścia od takich usług 😂

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Zasypiam na fotelu u fryzjerki... Dopytywałam o farbę i jest ok, już się nie stresuje :). Ale dziwnie być w ciąży, człowiek się tyle o to starał, a teraz jak dziecko we mgle. Przecież ja nic o tym nie wiem 🥴

Hahah spokojnie razem się nauczymy 😂😘 co konkretnie na włoskach robisz?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Raczej nie były warte ceny. 130 zł. Ogólnie to jeśli chodzi o zadarte skórki, to ja mam z nimi problem i to nie wina tej Pani. Chodzi mi tu tylko o wycięte skórki.
    Ale z tymi zadartymi skórkami to nie wiem, muszę częściej kremu do rąk chyba używać, a tak nie lubię 🙄

https://ibb.co/VQ8VKvH

Kochana a ja mam pytanie czy przed wycięciem skórek już miałaś pozaciągane, na codzień takie zaciągnięte masz? 🧐
    Jeśli tak to jedz marchewkę 😊 ja zamiast kremu stosuję olejek tylko na okolice skórek przy paznokciach, bo kremu też nie lubię

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:25

Dropsik, Liyss🧚🏻, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja płacę 90 zł, ale dziewczyna robi w domu, więc to ma wpływ na to że cena jest niska. No, a robi bardzo starannie, zawsze wychodzę mega zadowolona z jej pracy.

Ja płacę 0 zł, bo sama robię 😀 tyle co dokupuję sobie dodatki, lakiery. Tylko teraz mam lenia, nie mogę się zebrać żeby zrobić 😀

notsobadd, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ogólnie są ładne, ale te skórki rzeczywiście zajechane. Teoretycznie taki pakiet powinna otworzyć przed tobą, ale jestem w szoku, że oddała Ci szczoteczkę i pilniczek, wow! Moja używała wielorazowo takiego jakby puszka (?), to był główny powód odejścia od takich usług 😂

A to już nie pierwszy raz spotykam się z tym oddawaniem pilniczka. To znaczy dała wybór, bo powiedziała, że jak nie to wyrzuci 😛

No fajnie jednak widzieć czego używają i że jest to sterylne. Nie dziwię się, że odeszłaś.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-3010.jpg

Wasze zdrowie ovu siostry 🍻🫶🏻
    I to nie jest polecajka… mocno średni ten Desperados 🙈

Dropsik, Majuna, Zaczarowan, MummyYummy, nick nieaktualny, grazka0022, Liyss🧚🏻, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, Platynova55, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Przepraszam kobietki za moje dzisiejsze samolubne posty, bez odzewu na inne tematy. 🥺

@Sorbeciku tulę za biel, obyś się zaskoczyła, ja już 6 dni temu skreśliłam ten swój cykl.

@Dropsik jak to już połowa? Jesteś pewna? 🤭 Czas leci nieubłaganie...

@Liyss chyba wygrałaś konkurs na betę, jak Ci to wynagrodzić? Talon na balon? 🤩

@ultramaryna nie miałam jeszcze okazji Ci pogratulować! Gratuluję dobrych przyrostów, nudnej ciąży. ❤

@Zaczarowan śliczny brzuszek 😍

@Suzie ładuj baterie i szybko do nas wracaj. 😀

@Speranza świetny przyrost, gratuluję! 🥰

@notsobadd super, że z mamą lepiej. 😊

@Coffee @grazka ten cykl to w ogóle mi nie pasuje pod względem naukowym. Nie było nic innego prócz ACC u starego w trakcie mojej owulacji. 🤨

@Platynova cieszę się, że jest plan. 🤭 oby szybko się wykonał!

Co do bety, oczywiście powtarzam, ja wewnętrzna pesymistka już widzę czarne scenariusze, bez bety bym się za przeproszeniem 💩💩💩🤣 A i jeszcze kupiłam pinki to będę sikać pomiędzy... xd

Dziękuję Wam raz jeszcze ovusiostry za kciuki, gratulacje i czekanie ze mną na wyniki i wsparcie. Rano powiedziałam staremu i od razu miałam w głowie, że muszę Wam napisać...
    Mój gin chce mimo wszystko spotkać się ze mną w poniedziałek. Myślę, że podchodzi niezbyt optymistycznie do mojego proga, a przede wszystkim pozytywnego testu 17 dni po owulacji, my ostatnie ❤ mieliśmy 6.05. potem była długa przerwa, więc jeśli by się miało udać to wtedy, a krecha blada i prog niski. 6 dpo miałam 22.60. Nie wiem jakie zawiłości by tu musiały zajść, bo mi nijak się to matematycznie zgrywa. 13 dpo było biało na teście o czułości 20. Nie wiem, jak to zabrzmi, ale ja dziewczyny mam w sobie spokój, i wewnętrzną radość, bo coś się nam udało... Nic więcej nie mogę zrobić...

Rozumiem Twoje rozterki, ale teraz już tylko spokój może nas uratować 🫶🏻
    Byłaś na monitoringu? Wiesz na pewno, że owu nie była jednak później i nie jesteś 17 dpo tylko mniej?
    Jesteś obstawiona lekami, pod opieką lekarza, musi być dobrze 🤞🏻

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:25

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    IMG-3010.jpg

Wasze zdrowie ovu siostry 🍻🫶🏻
    I to nie jest polecajka… mocno średni ten Desperados 🙈
    Po dzisiejszej dniówce napiłabym się byle co 😅
    Tak mi tu gorąco, a jeszcze kwitnę do 22

♀️30
    Zaszłam w ciążę, mimo PCOS 🤗

🍀szczęście w 11 cyklu

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie - P 🩷
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na pedicure hybrydowym i zapłaciłam 210, ale to w galerii handlowej, wiec pewnie drożej 😂

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Po dzisiejszej dniówce napiłabym się byle co 😅
    Tak mi tu gorąco, a jeszcze kwitnę do 22

No współczuję dzisiaj naprawdę, upalnie strasznie…
    Popołudniowe zmiany w taką pogodę muszą być wkurzające 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Bazowałam na testach owu i miałam pozytywny w sobotę, niedzielę, pobiedziałek i ostatnie ❤ w poniedziałek. Potem była dłuuuuga przerwe po intensywnych staraniach. Po tym tak wyliczam.

Jeśli pozytywny owulak był w sobotę, a owu mogła wystąpić nawet te 36h później to możesz być 16 dpo, a nie 17. Nie pamiętam u kogo, ale chyba u którejś z naszych dziewczyn pozytyw wyszedł też dopiero 16 dpo 🤔
    Trzeba być dobrej myśli, ale z tego co piszesz jesteś spokojna - i to jest najważniejsze :)

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Złapałam doła znowu. Kolejna osoba mi powiedziała, że źle wyglądam i że chyba strasznie schudłam, weszłam na wagę, faktycznie -3 kg. W moim przypadku to już niedowaga wg BMI. Jem normalnie, wręcz na siłę zwiększam ilość kcal, biorę suple a waga ani drgnie do góry, a jeszcze spadła… Czuję, że coś jest nie tak i dlatego m.in. nie mogę zajść w ciążę 🥹
    Kochana tulę 🫂 przykro mi bo wiem co czujesz.. 🥺 Ja też od dziecka byłam "za chuda" , jadłam a nie mogłam przytyć.. dopiero jak poznałam mojego męża i zaczęłam chodzić na siłownię to zaczęłam przybierać na wadze.. serio , też mnie to zdziwiło ale chyba mój organizm dzięki wysiłkowi potrzebował więcej energii i zaczęłam jeść normalne jedzenie które pomogło mi choć trochę przybrać na wadze 🙂 no i fakt był taki że wcześniej objadałam się słodyczami które mnie zapychały przez co nie jadłam pełnych posiłków i nie dostarczałam organizmowi tego co potrzebował.
    Mam nadzieję że Ty też niedługo znajdziesz swój sposób na podniesienie wagi do tej satysfakcjonującej Ciebie 😘✊🍀 jeśli masz pieniążki to możesz spróbować poszukać pomocy u dobrej dietetyczki 🙂
    Głowa do góry, buziaki 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad, ja to samo, zawsze za chuda. A teraz przytyłam w 6 miesięcy 15kg, ale nie mam dobrej rady, bo u mnie to było tak że zwolniłam się z pracy i dwa miesiące siedziałam w domu i zajadałam smuty pizzami i chipsami i piwem, a potem poszłam do pracy siedzącej i od tej pory trzymam wagę. Niestety mam okropny cellulit przez to szybkie przytycie. Chociaż ja czuję się lepiej w tej większej wadze. Ogólnie mi się udało jeśli chodzi o to, bo mi poszło w cycki i w dupe i trochę w uda, więc nie narzekam.

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET 3.1.1 - biochem ❌
    06.2026
    II FET 3.2.2. - ❌
    08.2026
    Ciąża naturalna - Biochem

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad kurde głupie są takie komentarze 😢 tak jakby to było zależne od Ciebie. A kochana jesz odpowiednią ilość kcal? Może jakiś dietetyk, który podpowie? Niektórzy mają taką przemianę materii, nie oznacza to, że jest coś nie tak 🫂

Coffee ładne paznokcie 🥹 na skórki maść z witaminą A z apteki polecam. Ja robię żel na naturalnej płytce i jak robię french albo zdobienie to 135 zł płacę. A jedne kolor 120 😁

Speranza to bycie w ciąży jest intuicyjne 🥹 ja na początku byłam w takich emocjach, że czułam się jakbym na czole miała napisane „ jestem w ciąży” 😂😂 teraz już mi przeszło

Mummy oby udało się naprawić te laptopy ✊🏻

Majuna cieszę się, że wygrałam 🥹 talon na balon będzie idealny 😂
    Majuna kochana jesteś obstawiona lekami więc robisz wszystko co trzeba, ciesz się chwilą i miej pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze 🥹 i serio te forum widziało ciążę nie z takiego proga! I też zależy kiedy było zagnieżdżenie, bo u jednej może być szybciej a u drugiej kobiety trochę później.

Nie ma nic lepszego 🤤

IMG-0340.jpg

Pati2804, Speranza :), ultramaryna_, Platynova55, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Anonim1992, Zbuntowana, Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jesteśmy już razem 🫶🏻

01/2025 🌸
    08/2026 🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Bazowałam na testach owu i miałam pozytywny w sobotę, niedzielę, pobiedziałek i ostatnie ❤ w poniedziałek. Potem była dłuuuuga przerwe po intensywnych staraniach. Po tym tak wyliczam.
    Pamiętaj kochana że od pozytywnego owulaka owu może być nawet po 36 h , zagnieżdżenie też mogło być później, nie u każdej jest w takim samym czasie😘 teraz faktycznie spokój Cię uratuje, zrobiłaś i robisz wszystko co możesz żeby się udało więc to najważniejsze 😘 a my będziemy trzymać kciuki za Ciebie I kropka ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeśli pozytywny owulak był w sobotę, a owu mogła wystąpić nawet te 36h później to możesz być 16 dpo, a nie 17. Nie pamiętam u kogo, ale chyba u którejś z naszych dziewczyn pozytyw wyszedł też dopiero 16 dpo 🤔
    Trzeba być dobrej myśli, ale z tego co piszesz jesteś spokojna - i to jest najważniejsze :)

Tak, u mnie był bardzo późno test pozytywny.
    Prawda jest taka, że już nie ogarniam, który to był dzień po ovu. Ale było to 31 dzień cyklu 😄 więc mega późno.
    Oczywiście najlepsze, że w piątek test był bielusienki.
    Wieczorem wypiłam z mężem i znajomymi dwa drineczki...
    A w sobotę obudziłam się ogromnie źle się czując.
    I na teście były bladziusie kreseczki.
    Następnego dnia coś delikatnie ściemniały.
    Więc te nasze cykle naprawdę nie są idealne i naprawdę trzeba mieć nadzieję póki nie ma 🐒

Majuna ale tutaj ważna informacja dla ciebie- pamiętaj idąc na pierwsze wizyty spodziewaj się że zarodek i serduszko będzie widoczne tydzień później!
    ☺️
    Oczywiście ja na początku już panikowałam że w 6+2 nie widać nawet zarodka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:22

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Czy to nie było u Paima ? 🤔 tak mi się kojarzy właśnie że u niej późno był pozytywny test

Edit : doczytałam że Paima się odezwała 🙈😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:17

Paima, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hahah spokojnie razem się nauczymy 😂😘 co konkretnie na włoskach robisz?

Troszkę podcinalam, zafarbowałam na chłodny blond i jeszcze zabieg nawilżający miałam robiony. Fajnie było, taki relaksik ☺️

Zaczarowan, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ