Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, zapomniałam napisać jaki mialam dzisiaj progesteron 67,3 😁 To wszystko jest szalone

Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Dropsik, Leśneintro, Chmurka21, Malinowysorbet, Majuna, nick nieaktualny, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd jedyne co jeszcze mi przychodzi do głowy, abyś dokładnie policzyła kcal, ile dziennie zjadasz, może nieumyślnie jesteś od jakiegoś czasu na deficycie… A komentarzami się nie przejmuj, za grubą, za chuda bla bla… jeszcze się taki nie urodził… 🫣 🫂😘

@Majuna ciąża to nie matematyka i niejeden Pitagoras by wymiękł 😁 Oczywiście, zawsze może być różnie, ale Ty i my musimy mieć nadzieję na dobre zakończenie do samego końca 🤞 Paima już opowiedziała swoją historię, myślę, że znalazłabyś ich więcej 😊
    Także jeszcze raz gratulacje i kciuki za proga, przyrost betki 🤞❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:30

Speranza :), Majuna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że Kejtka usunęła konto. Myślę o niej cały czas, mam nadzieję, że kiedyś wpadnie do nas jak będzie gotowa 😢

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Notsobad kurde głupie są takie komentarze 😢 tak jakby to było zależne od Ciebie. A kochana jesz odpowiednią ilość kcal? Może jakiś dietetyk, który podpowie? Niektórzy mają taką przemianę materii, nie oznacza to, że jest coś nie tak 🫂

Coffee ładne paznokcie 🥹 na skórki maść z witaminą A z apteki polecam. Ja robię żel na naturalnej płytce i jak robię french albo zdobienie to 135 zł płacę. A jedne kolor 120 😁

Speranza to bycie w ciąży jest intuicyjne 🥹 ja na początku byłam w takich emocjach, że czułam się jakbym na czole miała napisane „ jestem w ciąży” 😂😂 teraz już mi przeszło

Mummy oby udało się naprawić te laptopy ✊🏻

Majuna cieszę się, że wygrałam 🥹 talon na balon będzie idealny 😂
    Majuna kochana jesteś obstawiona lekami więc robisz wszystko co trzeba, ciesz się chwilą i miej pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze 🥹 i serio te forum widziało ciążę nie z takiego proga! I też zależy kiedy było zagnieżdżenie, bo u jednej może być szybciej a u drugiej kobiety trochę później.

Nie ma nic lepszego 🤤

IMG-0340.jpg
    Smacznego 🥰🍓🍓
    Też mam w planach truskawy na kolację, ale z makaronem i twarogiem ☺️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Aaaa, zapomniałam napisać jaki mialam dzisiaj progesteron 67,3 😁 To wszystko jest szalone
    Ile?! 🫣🤣 To jest w ogóle możliwe? 🤣
    Suplementujesz jakiegoś proga?

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja wczoraj byłam na pedicure hybrydowym i zapłaciłam 210, ale to w galerii handlowej, wiec pewnie drożej 😂
    Pogięło ich z tymi cenami 😅

Chmurka21 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Tak, u mnie był bardzo późno test pozytywny.
    Prawda jest taka, że już nie ogarniam, który to był dzień po ovu. Ale było to 31 dzień cyklu 😄 więc mega późno.
    Oczywiście najlepsze, że w piątek test był bielusienki.
    Wieczorem wypiłam z mężem i znajomymi dwa drineczki...
    A w sobotę obudziłam się ogromnie źle się czując.
    I na teście były bladziusie kreseczki.
    Następnego dnia coś delikatnie ściemniały.
    Więc te nasze cykle naprawdę nie są idealne i naprawdę trzeba mieć nadzieję póki nie ma 🐒

Majuna ale tutaj ważna informacja dla ciebie- pamiętaj idąc na pierwsze wizyty spodziewaj się że zarodek i serduszko będzie widoczne tydzień później!
    ☺️
    Oczywiście ja na początku już panikowałam że w 6+2 nie widać nawet zarodka...
    Tak właśnie pomyślałam o Kejtce, bo ona miała puste jajo, to może też za wcześnie poszła

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati @grazka @Liyss @ultramaryna dzięki kochane za dobre słowo :* :)
    na ogół mnie te komentarze nie bolą, po prostu chyba od czasu starań straszni zaczęłam zwracać na takie rzeczy uwagę, bo ciągle szukam w sobie nowych problemów i mam takie „o, pewnie cos jest nie tak”…
    Co do deficytu - na pewno nie mam. Jem min. 1700-1800 kcal i mocno tego pilnuję, staram się dobijać codziennie po 2000. Może po wolnym od pracy coś wskoczy na swoje miejsce i będzie lepiej :)

Pati2804, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

Wooow, chyba mamy rekordzistkę 🥇🤪

Dropsik, Speranza :), nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Widziałam, że Kejtka usunęła konto. Myślę o niej cały czas, mam nadzieję, że kiedyś wpadnie do nas jak będzie gotowa 😢
    Ehh, to smutne.. Ja też po stracie usunęłam konto a wróciłam jak tylko doszłam do siebie 🥺 mam nadzieje ze w jej orzypadku będzie tak samo.. 🍀

Speranza wow! ale progesteron , super 😁😎😍

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati @grazka @Liyss @ultramaryna dzięki kochane za dobre słowo :* :)
    na ogół mnie te komentarze nie bolą, po prostu chyba od czasu starań straszni zaczęłam zwracać na takie rzeczy uwagę, bo ciągle szukam w sobie nowych problemów i mam takie „o, pewnie cos jest nie tak”…
    Co do deficytu - na pewno nie mam. Jem min. 1700-1800 kcal i mocno tego pilnuję, staram się dobijać codziennie po 2000. Może po wolnym od pracy coś wskoczy na swoje miejsce i będzie lepiej :)
    Najważniejsze to czuć się dobrze z samym sobą, a co reszta powie ? Mam to w d*pie 😎

Majlen, Speranza :), notsobadd, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunko, ściskam mocno mocno! Ciesze sie, ze masz w sobie spokój. To bardzo ważne. Tak jak mówisz - robisz wszystko, co w Twojej mocy, żeby historia miała szczęśliwy finał. A ovusiostry będą cały czas trzymać kciuki - tyle możemy dać od siebie 😁 ♥️

Pati2804, Speranza :), Platynova55, Zbuntowana, Majuna, CoffeeDream, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Najważniejsze to czuć się dobrze z samym sobą, a co reszta powie ? Mam to w d*pie 😎
    Dokładnie!! 🥰

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak , ja za Was ciągle trzymam kciuki, że aż mąż się ostatnio śmieje ze mnie że na tym wolnym to zarobiona jestem, nie mam czasu 😅🙈🤣 No I tak właśnie jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 20:40

Zaczarowan, elektro96, Speranza :), Chmurka21, notsobadd, Zbuntowana, Majuna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Chodzi głównie o to, że to w wątrobie zachodzi synteza białek odpowiedzialnych za odpowiednie przekształcenie żelaza i wątroba jest też jego sporym magazynem. Warto zadbać o wątrobę, bo ona też odpowiada za syntezę naszych hormonów, bez zdrowej wątroby mogą występować nawet problemy z owulacją czy zajściem w ciążę. Wątroba jest też fajnym organem, bo ma zdolność do samoregeneracji, ale trzeba ją w tym procesie wspierać - odpowiednia dieta, coś na jej wsparcie i powinno być git. Wiadomo, kluczowa jest przyczyna, która wywołała to stłuszczenie, ale jeśli to głównie dieta i styl życia to można z tego ładnie wyjść :)

U mnie lekarka stwierdziła że ta wątroba to przez io...
    Io to w ogole smieszna sytuacja. W październiku 2022 mialam insuline 11.3 na czczo + glukoza prawie 100 homa 2.34. Poszlam z tym do diabetologa w styczniu 2023(endokrynolożka mnie olała bo stwierdziła że mam sobie JAKĄŚ DIETE ZROBIĆ). Diabetolog też mnie olała bo nie ma czegos takiego jak io.
    Nic z tym nie robiłam dalej aż w lipcu 2023 miałam eozlany wyrostek robaczkowy na usg była wlasnie watroba stłuszczona + torbiel i śledziona też stłuszczona... nie zdążyłam nic z tym zrobić bo nie wiedzialam ze to sie łączy.
    Teraz byłam w Pl to lekarka dała mi skierowanie na glukoze na czczo i po 2h. Chcialam prywatnie ogarnac insuline ale lekarka stwierdzila ze jej to nie potrzebne i tak nie popatrzy na wynik bo ona widzi po usg ze mam io. Cukry mialam spoko w normie. Ale dała mi metforminę. Ferrytyna sprawdziłam dzisiaj dokładnie z 9 na 18 wzrosła w prawie rok...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2

Wysłany: 22 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ile?! 🫣🤣 To jest w ogóle możliwe? 🤣
    Suplementujesz jakiegoś proga?

Tak, dostałam utrogestan, ale przy pierwszym badaniu, naturalnie tez już był wysoki - mam w stopce dokładny wynik

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, ech, to jest właśnie chyba pokłosie tego, ze się dużo mówi, o tym żeby komuś nie wypominać zbyt dużej wagi, ale w druga stronę to zero zahamowań… kiedyś ktoś z mojego otoczenia właśnie to mi uświadomił. A myśle, ze Twoja niższa waga niekoniecznie musi rzutować na płodność, bo w ciąże zachodza zarówno bardzo otyłe jak i skrajnie wychudzone kobiety. Jeśli nie głodzisz się, a po prostu masz taka „urodę”, to moim zdaniem staraj się nie myśleć w takich kategoriach, żeby nie dokładać sobie stresu.

Dziewczyny, dziś ostatnia luteina u mnie. Od dwóch dni mam taki wzdety brzuch; koszmar. Objętość brzucha 3x większa niż normalnie, a wcale dużo nie jem. Czy to może być od luteiny? Czy zbliżająca się @?
    Mam dziś 26dc i nie mam mocnego pms, brzuch mnie nie boli okresowo, jedynie trochę piersi, wiec ta luteina chyba dobrze mi robi😂

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png

Wysłany: 22 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno, że kejtka usunęła konto, ciekawe też co u San... Dawno się nie odzywała...

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dobrze pamiętam, że Twój syn jest w drugiej klasie? Też przerabiacie "rz"? 🤪
    W pierwszej :) U nas póki co wychowawczyni podaje zdania, ale też już jest rz:)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ogólnie to normalny gabinet i tak się opisują, że wszystko sterylne... No, ale skórek wycinać ta babka nie umie...
    Współczuję

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ