X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie spelanienia marzeń ❤️❤️❤️

@vienna super informacje 😍 domyślam się, ze czujesz strach, ale z drugiej strony mogło być to zupełnie losowe zdarzenie. Myśle, ze skoro dwóch lekarzy tak mówi, to musi być dobrze ✊

Vienna, Suzie lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ty jesteś kucharka.. pysznie to brzmi! Nie jadłam nigdy szparagów 😂😂🫣 chyba dzięki tobie skuszę się na nie :)
    Haha, dziękuję ♥️ polecam bardzo! U mnie w domu rodzinnym nigdy nie jadło się szparagów. Zaczęłam eksperymentować dopiero jak się wyprowadziłam 😁

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 maja 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Kciuki za nową panią doktor. Masz ją z polecenia? Jeśli będzie ogarnięta to powinna coś zaproponować konkretnego :)
    Widziałam, tutaj na forum że ja polecała jedna dziewczyna i patrząc po opiniach to sama zlecała badanie na trombofilie i nie machała ręką jak coś wychodziło. Mam nadzieję, że będzie tą ostatnia do której pojde...

Dropsik lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Haha, dziękuję ♥️ polecam bardzo! U mnie w domu rodzinnym nigdy nie jadło się szparagów. Zaczęłam eksperymentować dopiero jak się wyprowadziłam 😁

A jak ogólnie smakuje taki ugotowany szparag? Go się przyprawia czymś i wtedy dopiero smakuje czy sam w sobie ma jakiś smak? 😂🫡

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny co robicie na obiadek? 😂😘
    Risotto szparagowe z TM 😉 Już drugi raz robimy, bo za pierwszym wyszło smaczne. Więc @elektro u nas też szparagi dziś. U mnie też się ich nie jadło, dopiero mój mąż mnie nauczył 😂 Nie była to miłość od pierwszego wejrzenia, ale smakują mi.

Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Brzmi super :D jak to smakuje? Jesteś w stanie do czegoś porównać?
    Kurczę, ciężko mi do czegokolwiek porównać. Blenduję tą zupę z dodatkiem mleka, więc smak jest bardzo delikatny. Dodaje też trochę selera i pietruszki, więc smak idzie bardziej w tą stronę. Może troszkę też podobny do kalafiora? Tak bym to określiła 🤣

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U nas dziś napięty grafik, więc mąż powiedział, że coś kupi wracając z pracy. Zakładam, że wpadnie jakaś pizza :P

U mnie też, bo jade do mamy na dzien matki i ma pizze postawić :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A jak ogólnie smakuje taki ugotowany szparag? Go się przyprawia czymś i wtedy dopiero smakuje czy sam w sobie ma jakiś smak? 😂🫡
    Ja przyprawiam tylko solą i pieprzem. Białe jem właściwie tylko w zupie. A zielone czasem gotuję na parze, ostatnio robiłam w piekarniku w szynce szwarcwaldzkiej. Wiem, że niektórzy podsmażają na maśle na patelni. Ja porównałabym trochę ten smak do brokuła albo kalafiora. I powiem szczerze, że nie jestem wielką fanką tych warzyw, a akurat szparagi bardzo lubię 🤣

Zaczarowan lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja przyprawiam tylko solą i pieprzem. Białe jem właściwie tylko w zupie. A zielone czasem gotuję na parze, ostatnio robiłam w piekarniku w szynce szwarcwaldzkiej. Wiem, że niektórzy podsmażają na maśle na patelni. Ja porównałabym trochę ten smak do brokuła albo kalafiora. I powiem szczerze, że nie jestem wielką fanką tych warzyw, a akurat szparagi bardzo lubię 🤣
    A ja totalnie nie umiem robić szparagów i zawsze mnie wkurzają te włókna które się ciągną i nie idzie ich pogryźć.. czy da się mnie naprawić tak abym umiała je przygotować? 🙈 białe czy zielone są lepsze ?

elektro96, Anonim1992 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jeżeli chodzi o szparagi, to mogę polecić przepis z kwestii smaku na tartę wytrawną ze szparagami i boczkiem. Bardzo smaczna 😊

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A ja totalnie nie umiem robić szparagów i zawsze mnie wkurzają te włókna które się ciągną i nie idzie ich pogryźć.. czy da się mnie naprawić tak abym umiała je przygotować? 🙈 białe czy zielone są lepsze ?
    Dla mnie tak do jedzenia samodzielnie to właśnie zielone, bo nie trafiły mi się jeszcze takie łykowate. Białe niestety takie się zdarzają. W zupie też mi się trafiły fragmenty tych wąsów, mimo że dobrze ja zblendowalam w lidlomixie. W przepisach widziałam, że dobrze byłoby ją przelać przez sitko, ale ja jestem za leniwa na takie akcje 🤪 aż tak mi to nie przeszkadza 🤣

Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czyli mogę spróbowac :D bo my to raczej te zielone lubimy :) a te białe obierasz?
    Tak, obieram, ale i tak mimo to mam trochę tych wąsów w zupie 🤪

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:54

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam, że żyję pod kamieniem i nie jadłam nigdy szparagów 😂

I tak jak Ty elektro, jak poszłam na swoje to zaczęłam robić wymyślne dania bo w domu mama gotuje typowa kuchnie polską 😁

Z tym gin to ciężko trafić, wydaje mi się, że metodą prób i błędów i pytać po prostu różne kobiety o opinie. Ja znalazłam fajną babeczkę i chodziłam do niej kilka lat i myślałam, że trafiłam na super lekarkę ale jak mi w lutym powiedziała, że naturalnie to raczej nie zajdziemy i mam się nie martwić bo rusza dofinansowanie do IVF. To zrezygnowałam z niej. Ale na Winiarach mi dziewczyna poleciła lekarkę, która też ma pacjentki z trombofilią i to był strzał w 10.

Życzę Wam abyście trafiły na lekarza, który będzie ciekawy, będzie drążył i będzie chciał pomóc a nie, któremu zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach.

Ja w ogóle byłam u tylu gin, że mogłabym książkę napisać. Jedna gin to nawet nie przeprowadziła ze mną wywiadu lekarskiego, tylko zbadała, wzięła materiał na cyto. 5 min wizyty 500 PLN 🤪🤪🤪

Prezesoowa, Vienna, elektro96, Malinowysorbet, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w czerwcu jade do nowej, bo ta obecna jest niezainteresowana
    "wyniki ksiązkowe, działajcie i czekajcie do roku"
    Sory, ale nie chce czekać roku, bo jeśli jest coś nie tak to chce działać..

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:55

• SailorMoon Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chyba będą nowa na Waszym wątku, jeśli oczywiście można dołączyć 🥹🌸
    Dopiero tak naprawdę zaczynam swoją przygodę ze staraniami o ciążę, póki co na koncie pierwsza cb.
    Chwila ekscytacji i zderzenie z rzeczywistością:) mam 32l
    Także z niecierpliwością czekam na okienko pogodowe, żeby przystąpić do działania 🤪

Widziałam, że rozmawiacie na temat fajnych ginekologów. Mam to szczęście, że kilka lat temu trafiłam na świetną lekarkę i do tej pory się jej trzymam :) bardzo przyjemna, nie nawija makaronu na uszy. Mówi jak jest.
    Także pomorskie/Trójmiasto mogę dać namiary :)

Speranza :), ultramaryna_, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja przyznam, że żyję pod kamieniem i nie jadłam nigdy szparagów 😂

I tak jak Ty elektro, jak poszłam na swoje to zaczęłam robić wymyślne dania bo w domu mama gotuje typowa kuchnie polską 😁

Z tym gin to ciężko trafić, wydaje mi się, że metodą prób i błędów i pytać po prostu różne kobiety o opinie. Ja znalazłam fajną babeczkę i chodziłam do niej kilka lat i myślałam, że trafiłam na super lekarkę ale jak mi w lutym powiedziała, że naturalnie to raczej nie zajdziemy i mam się nie martwić bo rusza dofinansowanie do IVF. To zrezygnowałam z niej. Ale na Winiarach mi dziewczyna poleciła lekarkę, która też ma pacjentki z trombofilią i to był strzał w 10.

Życzę Wam abyście trafiły na lekarza, który będzie ciekawy, będzie drążył i będzie chciał pomóc a nie, któremu zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach.

Ja w ogóle byłam u tylu gin, że mogłabym książkę napisać. Jedna gin to nawet nie przeprowadziła ze mną wywiadu lekarskiego, tylko zbadała, wzięła materiał na cyto. 5 min wizyty 500 PLN 🤪🤪🤪
    Ja niestety też nie mogę dobrze trafić… miałam taką ginekolog, do której chodziłam od początku no i na takie profilaktyczne wizyty była bardzo w porządku. Ale kiedy wyszły te wszystkie problemy z poczęciem, dała mi tylko zniżkę na pierwszą wizytę w Invimedzie… 🙄 W międzyczasie byłam też na wizycie na NFZ u kobiety pani profesor, więc mówię fajnie, może w końcu będzie merytorycznie i zaoszczędzę pieniążki. No ale jak dostałam dupka bez monitoringu to stamtąd uciekłam… 🙄 Jedyny plus, że właściwie wszystkie badania hormonalne zrobiłam na fundusz. No i ta ostatnia też niestety mnie nie powala, po tym jak usłyszałam, że plemników będziemy musieli szukać w biopsji do in vitro… 🤪 dała mi jedynie skierowanie do szpitala na drożność i tyle z zalet 🤣
    Także do tej pory nie znalazłam nikogo wartego uwagi. Jeżeli ktoś zna jakiegoś lekarza z Wielkopolski, który faktycznie zna się na rzeczy, to poproszę o polecajkę 😊
    Na razie chyba po prostu zajmiemy się mężem, bo to jednak jest główny problem. U mnie na ten moment wszystko wygląda ok…

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 24 maja 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:55

Speranza :), Majlen lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon , hej zapraszamy <3

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ