Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Ja niestety też nie mogę dobrze trafić… miałam taką ginekolog, do której chodziłam od początku no i na takie profilaktyczne wizyty była bardzo w porządku. Ale kiedy wyszły te wszystkie problemy z poczęciem, dała mi tylko zniżkę na pierwszą wizytę w Invimedzie… 🙄 W międzyczasie byłam też na wizycie na NFZ u kobiety pani profesor, więc mówię fajnie, może w końcu będzie merytorycznie i zaoszczędzę pieniążki. No ale jak dostałam dupka bez monitoringu to stamtąd uciekłam… 🙄 Jedyny plus, że właściwie wszystkie badania hormonalne zrobiłam na fundusz. No i ta ostatnia też niestety mnie nie powala, po tym jak usłyszałam, że plemników będziemy musieli szukać w biopsji do in vitro… 🤪 dała mi jedynie skierowanie do szpitala na drożność i tyle z zalet 🤣
Także do tej pory nie znalazłam nikogo wartego uwagi. Jeżeli ktoś zna jakiegoś lekarza z Wielkopolski, który faktycznie zna się na rzeczy, to poproszę o polecajkę 😊
Na razie chyba po prostu zajmiemy się mężem, bo to jednak jest główny problem. U mnie na ten moment wszystko wygląda ok…
Kochana trzymam kciuki, żeby udało Ci się znaleźć odpowiedniego lekarza. Dobrze, że udało Ci się chociaż porobić te badania i drożność. Może faktycznie na razie skupcie się na Twoim mężu a Tobie po drodze uda się znaleźć sensownego lekarza. Trzymam kciuki kochana za to 🥹✊🏻elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:Wydawałoby się, że tytuł profesora do czegoś zobowiązuje, prawda?
Mnie kiedyś profesor - endokrynolog przepisała receptę na bromergon, bez badania prolaktyny, bo stwierdziła, że mi nie zaszkodziPrezesoowa lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Vienna wrote:Jeju a też tak macie dziewczyny, że mega ciężko Wam znaleźć jakiegoś ogarniętego ginekologa? Ja już szczerze jestem tym zmęczona. Jeszcze nie każdy lekarz będzie chciał prowadzić ciążę, a tak zmieniać lekarza co chwilę też mi się nie chce. Jak już myślałam że znalazłam idealną panią doktor, to się okazało że jest w 9 miesiącu i zaraz rodzi 🤣
Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak czytam jakie dostałyście leki bez badań tak od czapy to ja nie mam pytań.. Ja miałam kiedyś teleporadę w Luxmed i mówię kolesiowi, że mam plamienia przed okresem a on, że da mi tabletki hormonalne a ja mu mówię, że jak AH jak ja się o dziecko staram a on a to duphaston. Bez badań, bez niczego
oczywiście nie wykupiłam recepty
SailorMoon Hej kojarzę Cię z innego wątku. Powodzenia ✊🏻ultramaryna_ lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Vienna napisz do mnie priv 😘
Vienna lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny jak czytam jakie dostałyście leki bez badań tak od czapy to ja nie mam pytań.. Ja miałam kiedyś teleporadę w Luxmed i mówię kolesiowi, że mam plamienia przed okresem a on, że da mi tabletki hormonalne a ja mu mówię, że jak AH jak ja się o dziecko staram a on a to duphaston. Bez badań, bez niczego
SailorMoon Hej kojarzę Cię z innego wątku. Powodzenia ✊🏻Prezesoowa, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny jak czytam jakie dostałyście leki bez badań tak od czapy to ja nie mam pytań.. Ja miałam kiedyś teleporadę w Luxmed i mówię kolesiowi, że mam plamienia przed okresem a on, że da mi tabletki hormonalne a ja mu mówię, że jak AH jak ja się o dziecko staram a on a to duphaston. Bez badań, bez niczego
SailorMoon Hej kojarzę Cię z innego wątku. Powodzenia ✊🏻
Szkoda słów.. byle by faszerować bez większego wglądu w sytuacje. Normalnie to az przykre się robi. Przychodzisz, niektórzy to w ogóle mam wrażenie, że udają, że słuchają 😂 i wtedy takie smaczki wychodzą. Aaa historia, że babka stara się 5 lat, jest pod opieką gin i jej cykle trwają tak długo.. to nasuwa mi sie pytanie: JAK kurde?
Mój poprzedni gin też tylko mówił „No nie wychodźcie z małżem z łóżka to będzie”.. mówił to osobie, która już w pewnym momencie traktowała seks tylko do „robienia dzieci”, bo byłam tak psychicznie zmęczona -.- wiec w pełni was rozumiem dziewczyny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 14:21
Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
SailorMoon, hej, zapraszamy 😊35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Vienna ja mogę polecić świetnego lekarza w Kato.Vienna lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
SailorMoon - witaj na pokładzie
Uwielbiałam czarodziejkę z księżyca
SailorMoon, Prezesoowa, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna wrote:Jeju a też tak macie dziewczyny, że mega ciężko Wam znaleźć jakiegoś ogarniętego ginekologa? Ja już szczerze jestem tym zmęczona. Jeszcze nie każdy lekarz będzie chciał prowadzić ciążę, a tak zmieniać lekarza co chwilę też mi się nie chce. Jak już myślałam że znalazłam idealną panią doktor, to się okazało że jest w 9 miesiącu i zaraz rodzi 🤣
Tak. Ja chyba obecnie nie mam lekarza 😀
Miałam babkę z Lux medu na początku staran, ale po 1 ciagle nie ma do niej terminów, po 2 minelo już ponad 1,5 roku i byłam na etapie zwykłych staran, a nie nieplodnosci jeszcze
Potem poszłam do lekarza od nieplodnosci i wydawał mi się spoko; ale ze miałam torbiele i inne problemy to w między czasie trafiłam do polecanego lekarza, gdzie się czeka 6 miesięcy w kolejce i jest endokrynologiem. Stwierdził, ze nie ma mnie na co leczyć. Wiec wtedy zaczęłam diagnozować męża.
Teraz wróciłam do tego od nieplodnosci, ale jak usłyszał kiepskie nasienie to nawet nie zrobił mi drożności i ciagle mówił o in vitro. Dał mi tylko te nieszczęsna luteinę 😅
Nie wiem co mam już robić 😨😨😨 może serio jak mi dropsik polecała naprotechnologia, tylko ze ten Maksym każe obserwować sluz przez 3 miesiące a ja mam owulacje jak w zegarku praktycznie co miesiąc.
Chyba muszę poszukać kogoś kto mi zrobi te drożność nie patrząc na nasienie, bo szczerze mówiąc, chciałabym wiedzieć, ze chociaż u mnie jest ok, bo jak mam niedrożne, to może serio tylko in vitroWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 14:38
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Ciekawe kiedy będą wyniki bety Majuny... odświeżam i odświeżam.
grazka0022, Prezesoowa, Vienna, ultramaryna_, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Chmurka21 wrote:Tak. Ja chyba obecnie nie mam lekarza 😀
Miałam babkę z Lux medu na początku staran, ale po 1 ciagle nie ma do niej terminów, po 2 minelo już ponad 1,5 roku i byłam na etapie zwykłych staran, a nie nieplodnosci jeszcze
Potem poszłam do lekarza od nieplodnosci i wydawał mi się spoko; ale ze miałam torbiele i inne problemy to w między czasie trafiłam do polecanego lekarza, gdzie się czeka 6 miesięcy w kolejce i jest endokrynologiem. Stwierdził, ze nie ma mnie na co leczyć. Wiec wtedy zaczęłam diagnozować męża.
Teraz wróciłam do tego od nieplodnosci, ale jak usłyszał kiepskie nasienie to nawet nie zrobił mi drożności i ciagle mówił o in vitro. Dał mi tylko te nieszczęsna luteinę 😅
Nie wiem co mam już robić 😨😨😨 może serio jak mi dropsik polecała naprotechnologia, tylko ze ten Maksym każe obserwować sluz przez 3 miesiące a ja mam owulacje jak w zegarku praktycznie co miesiąc.
Chyba muszę poszukać kogoś kto mi zrobi te drożność nie patrząc na nasienie, bo szczerze mówiąc, chciałabym wiedzieć, ze chociaż u mnie jest ok, bo jak mam niedrożne, to może serio tylko in vitroChmurka21 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Vienna, Chmurka21 lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnySailorMoon witaj Kochana
ale mam sentyment do Czarodziejki z Księżyca;) właśnie można gdzieś to obejrzec ?
Dziewczyny przepraszam, ze tak wpadam, czy Majunka podała wynik bety ?
Dziś strasznie zabieramy dzień, co chwilę autem jeżdżę w tę i we w tęnajpierw lekarz , póki co bez leków, ale tarczyca mała, w przyszłości pewnie będą leki, wrzucę później wyniki jakbyście spojrzały swoim okiem
później korepetycje córki, rehabilitacja córki i trening syna. Wzięłam wolne w pracy i tyle z tego wolnego mam
Wszystko nadrobię, wspieram Was w każdych smutkach i radościach -
Elektro małomiasteczkowy gin mnie rozwalił 😂 ale myślę, że uda Ci się trafić na dobrego lekarza 🥹
elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Prezesoowa wrote:Hej Hej
Przykro mi, że musiałaś na początku przejść przez takie ciężkie doświadczenie.. Przytulam Cię mocno
Ponoć po cyklu z cb jest duża szansa na zdrową ciąże fizjologiczną…Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
07.24 ⏸️
01.04.2025 🩷 -
MagicznaNuta wrote:SailorMoon witaj Kochana
ale mam sentyment do Czarodziejki z Księżyca;) właśnie można gdzieś to obejrzec ?
przepraszam, ze tak wpadam, czy Majunka wynik ?
Wszystko nadrobię, wspieram Was w każdych smutkach i radościach
Wiesz co, nawet nie wiemale sentyment mam duży, moje dzieciństwo ❤️
Aż normalnie sprawdzę gdzie można obejrzeć 🥹MagicznaNuta lubi tę wiadomość
07.24 ⏸️
01.04.2025 🩷