X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ok, to trochę mnie uspokoiłaś 😁 Znajomi przy drugim dziecku nie chcieli wiedzieć aż do końca i mieli niespodziankę totalną na porodówce 🥰
    Powiem szczerze że chyba jak los da to drugie szczęście to nie wiem czy chce wiedzieć.

Dropsik lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Gościu jest tak posrany (jego żona zresztą też), że przy dziecku seks uprawiaja, a to dziecko czasami z nakrycia ich nagrywa. Dziecko ma 10 lat. I już mówi, że ma chłopaka i że będą razem uprawiać seks, ona zajdzie w nastoletnia ciążę i nie będzie musiała chodzić do szkoły 🤡

😬😬😬 aż mnie skręciło… I to się rozmnożyło…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie co to za patalogia 🤯 i pomyśleć że my tu miesiącami latami staramy się o ❤️💖 a tu się to rozmnożyło ale w takich wypadkach to nie wiem w jakim celu chyba że szerzenia głupoty i patologii

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Prezesoowa bardzo mi przykro z powodu taty... Patrzenie na gaśnięcie ukochanej osoby to z pewnością ogromny ból dla Was wszystkich. Nie znajdę słów pocieszenia dla Ciebie, ale życzę Wam siły, byście wszyscy byli silni razem. Tulę Cię mocno bardzo. 🫂
    Brak mi słów na wypis Twojego taty ze szpitala w takim stanie...
    Ja jestem za wolnym! Ty i Twoje zdrowie/samopoczucie są najważniejsze. Chociaż wiem, jak to łatwo mówić, ja biorę dwa dni wolnego i już się boję, jak sobie poradzą albo czego nie zrobią.

@Pati musisz obgadać te bóle głowy z lekarzem, na pewno Ci coś poradzi. Nie możesz się tak męczyć. Wiem, że nie chcesz zaszkodzić maluszkowi, ale Twoje samopoczucie też jest ważne. Im Ty się lepiej czujesz, tym lepiej dla maluszka. 😘

@Suzie pozostaje mi pogratulować Ci małpy. Niech robi co swoje i zawija dupsko na długi czas, ale nie bez powodu! 🤰

@Zaczarowana dla mnie to nie jest nadzieja, ale rozumiem jego podejście, chce mieć 100% pewności. Tak, jutro planuję powtórzyć, czy więcej razy, to nie wiem. W moim przypadku chyba najlepiej by było jakby zaczęła samoistnie spadać.

Ja zawsze Ci pisałam bez "a". Potem myslałam właśnie sobie, że nazwa pewnie była zajęta. 😁

@żona_brodacza witaj, powodzenia! Szybkich dwóch kresek, fajnie, że znacie przyczynę, teraz walka powinna być łatwiejsza.
    Uwielbiam ruskie, najbardziej to babci męża. To są pierogi... 😋

Mam nadzieję, że z nami zostaniesz. Z Twoich postów bije taki optymizm, że spokojnie możesz nas wszystkich nim obdarować. 😁

@brilka hej! Tobie również życzę powodzenia!

@Vienna 🫂 po wyniku zdecyduję, czy odstawić.

@Suzie urodziny w jakimś konkretnym stylu się szykują?

@elektro a ja za to wierzę cały czas w Twoje dwie kreseczki. 😊 Tak pięknie zawsze nam wszystkim kibicujesz, a sobie to wcale!

@Liyss @Mummy @Zaczarowana jestem wzruszona Waszymi maluchami, cudnie rosną. ❤❤❤

@Majeln pozytyw pewnie za rogiem 🤭

@Katsue tulę 🫂🫂🫂 takie pytania nigdy nie znajdą uzasadnienia. Nigdy nikogo o to nie pytam i pytać nie będę. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, ile cierpienia ludzie muszą przejść.

No chyba wracam do formy, bo zaczynam te moje wywody wieczorne. 😊

Majuna, dobrze Cię widzieć! 😊💋

Majuna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No niestety, a to akurat starsze pokolenie więc mam wrażenie, że pytanie o takie rzeczy jeszcze bardziej zakorzenione. Przykład tekst mojej babci do mojej mamy - „o dziecko to jest łatwiej niż o nowe rajstopy…”. Ja czaję, że za komuny było ciężko, ale ona sama rzucająca tego typu tekstami jako lekarz…

:( Tyle się trąbi o tym ile par stara się o dziecko latami w tych czasach… ja rozumiem, że dawniej było inaczej, ale też świadomość była mniejsza. Nam od najmłodszych lat wpajają, że mamy się zabezpieczać, uważać na nastoletnie ciążę i najpierw się ustabilizować. A potem jesteśmy dorosłe, gotowe na dziecko ale jednocześnie bardziej świadome problemów i zagrożeń i wydaje mi się, że ta świadomość generuje nam dodatkowy stres i wpływa negatywnie na możliwość poczęcia 🥹

Prezesoowa, Majuna, Zaczarowan, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie nareszcie burza i deszcz! 😍
    Nie wiem od której to przeszło, ale jestem wdzięczna 😂

elektro96, Prezesoowa, Leśneintro, Suzie, Anonim1992, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, ellevv, Pati2804, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane częściowo nadrobiłam, przed snem postaram się resztę nadrobić,ale widziałam foteczki słodkich bobusiów🤩🤩🤩🤩
    Bardzo dziękujemy❤️❤️❤️ oczka nacieszone i pragną więcej i więcej 🤭🥰❤️
    Prezesoowa współczuję sytuacji z tata, brak słów jeśli chodzi o szpitale...
    Katsue przykro mi sytuacji z rozmową🫂, ludzie nie potrafią ugryźć się w język, ale wychodzę z założenia, że pewnym osobom hipnoza by nie pomogła 🫠🫠🫠

Prezesoowa, notsobadd, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie co za patola 😶

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, u mnie nareszcie burza i deszcz! 😍
    Nie wiem od której to przeszło, ale jestem wdzięczna 😂

Chyba ode mnie 😅 też chwilowo przeszło, 10 minutowa burza 😅 Po burzy poszliśmy na spacer, ale fajnie było, tak rześko

notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:36

notsobadd lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mam bardzo pracowity okres, dodatkowo sporo zabieramy męża core na noc, a jeszcze męża brat z synkiem jak wpadaja to istny armagedon- bajzel jak ta lala🫠 (chyba szwagier przez chwilkę będzie u nas pomieszkiwać- ten co jest w trakcie rozwodu) Wróciłam do domu ok 19 to ledwo weszłam,bo wszystkie krzesła, zabawki porozstawiane od progu. Męża córa ma 8lat, a bratanek 3 latka(autystyk) Wzięłam się za sprzątanie, bo chłopaki jeszcze pracowali,ale mam memika,który idealnie pasuje do sytuacji 🫠🤭😂

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:36

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:47

Majuna lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Cudnie jest, ciepło ♥️ dziś np byliśmy w Helu, objadłam się rybką 😁 choć była jedna rzecz, która sprawiła, że aktualnie sprawiła, że mam ochotę utopić się pod prysznicem 🥺 dzwoniliśmy do jednej z osób z rodziny z życzeniami urodzinowymi i oczywiście padło nieśmiertelne pytanie o potomstwo 🥺 co sprawiło, że znów się rozsypałam więc dalszą rozmowę przejął tato 🥺 ja wiem, że ci ludzie chcą dla mnie dobrze, że nie wiedzą… ale każde takie pytanie jest kurewsko bolesne.
    😭 bardzo mi przykro

Katsue lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie jestem w szoku 🤯 patologiczną sytuacja

Notsobad ja też chcę deszcz 😂

Niektórzy nie mają wyczucia, mam wrażenie, że większość osób, która nie przeżyła strat, długich starań tylko udało się za pierwszym razem nie zrozumie tej drugiej strony. Tylko szkoda, że ludzie patrzą tylko na czubek własnego nosa a nie patrzą, że sytuacje są różne i nie są empatyczni 😪

Katsue, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20240528-205613-Chrome.jpg
    Nawet to💩 bylo. 3latek bardzo lubi papusiać i pampersik nie wytrzymal, biegał i nie chciał zmienić pieluchy-zabawa na całego 😂 Mamy z mężem mega slabosc do niego, sporo się nim zajmujemy( męża chrzesniak) biedny ma dodatkowo sporo problemów zdrowotnych. U nas jest zawsze taki radosny, niezamkniety🥹❤️
    Edit: A to ja 25min temu
    Screenshot-20240528-211232-Chrome.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 21:22

Prezesoowa, Majuna, elektro96, Dropsik, Liyss🧚🏻, Katsue, Malinowysorbet, notsobadd, CoffeeDream, Pati2804, Vienna, ultramaryna_, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dobrze fizycznie, gorzej psychicznie, ale i tak zdecydowanie lepiej niż myślałam. Trochę się czuję, jakbym patrzyła na to z boku, to chyba taka moja obrona. Jestem zła na to moje "zawieszenie". Chciałabym, żeby wszystko było już jasne i żeby się skończyło. ☹️ 8 czerwca mamy ślub bliskich przyjaciół, bardzo bym chciała być z nimi głową w tym dniu, a nie żyć smutkiem.
    Wszystko się wkrótce wyjaśni… Mimo, że to trudne, to myślę, że naprawdę ta sytuacja przybliży Was do upragnionego dzieciątka.
    Może kiedy sprawa będzie już jasna, to będzie Ci łatwiej się z tym zmierzyć i poukładać sobie to wszystko… 😘

Majuna lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Nawet to💩 bylo. 3latek bardzo lubi papusiać i pampersik nie wytrzymal, biegał i nie chciał zmienić pieluchy-zabawa na całego 😂 Mamy z mężem mega slabosc do niego, sporo się nim zajmujemy( męża chrzesniak) biedny ma dodatkowo sporo problemów zdrowotnych. U nas jest zawsze taki radosny, niezamkniety🥹❤️
    Gregorka - nasza królowa memów 🤣
    Ja zawsze tak wyzywam mojego męża jak mamy syf na chacie, ze jeszcze tylko nasrać na środku i będzie komplet 🤪🤣 mój stały tekst 🤣

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A gdzie zniknęła Speranza? Odzywała się dzisiaj?
    Nie widziałam jej dzisiaj 😞

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 maja 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:

Hahaha smiechlam! 😂😘😘 Dobrze, że Mały ma takich wujków 🥰

Gregorka lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ