Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Tak 🥰 .
Jak to dobrze, że wczoraj zaczęłam testować 😲😲
Ale Wam się udało wstrzelić, super 🤪
Taki farcik musi zaowocować 😝
nick nieaktualny, Majlen lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
PaulaG wrote:Przełóż proszę na jutro... albo najlepiei na piątek zrobie z rana... nie kupiłam testów... a dzisiaj jedziemy do Dublina do parku z synkiem i na lody bo ma urodzinki 🥰
Zdrówka i spełnienia marzeń dla Synka 🌞👦
PaulaG lubi tę wiadomość
-
Nie w 3d, ale pod różnym kątem musiała szukać buźki a właściwie noska, oczu i takich tam, więc raz trafiła w dziurki w nosie (widok od dołu jakby się do szyby przytulała i te dziurki było widać 🤣).Zaczarowan wrote:Ohhhh yeeeaahh! ❤️❤️ Jak wspomniałaś o dziurkach w nosie, to poczułam ciepełko w serduszku! Ona wam w 3D to odpaliła czy jak?
No to Dropsik teraz możesz już lecieć z ubrankami dla malutkiej 😂 Cieszę się! 😘 ile ma cm?
Nie wiem ile cm, nawet nie wiem czy była pod tym kątem mierzona, ale waga coś ponad 300g 🙈 Jakoś nie zapamiętuje takich informacji 🤡🤡 a dwa to mi wystarczy, że jest w normie, bo co więcej. I tak mi to nic nie mówi 🤣🤣
Coś mi świta, że od teraz to już nie będzie cm tylko waga podawana. Więc prawdopodobnie nie mówiła pani doktor, bo mój gin też już ostatnio nie mierzył długości a właśnie wagę podawał.
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, głupie pytanie. Czy któraś z Was zabierała Aromek za granicę? Nie będą się czepiać przy kontroli jak nie mam zaświadczenia? 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Leciałam ostatnio z zastrzykami i nikt nigdzie nawet na nie spojrzał 😁 Z dzieckiem to latamy jak lekomani i dopóki syropy są do 100ml to nikt nic nie mówi nawetnotsobadd wrote:Dziewczyny, głupie pytanie. Czy któraś z Was zabierała Aromek za granicę? Nie będą się czepiać przy kontroli jak nie mam zaświadczenia? 😂
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie w 3d, ale pod różnym kątem musiała szukać buźki a właściwie noska, oczu i takich tam, więc raz trafiła w dziurki w nosie (widok od dołu jakby się do szyby przytulała i te dziurki było widać 🤣).
Nie wiem ile cm, nawet nie wiem czy była pod tym kątem mierzona, ale waga coś ponad 300g 🙈 Jakoś nie zapamiętuje takich informacji 🤡🤡 a dwa to mi wystarczy, że jest w normie, bo co więcej. I tak mi to nic nie mówi 🤣🤣
Coś mi świta, że od teraz to już nie będzie cm tylko waga podawana. Więc prawdopodobnie nie mówiła pani doktor, bo mój gin też już ostatnio nie mierzył długości a właśnie wagę podawał.
Hahaha to musiało zabawnie wyglądać! 🥰
No tak, w sumie racja- najważniejsze, że się mieści!
Niech gwiazdka rośnie ⭐️
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Wiesz co, to zawsze zależy od kontrolującego, ale w 99% przypadków wystarcza, że bierzesz lek w oryginalnym blistrze i zawijasz go ulotką z opakowania albo weź w oryginalnym pudełku

Edit: my z mężem jak lecieliśmy to mieliśmy sporo leków na receptę i wyjęliśmy normalnie w woreczkach na taśmę - nikt nawet na to nie popatrzył
No z Euthyroxem latam od zawsze i nigdy nie było problemu, ale ten Aromek mnie jakoś zastanowił.
Suple chyba też ograniczę na wyjazd, przez 5 dni się chyba wszystko nie posypie jak nie wezmę 🫣 Nie chcę o tym myśleć tam.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Leciałam ostatnio z zastrzykami i nikt nigdzie nawet na nie spojrzał 😁 Z dzieckiem to latamy jak lekomani i dopóki syropy są do 100ml to nikt nic nie mówi nawet

No dobra, pocieszyłaś mnie. Skoro zastrzyki olewają… 🫢👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
No oby oby zadziałało, ale i tak jestem w szoku, że tak wcześnie ta owulka, bo dziś mam 10dc, a zazwyczaj to była 15dc.
Wczoraj odrazu po tym teście, to zaciągnęłam mojego chlopa na ❤️😅😅
Ale teraz pytanie, to dziś mam dzień 0 i od jutra 1dpo czy od dziś już?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 12:02
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:No oby oby zadziałało, ale i tak jestem w szoku, że tak wcześnie ta owulka, bo dziś mam 10dc, a zazwyczaj to była 15dc.
Wczoraj odrazu po tym teście, to zaciągnęłam mojego chlopa na ❤️😅😅
Ale teraz pytanie, to dziś mam dzień 0 i od jutra 1dpo czy od dziś już?
Owulacja jest w ciągu 24-36h, więc chyba jutro by był 1dpo?
Dropsik, nick nieaktualny, Majlen lubią tę wiadomość
-
U mnie owu po piku na teście bywała i po prawie 48h 😉 Ja liczyłabym jednak już jutro jako 1dpo. Kciuki @Majlen 🤞
@Eniana i @Dropsik super, gratulacje! 🥳❤️ Rośnijcie!
@Dropsik masz rację, dziecka nie mierzy się już na długość 😉 Teraz najważniejsza jest potencjalna waga i pomiary (na ich podstawie wagę się wylicza) obwody główki, brzucha i długości kości udowej.
@Prezi kochana, planów brak 😅 Jutro na pewno msza, w sobotę w dzień dziecka pewnie rodzinka się do nas zjedzie, no i być może mój szanowny mąż zdecyduje się zaprosić gości na tort 😅😉
@PaulaG wszystkiego najlepszego 🎈 dla synka! 🥳 Mój mąż też ma dziś urodziny, piękny dzień na świętowanie 😊👏
Dropsik, nick nieaktualny, PaulaG, Eniana, Majlen lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Odświeżam ciągle stronę diagnostyki, mam kalejdoskop emocji 😆
Dropsik, Zaczarowan, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:U mnie owu po piku na teście bywała i po prawie 48h 😉 Ja liczyłabym jednak już jutro jako 1dpo. Kciuki @Majlen 🤞
@Eniana i @Dropsik super, gratulacje! 🥳❤️ Rośnijcie!
@Dropsik masz rację, dziecka nie mierzy się już na długość 😉 Teraz najważniejsza jest potencjalna waga i pomiary (na ich podstawie wagę się wylicza) obwody główki, brzucha i długości kości udowej.
@Prezi kochana, planów brak 😅 Jutro na pewno msza, w sobotę w dzień dziecka pewnie rodzinka się do nas zjedzie, no i być może mój szanowny mąż zdecyduje się zaprosić gości na tort 😅😉
@PaulaG wszystkiego najlepszego 🎈 dla synka! 🥳 Mój mąż też ma dziś urodziny, piękny dzień na świętowanie 😊👏
Wszystkiego najlepszego dla męża 🥰
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Eniana wrote:
Jakie bobo cudowne 🥹♥️
Eniana, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40