Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, poprawiłam 1 post, jeśli chcecie dodać coś jeszcze to daj znać
Jest super 💋 i bardzo podoba mi się tekst do „Zbłąkanej Duszyczki” 🫢
Jeśli można, to poproszę o wpisanie wizyty na 12.06 - 19:40 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Suzie Czekamy na wyniki 🤞🍀
@Dropsiku Cudowne wieści 🩷 🌸 😍 Miłego spotkania Wam życzę z @Katsue 😊
@notsobadd A lecisz w końcu tylko z siostrą czy też ze swoim? 😊 Umknęło mi. Może gdzieś się też miniemy w Cro 😅
@malinowysorbet No cóż, rozumiem doskonale, bo mój to wieczny luz... Po prostu nie chce mu się chodzić po lekarzach i trochę go rozumiem, bo od miesiąca mam tą samą niechęć 🙈🙄
@majlen Super, że udało się wstrzelić w owulke z działaniami 🔥 czekamy na efekty 😁
Ja proga i estradiol zawsze badałam 7dpo.
U mnie na obiad dziś lasagne. Właśnie się upiekła i czekam na domowników, żeby im zaserwować 😁Majlen, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Dropsik lubią tę wiadomość
-
@notsobadd, dokładnie, Niko trochę zrównoważy męską siłę przebicia w naszym domu 🤭
@Katsue, @Pati, tak to jest, że zbyt wiele osób nie ma wyczucia 😡 Mam wrażenie, że szczególnie ze starszego pokolenia - jak do nas się mówi, że pora na dziecko, kiedy drugie, po co trzecie, znowu przytyłaś, za bardzo schudłaś, to wszystko jest ok, ale powiedz ciotce, że się poprawiła w pasie, to afront na całą rodzinę.
@Suzie 🤯🤯🤯 Mózg mi rozwaliło... Seks przy dzieciach? Dziecko nagrywa? Przecież to jest jawna patologia...
@Majunka, przytulam Cię mocno 🫂 🫂 Jesteś bardzo, bardzo silna ♥️
@Gregorka, widzę, że chrześniak męża to szalony słodziak 🥰
@Chmureczko, przytulam 🫂 Twoje odczucia są normalne, masz do nich prawo, a wiem, że są takie osoby, które nie muszą nic mówić, żeby wiedzieć, co sobie myślą... Twoje bobasy na Ciebie czekają ♥️ Mocno w to wierzę!
@zona_brodacza, zdradzisz, czym się zajmujesz? Może pisałaś, ale chyba przegapiłam 🤭
@notsobadd - podbijam, to nie są Twoje problemy! Wspólnie doczekacie się małej, biegnącej po trawce dziewczynki i myślę, że nie tylko jednej 😘🥺
@Vienna, udanego wypoczynku 🥰
@Eniana, jaki cudowny maluszek 🥺♥️
@Majlen, moim zdaniem już po piku, także super, że wyłapałaś i że działaliście 🔥
@Dopsik, fantastyczne wieści, mocno gratuluję ♥️🥰
@PaulaG, najlepszego dla synka 🎂
@Dropsiku, @Katsue, udanego spotkania, to piękne, że forum pozwala na nawiązanie nowych znajomości także w realu ♥️♥️♥️Vienna, Prezesoowa, notsobadd, Katsue, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:@Suzie Czekamy na wyniki 🤞🍀
@notsobadd A lecisz w końcu tylko z siostrą czy też ze swoim? 😊 Umknęło mi. Może gdzieś się też miniemy w Cro 😅
@malinowysorbet No cóż, rozumiem doskonale, bo mój to wieczny luz... Po prostu nie chce mu się chodzić po lekarzach i trochę go rozumiem, bo od miesiąca mam tą samą niechęć 🙈🙄
@majlen Super, że udało się wstrzelić w owulke z działaniami 🔥 czekamy na efekty 😁
U mnie na obiad dziś lasagne. Właśnie się upiekła i czekam na domowników, żeby im zaserwować 😁CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
notsobadd wrote:@Suzie, gdzie Te Twoje wyniki 🙈🙈🙈
A mnie się nie pytaj 🤣CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
05/09 39+1, 3720g 😬
📆 Kalendarz
08/09 🏥
-
U mnie na obiad dziś lasagne. Właśnie się upiekła i czekam na domowników, żeby im zaserwować 😁
Jadę, zaraz będę. 😁👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
05/09 39+1, 3720g 😬
📆 Kalendarz
08/09 🏥
-
Prezesoowa wrote:Si, zgłaszajcie wszystko
tylko wizyty proszę z godzinami, żebyśmy od razu wiedziały co i jak
To ja Kochana tak, 04.06 o godz. 17:15 mam ginekologa,
a testowanie może być na 22.06Prezesoowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Majlen wrote:Oki 😘 7dpo czy 8dpo robicie?
Ostatnio 8dpo badałam
Ja robiłam 7 dpo 😃 tylko nie miałam owu potwierdzonej na USG. Więc to były moje „wyliczenia”.Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:Si, zgłaszajcie wszystko
tylko wizyty proszę z godzinami, żebyśmy od razu wiedziały co i jak
U mnie póki co to 6 czerwca 9.00 endokrynolog. Reszta się okaże później 😁 nie wiem też jak będzie z owulacja, dlatego wstępnie 28 czerwca na testowaniePrezesoowa lubi tę wiadomość
👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
05/09 39+1, 3720g 😬
📆 Kalendarz
08/09 🏥
-
Mogę podzielić się moim doświadczeniem.
Dla mnie ważne było to, żeby mieć plan. Na początku poszłam do ginekologa i powiedziałam o staraniach więc porobiłam jakieś mocno podstawowe badania hormonów, sprawdziłam czy mam owulację, wyleczyłam zęby na tip top, zaczęłam brać witaminy, odstawiłam alkohol i mąż również.
Na początku ustaliliśmy po jakim czasie pogłębimy diagnostykę. U nas to było 12 miesięcy. Łatwiej było mi sobie wszystko poukładać w głowie. ( koniec końców szybciej zajęliśmy się badaniami)
Pierwsze 6cs podchodziłam do tego na luzie. Zero testów owulacyjnych, zero testów ciążowych dopóki miesiączka się nie spóźniła i nie rozmawialiśmy o tych staraniach często. Totalny luz. W grudniu już poczułam, że jednak ten czas „luźnego starania” minął i trafiłam tutaj na forum 😁
Na tym forum się dowiedziałam, jakie badania porobić czyli hormony etap 1 i 2. Dodatkowo dowiedziałam się o trombofilii i też kilka miesięcy zastanawiałam się czy to zbadać.
Mąż badał nasienie 2 x i wyniki nie miał wcale najgorsze a ginekolożka mi powiedziała, że z takimi wynikami to naturalnie są bardzo małe szanse ale mamy się nie martwić bo rusza w czerwcu refundacja IVF. Postanowiłam wtedy zmienić lekarza.
I wtedy przyszedł kwiecień, porobiłam wszystkie badania hormonalne, trombo i zaczęłam robić testy owu i chyba w tym miesiącu wydałam prawie 2 tys na te wszystkie badania i suplementy 😆! Dodatkowo wtedy miałam wizytę u nowego gin, która okazała się aniołem!
W mojej głowie były myśli, że nigdy nam się nie uda, że to niemożliwe bo już tyle miesięcy i nic nawet żadnego cienia na teście. A z drugiej strony każdy pozytywny test na forum dodawał mi takiej motywacji i nadzieji, że też w końcu się musi udać. Ale nie ukrywam, myślałam, że nigdy nie zobaczę dwóch kresek. Przed moimi oczami miałam po prostu biały test z kreską testową i pełno wylanych łez.
Starania to ciężka i dla niektórych długa droga. Ciężko w głowie, ciężko psychicznie, życie podporządkowane staraniom ( nie zaplanuję wyjazdu bo może wtedy już będę w ciąży itp), każda ciąża w najbliższym otoczeniu, która po prostu bolała.. Niejednokrotnie nieporozumienia i kłótnie z partnerem, złe samopoczucie, pełno symptomów i nadzieji a także łez i zrezygnowania 😪
Ale chciałam tylko powiedzieć, żeby wierzyć w tego maluszka, że kiedyś pojawi się na naszej drodze. Mi ta wiara pomagała trzymać się w ryzach, miałam taki cel, że z jednej strony było to dla mnie niemożliwe a z drugiej wierzyłam z całych sił, że kiedyś się uda. Jak nie naturalnie to są różne sposoby jak np IVF.
I każdej z Was życzę, żeby spełniło się wasze marzenie o zostaniu mamą. I wiem, że życie nie jest łatwe, nie jest sprawiedliwe i nie zawsze chcieć to móc ale warto wierzyć w swoje marzenia 🥹
Gdyby to ode mnie zależało to bym każdej z Was dała upragnioną ciążę. Nawet nie wiecie jak cieszę się jak pojawiają się tutaj nowe bobaski. Zawsze się wzruszam i cieszę, że się udało 🥹
Mam nadzieję, że ktoś przeczytał mój elaborat 😂Suzie, Prezesoowa, MummyYummy, Zaczarowan, notsobadd, CoffeeDream, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, SailorMoon, Katsue, brilka, PaulaG, ultramaryna_, Pati2804, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻przeczytałam kochana
Dziękuję, budujące słowaLiyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
Liyss🧚🏻 wrote:Mogę podzielić się moim doświadczeniem.
Dla mnie ważne było to, żeby mieć plan. Na początku poszłam do ginekologa i powiedziałam o staraniach więc porobiłam jakieś mocno podstawowe badania hormonów, sprawdziłam czy mam owulację, wyleczyłam zęby na tip top, zaczęłam brać witaminy, odstawiłam alkohol i mąż również.
Na początku ustaliliśmy po jakim czasie pogłębimy diagnostykę. U nas to było 12 miesięcy. Łatwiej było mi sobie wszystko poukładać w głowie. ( koniec końców szybciej zajęliśmy się badaniami)
Pierwsze 6cs podchodziłam do tego na luzie. Zero testów owulacyjnych, zero testów ciążowych dopóki miesiączka się nie spóźniła i nie rozmawialiśmy o tych staraniach często. Totalny luz. W grudniu już poczułam, że jednak ten czas „luźnego starania” minął i trafiłam tutaj na forum 😁
Na tym forum się dowiedziałam, jakie badania porobić czyli hormony etap 1 i 2. Dodatkowo dowiedziałam się o trombofilii i też kilka miesięcy zastanawiałam się czy to zbadać.
Mąż badał nasienie 2 x i wyniki nie miał wcale najgorsze a ginekolożka mi powiedziała, że z takimi wynikami to naturalnie są bardzo małe szanse ale mamy się nie martwić bo rusza w czerwcu refundacja IVF. Postanowiłam wtedy zmienić lekarza.
I wtedy przyszedł kwiecień, porobiłam wszystkie badania hormonalne, trombo i zaczęłam robić testy owu i chyba w tym miesiącu wydałam prawie 2 tys na te wszystkie badania i suplementy 😆! Dodatkowo wtedy miałam wizytę u nowego gin, która okazała się aniołem!
W mojej głowie były myśli, że nigdy nam się nie uda, że to niemożliwe bo już tyle miesięcy i nic nawet żadnego cienia na teście. A z drugiej strony każdy pozytywny test na forum dodawał mi takiej motywacji i nadzieji, że też w końcu się musi udać. Ale nie ukrywam, myślałam, że nigdy nie zobaczę dwóch kresek. Przed moimi oczami miałam po prostu biały test z kreską testową i pełno wylanych łez.
Starania to ciężka i dla niektórych długa droga. Ciężko w głowie, ciężko psychicznie, życie podporządkowane staraniom ( nie zaplanuję wyjazdu bo może wtedy już będę w ciąży itp), każda ciąża w najbliższym otoczeniu, która po prostu bolała.. Niejednokrotnie nieporozumienia i kłótnie z partnerem, złe samopoczucie, pełno symptomów i nadzieji a także łez i zrezygnowania 😪
Ale chciałam tylko powiedzieć, żeby wierzyć w tego maluszka, że kiedyś pojawi się na naszej drodze. Mi ta wiara pomagała trzymać się w ryzach, miałam taki cel, że z jednej strony było to dla mnie niemożliwe a z drugiej wierzyłam z całych sił, że kiedyś się uda. Jak nie naturalnie to są różne sposoby jak np IVF.
I każdej z Was życzę, żeby spełniło się wasze marzenie o zostaniu mamą. I wiem, że życie nie jest łatwe, nie jest sprawiedliwe i nie zawsze chcieć to móc ale warto wierzyć w swoje marzenia 🥹
Gdyby to ode mnie zależało to bym każdej z Was dała upragnioną ciążę. Nawet nie wiecie jak cieszę się jak pojawiają się tutaj nowe bobaski. Zawsze się wzruszam i cieszę, że się udało 🥹
Mam nadzieję, że ktoś przeczytał mój elaborat 😂
Cudownie, że to napisałaś ♥️♥️♥️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
U mnie na obiad dziś lasagne. Właśnie się upiekła i czekam na domowników, żeby im zaserwować 😁
Siii, z Młoda i ze Starym jedziemy 😅
a do którego miasta lecisz? Całkiem możliwe, że nam się gdzieś ścieżki skrzyżują 🤪👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:załapałaś się rzutem na taśmę na pociąg
Tak celowałam, bez Was nie jadę 🤪Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa, wpisz mi proszę tak:
05.06 godz 14:15 ginekolog
14.06 godz 17:20 ginekolog
Dziękuje! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 14:39
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Mogę podzielić się moim doświadczeniem.
Mam nadzieję, że ktoś przeczytał mój elaborat 😂
Ja przeczytałam i mam podobne podejście
Jak nie mam planu działania to się czuję w kropce, a tak pociesza mnie że mamy jeszcze wiele badań do zrobienia i wiele opcji jeśli nie będzie wychodzić.
CoffeeDream, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻