Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pięknie napisane, Liyss 😊Liyss🧚🏻 wrote:Mogę podzielić się moim doświadczeniem.
Dla mnie ważne było to, żeby mieć plan. Na początku poszłam do ginekologa i powiedziałam o staraniach więc porobiłam jakieś mocno podstawowe badania hormonów, sprawdziłam czy mam owulację, wyleczyłam zęby na tip top, zaczęłam brać witaminy, odstawiłam alkohol i mąż również.
Na początku ustaliliśmy po jakim czasie pogłębimy diagnostykę. U nas to było 12 miesięcy. Łatwiej było mi sobie wszystko poukładać w głowie. ( koniec końców szybciej zajęliśmy się badaniami)
Pierwsze 6cs podchodziłam do tego na luzie. Zero testów owulacyjnych, zero testów ciążowych dopóki miesiączka się nie spóźniła i nie rozmawialiśmy o tych staraniach często. Totalny luz. W grudniu już poczułam, że jednak ten czas „luźnego starania” minął i trafiłam tutaj na forum 😁
Na tym forum się dowiedziałam, jakie badania porobić czyli hormony etap 1 i 2. Dodatkowo dowiedziałam się o trombofilii i też kilka miesięcy zastanawiałam się czy to zbadać.
Mąż badał nasienie 2 x i wyniki nie miał wcale najgorsze a ginekolożka mi powiedziała, że z takimi wynikami to naturalnie są bardzo małe szanse ale mamy się nie martwić bo rusza w czerwcu refundacja IVF. Postanowiłam wtedy zmienić lekarza.
I wtedy przyszedł kwiecień, porobiłam wszystkie badania hormonalne, trombo i zaczęłam robić testy owu i chyba w tym miesiącu wydałam prawie 2 tys na te wszystkie badania i suplementy 😆! Dodatkowo wtedy miałam wizytę u nowego gin, która okazała się aniołem!
W mojej głowie były myśli, że nigdy nam się nie uda, że to niemożliwe bo już tyle miesięcy i nic nawet żadnego cienia na teście. A z drugiej strony każdy pozytywny test na forum dodawał mi takiej motywacji i nadzieji, że też w końcu się musi udać. Ale nie ukrywam, myślałam, że nigdy nie zobaczę dwóch kresek. Przed moimi oczami miałam po prostu biały test z kreską testową i pełno wylanych łez.
Starania to ciężka i dla niektórych długa droga. Ciężko w głowie, ciężko psychicznie, życie podporządkowane staraniom ( nie zaplanuję wyjazdu bo może wtedy już będę w ciąży itp), każda ciąża w najbliższym otoczeniu, która po prostu bolała.. Niejednokrotnie nieporozumienia i kłótnie z partnerem, złe samopoczucie, pełno symptomów i nadzieji a także łez i zrezygnowania 😪
Ale chciałam tylko powiedzieć, żeby wierzyć w tego maluszka, że kiedyś pojawi się na naszej drodze. Mi ta wiara pomagała trzymać się w ryzach, miałam taki cel, że z jednej strony było to dla mnie niemożliwe a z drugiej wierzyłam z całych sił, że kiedyś się uda. Jak nie naturalnie to są różne sposoby jak np IVF.
I każdej z Was życzę, żeby spełniło się wasze marzenie o zostaniu mamą. I wiem, że życie nie jest łatwe, nie jest sprawiedliwe i nie zawsze chcieć to móc ale warto wierzyć w swoje marzenia 🥹
Gdyby to ode mnie zależało to bym każdej z Was dała upragnioną ciążę. Nawet nie wiecie jak cieszę się jak pojawiają się tutaj nowe bobaski. Zawsze się wzruszam i cieszę, że się udało 🥹
Mam nadzieję, że ktoś przeczytał mój elaborat 😂
Dla mnie to też strasznie trudny czas. Pierwszy rok był ok, podchodziliśmy to tego na luzie. Ale teraz to ciągle życie w zawieszeniu i wieczne czekanie mnie po prostu wykańcza… Gdyby ktoś dał mi gwarancję, że to się uda, to czekałabym cierpliwie. A niestety nie wiemy jaki będzie finał…
Wiele było między nami trudnych dni i nieporozumień, ale ostatecznie jesteśmy ze sobą blisko podczas starań. Mam wrażenie, że wręcz zbliżyło nas to wszystko jeszcze bardziej.
CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Mam nadzieję, że po prostu jest zapracowana i da znać później… 😊Prezesoowa wrote:martwie się gdzie Majunka

Zaczarowan lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
💁🏽
❌ hla-c C2
Elektro kochana tak mocno trzymam kciuki za Was 🥹✊🏻 no i coś w tym jest, że te starania zbliżają też do siebie. Jak ma się dobry związek to można wszystko. Najważniejsze jest obustronne wsparcie.
elektro96 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
Dziewczyny, jestem w szoku! 🤭 Sięgnęłam z szafy siatki ubrań, oczywiście zdziwiona „co to” 😂 patrzę, a tam full sukienek.. Jak się okazało to były sukienki, które dostawałam od mojej bliskiej cioci i wszystko byłoby extra gdyby nie fakt, że dawała mi o 2 rozmiary za duże 😂 Mimo wszystko- miła niespodzianka i taka refleksja, że człowiek tyle tych ubrań ma i nie ma do końca świadomości co konkretnie jest w tej szafie.
Też tak macie? 😂🤭 -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, jestem w szoku! 🤭 Sięgnęłam z szafy siatki ubrań, oczywiście zdziwiona „co to” 😂 patrzę, a tam full sukienek.. Jak się okazało to były sukienki, które dostawałam od mojej bliskiej cioci i wszystko byłoby extra gdyby nie fakt, że dawała mi o 2 rozmiary za duże 😂 Mimo wszystko- miła niespodzianka i taka refleksja, że człowiek tyle tych ubrań ma i nie ma do końca świadomości co konkretnie jest w tej szafie.
Też tak macie? 😂🤭
Ja nie, bo na bieżąco sprzątam 🙈
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dupa, nie ma tych wyników, mają 3h czasu, a ja właśnie wychodzę na spotkanie 🤣
-
Zaczęłam urlop z przytupem - 400 zł i 7 pkt.
Ojj muszę zdjąć nogę z gazu, bo już 12 pkt w tym roku 🫣🫣🫣👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Zaczęłam urlop z przytupem - 400 zł i 7 pkt.
Ojj muszę zdjąć nogę z gazu, bo już 12 pkt w tym roku 🫣🫣🫣
🙉 -
Prezesoowa wrote:Odebrałaś dowód?

Odebrałam. I po 5 minutach się legitymowałam 😂
Ale jestem zła na siebie 🙈
elektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ups… 🤭notsobadd wrote:Zaczęłam urlop z przytupem - 400 zł i 7 pkt.
Ojj muszę zdjąć nogę z gazu, bo już 12 pkt w tym roku 🫣🫣🫣Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Zaczynamy 8 cs 😔👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
6.06 prenatalne + wizyta
20.06 usg
Poproszę o dodanie
Anonim1992, MummyYummy, Suzie, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Ściskam kochana 🫂notsobadd wrote:No i przyszła 🐒 z okropnym bólem.
Zaczynamy 8 cs 😔
Oby to była ostatnia menda !Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Ojj muszę zdjąć nogę z gazu, bo już 12 pkt w tym roku 🫣🫣🫣
O kurde 🙈 ciężka noga to i portfel lekki 🙈 a teraz po roku te pkt znikają czy po 2 latach?Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻