X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A korzystasz z yanosika?

Przykro mi 😣 dupki, musieli akurat Ciebie złapać

Nie, ale od dzisiaj zacznę. Przecież ja na mojej wsi bez prawka nie jestem w stanie funkcjonować 😬

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    O kurde 🙈 ciężka noga to i portfel lekki 🙈 a teraz po roku te pkt znikają czy po 2 latach?

Po roku, także byle do lutego 😂

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny dopiszę Wasze wizyty wieczorem jak będę przy komputerze :) póki co to robię szybko obiad i muszę zrobić rajd po aptekach i jedziemy trochę tatę poogarniać w domu :)
    Btw. mama ogarnęła to hospicjum domowe, z pomocą lekarki :)
    To dobra informacja, Prezesowa. Myślę, że zawsze będzie to dla Was jakieś ułatwienie w tym trudnym czasie.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 maja 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jeżdżę na yanosiku jak wiem że mnie ponosi 🤣🤣 ja melduje mega bol i 🙊🙊

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny dopiszę Wasze wizyty wieczorem jak będę przy komputerze :) póki co to robię szybko obiad i muszę zrobić rajd po aptekach i jedziemy trochę tatę poogarniać w domu :)
    Btw. mama ogarnęła to hospicjum domowe, z pomocą lekarki :)
    Dobrze ze będziecie mieli odrobinę wsparcia 🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, jakiś cyrk z tymi wynikami 😳

Prezesowa, dobrze, że się udało z tym hospicjum i miejmy nadzieję będzie to dobra decyzja dla wszystkich.

Notsobad, auć:( ale Cię brzydko ukarali. Bardzo wysoka kwota i ilość punktów.

Malinowy sorbet, rok czasu to myślę, że fajny czas na zainteresowanie się tematem. Masz kilka badań za sobą, Twój mąż też z tego co widziałam (nasienie) i poczekałabym wizytę u nowego lekarza i zobaczysz co i jak. Myślę, że mimo wszystko lekarze nie będą pchać każdego w in vitro, bo akurat kiedy jak kiedy,ale teraz ruch w klinikach bedzie duży i nie boją sie o brak pracy, a wręcz przeciwnie. Podejrzewam, że będzie większy czas oczekiwania na wizytę niż normalnie. Pomyśl co by Cię usatysfakcjonowało, jakie rozwiązanie i na spokojnie pogadaj z mężem jak Ty to widzisz. Ustalcie sobie jakiś kompromis.

Prezesoowa, Malinowysorbet, notsobadd lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadziłam Katsue do pociągu, po dzisiejszych przebojach z PKP to mam tylko nadzieję, że już jedzie do taty 🤣 Pociągi nas dzisiaj oszukiwały na każdym kroku, trochę rozczarowanie, że tak mało połączeń jest między miastami, ale koniec końców czas intensywnie, ale bardzo przyjemnie spędziłyśmy. A przynajmniej ja 😂 Mam nadzieję, że Katsue też 😁 Ktoś jeszcze wybiera się do Gdyni? Zapraszam do kontaktu 😎

elektro96, Prezesoowa, Katsue, Malinowysorbet, MummyYummy, Suzie, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, notsobadd, ultramaryna_, Majuna, Pati2804, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wsadziłam Katsue do pociągu, po dzisiejszych przebojach z PKP to mam tylko nadzieję, że już jedzie do taty 🤣 Pociągi nas dzisiaj oszukiwały na każdym kroku, trochę rozczarowanie, że tak mało połączeń jest między miastami, ale koniec końców czas intensywnie, ale bardzo przyjemnie spędziłyśmy. A przynajmniej ja 😂 Mam nadzieję, że Katsue też 😁 Ktoś jeszcze wybiera się do Gdyni? Zapraszam do kontaktu 😎
    Cudnie słyszeć, że spotkanie Wam się udało ♥️
    Ja do Trójmiasta mam pociągiem około 2,5 godzinki, więc czasem zdarza mi się wyskoczyć nad morze na jeden dzień 😊 Może kiedyś uda nam się zgadać w większym gronie ♥️
    Proszę się pochwalić, co było pite i jedzone 🤪🤣

Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 maja 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że fajnie spędziłyście czas 😍 ja jestem gotowa wsiąść w pociąg i przyjechać na jakieś większe spotkanko, chociaż mieszkam na samym południu 😃
    Wlasnie miałam pytać, z jakich Ty jesteś okolic , Prezesowa, bo nie kojarzę 🤪

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 maja 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Cudnie słyszeć, że spotkanie Wam się udało ♥️
    Ja do Trójmiasta mam pociągiem około 2,5 godzinki, więc czasem zdarza mi się wyskoczyć nad morze na jeden dzień 😊 Może kiedyś uda nam się zgadać w większym gronie ♥️
    Proszę się pochwalić, co było pite i jedzone 🤪🤣
    No byłoby super :) Pamiętaj o mnie wtedy!

Skromnie pizzunia i kompot 😂 Ale fot nie mamy zdaje się 🙈 Byłyśmy głodne i czasu na foty nie było. A na kawkę zabrakło miejsca i czasu w sumie. Wszystko przez ten opóźniony pociąg, a potem brak połączeń 🥺 No, ale w takim razie jeszcze musimy się kiedyś spotkać na ciastko 😉

elektro96, Prezesoowa, Katsue, Zaczarowan, MummyYummy, Suzie, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że fajnie spędziłyście czas 😍 ja jestem gotowa wsiąść w pociąg i przyjechać na jakieś większe spotkanko, chociaż mieszkam na samym południu 😃
    Za miesiąc czy dwa to wygląda na to, że ja na pewno będę większa 😂😂 Liczy się? A ty też jeszcze nie powiedziałaś ostatniego słowa przecież 😉

elektro96, Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:47

Prezesoowa, elektro96, Dropsik, MummyYummy, notsobadd, ultramaryna_, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na szybko, szczegóły wam powiem później. LH bardzo mocno skoczyło, stosunek fsh-lh już wskazuje na pcos, testosteron mocno skoczyło, tsh jeszcze mocniej spadło. Prolaktyna ok.

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czekamy na wyniki 🤞 trzymam też mocno kciuki za Twoją wizytę 🤞🤞🤞

Dobrze że dzisiaj idę, niestety nie wygląda to za dobrze. Testosteron już ponad 80 a było 30 coś, lh 13, a było 8... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 17:49

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dobrze że dzisiaj idę, niestety nie wygląda to za dobrze. Testosteron już ponad 80 a było 30 coś, lh 13, a było 8... :(

Mam nadzieje kochana, że doktor chociaż troszkę cię uspokoi.. a przede wszystkim nada jakiś plan! 🫂🫂 czekamy z tobą!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Kciuki za wizytę! Ale to szok,że tak się wyniki w krótkim czasie pozmieniały 🙃 Pytanie czy organizm wraca po antykoncepcji na swoje tory czy już wrócił, czy o co chodzi. Czekam na relację po rozmowie z lekarzem🥺

Suzie lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:36

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za pomysły i sugestie 😚 poczekam na wizytę u nowej gin, po tym pogadam z mężem i ustalimy co dalej. Ja też lubię mieć jakiś plan, wtedy jestem o wiele spokojniejsza.

Prezesowa kciuki za jajko 🤞😁

Suzie dobrze, że od razu ze świeżymi wynikami możesz pójść do lekarza. Oby miał na to jakiś dobry pomysł 🤞

Katsue, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dziewczyny, ja dziś tylko na momencik, może wieczorem Was poczytam. HCG mi spada już i prog też. Odstawiam i czekam na 🩸. Dziękuję Wam Kochane. ❤
    Ściskam, Kochana 🫂 daj sobie czas na odpoczynek i dojście do siebie… będziemy czekać 😘

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie 🤞🏼 dawaj znaka co i jak

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ