Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja się tylko obawiam tego, że dużo łatwiej jest mi pisać niż rozmawiać w cztery oczy 🤪 więc nie wiem czy w realu zadowoliłabym kogoś swoim towarzystwem 🤣 Nigdy jeszcze nie byłam na takim spotkaniu z Internetu 🤣

Ja w necie to taka śmieszna krejzolka, a na żywo introwertyczna dupa wołowa, która wyszła z piwnicy 😆

Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Bardzo Ci dziękuję! Obadam homocysteinę jak wrócę! Poronienia nie, miałam puste jajo i łyżeczkowanie po cytotecku.
    Homocysteine najlepiej badać w labie, które bada na miejscu, najlepiej z B12 i kwasem foliowym dla porównania od razu.

nick nieaktualny, Pati2804, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja się tylko obawiam tego, że dużo łatwiej jest mi pisać niż rozmawiać w cztery oczy 🤪 więc nie wiem czy w realu zadowoliłabym kogoś swoim towarzystwem 🤣 Nigdy jeszcze nie byłam na takim spotkaniu z Internetu 🤣
    Ja dużo na randki chodziłam z netu 😁
    Dzisiaj nie było czasu na konwenanse, bo biegłyśmy do SKM-ki 😂 nie było czasu na niezręczności 🏃

nick nieaktualny, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja dużo na randki chodziłam z netu 😁
    Dzisiaj nie było czasu na konwenanse, bo biegłyśmy do SKM-ki 😂 nie było czasu na niezręczności 🏃
    Hahahah, brzmi jak dobry początek znajomości 🤪🤣

nick nieaktualny, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 maja 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Suzie, o nie 😳 ciekawe czemu tak mocno skoczyły 😵‍💫 mam nadzieję, że lekarz coś konkretnego na to powie.

Majunko 🫂🫂🫂

No! A ja mam wyniki z test DNA 🙈 Dropsik już widziała, ale nie mogłabym się nimi nie podzielić z Wami 🙃

IMG-0998.jpg

MTHFR czyli metylowane formy witamin B, tylko. Do kontroli poziom kwasu foliowego, wit B12 i homocysteiny.
    Pai, niestety w wersji homo, może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, powoduje też problemy z połączeniem naczyń między matką i płodem itd. Tutaj Acard, a po Twojej historii być może także i heparyna.
    To nie jest pic na wodę, ja wiem, że większość lekarzy to powtarza. Ale dziwna jest zależność, że na takim zestawie leków kobietom udaje się zajść i donosić ciążę 🤷‍♀️
    Będzie dobrze, głowa do góry 😘💪

Dropsik, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ta małpa dzisiaj przeorała, chyba 10 lat nie miałam takich skurczy, Nimesil i spanko 3h, dopiero mąż mnie obudził, nieprzytomna byłam 🥹

@Prezesowa, cieszę się, że ogarnęłyście hospicjum domowe, to na pewno troszkę Was odciąży…
    No i u Ciebie do piku chyba jeszcze kawałeczek, więc do rana jako na pewno poczeka 🔥

@Majunka tulę Cię mocno, jesteś bardzo dzielna! ♥️

@Suzie, PCOS to nie wyrok, naprawdę! A Twoja lekarka ma bardzo dobre podejście, że kieruje Cię do kogoś kto to dobrze ogarnia i zaczyna od podstaw czyli monitoringu. Wiem, że na pewno już czytałaś o tym, ale mam ebooka od Akademii Płodności „Jak pokonać PCOS w 28 dni”, tam jest dużo informacji które dla kogoś kto dopiero dostał diagnozę mogą być nowe o przydatne, jeśli chcesz to podaj maila to Ci wyślę, prawie 100 stron fajnie przygotowanej wiedzy :)

@Majlen, punkciki spadają po roku, takze jest lepiej. Chyba bym płakała jakby było dalej, że po dwóch 😂

No i oczywiście ja też jestem bardzo chętna jak będziecie planować jakieś spotkania jak @Doprsik i @Katsue 🤪 też mogę dojechać gdzie się da, fajnie byłoby się kiedyś spotkać w realu 😊

Majlen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ejjj, ja kiedyś też! Z takiego portalu Zaadoptuj Faceta 🤣

O matko, nie słyszałam nigdy o tym, ale nazwa turbo zachęcająca 😂🤪

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, umówiłaś się na drożność czy ja coś przegapiłam ? Wnioskuję po stopce 🤪

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 maja 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Notsobadd, umówiłaś się na drożność czy ja coś przegapiłam ? Wnioskuję po stopce 🤪

Na razie na taką wizytę przed, wymaz ma mi pani dr pobrać. No i mam nadzieję, że w kolejnym cyklu uda się już zrobić drożność 😊

elektro96, Zaczarowan, nick nieaktualny, MummyYummy, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd i @Anonim 🫂 za 🙊

@Majuna 🫂 tulę mocno!

@Prezi kciuki za 🥚🤞 Kochana, wpisz mnie na 6.06. g. 14:20 wizyta pierwsza u gina 😁

@Suzie to dużo informacji na raz, wiem, że dużo na Ciebie spadło 😥🫂 Musisz to przetrawić, ale Twoja lekarka mi zaimponowała. Jej plan brzmi naprawdę dobrze i bardzo obiecująco! Wszystko ma ręce i nogi, nie chce działać pochopnie - w tym nieszczęściu trafiłaś na kogoś kompetentnego, ba! Super, że kieruje dalej, do kogoś, kto zęby zjadł w tym temacie, więc od początku jesteś na wygranej pozycji 🤞🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 20:25

Suzie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Prezesowa, dobrze, że udało się załatwić to hospicjum! Zawsze jakieś wsparcie!
    Co do wizyt dołączam do maratonu 5 czerwca. Wygląda na to, że u mnie ostatni przystanek - o 20 🤭 a 9 mam urodziny 🥹🥳 a jak mieszkasz na samym południe, to zapraszam na takie mniejsze południe 😁

Notsobad, aj! To musiało boleć 😳 Mąż ostatnio złapał 9 puntów i 800 zł (albo 8 punktów i 900 zł) 🙈

Dropsik, no PKP jak zawsze nie zawiodło 🤣 ja także bardzo miło spędziłam czas i cieszę się, że Ty też ♥️

Elektro, jak sobie przypomniałam że miałyśmy zdać fotorelacje to Picka już była w brzuszkach 😅

Jeśli mąż dostał 9 pkt i 800 to pewnie przekroczył prędkość powyżej 30 km/h. Pan policjant mi dzisiaj tłumaczył, że jak już chce ignorować znaki to właśnie max. o 20-parę więcej, bo powyżej 30-stu jest 800 i 9 pkt, i w tym przypadku jak w ciągu roku drugi raz złapią za to samo przewinienie to już jako „recydywa” i wtedy mandat x2 czyli 1600 i chyba pkt też. Więc niech mąż się pilnuje teraz 😂🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie naprawde wielkie brawa, że lekarka umiała Ci szczerze powiedzieć, że to nie jest jej specjalizacja zamiast kombinować i marnować twój czas. Dala też sporo podpowiedzi co dalej. Wiadomo ze to nie są przyjemne wiadomości, ale jak już emocje opadną to łatwiej będzie podjąć decyzję 😊

Suzie lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja w necie to taka śmieszna krejzolka, a na żywo introwertyczna dupa wołowa, która wyszła z piwnicy 😆

Rozbawiło mnie to 😂 🤭

Suzie lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale mnie ta małpa dzisiaj przeorała, chyba 10 lat nie miałam takich skurczy, Nimesil i spanko 3h, dopiero mąż mnie obudził, nieprzytomna byłam 🥹

@Prezesowa, cieszę się, że ogarnęłyście hospicjum domowe, to na pewno troszkę Was odciąży…
    No i u Ciebie do piku chyba jeszcze kawałeczek, więc do rana jako na pewno poczeka 🔥

@Majunka tulę Cię mocno, jesteś bardzo dzielna! ♥️

@Suzie, PCOS to nie wyrok, naprawdę! A Twoja lekarka ma bardzo dobre podejście, że kieruje Cię do kogoś kto to dobrze ogarnia i zaczyna od podstaw czyli monitoringu. Wiem, że na pewno już czytałaś o tym, ale mam ebooka od Akademii Płodności „Jak pokonać PCOS w 28 dni”, tam jest dużo informacji które dla kogoś kto dopiero dostał diagnozę mogą być nowe o przydatne, jeśli chcesz to podaj maila to Ci wyślę, prawie 100 stron fajnie przygotowanej wiedzy :)

@Majlen, punkciki spadają po roku, takze jest lepiej. Chyba bym płakała jakby było dalej, że po dwóch 😂

No i oczywiście ja też jestem bardzo chętna jak będziecie planować jakieś spotkania jak @Doprsik i @Katsue 🤪 też mogę dojechać gdzie się da, fajnie byłoby się kiedyś spotkać w realu 😊

O, super, napisze na priv 🥰

notsobadd lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @notsobadd i @Anonim 🫂 za 🙊

@Majuna 🫂 tulę mocno!

@Prezi kciuki za 🥚🤞 Kochana, wpisz mnie na 6.06. g. 14:20 wizyta pierwsza u gina 😁

@Suzie to dużo informacji na raz, wiem, że dużo na Ciebie spadło 😥🫂 Musisz to przetrawić, ale Twoja lekarka mi zaimponowała. Jej plan brzmi naprawdę dobrze i bardzo obiecująco! Wszystko ma ręce i nogi, nie chce działać pochopnie - w tym nieszczęściu trafiłaś na kogoś kompetentnego, ba! Super, że kieruje dalej, do kogoś, kto zęby zjadł w tym temacie, więc od początku jesteś na wygranej pozycji 🤞🫂

Tak, i te lekarki co ona poleciła to ona je zna i powiedziała, że naprawdę działają cuda. No i że oczywiście to moja decyzja, ona nie namawia, ale warto mieć na uwadze 🥹

nick nieaktualny, ultramaryna_, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Suzie naprawde wielkie brawa, że lekarka umiała Ci szczerze powiedzieć, że to nie jest jej specjalizacja zamiast kombinować i marnować twój czas. Dala też sporo podpowiedzi co dalej. Wiadomo ze to nie są przyjemne wiadomości, ale jak już emocje opadną to łatwiej będzie podjąć decyzję 😊

Tak, na razie to przeczekam, żeby nie działać pod wpływem chwili 🙈

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna 🫂

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:37

Zaczarowan, Dropsik, notsobadd, Majlen, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd zaprosiłam do przyjaciółek

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:37

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ