Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Od siebie dorzucę tylko tyle, że właśnie zaczął mi się okres, więc zakończyliśmy niepowodzeniem 5 cykl starań.
    Niby nie miałam dużych złudzeń w tym cyklu, ale boli i tak

Przykro mi. Ja dołączę do straconego cyklu w czwartek.... też piątego...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa trzymaj się kochana...
    U mnie było podobnie z babcią jak umierała przez covida.... to były najdłuższe 3 tygodnie mojego życia... pamiętam wszystko... każdy dzień... każdego smsa o 12 od wujka z informacją od lekarza... jednego dnia lepiej drugiego koszmarnie. .... bardzo mi jej brakuje do dziś.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    🫂 Teraz też idziesz na "luz" czy coś chcesz zmienić?
    Tak szczerze, to nie wiem. Może wrócę do regularnej suplementacji i rozważę monitoring, ale to jednak spory wydatek

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Tak szczerze, to nie wiem. Może wrócę do regularnej suplementacji i rozważę monitoring, ale to jednak spory wydatek

Rozumiem. A byłaś kiedyś na monitoringu? Może warto go właśnie rozważyć, jak nie w tym miesiącu to następnym

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam sobie testowo ten test owulacyjny z action, jest negatywny (i taki powinien teraz być), więc może się sprawdzi. Zobaczę za jakiś czas czy coś się zmieni.

Speranza :), Pati2804, Leśneintro, Zaczarowan, nick nieaktualny, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:50

Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę zrobić progeteron, bo mam robić raz w tygodniu. A skoro już się kłuje to dorzucę B12, D3, kwas foliowy, ferrytyne i homocysteine. Jak szaleć, to szaleć 😂. Chce zobaczyć czy są jakieś efekty suplementacji.

Suzie, MummyYummy, Zaczarowan, nick nieaktualny, Vienna, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja jutro idę zrobić progeteron, bo mam robić raz w tygodniu. A skoro już się kłuje to dorzucę B12, D3, kwas foliowy, ferrytyne i homocysteine. Jak szaleć, to szaleć 😂. Chce zobaczyć czy są jakieś efekty suplementacji.

Daj znać jak będą wyniki, aż sama jestem ciekawa. :D

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że napiszę, ale to potrwa pewnie znowu do 15. W poniedziałek zawsze jest mnóstwo ludzi. Zastanawiam się czy dorzucić jeszcze betaHcg.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że napiszę, ale to potrwa pewnie znowu do 15. W poniedziałek zawsze jest mnóstwo ludzi. Zastanawiam się czy dorzucić jeszcze betaHcg.

Ja bym nie robiła. Może niepotrzebnie zrobić ci tylko mętlik w głowie.

Speranza :), nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja bym nie robiła. Może niepotrzebnie zrobić ci tylko mętlik w głowie.

Suzie - masz rację, dzięki za głos rozsądku. Lekarz też mówił żeby nie robić, więc jest 2:1 😂

ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym pewnie też biła się z myślami i zrobiła tą betę 🙈 . Tym samym do niczego nie nakręcam, bo to złe tak samo jak robienie testów 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2024, 19:59

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dam rady nadrobić, ale dzisiaj w dniu w którym mam 36 urodziny chciałabym Wam życzyć zdrowej bezproblemowej ciąży, radości z każdej godziny i tego co czasem jest najtrudniejsze - znalezienia nadzieji w tym co beznadziejne!
    Może takie odwrócone życzenia liczą się podwójnie?

#obiecuję nadrobię was w najbliższym czasie. Buziaki.

Majuna, nick nieaktualny, Majlen, PaulaG, nick nieaktualny, Vienna, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co sprawdzasz proga? 🤔 Lekarz wspominał, dlaczego?
    Nie rób bety 🥺 Bo będziesz musiała zrobić i pojutrze, aby sprawdzić wynik, bo pojedynczy nic nie wnosi 😁 Na tym etapie, jak widać w USG, to beta już nie ma aż takiego znaczenia.
    Wpadaj na styczniowki, tamten wątek nie jest aż tak aktywny, więc luz 😎 🥰

Dziękuję, kochane, za kciuki! ❤️ Dzięki nim jakoś dożyję te kilka dni 🫣😅

@Eniana wszystkiego najlepszego! 🎈 🍀 Sto lat 🎂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2024, 20:07

Eniana lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:42

Eniana lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Po co sprawdzasz proga? 🤔 Lekarz wspominał, dlaczego?
    Nie rób bety 🥺 Bo będziesz musiała zrobić i pojutrze, aby sprawdzić wynik, bo pojedynczy nic nie wnosi 😁 Na tym etapie, jak widać w USG, to beta już nie ma aż takiego znaczenia.
    Wpadaj na styczniowki, tamten wątek nie jest aż tak aktywny, więc luz 😎 🥰

Dziękuję, kochane, za kciuki! ❤️ Dzięki nim jakoś dożyję te kilka dni 🫣😅

Lekarz kazał sprawdzać na razie raz w tygodniu samego proga, to się słucham. Chodziło o to, że miałam owu z dwóch jajników, więc mam dwa ciałka żółte, jedno zniknie i wtedy spadnie mi progesteron. W zależności od tego jak spadnie będzie trzeba podnieść utrogestan.

Mocno trzymam kciuki za Twoje USG, sama jestem ciekawa co tak się pokaże ☺️ O której masz wizytę?

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Dziewczyny nie dam rady nadrobić, ale dzisiaj w dniu w którym mam 36 urodziny chciałabym Wam życzyć zdrowej bezproblemowej ciąży, radości z każdej godziny i tego co czasem jest najtrudniejsze - znalezienia nadzieji w tym co beznadziejne!

Wszystkiego najlepszego Enianka!!! 🥳 Spełnienia marzeń, zdrówka i bardzo nudnej ciąży ☺️♥️ Mam nadzieję, że miałaś dzisiaj dobry dzień ☺️

Eniana lubi tę wiadomość

• Rudaa Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 lat staram się o dziecko. Dzisiaj na porannym teście 2 kreski (testowa słabsza), kreska kontrolna wyraźna ale krótsza niż zwykle o jakąś 1/4.
    Czy test uznać za wadliwy?
    Testy z późniejszego moczu negatywne, ale piję dużo wody, więc jest to uzasadnione.
    Okres spóźnia mi się o 12 dni, ból jajnika po lewej stronie.
    Jest sens robić betę?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

Sto lat, sto lat! 🥳🥳🥳

Eniana lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regulaminu na pierwszej stronie oczywiście nikt nie czyta 😮‍💨

Majlen, nick nieaktualny, notsobadd, Pati2804, Eniana, Smerfetkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ