Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Po okresie, ale nie za blisko okresu, bo ferrytyna Ci może polecieć po miesiączce.
Ale wyniki super. Trochę B12 w górę i idealnie. Nie ma się do czego czepiać.
Ferrytyna tak nie leci gorzej z żelazem. Ale panel na anemię badany razem zawsze
Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Grazka0022 tak jak dziewczyny mówią, może być to jednorazowa sytuacja 🫂 dla pewności musiałabyś sprawdzić w kolejnym cyklu czy owu jest . Ja jak zaczęłam starać się o ciążę w zeszłym roku to miałam dwa cykle pod rząd bezowulacyjne a później już było dobrze , także jak widać takie rzeczy się zdarzają 😘 trzymam kciuki aby owu wróciła na dobre! ✊🍀
-
Mnie też zszokowała taka szybka dezycja o tej stymulacji wam powiem, a tak mój chłop jeszcze przed badaniem nasienia, ja nie miałam drożności, dziwne to jakieś co?Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A miałaś zawsze regularne cykle i normalne krwawienia podczas okresu?grazka0022 wrote:Mnie też zszokowała taka szybka dezycja o tej stymulacji wam powiem, a tak mój chłop jeszcze przed badaniem nasienia, ja nie miałam drożności, dziwne to jakieś co?
-
Majunko, kochanie, nie pomogę, bo się nie znam, ale podbijam 😥❤️Majuna wrote:Hej dziewczyny!
Mniej mnie tu ostatnio, ale same rozumiecie...
Dziś dostałam wynik ASA i wykryto u mnie obecność 1:10. Czy któraś miała w ogóle taką sytuację? 😑
@Katsue wyniki eleganckie, tylko b12 do podbicia 👌
@grazka0022 no trochę dziwne, szczególnie, że dość krótko się staracie, a wcześniej nie byłaś w stanie określić, czy też były owu czy nie 🤷♀️ Dziewczyny już wszystko napisały, Ty dziś odetchnij i jutro do działania! 😘🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 20:15
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Stymulacja przed zrobieniem/sprawdzeniem drożności, chyba nie ma sensu? 🤔🤔grazka0022 wrote:Mnie też zszokowała taka szybka dezycja o tej stymulacji wam powiem, a tak mój chłop jeszcze przed badaniem nasienia, ja nie miałam drożności, dziwne to jakieś co?
Poprawcie jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 20:19
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:Stymulacja przed zrobieniem/sprawdzeniem drożności, chyba nie ma sensu? 🤔🤔
Poprawcie jak coś
No niby sensu nie ma, ale to dość powszechne, gdy doktor zaleca stymulacje, a o drożności nie wspomina 😬 -
Majuna, przefiltrowałam jedną grupę i są same stare informacje. Jedni twierdzą, że asa się nie bada, bo jest niemiarodajne, a inni dostawali enocrton. Chyba musisz poczekać na wizytę i się dowiesz jaki plan ma Twój lekarz.
Aaa jeszcze inni robią na to ivf lub inseminację, bo twierdzą,że naturalnie się nie uda zajść 🤷♀️ -
No to też fakt 😕Zaczarowan wrote:No niby sensu nie ma, ale to dość powszechne, gdy doktor zaleca stymulacje, a o drożności nie wspomina 😬
Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Kochana niestety nie wiem nawet co to za badanie , ale też podbijam 😘Majuna wrote:Hej dziewczyny!
Mniej mnie tu ostatnio, ale same rozumiecie...
Dziś dostałam wynik ASA i wykryto u mnie obecność 1:10. Czy któraś miała w ogóle taką sytuację? 😑 -
To samo pomyślałam… chyba jednorazowa sytuacja o niczym nie przesądza ?Liyss🧚🏻 wrote:A jak to dziewczyny jest, jeśli raz nie ma owulacji to już dają leki na stymulację? Kiedyś czytałam, że większość kobiet w roku ma 1-2 miesiące bezowulacyjne i niby to normalne. Grażka Ty byłaś teraz pierwszy raz na monitoringu czy już wcześniej też miałaś potwierdzony brak owulki? 🫂
Ja kilka lat temu jak byłam u gin i akurat robiła mi USG to też miałam cykl bezowulacyjny.
Dziwna sytuacja, Grazka… jedna wizyta, bez badania drożności i od razu z grubej rury stymulacja? 🤔 na Twoim miejscu chyba bym to jeszcze skonsultowała…Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 20:29
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ciężki dziś mam dzień psychicznie. Jest mi tak przykro i smutno, że źle się czuję już 5 tyg a gdzie tam jeszcze.
Bardzo się cieszę z ciąży, cieszę się z maluszka 🥹
Ale ciężko mi z takim samopoczuciem normalnie funkcjonować. Serio leżę całymi dniami w łóżku i walczę o przetrwanie i boję się, że będę się tak czuć całą ciążę 😪 nawet wyjście do laboratorium na czczo tak mnie stresuje, że aż mi się żal.
Będę zaglądać, trzymajcie się 😘Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ktoś też pisał, że wyszły te przeciwciała, a potem zrobił w innym labie (po3mcach) i już nie było 🤷♀️ daj znać co lekarz na toMajuna wrote:@Prezesoowa @Dropsik też filtrowałam te stare posty... Obecność tych przeciwciał jest niestety, a wiadomo lepiej żeby ich nie było. I rzeczywiście różne są szkoły, że skoro we krwi to i w śluzie. No nic, pozostaje mi czekać do wizyty. Mój gin pewnie za bardzo obcykany w tym nie jest. Ale będę u immunologa już ze zleconym kompletem badań, to zobaczymy... Mam dosyć. 😑
-
nick nieaktualny

będę spokojniejsza 

wszystko w porządku?