X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja już sama nie wiem 😵‍💫
    @Prezesowa chyba kiedyś pisała, że ona uważa, że 8 dnia lepiej, bo jest rozkręcony.
    A tak w ogóle, to dziś mnie cały dzień podbrzusze boli
    Ostatnio sama się zastanawiałam czy robić 7 czy 8 i nasza Prezesowa mowila, że zawsze robila 7 ale teraz zamierza sama sprawdzić 8.
    Ostateczna decyzja należy do Ciebie 😁

Majlen lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 4 czerwca 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss biedna, przytulam 🫂 trzymam kciuki żeby już za chwilkę, już za momencik było już tylko z górki i żebyś poczuła się lepiej i mogła cieszyć się kropeczkiem 🤞😘🍀

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss, mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej 🤞 i wrócisz z nową energią. Jesteś dzielna i świetnie sobie radzisz mimo tego złego samopoczucia ☺️

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja dziewczyny chyba będę przez jakiś czas tylko podczytywać.

Ciężki dziś mam dzień psychicznie. Jest mi tak przykro i smutno, że źle się czuję już 5 tyg a gdzie tam jeszcze.
    Bardzo się cieszę z ciąży, cieszę się z maluszka 🥹
    Ale ciężko mi z takim samopoczuciem normalnie funkcjonować. Serio leżę całymi dniami w łóżku i walczę o przetrwanie i boję się, że będę się tak czuć całą ciążę 😪 nawet wyjście do laboratorium na czczo tak mnie stresuje, że aż mi się żal.

Będę zaglądać, trzymajcie się 😘

Ojejku.. :( kochana daj sobie czas.. Skup się na sobie i maluszku 🫂🫂🫂 Jeszcze przyjdą te lepsze dni 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie, ze ja nigdy nie badalam proga, ani w ciazach, ani 7dpo. Chyba mialam więcej szczęścia niż rozumu. Teraz też straciłam zapał do starań. Zawsze marzyłam o trójce dzieci , ale przez ostatnie dni mam myśli, ze co ma być to będzie. Wczoraj jak przyszłam z pracy to tylko zjadłam i położyłam się spać, choć masa obowiązków. Oby zaraz mi przeszło.

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunka, Liyss - przytulam…

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Dziewczyny wiecie, ze ja nigdy nie badalam proga, ani w ciazach, ani 7dpo. Chyba mialam więcej szczęścia niż rozumu. Teraz też straciłam zapał do starań. Zawsze marzyłam o trójce dzieci , ale przez ostatnie dni mam myśli, ze co ma być to będzie. Wczoraj jak przyszłam z pracy to tylko zjadłam i położyłam się spać, choć masa obowiązków. Oby zaraz mi przeszło.

Może potrzebujesz dłuższego odpoczynku? Organizm wyczerpany, to ciężko tutaj mówić o chęci w staraniach, więc to normalne.. 🫂🫂 Masz jakiś urlopik w najbliższym czasie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Może potrzebujesz dłuższego odpoczynku? Organizm wyczerpany, to ciężko tutaj mówić o chęci w staraniach, więc to normalne.. 🫂🫂 Masz jakiś urlopik w najbliższym czasie?
    Oh Kochana to nawet o pracę nie chodzi, bardziej psychicznie brak jakichkolwiek chęci na cokolwiek. Jeszcze mnie ten żołądek dobija, ale musi być lepiej :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj psycha wysiadła. Na treningu się poryczalam przez co poszło mi beznadziejne i ogólnie słabo

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę tutaj dzisiaj duuużą potrzebę na grupowego przytulasa. Zapraszam 🙌🫂

Paima, Majlen, nick nieaktualny, Speranza :), elektro96, nick nieaktualny, Gregorka, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie @Nutka 🫂🫂🫂

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuć, że jakieś złe emocje w nas siedzą dziewczyny 🙄
    Mi też się nic nie chce, forum więcej podczytuję niż się udzielam, na treningi chodzę z wewnętrznego przymusu i wychodzę z nich wkurzona na siebie i smutna, że przestałam się przykładać, martwię się na zapas o wszystko, nie umiem zluzować i cieszyć się teraźniejszością...😒

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ostatnio sama się zastanawiałam czy robić 7 czy 8 i nasza Prezesowa mowila, że zawsze robila 7 ale teraz zamierza sama sprawdzić 8.
    Ostateczna decyzja należy do Ciebie 😁
    Pójdę tak jak w tamtym cyklu 8dpo, czyli w czwartek, ostatecznie 😃

Malinowysorbet, Dropsik lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Oh Kochana to nawet o pracę nie chodzi, bardziej psychicznie brak jakichkolwiek chęci na cokolwiek. Jeszcze mnie ten żołądek dobija, ale musi być lepiej :)

A kupiłaś sobie ten syrop na zgagę? :/ może on ci pomoże.. on naprawdę daje ulgę

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem cały czas, ale doskonale sobie radzicie to się nie wtrącam <3

Byłam u mojej pani doktor pierwszego kontaktu, mam kiepskie wyniki badań krwi. Stres mnie niszczy.. np. w ciągu 6 tygodnie stres zjadł mi 15 jednostek żelaza i mam teraz żelazo sporo poniżej normy. Mam zmieniony plan suplementacyjny i jestem na chorobowym.

Przytulam Was wszystkie moje Kochane Dziewczynki, jeszcze wyjdzie dla nas piękne słoneczko :*
    Martwimy się o Ciebie, dbaj o siebie choć trochę.. 🥺😘🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Byłam u mojej pani doktor pierwszego kontaktu, mam kiepskie wyniki badań krwi. Stres mnie niszczy.. np. w ciągu 6 tygodnie stres zjadł mi 15 jednostek żelaza i mam teraz żelazo sporo poniżej normy. Mam zmieniony plan suplementacyjny i jestem na chorobowym.

Przytulam Was wszystkie moje Kochane Dziewczynki, jeszcze wyjdzie dla nas piękne słoneczko :*

Czy ja dobrze słyszę/widzę? 😘 Poszłaś na chorobowe! Cieszę się! 🥳 Równocześnie przykro mi z powodu wyników.. mam nadzieje, że suple pomogą. Wiem, że teraz masz stresujący i po prostu trudny czas, ale mam nadzieje, że jakoś się trzymasz.. 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ogłoszenie parafialne- jutro nie idę na wizytę do gina, musiałam odwołać. W sumie jakoś się tym nie martwię, bo skierowań narazie żadnych nie potrzebuje, a jak coś to tam zadzwonię na Teleporade.. sprzęt i tak mają do tylka. A z moim prowadzącym widzę się już w przyszłym tygodniu, więc ocenimy jak z tą wagą Tomka :D

Pati2804, Malinowysorbet, Speranza :), Gregorka, Dropsik, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ściskam… niestety wiem jak to jest, kiedy stres zjada człowieka… sama w ostatnim czasie doszłam do mojej wagi licealnej, zupełnie niezamierzenie…
    Dobrze, że jesteś na chorobowym… myślę, że to najlepsze, co możesz zrobić dla siebie w tym momencie…
    Cieszę się, że jesteś tutaj z nami, chociażby po cichutku. Chociaż smutno tu bez Ciebie 😘

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny! Ogłoszenie parafialne- jutro nie idę na wizytę do gina, musiałam odwołać. W sumie jakoś się tym nie martwię, bo skierowań narazie żadnych nie potrzebuje, a jak coś to tam zadzwonię na Teleporade.. sprzęt i tak mają do tylka. A z moim prowadzącym widzę się już w przyszłym tygodniu, więc ocenimy jak z tą wagą Tomka :D
    Dopiero zauważyłam jaki mamy jutro zabiegany dzień 😧
    Masakra! Byle ciuchcia nam się nie wykoleiła z wrażenia 🤪

Pati2804, Malinowysorbet, Zaczarowan, Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 4 czerwca 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Grazka to dziś sobie odpocznij i się zrelaksuj a jutro się pomyśli. Może jeszcze inne dziewczyny się wypowiedzą. Bo też tutaj nie było mówione, żeby przed stymulacją zrobić drożność?
    Po prostu ja bym pewnie sprawdziła w kolejnym cyklu czy mam owulację a później ewentualnie myśleć co dalej. Bo jak faktycznie to jednorazowa sytuacja.. ✊🏻
    U mnie gin powiedział to samo. Najpierw drożność a potem zabawa z stymulację.

preg.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ