X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_brodacza wrote:
    Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z kliniki. Miały być dobre wieści, ale dupa! Okazało się, że jednak Aromek i torbiel narobiło takiego Sarajewa w moich hormonach, że ciężko mi to pojąć i Doktorkowi chyba też. Na 2 tygodnie dostałam tabletki anty i ma niby jakoś to wszystko się ogarnąć. Troszkę się załamałam, bo liczyłam na to, że już będzie cacy i będziemy działać, a tu jedna wielka kicha😮‍💨
    Ale jest jeden plus… a właściwie dwa… że udało mi się dzisiaj ominąć Wrocławskie korki i pogoda jest piękna😍
    Ajc Kochana przytulam Cię

żona_brodacza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Hej kobitki.
    Ja już również po wizycie. To było wartościowo przegadane 20 minut. Odpowiedział na wszystkie moje pytania, co do ciąży, która mi się przytrafiła odnośnie bety, progesteronu i ogólnie dlaczego organizm tak działa. Na obrazie USG jest wszystko pięknie, całość się sama oczyściła, endometrium znowu cienkie, jak to powinno być na początku cyklu. Nazwał to stanem "zerowym". Możemy się dalej starać, już w tym cyklu, a od kolejnego znowu wracamy do letrozolu. Jeśli chodzi o mój wynik przeciwciał plemnikowych 1:10, to powiedział, że niestety miana nie zinterpretuje, bo po prostu nie ma wiedzy w tym zakresie, ale jeśli chodzi o samo działanie, to na ASA są leki, więc mam zrobić resztę badań, wrócić z wynikami do immunologa i wypisywać mu wszystkie leki, które zleci immunolog. Ogólnie mówi, że immunologia to bardzo szeroki zakres, a niestety mało metod leczenia i też nie do końca wiadomo jak to z nią jest. Pary, które korzystały z immunologów i udało się zajść w ciążę wybijają ją na wyżyny, ale ogólnie to jest bardzo mało danych jeśli chodzi o tą dziedzinę. Powiedział, że ma dobre przeczucia jeśli chodzi o moje leczenie, bo zajście w ciążę podczas drugiej stymulacji i wprowadzeniu u męża ACC trzeba przyjąć za dobry znak. Standardowo powiedział, że jestem wnikliwa, dużo czytam i wiem. Przepraszałam go za moje wiadomości na priv, ale no powiedział, że jak najbardziej mogę pytać i że lubi dociekliwych pacjentów. :D
    Kochane, przyznam się wprost, będzie mnie tu mniej. Ostatni czas staraczkowy przeorał mnie strasznie, zdałam sobie sprawę, jak źle potrafi na mnie wpłynąć stres. Nie mogłam jeść, spać, oblewały mnie zimne poty, poronienie, a wczoraj te wyniki ASA, które są dla mnie trochę jak wyrok, a z drugiej strony cały czas pamiętam, że w tym samym czasie byłam w ciąży. Moja głowa krąży w okół starań, a życie mi ucieka. Muszę odpocząć od tego, a gdzieś obok robić swoje. Z pewnością będę do Was zaglądała, jak tam Wam czas leci, ale nie miejcie mi za złe, jeśli długo się nie będę odzywać. Mam nadzieję, że będę tu czytała same dobre wieści, a i że sama z takimi przyjdę. W stopce będę uaktualniała mimo wszystko mój progres. :)
    Dziękuję Wam za każde dobre słowo, kciuki i tulasy. Życzę Wam każdej jak najlepiej! Buziaki kochane :*
    Majunka to dobre wieści z wizyty. Będziemy bardzo tesknily 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Majuna, odpocznij i wrócisz kiedy uznasz, że jest pora. Zawsze możesz tylko wpaść i zrobić krótki update :) Jestem bardzo ciekawa co immunolog Ci powie i jak będziesz mogła to podziel się informacjami,bo może ktoś też skorzystać :) Czas wakacji sprzyja uwolnieniu głowy i korzystaj z (mam nadzieję) pięknej pogody ☀️

U mnie po wizycie, wszystko ok, ale ani zdjęcia ani informacji żadnych nie mam 🤣 Niczego się nie dowiedziałam konkretnego.
    Za dwa tygodnie idę na krzywą, więc Prezesowa mój update 21.06 7.00 krzywą cukrowa, 25.06 10.00 wizyta NFZ Gin. Wpisze to w stopkę, więc bez presji (tylko jeśli masz wolną chwilę)🌻
    Kochana najważniejsze, że wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ja już po. Ogólnie Pani gin zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, widzę że chce pomóc i mogę liczyć na wsparcie w razie potrzeby. Na lewym jajniku mam pęcherzyk dominujący 20,5mm. Pęknie prawdopodobnie za ok 2,5dnia. 7dpo mam zrobić progesteron, D-Dimer i czas częściowej tromboplastyny po aktywacji (APTT). Mam jej wysłać wyniki i powie jak będziemy dalej działać.
    Oczywiście dalej mam brac odpowiednie suple+acard tak jak brałam do tej pory.
    Musze wierzyć, że będzie dobrze 🍀🤞😊
    Będzie Sorbeciku, będzie dobrze, już trzymam za Ciebie kciuki:)

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:53

Dropsik lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczyny dzięki za porady. Monitoring umówiony na przyszły wtorek :)

Suzie, Katsue, Zaczarowan, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Gregorka, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Zupa kalafiorowa 🙃 daaawno nie jadłam zupy i wyszła pyszna 😋
    Pyszka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Hello ja dziś późno ale powiem wam że dzisiejsza noc nie wiem jak przeżyłam i poszłam na próbny dzień do pracy 🤣🤣 z próbnego dnia nici ale cóż wymagać skoro od 3-6 wymiotowało mnie tak okrutnie jeszcze bol w nadbrzuszu po lewej stronie jakby żołądek No nie wiem ale miałam taki ze myślałam że nie przeżyje do rana nie mam pojęcia co się że mną dziewczyny dzieje odkładam wszystko zostawię w razie czego tylko kwas foliowy sam czysty bez dodatków bo chyba wszystko działa na mnie na odwrót... czuję że ten cykl idzie w zapomnienie choć to niby 8 dc ale nie czuje się dobrze...
    Pati a może przez zmianę dawki magnezu te rewolcje
    Majunka odpocznij i wracaj pełna sił
    Żona brodacza u mnie stymulacja podziałała tak że cały organizm się Zbuntowal i wszystko po zaczęło szwankować łącznie z tsh z którym nie miałam problemu od 3 lat
    Biedna, ale Cię wymeczylo:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ja już się zaczynam stresować swoja wizytą 🫣
    Spróbujemy wziąć stres na siebie :)

Katsue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dobra, dziewczyny dzięki za porady. Monitoring umówiony na przyszły wtorek :)
    Super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy czekamy na foteczkę :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ja już się zaczynam stresować swoja wizytą 🫣
    Będzie wszystko dobrze. Ciekawe jak lekarz podejdzie do informacji o Pai🤔

Speranza :), Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue kciuki! ☺️

Suzie - ta kotogalaretka mnie zaciekawiła ma maksa, musisz koniecznie napisać jak to smakuje ☺️ Ja dzisiaj zjadłam z narzeczonym pyszny ramen, ale się najadłam 🤩

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja najpierw miałam zaparcia i męczyłam się, nawet tu narzekałam a teraz w druga stronę.. 😅😂 zastanawiam się co będzie w następnej kolejności za atrakcja.. 😅
    Ja dokładnie tak samo do tego ból żołądka. Obym do lipca wytrzymała.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok ♥️ Fotkę wrzucę w domu 🥰

Widoczność trochę słaba, ale lekarz potwierdził płeć 💙 Mówił, że jeszcze czegoś takiego na takim etapie ciąży nie widział 🤭 Śmiał się, że z takim sprzętem Nikoś może grać w filmach kina fikanego 🤣

Serduszko bije ładnie, struktury mózgu prawidłowe, wszystko wygląda w porządku. Niko ma już 99 gramów 🥺 Ta waga jest rozczulająca ♥️

Wracam do domu i Was nadrabiam 😘

Zaczarowan, Eniana, Suzie, Katsue, Leśneintro, Malinowysorbet, Dropsik, Gregorka, Speranza :), elektro96, Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_, Paima, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Katsue kciuki! ☺️

Suzie - ta kotogalaretka mnie zaciekawiła ma maksa, musisz koniecznie napisać jak to smakuje ☺️ Ja dzisiaj zjadłam z narzeczonym pyszny ramen, ale się najadłam 🤩

Jednak szybko się wyprzedaje, więc mąż stwierdził, że sam zrobi mi takie koty i to w wersji fit 🤣

Katsue, Speranza :), ultramaryna_, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Widoczność trochę słaba, ale lekarz potwierdził płeć 💙 Mówił, że jeszcze czegoś takiego na takim etapie ciąży nie widział 🤭 Śmiał się, że z takim sprzętem Nikoś może grać w filmach kina fikanego 🤣

Serduszko bije ładnie, struktury mózgu prawidłowe, wszystko wygląda w porządku. Niko ma już 99 gramów 🥺 Ta waga jest rozczulająca ♥️

Cudnie 🥰

• Eniana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

To cudownie! 😍
    Mogę zapytać czemu słaba widoczność?

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

💙💙💙

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy cudownie 💙

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ