Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Dropsik rozbawiłaś mnie z tym, że byłaś na wizycie i w sumie się nic takiego nie dowiedziałaś 😂 Z córeczką wszystko dobrze?
O krzywa, daj znać czy rzeczywiście jest taka ohydna 😂😎
MummyYummy dobrze, że serduszko podsłuchane ❤️ Oficjalnie już wiadomo, że chłopczyk? Nikos, dobrze pamietam? 😂😂
Sorbeciku super, że jest ładniutki pęcherzyk! 😘
Właśnie z niecierpliwością czekam na wizytę u swojego doktorka, żeby mi to potwierdził 😅
Ogólnie to niby mam zdjęcie siusiaka, ale nie wrzucałam, bo jakoś mi tak głupio 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Ja już po. Ogólnie Pani gin zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, widzę że chce pomóc i mogę liczyć na wsparcie w razie potrzeby. Na lewym jajniku mam pęcherzyk dominujący 20,5mm. Pęknie prawdopodobnie za ok 2,5dnia. 7dpo mam zrobić progesteron, D-Dimer i czas częściowej tromboplastyny po aktywacji (APTT). Mam jej wysłać wyniki i powie jak będziemy dalej działać.
Oczywiście dalej mam brac odpowiednie suple+acard tak jak brałam do tej pory.
Musze wierzyć, że będzie dobrze 🍀🤞😊Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:CSI Ovu 🕵️ już doniosło, że jest ok. Chcesz powiedzieć coś więcej czy czekamy na wieczorną wizytę?
MummyYummy, elektro96, Dropsik, Katsue, Prezesoowa, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Pati, a może to od upałów? Moja mama reaguje tak na wysokie temperatury...
Ze słodyczami to akurat cukier chyba działa w drugą stronę, więc... Na zdrowie 🤪 -
MummyYummy wrote:A co do wizyty, to właśnie tak jak pisałam, słyszałam serducho, dostałam skierowanie na morfo i mocz, ale lekarz to jakiś mocno nieogarnięty 🙈
Brzuszek już mam taki, że nie da się podciągnąć pod spożywczą, a on mnie pyta, co mnie sprowadza 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Chwilę mnie nie ma, a tu takie "newsy" 😂👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
MummyYummy wrote:Dokładnie, sprawdzone 🙈
No u mnie właśnie zaczyna się w drugą stronę, a nie biorę żelaza.Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Ja już po. Ogólnie Pani gin zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, widzę że chce pomóc i mogę liczyć na wsparcie w razie potrzeby. Na lewym jajniku mam pęcherzyk dominujący 20,5mm. Pęknie prawdopodobnie za ok 2,5dnia. 7dpo mam zrobić progesteron, D-Dimer i czas częściowej tromboplastyny po aktywacji (APTT). Mam jej wysłać wyniki i powie jak będziemy dalej działać.
Oczywiście dalej mam brac odpowiednie suple+acard tak jak brałam do tej pory.
Musze wierzyć, że będzie dobrze 🍀🤞😊
Kciuki za dalsze działania 😘Malinowysorbet, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
O krzywa, daj znać czy rzeczywiście jest taka ohydna 😂😎
MummyYummy dobrze, że serduszko podsłuchane ❤️ Oficjalnie już wiadomo, że chłopczyk? Nikos, dobrze pamietam? 😂😂
Sorbeciku super, że jest ładniutki pęcherzyk! 😘Ja na myśl o krzywej nie mam traumy
Bardziej mi przeszkadza siedzenie tam tyle czasu niż samo picie glukozy. Liczę, że to się nie zmieni za dwa tygodnie 🤣
Zaczarowan, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja najpierw miałam zaparcia i męczyłam się, nawet tu narzekałam a teraz w druga stronę.. 😅😂 zastanawiam się co będzie w następnej kolejności za atrakcja.. 😅
W sumie to nie wiadomo, co lepsze 😅
A męczą Cię przy tym bóle brzucha i skurcze jelit? -
MummyYummy wrote:@Sorbeciku, to dobre wieści 😘 A lekarka wspominała, kiedy działać? 🔥
To teraz glupie pytanie. Czy ❤️ może spowodować pęknięcie pęcherzyka? 😅Bo myslalam zeby dzisiaj i w piątek skoro według jej obliczeń pęknięcie ma być tak z piątku na sobote-max w sobotę 🤔03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Właściwie to nie, sama też nie zapytałam 🤔
To teraz glupie pytanie. Czy ❤️ może spowodować pęknięcie pęcherzyka? 😅Bo myslalam zeby dzisiaj i w piątek skoro według jej obliczeń pęknięcie ma być tak z piątku na sobote-max w sobotę 🤔Lepiej raz za dużo niż za mało 😁 Albo dołożyła jeszcze przy objawach owulacji 🙈 Brzmi jak przepis na "przeseksowanie"😆 ale u nas to nie przeszkodziło;)
Seks nie spowoduje pęknięcia, pęknie jak będzie dojrzały i gotowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2024, 14:05
Malinowysorbet, elektro96, Zbuntowana, Prezesoowa, Speranza :), MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam teraz do diagnostyki i wiecie co mi ta kobieta powiedziała 😵
Że progesteronu i estradiolu nie mogę zbadać po południu, bo liczy się ciągłość dobowa .. to nie wiem czy ją posłuchać czy iść zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2024, 14:05
Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Dzwoniłam teraz do diagnostyki i wiecie co mi ta kobieta powiedziała 😵
Że progesteronu i estradiolu nie mogę zbadać po południu, bo liczy się ciągłość dobowa .. to nie wiem czy ją posłuchać czy iść zrobić
Pierdzielenie.. xD mówią, że hormony lepiej z rana, ale już bez przesady..Majlen lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja bym od dziś co dwa dni strzelała i w ndz rano czy więc bym skończyła maraton
Lepiej raz za dużo niż za mało 😁
Seks nie spowoduje pęknięcia, pęknie jak będzie dojrzały i gotowy.03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Właściwie to nie, sama też nie zapytałam 🤔
To teraz glupie pytanie. Czy ❤️ może spowodować pęknięcie pęcherzyka? 😅Bo myslalam zeby dzisiaj i w piątek skoro według jej obliczeń pęknięcie ma być tak z piątku na sobote-max w sobotę 🤔
Też mi się wydaje, że nawet gdyby wióry Wam ze stelaża łóżka leciały, to chyba nie ma takiej możliwości 🤔
I tak jak mówi Dropsik - co dwa dni najlepiej. Zaczęłabym dziś, żeby był zapas żołnierzyków 🤪, a później dzień przerwy i do dzieła 🔥 U nas w szczęśliwym cyklu było w poniedziałek, środę, piątek, później nadprogramowo w sobotę i w kolejny poniedziałek.
Ale Ty jesteś w o wiele lepszej sytuacji i wiesz, jakiej wielkości jest pęcherzyk, więc łatwiej wywnioskować, kiedy pęknie 😊
Mocne, mocne kciuki ✊✊✊Malinowysorbet, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Dzwoniłam teraz do diagnostyki i wiecie co mi ta kobieta powiedziała 😵
Że progesteronu i estradiolu nie mogę zbadać po południu, bo liczy się ciągłość dobowa .. to nie wiem czy ją posłuchać czy iść zrobić
Czekaj... Jak to? Ja też pierwszy raz coś takiego słyszę 🧐 Wszędzie jednak mówią, że najlepiej badań hormony rano, bo wtedy nie ma ryzyka, że jakaś aktywność fizyczna/stres w pracy coś namieszają. -
Zaczarowan wrote:Pierdzielenie.. xD mówią, że hormony lepiej z rana, ale już bez przesady..
I uwaga najważniejsze HIT!
- wyniki dopiero w poniedziałek
To dramat tu u mnie z tą diagnostyką, w Śląskich mam wyniki zawsze wieczorem lub już następnego dnia.
Chyba będę musiała wstać jutro wcześniej i iść do tych Śląskich♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:Czekaj... Jak to? Ja też pierwszy raz coś takiego słyszę 🧐 Wszędzie jednak mówią, że najlepiej badań hormony rano, bo wtedy nie ma ryzyka, że jakaś aktywność fizyczna/stres w pracy coś namieszają.♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️