X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ja już odliczam do wypłaty, a też mam suple na wykończeniu 😵‍💫

Najgorzej, u mnie jakoś też zostało jeszcze dużo miesiąca do końca wypłaty 😂

elektro96, Katsue, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jaki odkurzacz zamówiłaś? Jeśli jakiś pionowy, bezprzewodowy to czekam na polecajkę, bo się czaję ale jakoś odkładam rozglądanie się w temacie 😂

Nieeee, zamówiłam xiaomi vacuum x10 z funkcją odkurzania i mycia.
    I o tyle jak odkurza super, to co do mopowania mam lekkie zastrzeżenia 😜 bardziej przeciera niż myje.
    Ale ja tam potrzebuję głównie aby przejechał i zgarnął kurz na co dzień bo póki co jestem zbyt leniwa na codzienne odkurzanie po pracy 🤭🤭

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    I o tyle jak odkurza super, to co do mopowania mam lekkie zastrzeżenia 😜 bardziej przeciera niż myje.
    Ale ja tam potrzebuję głównie aby przejechał i zgarnął kurz na co dzień bo póki co jestem zbyt leniwa na codzienne odkurzanie po pracy 🤭🤭

Aaa to taką popierdółkę to też mam roombe i z myciem uważam, że ma tak samo, lekko moczy podłogę, a nie myje 😅 Ale tak jak mówisz, ważne że zbierze kurz na środku + u nas kłęby kociej sierści 🙈
    Ale czaję się na jakiś pionowy, żeby dokładniej ogarniać, bo taki zwykły to bardziej rozdmuchuje kurz niż go zbiera mam wrażenie…

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Niestety z tymi robotami chyba tak jest. Ja byłam bardzo nakręcona, kupiłam, a teraz właściwie większość czasu stoi bezużytecznie… tak jak mówisz, do takiego odkurzania na co dzień jest ok, ale gdybym miała się teraz decydować to chyba drugi raz bym nie kupiła 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Aaa to taką popierdółkę to też mam roombe i z myciem uważam, że ma tak samo, lekko moczy podłogę, a nie myje 😅 Ale tak jak mówisz, ważne że zbierze kurz na środku + u nas kłęby kociej sierści 🙈
    Ale czaję się na jakiś pionowy, żeby dokładniej ogarniać, bo taki zwykły to bardziej rozdmuchuje kurz niż go zbiera mam wrażenie…

Ja tam jestem wierna mojemu Karcherowi 😄
    Przeżył budowę i sprzątanie po niej, wciągnie wszystko i się nie buntuje 😄 ale na kabelku, więc Ci nie doradzę z bezprzewodowym 😄

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Niestety z tymi robotami chyba tak jest. Ja byłam bardzo nakręcona, kupiłam, a teraz właściwie większość czasu stoi bezużytecznie… tak jak mówisz, do takiego odkurzania na co dzień jest ok, ale gdybym miała się teraz decydować to chyba drugi raz bym nie kupiła 😊

Taaak, to zdecydowanie -do większych porządków to on się nie nadaje.
    Ale właśnie do takiego odświeżenia to ok.
    U mnie głównie na dole domu zbiera się pełno kurzu, brudu szczególnie latem jak wychodzimy na ogródek... 😬 Plus pies przynosi ze trzy kilo piachu dziennie.
    A to młoda wleci z piaskowcy bo siku 🙄

Więc on sobie tam wciąga brudki, a ja leżę 😂😂
    Dla mnie inwestycja warta każdej złotówki (choćby tylko miała być na kilka miesięcy) 😄😄

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

@Zimozielona, tulaski 🫂
    @elektro, kolejny krok, super 💪 Czekamy na wyniki!
    @Zaczarowan, @Pati, mocno przytulam, to są bardzo trudne emocje 🫂🫂🫂 Oczywiście, głupia, wlazłam na wątek... Gdzie jest nasz grupowy młotek? Dziewczyny, chciałam powiedzieć, że tylko spokój nas uratuje.
    @Prezesoowa, Ciebie również mocno przytulam 🫂🫂🫂 Wyobrażam sobie, jak li to musi być dla Was trudny czas... Wysyłam mnóstwo siły 😘 Ja, ale to oczywiście ja, olałabym na ten moment pracę - widać, że jesteś bardzo sumiennym pracownikiem, więc ja pewno nikt Cię nie zwolni. A teraz musisz skupić się na swoim zdrowiu psychicznym. Przykro mi z powodu sytuacji z tatą...To musi być tak cholernie trudne... Nie wiedziałam, że klinika się wypięła, w głowie się nie mieści po prostu...
    @Vienka, no rzeczywiście lekarka jakaś mocno zakręcona... Tabletki w ciemno, możecie się starać, a może jednak nie możecie... Chyba warto pomyśleć o kimś innym. Ale super, że udało się znaleźć terapeutkę ♥️
    @Lavenda, ja też widzę kreskę, czekamy na betę ✊🥰 Bądź dobrej myśli!

Prezesoowa, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Czy właśnie wydałam 450 zł na suple? Oczywiście 😎
    Miały być w tym miesiącu Airpodsy, w zamian mamy mandat, suple i ginekologa 😂💰

W ogóle mam jakąś czarna serię ostatnio - przez przypadek wyprałam czarne pranie z chlorem (nie pytajcie jak…), więc wszystkie ciuchy musiałam farbować, potem spaliłam czajnik tak, że aż korki wywaliło, ja się już boję czegokolwiek dotykać w domu 😂
    O jacie.. 🙈 po takim pechu pora na szczęśliwe akcenty.. 😊🍀

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Moje pieniążki tez ostatnio bardzo topnieją… 🫠
    Wczoraj zamówiłam ten pakiet z test DNA, jeszcze moment i będę domawiać suple bo się kończą, a gdzie tu jeszcze najbliższe wizyty… ech… 🙄
    Ehh.. znajomy temat xd ja w tym miesiącu na same wizyty odłożyłam 700 zł... a gdzie witaminy, badania krwi, jedzenie ,paliwo, nie wspominając że musiałabym powoli coś dla dziecka kupować..🤯 mąż jeszcze wymieniał opony bo musiał. Zbankrutujemy normalnie 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem z tymi suplami... Ostatnio na swoje i starego wydałam prawie 700 zł i zrobiło mi się słabo. Co lepsze to w tym cyklu w ogóle się nie staraliśmy, no bo klimat nie nastraja.. Już postanowiłam, że z części zrezygnuję i zostawię tylko podstawy.

Powiem Ci, że taka czarna seria to zwiastuje coś mega dobrego - 🤞 🤞 🤞

Taaa, cykl bezowulacyjny i drożność 😂🫢 ale doceniam dobrą wróżbę 🤪

Domyślam się, że ostatnie o czym myślisz w tej chwili to starania. Ale dobrze, że trwasz przy supłach, nawet tych podstawowych, Twój organizm teraz potrzebuje wsparcia w każdej formie :*

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jaki odkurzacz zamówiłaś? Jeśli jakiś pionowy, bezprzewodowy to czekam na polecajkę, bo się czaję ale jakoś odkładam rozglądanie się w temacie 😂
    My mamy Samsung Jet 75 , polecam 😊

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam Samsunga i jest super ☺️
    Ooo piąteczka 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majuna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:45

Paima lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy Ty zawsze jak coś napiszesz to aż się uśmiechnę 😁😘 o tak, potrzebny grupowy młotek od Prezesoowej 🙉!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2024, 20:02

Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ehh.. znajomy temat xd ja w tym miesiącu na same wizyty odłożyłam 700 zł... a gdzie witaminy, badania krwi, jedzenie ,paliwo, nie wspominając że musiałabym powoli coś dla dziecka kupować..🤯 mąż jeszcze wymieniał opony bo musiał. Zbankrutujemy normalnie 🙈

To jest studnia bez dna… ja spisuje wszystkie staraczkowe wydatki, żeby Staremu przedstawiać ile to wszystko kosztuje i żeby mi czasem coś dorzucił $ 😂 bo generalnie to on mi się często dziwi, że ja marudzę, że nic praktycznie nie odkładam 🥲

Pati2804, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    MummyYummy Ty zawsze jak coś napiszesz to aż się uśmiechnę 😁😘 o tak, potrzebny grupowy młotek od Prezesoowej 🙉!

Tak, ten młotek 🔨🔨 też mnie rozbawił 🤭

Pati2804, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Polecam namoczyć mu od mopa tą szmatkę i dopiero ją założyć na sprzęt, wtedy jeździ z mokrą i lepiej myje. I do tego środek do mycia Blue Star, kilka kropelek do pojemnika.

Moczę przed myciem, bo tak mam w instrukcji ale o Blue Star nie słyszałam 🤔 dziękuję, zaraz sobie sprawdzę 🤗

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy odkurzacz bezprzewodowy dreame t30, jest okej, ale nie kupiłabym go drugi raz :)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To jest studnia bez dna… ja spisuje wszystkie staraczkowe wydatki, żeby Staremu przedstawiać ile to wszystko kosztuje i żeby mi czasem coś dorzucił $ 😂 bo generalnie to on mi się często dziwi, że ja marudzę, że nic praktycznie nie odkładam 🥲
    Ja też nic nie odkładam, za to mój mąż... To złotówa i odkłada 😅🙈 i ciężko coś wysępić z oszczędności xd

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też nic nie odkładam, za to mój mąż... To złotówa i odkłada 😅🙈 i ciężko coś wysępić z oszczędności xd

o, nie. Najgorzej 😂 niby dobrze, bo chłop rozważny i przygotowany na każdy wydatek, ale… 😂🙈

Pati2804 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ