Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Notsobad to dobre wieści i cieszę się, że udało się znaleźć sensownego lekarza 🥹 i najważniejsze, że podziałane 😁
Sorbeciku udanego wypoczynku ♥️
Zimozielona jedź na betę ✊🏻
Zaczarowana te sny w ciąży są przerażające 🙈 Dziś śniło mi się, że byłyśmy wszystkie z wątku w kościele na mszy w intencji maluszków 🥹 ja siedziałam obok elektro96 😂😘
Prezesowa powodzenia dziś ✊🏻 u mnie chyba dziś chłodno około 13-15 stopni i bez słońca ale mam zasłonięte zasłony więc nic nie widzę 😂
Miłego dnia 😘
nick nieaktualny, notsobadd, Zaczarowan, nick nieaktualny, elektro96, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad to dobre wieści i cieszę się, że udało się znaleźć sensownego lekarza 🥹 i najważniejsze, że podziałane 😁
Zaczarowana te sny w ciąży są przerażające 🙈 Dziś śniło mi się, że byłyśmy wszystkie z wątku w kościele na mszy w intencji maluszków 🥹 ja siedziałam obok elektro96 😂😘
Prezesowa powodzenia dziś ✊🏻 u mnie chyba dziś chłodno około 13-15 stopni i bez słońca ale mam zasłonięte zasłony więc nic nie widzę 😂
Miłego dnia 😘
Zapomniałam Ci wczoraj odpisać. Dobrze że jesteś
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czy u Was też jest taka depresyjna aura? U nas całą noc padał deszcz, nadal coś kapie. Zimno, ciemno. Aż mnie zbiera na herbatkę z miodem i cytryną
ale na pocieszenie chyba pójdę do piekarni po ciasteczko 
U nas świeci słonko ale depresja bierze mnie z dwóch innych powodów:
- ból głowy
- próba umówienia się do diabetologa na NFZ - w moim mieście nie ma, w Kołobrzegu może się uda
Myślałam, że się załapię ale jak nie, to trudno, zostanę przy wizytach prywatnych 🙈 -
Dzień dobry 😘
Ja cis dzisiaj nie mogę wstać z łóżka, ale robię się głodna wiec chyba wstanę 🤭 coś wyczuwam leniwy dzień.. w nocy się budziłam co chwilę i też mi się coś śniło ale nie pamiętam co 🤷♀️
Zimozielona jedź na betę I proga ✊🍀
Grazka0022 dobrze dziewczyny radzą, no i działajcie dzisiaj 😁✊🍀
Miłego dnia 🌞 -
Majlen wrote:A ja chciałam zapytać o ten ovitrelle.
W jakiej sytuacji lekarz go przepisuje?
Wtedy gdy występuje owulacja, ale nie pękają pęcherzyki?
Czy najpierw przed tym trzeba mieć stymulacje pęcherzyków i potem ovitrelle? 🤔
Ja nie miałam teraz stymulacji. Generalnie to powoduje dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka. Mi dala dlatego, że nie mam kolejnego monitoringu i chciała dopilnować żeby pękł, choć u mnie pękały zawsze same. Podobno może poprawić też jakość pęcherzyka. Aczkolwiek nie wiem czy u mnie już nie za późno, bo pobolewa mnie podbrzusze 😂 ale co tam, ukłuje się 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Jak na moje, będzie owulacja 🤞 🤞 🤞
No dobra, ostatnio bylo
w poniedziałek, czyli trzeba podziałać dziś 
Wykoncze tego mojego chłopa, bo co chwile mu mowie działamy to chyba dziś hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 09:21
notsobadd, nick nieaktualny, Zaczarowan, Dropsik, MummyYummy, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Okej, rozumiemnotsobadd wrote:Ja nie miałam teraz stymulacji. Generalnie to powoduje dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka. Mi dala dlatego, że nie mam kolejnego monitoringu i chciała dopilnować żeby pękł, choć u mnie pękały zawsze same. Podobno może poprawić też jakość pęcherzyka. Aczkolwiek nie wiem czy u mnie już nie za późno, bo pobolewa mnie podbrzusze 😂 ale co tam, ukłuje się 😂
A tak myślałam o tym monitoringu. Czy muszę iść i oficjalnie zapisać się na monitoring czy np oszukać system i zapisywać się do kilku lekarzy 😄♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Smerfetkaa martwimy się 🥺
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Okej, rozumiem
A tak myślałam o tym monitoringu. Czy muszę iść i oficjalnie zapisać się na monitoring czy np oszukać system i zapisywać się do kilku lekarzy 😄
Byleby jak najtaniej 🤪 choć wiadomo, że najlepiej u jednego, żeby miał Twoją historię w jednym miejscu.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
W sumie racja.Prezesoowa wrote:Na monitoring najlepiej jest w jednym cyklu iść do jednego lekarza, bo wystarczy, że inny ma inny sprzęt i wymierzy coś inaczej, zobaczy coś innego i jest stres i niepotrzebny chaos

Chciałabym pójść i zobaczyć jak to wygląda, ale nie jestem w stanie określić kiedy mam owulację 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 09:35
♀️29
PCOS
Prezesoowa wrote:Jeżeli przyjmuje jakiś na NFZ to jako kobietę w ciąży muszą Cię przyjąć w ciągu 7 dni, więc się dopominaj
trzymam kciuki, żeby się udało i daj znać
a za ból głowy przytulam :* miewasz migreny? Czy spodziewasz się od czego może być ten ból głowy?
Ja te prawo znam ale w moim mieście jest ciężko jeśli chodzi o opiekę na NFZ 🙈 pozamykali oddziały i poradnie (neurolog, endokrynolog). Diabetolog przyjmuje jeden -starsza Pani... Laryngologia się sypie, odwołali nam zabieg u dziecka bo nie ma lekarzy 😔 naprawdę jest ciężki temat tu...
Bóle głowy mam sporadycznie. Ale wczoraj zasnęłam po 21, a wstałam o 7... Może za dużo snu 😜
-
grazka0022 wrote:No dobra, ostatnio bylo
w poniedziałek, czyli trzeba podziałać dziś 
Wykoncze tego mojego chłopa, bo co chwile mu mowie działamy to chyba dziś haha
A wykończ go tam dzisiaj 😜 zdecydowanie warto "zaryzykować" 😜
nick nieaktualny, grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:W sumie racja.
Chciałabym pójść i zobaczyć jak to wygląda, ale nie jestem w stanie określić kiedy mam owulację 😔
Tym bardziej warto pójść. Cykle masz chyba ok. 30 dniowe z tego co pamiętam? To gdybyś poszła w granicach 13-14 dnia to pewnie byłoby widać co tam się dzieje
Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Tak, 10go też odczuwałam bóle.Prezesoowa wrote:Dlatego wg mnie monitoring to dobry wybór, bo lekarz na podstawie USG będzie w stanie stwierdzić, kiedy możesz się spodziewać. Chyba standardowo na pierwsze USG warto się wybrać około 9-10 dc i kiedy na kolejną to już powie lekarz
Możesz też pójść jak Ci się skończy okres, żeby sprawdzić jak sytuacja, bo jeśli dobrze kojarzę to w tym cyklu podejrzewałaś w tej pierwszej opcji dość wczesną owulkę, no nie?
No i ten ginekolog u którego byłam we wtorek, powiedział żebym przyszła do niego w nowym cyklu w około 15 dniu, ale może faktycznie pójdę wcześniej, tego 10go♀️29
PCOS
A to dopiero numer 🤪😂Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad to dobre wieści i cieszę się, że udało się znaleźć sensownego lekarza 🥹 i najważniejsze, że podziałane 😁
Miłego dnia 😘
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tak, no około 30 dni trwały. Pomyślę nad tym monitoringiem, po tym jak pójdę najpierw na wizytę w nowym cyklu. Jak zobaczy, że coś się tam zapowiada na owulację, to będę się umawiać na kolejne wizytynotsobadd wrote:Tym bardziej warto pójść. Cykle masz chyba ok. 30 dniowe z tego co pamiętam? To gdybyś poszła w granicach 13-14 dnia to pewnie byłoby widać co tam się dzieje

Dropsik lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
Zimozielona, trzymam kciuki! Oby to było to 🤞🏼Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Krew oddana. Za jakieś 4 godzinki się okaże. Ale ten Pink ładniej się wybarwił niż facelle. No ciekawa jestem. Owulacja z jajnika który był niedrożny i udrożniony podczas sono HSG. Nawet jak wyjdzie to i tak zacznę świętować jak zobaczę na USG. Czyli sporo jeszcze czasu:)
grazka0022, Dropsik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Leśneintro, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Zaczarowan, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Krew oddana. Za jakieś 4 godzinki się okaże. Ale ten Pink ładniej się wybarwił niż facelle. No ciekawa jestem. Owulacja z jajnika który był niedrożny i udrożniony podczas sono HSG. Nawet jak wyjdzie to i tak zacznę świętować jak zobaczę na USG. Czyli sporo jeszcze czasu:)
Kciuki kochana
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"