Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimozielona wrote:Mam i trochę przerażona:
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Mimo brania progesteron besines 100 rano i 200 wieczór…
Chce mi się płakać ze tak nisko progesteron…35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ten prog aż taki zły jeszcze nie jest, wujek na pewno pomożeMummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Chce mi się płakać ze tak nisko progesteron…
Trzymam kciuki 🤞🏻
Progesteron wcale nie jest bardzo zły, na pewno zaradzicie temu.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Kciuki! 😘 -
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Chce mi się płakać ze tak nisko progesteron…MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja wiem, że do nas (jak do czegoś dojdzie) teściowa będzie chciała przyjechać na tydzień. Do szwagierek moich przyjeżdżała, robiła obiad, sprzątała. Miło, ale chyba na początku wolałabym, żeby to moja mama przyjechała, a nie teściowa...
A nie wiem czy moja mama przyjedzie, bo jak moja siostra rodziła to przyjechała do niej na 1-2 dni (na noc wróciła do domu), ale stwierdziła, że młodzi są, chcą się sami nacieszyć i się nie będzie wtrącać, więc nie wiem jak to będzie.To się może kilka razy zmienić, czy chcesz kogoś w domu czy nie. Może będzie duża potrzeba po CC lub SN, a może będziesz biegać jakbyś kichnęła tylko a nie rodziła i uznasz, że nikogo nie chcesz widzieć.
Ja czułam się dobrze,nie mamy rodziców żadnych na miejscu i moi rodzice po 10/11 dniach zostali zaproszeni i przyjechali, ale matka też sie mocno dopytywała kiedy JUŻ moze przyjechać, a z kolei teściowie na luzaki przyjechali po 3-4 tygodniach. W szpitalu odwiedzanie to dla mnie jakaś patologia, o ile dziecko i mama się czują ok i mama jest w stanie się zaopiekować dzieckiem. Co innego, gdyby była serio leżąca, ze złymi stanem psychicznym lub fizycznym. U mnie w szpitalu nawet mąż/tata dziecka nie mógł wchodzić na sale. Dla mnie super komfort. Spotkania odbywały się w punkcie ustalonym i bez dziecka. Teraz wiem, że dziecko można wziąć za taką szybkę i pokazać, wtedy nie można było, ale mąż był przy porodzie, więc widział małego. A w szpitalu jest się raptem dwie doby i takie dwa dni mama+dziecko plus położne do pomocy też są potrzebne, żeby się zapoznaćTo z mojego punktu widzenia. Nie chciałabym w domu wycieczek również.
Zaczarowan, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie ma co tak daleko wybiegać w przyszłość
To się może kilka razy zmienić, czy chcesz kogoś w domu czy nie. Może będzie duża potrzeba po CC lub SN, a może będziesz biegać jakbyś kichnęła tylko a nie rodziła i uznasz, że nikogo nie chcesz widzieć.
Ja czułam się dobrze,nie mamy rodziców żadnych na miejscu i moi rodzice po 10/11 dniach zostali zaproszeni i przyjechali, ale matka też sie mocno dopytywała kiedy JUŻ moze przyjechać, a z kolei teściowie na luzaki przyjechali po 3-4 tygodniach. W szpitalu odwiedzanie to dla mnie jakaś patologia, o ile dziecko i mama się czują ok i mama jest w stanie się zaopiekować dzieckiem. Co innego, gdyby była serio leżąca, ze złymi stanem psychicznym lub fizycznym. U mnie w szpitalu nawet mąż/tata dziecka nie mógł wchodzić na sale. Dla mnie super komfort. Spotkania odbywały się w punkcie ustalonym i bez dziecka. Teraz wiem, że dziecko można wziąć za taką szybkę i pokazać, wtedy nie można było, ale mąż był przy porodzie, więc widział małego. A w szpitalu jest się raptem dwie doby i takie dwa dni mama+dziecko plus położne do pomocy też są potrzebne, żeby się zapoznaćTo z mojego punktu widzenia. Nie chciałabym w domu wycieczek również.
Znowu musze przytoczyć rodzinę męża, bo oni zupełnie inaczej funkcjonują niż moja rodzina. Jego siostra rok temu rodziła. No i my nie jechaliśmy tam w ogóle, żeby nie przeszkadzać itp. Po paru miesiącach, druga siostra męża naskoczyła na niego (to było jakieś 2 -3 miesiące max po porodzie), że my nadal tam nie pojechaliśmy i ze to bardzo nieładnie z naszej strony. I że ona z rodziną pojechała tam miesiąc (!) po narodzinach i dla niej to było za późno... więc no, może być różnie, bo oni mają podejście, że na zaproszenie się nie czeka tylko mówi, że się przyjedzie wtedy i wtedy. Ja wtedy zła na te sytuację powiedziałam mężowi, ze jak dla mnie to do nas nikt po urodzeniu dziecka przyjeżdżać nie musi 🤣🤣👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Vienna wrote:U mnie może być podobnie... Moja rodzina jak najbardziej zrozumie jeśli nie będziemy chcieli odwiedzin. Ale z rodziną męża może być gorzej. Na bank będą chcieli się zwalić wszyscy na raz dobe po narodzinach 😒 na szczęście mój mąż nie ma oporów żeby się postawić i na pewno to zrobi, cokolwiek zdecydujemy. Ja zresztą też nie mam oporów wprost im powiedzieć co myślę, więc jak będą przesadzać to bardzo dosadnie im to zakomunikuję 🤣
A to też, przyjedzie teściowa, to zaraz się zwali szwagierka z ferajną, a mieszkamy na 50m2 aktualnie 😏👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Suzie wrote:Znowu musze przytoczyć rodzinę męża, bo oni zupełnie inaczej funkcjonują niż moja rodzina. Jego siostra rok temu rodziła. No i my nie jechaliśmy tam w ogóle, żeby nie przeszkadzać itp. Po paru miesiącach, druga siostra męża naskoczyła na niego (to było jakieś 2 -3 miesiące max po porodzie), że my nadal tam nie pojechaliśmy i ze to bardzo nieładnie z naszej strony. I że ona z rodziną pojechała tam miesiąc (!) po narodzinach i dla niej to było za późno... więc no, może być różnie, bo oni mają podejście, że na zaproszenie się nie czeka tylko mówi, że się przyjedzie wtedy i wtedy. Ja wtedy zła na te sytuację powiedziałam mężowi, ze jak dla mnie to do nas nikt po urodzeniu dziecka przyjeżdżać nie musi 🤣🤣
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:No moja siostra też taka jest, że oni wszędzie muszą jechać i odwiedzić i to jakimś tam terminie 🤣 urodziny muszą być w tym konkretnym dniu albo bardzo blisko na przykład. My totalnie nie przywiązujemy uwagi do takich rzeczy a do swojego komfortu. Ale zawsze, może przez wzgląd na odległość, każdy musi się zapowiedzieć. Ja jestem wredna i jakby mnie nie posłuchali, że mają nie przyjeżdżać wtedy kiedy chcą tylko czekać aż ja wyrażę chęć (ja w domyśle z mężem) to by mnie po prostu w tym domu w tym terminie nie zastali 😎 🤷♀️ Przecież mówiłam, że nam nie pasuje wtedy to o co chodzi?
Hahahha ja postąpiłabym tak samo -
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:No moja siostra też taka jest, że oni wszędzie muszą jechać i odwiedzić i to jakimś tam terminie 🤣 urodziny muszą być w tym konkretnym dniu albo bardzo blisko na przykład. My totalnie nie przywiązujemy uwagi do takich rzeczy a do swojego komfortu. Ale zawsze, może przez wzgląd na odległość, każdy musi się zapowiedzieć. Ja jestem wredna i jakby mnie nie posłuchali, że mają nie przyjeżdżać wtedy kiedy chcą tylko czekać aż ja wyrażę chęć (ja w domyśle z mężem) to by mnie po prostu w tym domu w tym terminie nie zastali 😎 🤷♀️ Przecież mówiłam, że nam nie pasuje wtedy to o co chodzi?
No my właśnie się nie wychylaliśmy tylko czekaliśmy aż dadzą znaka, czy mamy przyjeżdżać. To ta druga szwagierka wywód napisała mężowi, że to się NIE CZEKA NA ZAPROSZENIE tylko jedzie. 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 15:14
👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Zaczarowan wrote:O jejku.. współczuje
te nagradzanie słodyczami jest najgorsze..
Mojego synka jeszcze nie ma, a teściowa już też tworzy scenariusze czym będzie go karmila 😡
a ostatnio poinformowałam moją mamę i mojego żeby przekazał teściowej, bo mi się nie chce wkurzać, że chcemy sobie dać 3 tygodnie bez wizyt po powrocie ze szpitala, to wiecie jakie to oburzenie wzbudziło? 🤯😱 Na szczęście moja mam to przyjęła 😊
Bardzo dobrze! Popieram z całego serducha ♥️ Rozumiem rodziców, którzy chcą odwiedzin i pomocy wcześniej, ale sama też mam takie podejście, że domowa rodzina powinna się dotrzeć i nauczyć się siebie wzajemnie na własną rękę, a nie z "dobrymi" radami.
Przy pierwszym dziecku nie byłam wystarczająco asertywna w tej kwestii i najadłam się mnóstwo nerwów. Przy drugim po dwóch tygodniach zaprosiliśmy jednych i drugich dziadków na kawę, ale nie jednocześnie, bo to już dla nas był zbyt duży tłum. A później mieliśmy święty spokój 🥰
Ale przybijam piątkę, bo ja też za jakiś czas zamierzam spuścić bombkę - od kilku lat Wigilia jest u nas, a w tym roku Nikoś nie będzie miał nawet miesiąca, więc totalnie odpada. No i z noworodkiem nie zamierzam się też nigdzie ciągać, wolę skupić się na dzieciach. Także planujemy Wigilię w piątkę i już złośliwe, jak na wredną jędzę przystało, przebieram nóżkami na reakcję teściowej 😂 Moi rodzice mogą mieć odmienne zdanie w tym temacie, ale uszanują, siostra zrozumie i poprze, teść to raczej bez wniku, ale teściowa i szwagier... Będzie się działo 🙃Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Skonsultuj tego proga z lekarzem może?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Mocne, mocne kciuki ✊✊✊
Dobrze, że masz w rodzinie gina, to na pewno doradzi, co robić, żeby porobić proga. -
Prezesoowa wrote:A ja Wam powiem, że jak moim braciom rodziły się dzieci to wszyscy jeździliśmy do szpitala odwiedzać maluchy. U tego mi bliższego to nawet wszyscy na porodówce siedzieliśmy 😊 piękne są takie wspomnienia wg mnie. Tyle że to było za zgodą i zaproszeniem bratowych i braci, więc inaczej
ja bym pewnie chciała, żeby wszyscy mnie odwiedzili w szpitalu, ale dali trochę czasu po powrocie do domu
To też jest ok, bo wszystko zależy od podejścia 🙂
Bratową podziwiam, ja na porodówce na sam dźwięk telefonu myślałam, żeby ich wszystkich zrzucić z ostatniego piętra szpitala, a dzwonili oczywiście co godzinę 🤬 Też jest inaczej, jak jest się z kimś w bliskich i dobrych relacjach 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A ja Wam powiem, że jak moim braciom rodziły się dzieci to wszyscy jeździliśmy do szpitala odwiedzać maluchy. U tego mi bliższego to nawet wszyscy na porodówce siedzieliśmy 😊 piękne są takie wspomnienia wg mnie. Tyle że to było za zgodą i zaproszeniem bratowych i braci, więc inaczej
ja bym pewnie chciała, żeby wszyscy mnie odwiedzili w szpitalu, ale dali trochę czasu po powrocie do domu
O ile Tobie i bratowym to pasuje i nie przeszkadzało innym pacjentkom, to jest to jak najbardziej w porządku- stworzyliście fajne rodzinne wspomnienia. 😉
6 lat temu odwiedziny odbywały się na sali.
Do mnie przychodził mąż ale do pacjentki obok przychodziło dużo więcej osób i dla mnie to było strasznie krępujące i męczące 😢
Ta opcja którą stosują w szpitalu u Dropsik jest super- pokój spotkań 😊
Ale Dropsiku nie nazywałabym nikogo patologią w tej sytuacji, każdy ma inne poglądy. -
MummyYummy wrote:Bardzo dobrze! Popieram z całego serducha ♥️ Rozumiem rodziców, którzy chcą odwiedzin i pomocy wcześniej, ale sama też mam takie podejście, że domowa rodzina powinna się dotrzeć i nauczyć się siebie wzajemnie na własną rękę, a nie z "dobrymi" radami.
Przy pierwszym dziecku nie byłam wystarczająco asertywna w tej kwestii i najadłam się mnóstwo nerwów. Przy drugim po dwóch tygodniach zaprosiliśmy jednych i drugich dziadków na kawę, ale nie jednocześnie, bo to już dla nas był zbyt duży tłum. A później mieliśmy święty spokój 🥰
Ale przybijam piątkę, bo ja też za jakiś czas zamierzam spuścić bombkę - od kilku lat Wigilia jest u nas, a w tym roku Nikoś nie będzie miał nawet miesiąca, więc totalnie odpada. No i z noworodkiem nie zamierzam się też nigdzie ciągać, wolę skupić się na dzieciach. Także planujemy Wigilię w piątkę i już złośliwe, jak na wredną jędzę przystało, przebieram nóżkami na reakcję teściowej 😂 Moi rodzice mogą mieć odmienne zdanie w tym temacie, ale uszanują, siostra zrozumie i poprze, teść to raczej bez wniku, ale teściowa i szwagier... Będzie się działo 🙃MummyYummy lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺