X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Zimozielona trzymam kciuki! Niech kropek się trzyma i rośnie zdrowo!

Co do proga to zbadaj jeszcze w sobotę może skoczy :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na tyle na ile pamiętam to miały pojedyncze sale, więc kwestii innych mam nie było:)

A to miały pełen luksus 🤭😄

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona- trzymam cały czas kciuki kochana 🥰🥰

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam te wyniki
    Screenshot-20240613-154628-Chrome.jpg
    Screenshot-20240613-154635-Chrome.jpg

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dobra, mam te wyniki
    Screenshot-20240613-154628-Chrome.jpg
    Screenshot-20240613-154635-Chrome.jpg

Na moje oko trójka tarczycowa ładna :) ale tu Prezesowa musi potwierdzić 🤪
    Ale kwas foliowy trochę do podciągnięcia chyba

Majlen lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle miłych słów od Was spływa ze szok. Cudownie że mam Was.

Gin kazał trzymać dawkę i powtórzyć w sobotę betę i próg. Zobaczymy.

Powiem Wam że czuję się jakbym wpadła. Zupełnie nie jakbym rok się starała.

Zaczarowan, notsobadd, Vienna, nick nieaktualny, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Bardzo dobrze! Popieram z całego serducha ♥️ Rozumiem rodziców, którzy chcą odwiedzin i pomocy wcześniej, ale sama też mam takie podejście, że domowa rodzina powinna się dotrzeć i nauczyć się siebie wzajemnie na własną rękę, a nie z "dobrymi" radami.

Przy pierwszym dziecku nie byłam wystarczająco asertywna w tej kwestii i najadłam się mnóstwo nerwów. Przy drugim po dwóch tygodniach zaprosiliśmy jednych i drugich dziadków na kawę, ale nie jednocześnie, bo to już dla nas był zbyt duży tłum. A później mieliśmy święty spokój 🥰

Ale przybijam piątkę, bo ja też za jakiś czas zamierzam spuścić bombkę - od kilku lat Wigilia jest u nas, a w tym roku Nikoś nie będzie miał nawet miesiąca, więc totalnie odpada. No i z noworodkiem nie zamierzam się też nigdzie ciągać, wolę skupić się na dzieciach. Także planujemy Wigilię w piątkę i już złośliwe, jak na wredną jędzę przystało, przebieram nóżkami na reakcję teściowej 😂 Moi rodzice mogą mieć odmienne zdanie w tym temacie, ale uszanują, siostra zrozumie i poprze, teść to raczej bez wniku, ale teściowa i szwagier... Będzie się działo 🙃

Właśnie często się słyszy, że przy pierwszym dziecku kobiety się godzą na wizyty mimo że tego nie czują.. może to kwestia jakiś narzuconych oczekiwań.. Takie mam wrażenie chociaż, że często w tej intymnej i bardzo wrażliwej, delikatnej chwili zapomina się o emocjach mamy. Dobrze, że te święta planujecie w swoim najbliższym gronie ❤️ najlepiej!

W kontekście świąt.. u nas to co roku jest kuźwa problem 😂 teściowa zawsze sama jest na święta, więc mój niemąż ma narzucone z góry, że nie zostawi jej samej, wiec na ogol spędzamy święta oddzielnie. Teraz jak to będzie? Nie wiem.. Ale wiem jedno, że nie będę ciągnęła 2 miesięcznego dziecka pomiędzy miastami, by tylko kogoś uszczęśliwić (tak też się zdarzało, że raz do moich na 2h, a później do niej).

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten kwas to muszę łykać, bo nie piłam supli. Jaką dawkę? W domu mam folian z "Naturell" I tam jest ta podstawowa dawka, 400, to wystarczy?
    A czym zmniejszyć to ft3?

♀️29
    PCOS

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

❤️❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

To co się dzieje w naszych głowach to jest jakiś totalny rollercoaster 🤣 My już staramy się dwa lata, to nasze największe marzenie, a jak w zeszłym miesiącu robiłam test to myślałam sobie tylko „Boże, co ja zrobię jak wyjdzie pozytyw”… 🤣 więc przypuszczam że miałabym takie same odczucia - jakbym wpadła 🤪

Dropsik, nick nieaktualny, Speranza :), Zbuntowana, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    O ile Tobie i bratowym to pasuje i nie przeszkadzało innym pacjentkom, to jest to jak najbardziej w porządku- stworzyliście fajne rodzinne wspomnienia. 😉
    6 lat temu odwiedziny odbywały się na sali.
    Do mnie przychodził mąż ale do pacjentki obok przychodziło dużo więcej osób i dla mnie to było strasznie krępujące i męczące 😢

Ta opcja którą stosują w szpitalu u Dropsik jest super- pokój spotkań 😊
    Ale Dropsiku nie nazywałabym nikogo patologią w tej sytuacji, każdy ma inne poglądy.
    Pisałam szybko na telefonie i to słowo mi przyszło do głowy. Dzięki za zwrócenie uwagi. Dla mnie to nieporozumienie, chyba lepiej brzmi. Bez ładunku takiego negatywnego 🌷😊

Paima, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Super decyzja. Myślę, że dla Was to będą najpiękniejsze Święta 😊

Też tak myślę 🥰

elektro96 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Bardzo dobrze! Popieram z całego serducha ♥️ Rozumiem rodziców, którzy chcą odwiedzin i pomocy wcześniej, ale sama też mam takie podejście, że domowa rodzina powinna się dotrzeć i nauczyć się siebie wzajemnie na własną rękę, a nie z "dobrymi" radami.

Przy pierwszym dziecku nie byłam wystarczająco asertywna w tej kwestii i najadłam się mnóstwo nerwów. Przy drugim po dwóch tygodniach zaprosiliśmy jednych i drugich dziadków na kawę, ale nie jednocześnie, bo to już dla nas był zbyt duży tłum. A później mieliśmy święty spokój 🥰

Ale przybijam piątkę, bo ja też za jakiś czas zamierzam spuścić bombkę - od kilku lat Wigilia jest u nas, a w tym roku Nikoś nie będzie miał nawet miesiąca, więc totalnie odpada. No i z noworodkiem nie zamierzam się też nigdzie ciągać, wolę skupić się na dzieciach. Także planujemy Wigilię w piątkę i już złośliwe, jak na wredną jędzę przystało, przebieram nóżkami na reakcję teściowej 😂 Moi rodzice mogą mieć odmienne zdanie w tym temacie, ale uszanują, siostra zrozumie i poprze, teść to raczej bez wniku, ale teściowa i szwagier... Będzie się działo 🙃
    Przy dzieciach człowiek się uczy asertywności 😆 Szczególnie jak jest zgrzyt gdzieś na linii babcia-rodzic 😬
    U nas Święta też w tym roku najprawdopodobniej będą u nas w mieszkaniu i tylko my z dziećmi. Będzie pięknie 😍

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę właśnie pociągiem na spotkanie, mam nadzieję, że w drodze powrotnej jak zerknę na forum to Smerfetka już się odmelduje 🤞

Miłego popołudnia i wieczoru dla Was!

elektro96, MummyYummy, Speranza :), Zbuntowana, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie często się słyszy, że przy pierwszym dziecku kobiety się godzą na wizyty mimo że tego nie czują.. może to kwestia jakiś narzuconych oczekiwań.. Takie mam wrażenie chociaż, że często w tej intymnej i bardzo wrażliwej, delikatnej chwili zapomina się o emocjach mamy. Dobrze, że te święta planujecie w swoim najbliższym gronie ❤️ najlepiej!

W kontekście świąt.. u nas to co roku jest kuźwa problem 😂 teściowa zawsze sama jest na święta, więc mój niemąż ma narzucone z góry, że nie zostawi jej samej, wiec na ogol spędzamy święta oddzielnie. Teraz jak to będzie? Nie wiem.. Ale wiem jedno, że nie będę ciągnęła 2 miesięcznego dziecka pomiędzy miastami, by tylko kogoś uszczęśliwić (tak też się zdarzało, że raz do moich na 2h, a później do niej).

Wiecie, może teraz rośnie świadomość, ale my raczej pochodzimy z takich rodzin, dla których emocjonalne podejście do pewnych spraw to robienie niepotrzebnej otoczki. Wizyta u psychologa z dzieckiem? Po co? Jak córkę boli kolano, a my drążymy temat, to dla nich spoko, że RTG wyszło ok i po co to dziecko kłuć, jakie tam niedobory, a już rezonans to wydawanie "piniendzy". No mnóstwo jest takich sytuacji, z porodem to już nawet chyba wspominałam, że mój ulubiony tekst to: kiedyś to kobiety w polu rodziły i dalej do roboty szły. Czy ja muszę dodawać, że to zdanie wypowiada wujaszek, który żonie x lat temu cesarkę łapówką załatwiał? A pole mieli spore 😂

Dlatego super, że od początku macie swoje zdanie i się go trzymacie ♥️ To będą Wasze decyzję i Wasze wspomnienia, a nie po kilku latach poczucie żalu, że ktoś zmarnował Wam najpiękniejsze chwile.

Ze świętami to nie doradzę, bo my mamy rodziców w miarę na miejscu, odległość 30 km. Za to pamiętam, że moi rodzice też długi czas się bujali, bo mieszkańcy ich rodzinnych domów oczekiwali, że to do nich przyjadą ja święta i każdą inną okazję.

Z tego, co pisałaś, nie masz łatwej teściowej... Może się okazać, że twojemu niemężowi trochę zmienią się priorytety i będzie chciał święta spędzić z synkiem 🥰

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jadę właśnie pociągiem na spotkanie, mam nadzieję, że w drodze powrotnej jak zerknę na forum to Smerfetka już się odmelduje 🤞

Miłego popołudnia i wieczoru dla Was!

Z rana myślałam, że po prostu dobrze śpi.
    Ale im dalej tym bardziej mnie niepokoi ta cisza 😔
    No będziemy bić, jak nic...

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Przy dzieciach człowiek się uczy asertywności 😆 Szczególnie jak jest zgrzyt gdzieś na linii babcia-rodzic 😬
    U nas Święta też w tym roku najprawdopodobniej będą u nas w mieszkaniu i tylko my z dziećmi. Będzie pięknie 😍

O tak, ja to kiedyś strasznie się bałam, żeby nikogo nie urazić, wolałam coś przemilczeć, nawet jeśli było to dla mnie szkodliwe, niż stworzyć nieprzyjemną sytuację. Ale za dziećmi w ogień i niech sobie myślą, co chcą.

Takie Święta będą piękne ♥️

• Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Majlen bardzo możliwe, że to ft3 masz lekko podniesione przez taki wysoki estradiol jak miałaś, może być też z innych przyczyn jak np. niedobór jodu, wysoki testosteron, za mało białka w diecie i różne inne :)
    Bo myślałam, że muszę je zbić czy coś 😀
    Białko niby jem codziennie kurczaka plus jakiś nabiał wleci, ale może za mało fakt. W domu mam też proszkowane takie smakowe siłkowe, to zacznę pić też.
    A resztę badań zrobię na początku nowego cyklu, te testosterony, prolaktynę i resztę :)

♀️29
    PCOS

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, zrobiłam owulaka i kreska o wiele bledsza. Chyba przegapiłem pik przez tamte wadliwe testy 🙄

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:57

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ