Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:Wysłałam męża z synem do ortodonty
ciekawe czy coś zapamięta
O, a ile syn ma lat?Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
MagicznaNuta wrote:Dropsik, Mummy bardzo dobrze, że postawiłyście granice
Teraz mi się przypomnaiło, że miałam odpisać odnośnie mojego brzucha - jeśli trzymam dietę jest całkiem oknawet jak zjem coś niezdrowego to nie jest najgorzej, ale kluczem do sukcesu rzeczywiście jest odpowiednia dieta
Super, że z dietą jest lepiej 😊 Ale planujesz diagnostykę, tak?MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:Tak, muszę w końcu zrobić gastro, boję się, ale i tak mnie nie ominie
Nie jest to przyjemne badanie, ale można je wykonać ze znieczuleniem. Słyszałam, że są też placówki, w których robisz gastro na NFZ, a płacisz tylko za znieczulenie 🙂 Masz już skierowanie?MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:Tak, muszę w końcu zrobić gastro, boję się, ale i tak mnie nie ominie
Fakt, badanie przyjemne nie jest.
Ale jak lekarz odpowiednio Cię poprowadzi, to zmienia komfort życia.
Warto 😘MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Paima, Kochana, wiem, że ciężko jest czasem używać takich argumentów, ale pamiętaj, że w ciąży bodajże w ciągu tygodnia musi znaleźć się dla Ciebie miejsce u specjalisty. Warto jeszcze poszperać, ale moja znajoma miała taką sytuację, że nie chcieli jej przyjąć ze skierowaniem, chyba do neurologa albo kardiologa 🤔 W rejestracji zażądała pisemnej odmowy i nagle udało się, że chyba za 2 czy 3 dni mogła skonsultować się ze specjalistą.
Edit: doczytalam 😔 Przykro mi, u nas też pod kątem lekarzy to okropna dziura. To może właśnie jakieś większe miasto?
Dzięki, umówiłam się w innym mieście 😉
Więc misja zakończona sukcesem.Prezesoowa, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Nie jest to przyjemne badanie, ale można je wykonać ze znieczuleniem. Słyszałam, że są też placówki, w których robisz gastro na NFZ, a płacisz tylko za znieczulenie 🙂 Masz już skierowanie?
-
MagicznaNuta wrote:U nas miałam problem jak dzieci były małe ( nie miały jeszcze roczku) i nie chciałam dawać słodyczy to często słyszałam, że robię krzywdę dziecku, a i tak mnie nie słuchali i dawali do ręki np. kinderki
O jejku.. współczujete nagradzanie słodyczami jest najgorsze..
Mojego synka jeszcze nie ma, a teściowa już też tworzy scenariusze czym będzie go karmila 😡
a ostatnio poinformowałam moją mamę i mojego żeby przekazał teściowej, bo mi się nie chce wkurzać, że chcemy sobie dać 3 tygodnie bez wizyt po powrocie ze szpitala, to wiecie jakie to oburzenie wzbudziło? 🤯😱 Na szczęście moja mam to przyjęła 😊Paima, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Mam i trochę przerażona:
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Mimo brania progesteron besines 100 rano i 200 wieczór…
Chce mi się płakać ze tak nisko progesteron…Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2024, 14:01
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:O jejku.. współczuje
te nagradzanie słodyczami jest najgorsze..
Mojego synka jeszcze nie ma, a teściowa już też tworzy scenariusze czym będzie go karmila 😡
a ostatnio poinformowałam moją mamę i mojego żeby przekazał teściowej, bo mi się nie chce wkurzać, że chcemy sobie dać 3 tygodnie bez wizyt po powrocie ze szpitala, to wiecie jakie to oburzenie wzbudziło? 🤯😱 Na szczęście moja mam to przyjęła 😊
Ooo jak ja to rozumiem 🙈 z pierwszym toczyłam walkę o wizyty w szpitalu. Nie wiem dlaczego ludzie myślą, że kobieta po porodzie chce przyjmować w szpitalu gości... A może ktoś tak lubi, nie wiem...
Na szczęście po Covidzie trochę się to wszystko zmieniło.
Mam nadzieję, że mama i teściowa zaakceptują wasze zdanie 😘
U mnie mama już się zapowiedziała, że weźmie sobie urlop po moim porodzie. Nie chciałam być niegrzeczna ale powiedziałam jej, że mój mąż bierze wolne- po to go mam aby pomógł i abyśmy spędzili pierwsze dni razem 😊
Widziałam zdziwienie ale chyba zaakceptowała 😉
Na picie kawki i bujanie wnuczki przyjdzie czas... To raptem kilka dni...MagicznaNuta, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Mam i trochę przerażona:
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Gratulacje🌻
Będziesz próbować złapać dziś wizytę u lekarza?
Ale szok, że pink wychwycił betę 9 😊elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paima wrote:Gratulacje🌻
Będziesz próbować złapać dziś wizytę u lekarza?
Ale szok, że pink wychwycił betę 9 😊Zaczarowan, Paima, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
Ja wiem, że do nas (jak do czegoś dojdzie) teściowa będzie chciała przyjechać na tydzień. Do szwagierek moich przyjeżdżała, robiła obiad, sprzątała. Miło, ale chyba na początku wolałabym, żeby to moja mama przyjechała, a nie teściowa...
A nie wiem czy moja mama przyjedzie, bo jak moja siostra rodziła to przyjechała do niej na 1-2 dni (na noc wróciła do domu), ale stwierdziła, że młodzi są, chcą się sami nacieszyć i się nie będzie wtrącać, więc nie wiem jak to będzie.👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Zimozielona wrote:Mam i trochę przerażona:
Beta 9.2
Progesteron słaby… 14.5
Chce mi się płakać ze tak nisko progesteron…
Dzieje się!👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍