X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tak sobie myślę, że coś nam dziewczyny poginęły ostatnio… Majunka pisała, że będzie jej mniej. Ale gdzie Gregorka, Coffee, Fermina no i Smerfetka… 🧐

Mam nadzieje, że u Smerfetki wszystko dobrze🤔😊

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:58

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Dropsik, elektro96 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tak sobie myślę, że coś nam dziewczyny poginęły ostatnio… Majunka pisała, że będzie jej mniej. Ale gdzie Gregorka, Coffee, Fermina no i Smerfetka… 🧐

Odszukalam wiadomości Coffee z Bożego Ciała i ma urlop, i chyba miała wyjeżdżać gdzieś do ciepełka

nick nieaktualny, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeszcze chwila i kończę pracę… mam jakiś zjazd, wszyscy mnie denerwują. I z siostrą, i z mężem zaliczyłam dzisiaj zgrzyty 😬 Nie mam cierpliwości… byle do weekendu 😊
    Ja też jeszcze godzinka i uff do domu 🥵. Nie wiem jak ty, ale mnie te popołudniówki przytłaczają

elektro96 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Czy właśnie nasikałam na patyk, żeby chociaż po ovi zobaczyć jak wyglądają dwie kreski na teście? Oczywiście 😂 Mózg staraczki to jest jakieś kompletnie inne uniwersum 😂
    Rzucasz zaklęcia tym i będzie niespodzianka 😘😘🍀

notsobadd lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jest ciężko, nie będę ukrywać :( mąż się o mnie martwi, że wpadnę w depresję, a on już tego nie udźwignie, bo mówi, że z każdą fizyczną chorobą da radę, ale jak mi psychika klęknie to będzie gorzej.
    Zaczynam dziś nowy cykl i mam nadzieję, że uda się nam trochę podziałać, bo to też pozwala się oderwać. A z takich pozytywnych rzeczy to w sobotę wybieramy się na noc do znajomych. Ciężko cokolwiek zaplanować, ale może to się chociaż uda.
    Myślałam, że wyrwiemy się do domu na wieś na weekend, ale mama jest w rozsypce i nie chce jej zostawiać. Na najstarszego brata nie mogę liczyć, a ten drugi z którym jestem bliżej wrócił juz do pracy i jego też mi okropnie żal, bo jest tam sam, a głowę zostawił tutaj :(
    Ogromnie jest to wszystko ciężkie, pewnie łatwiej by się nam było z tym wszystkim pogodzić jakby już było po wszystkim, a to łapanie się każdej nadziei i takie czekanie na najgorsze jest wg mnie jeszcze trudniejsze.
    Przykro mi 😔 nie będę mówić, że 'będzie dobrze', bo płacz jest potrzebny, żeby wypłakać te złe emocje 😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ma to swoje plusy, bo da się jako tako nadrobić:D
    Też uważam to za plus jednak 😁, ja po 8h wchodziłam tu, to było gorąco żeby to wszystko czytać i odpisywać 😁

♀️29
    PCOS

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny patrzę jeszcze na te owulaki z domowego laboratorium. Wczorajsza kreska bliska tej kontrolnej, dzisiaj jaśniejsza. Wczoraj to plamienie i trochę czułam jajnik. Wydaje mi się, że potencjalny pik mógł być we wtorek... Niestety nie wiem dokładnie, przed tamte beznadziejne poprzednie testy. Nie wiem czy coś z tego będzie, jeżeli moje podejrzenia są słuszne, bo conieco było w sobotę, potem wczoraj wieczorem (bo mąż był na delegacji we wtorek i połowę środy) i dzisiaj. Trochę zła jestem na to, ale trudno.

A humor. A do dupy. Diety się pilnuje i co mi po tym jak nie ma pewności, że się ustabilizuje ta insulina. W weekend mam robić Brownie z fasoli i pewnie wyjdzie jedna wielka 💩. Sport ostatnio słabo, nawet kroków nie wyrabiam. Dno i wodorosty.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Kurde dziewczyny patrzę jeszcze na te owulaki z domowego laboratorium. Wczorajsza kreska bliska tej kontrolnej, dzisiaj jaśniejsza. Wczoraj to plamienie i trochę czułam jajnik. Wydaje mi się, że potencjalny pik mógł być we wtorek... Niestety nie wiem dokładnie, przed tamte beznadziejne poprzednie testy. Nie wiem czy coś z tego będzie, jeżeli moje podejrzenia są słuszne, bo conieco było w sobotę, potem wczoraj wieczorem (bo mąż był na delegacji we wtorek i połowę środy) i dzisiaj. Trochę zła jestem na to, ale trudno.

A humor. A do dupy. Diety się pilnuje i co mi po tym jak nie ma pewności, że się ustabilizuje ta insulina. W weekend mam robić Brownie z fasoli i pewnie wyjdzie jedna wielka 💩. Sport ostatnio słabo, nawet kroków nie wyrabiam. Dno i wodorosty.
    Robiłam kiedyś takie Brownie z czerwonej fasoli i było 2/10 😄. Może tobie wyjdzie lepsze

♀️29
    PCOS

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Robiłam kiedyś takie Brownie z czerwonej fasoli i było 2/10 😄. Może tobie wyjdzie lepsze

Wszyscy się zachwycają, że takie super, a u mnie pewnie wyjdzie 💩💩💩

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Jadłam Brownie z fasoli kiedyś i było pyszka 😍 Ja nawet jak piekę ciasto w gości z cukrem i białą mąką to jest takie, ze potem już mnie gospodarze proszą, zeby nic nie robić, wiec moze z fasoli sie obroni u Ciebie 🤣

Mi owulaki też nigdy nie wyszły, a nie mam PCOS i hormony w normie 🤷‍♀️ Dlatego wolałam mierzyć temperaturę.A plemniki terminatory dadzą radę jeśli pik był we wtorek to możliwe, że owulacja w środę i zdążyliście rzutem na taśmę 💪

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jadłam Brownie z fasoli kiedyś i było pyszka 😍 Ja nawet jak piekę ciasto w gości z cukrem i białą mąką to jest takie, ze potem już mnie gospodarze proszą, zeby nic nie robić, wiec moze z fasoli sie obroni u Ciebie 🤣

Mi owulaki też nigdy nie wyszły, a nie mam PCOS i hormony w normie 🤷‍♀️ Dlatego wolałam mierzyć temperaturę.A plemniki terminatory dadzą radę jeśli pik był we wtorek to możliwe, że owulacja w środę i zdążyliście rzutem na taśmę 💪

No te actionowe to dno w moim przypadku. Przy domowym faktycznie teraz blaknie. No nic, za miesiąc sprawdzę znowu czy faktycznie działa. Temperatura jeszcze nie spadła, więc może coś się jeszcze zadzieje...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, chyba miała się wymienić z notsobadd na Chorwacji? Tak mi się kojarzy :)

Tak właśnie :)

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Suzie, a jak temperatura w tym cyklu?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Suzie, a jak temperatura w tym cyklu?

Lepsza 🙈 na poziom nie 35.3-36.5, zależy od dnia. Ostatnio w tym dziwnym cyklu głównie było 36.2. Jeszcze nic nie odbiło póki co.

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ja też 🫣 no właśnie strasznie pusto ostatnio 😲 jeszcze niedawno chwilę człowieka nie było i cyk 10 stron do nadrobienia 🤣
    Dokładnie… 🧐

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też jeszcze godzinka i uff do domu 🥵. Nie wiem jak ty, ale mnie te popołudniówki przytłaczają
    Ja też nie lubię 😭 wolę wstać przed 6 i odbębnić swoje, a przy popołudniówkach rano nie mogę się wygrzebać z łóżka i później nic już nie mam z dnia…

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 czerwca 2024, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie… 🧐
    Tłumaczę sobie, że to wina lata, zbliżających się wakacji.
    Ale po cichu zastanawiam się czy jednak oddzielenie się było dobrym pomysłem, bo mam takie myśli czy brzuchatki nie powodują u staraczek dyskomfortu przez co te, postanawiają się wyłączyć z rozmowy, poszukać innego miejsca dla siebie. Inna myśl to czy niektóre brzuchatki nie mają potrzeby być w grupach ciążowych w swoim wieku, co też rozumiem, bo w pierwszej ciąży taka grupa była dla mnie mentalnie fajna, wspierająca itp.
    No tak głośno myślę, czy staraczki dobrze się czują w tym wątku kiedy brzuszków przybywa i te tematy się rozjeżdżają i przeplatają starania i przebieg ciąży 🤔 Czasem sie boję, że tymi tematami sprawiamy niechcący przykrość.

Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ