X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Porażka u mnie z tym wszystkim. Chciałabym chociaż jeden cykl, gdzie nic się nie będzie działo xd

Spokojnie, tylko spokój może nas uratować. Odstawiłaś anty, zmieniłaś dietę, włączyłaś suple, organizm potrzebuje kilku msc żeby się przestawić na dobry tor, ale warto. Nie pamiętasz na pewno, ale ja w marcu miałam cykl, w którym krwawiłam 7 dni, potem 7 plamiłam non stop i 7 znów krwawiłam. Tak o, nagle jakaś rewolucja 🤡 A dzisiaj - pół roku suplementacji i zmiany nawyków później miałam owulke bez stymulacji z jajnika skreślonego przez lekarzy. Te dobre nawyki i suplementacja naprawdę działają, tylko trzeba dać im chwilę. Jak mi to Prezesowa pisała kilka msc temu to też myślałam, że ściemnia 🤪🤪🤪
    Jesteś na najlepszej drodze do uregulowania cykli

elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Katsue, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Spokojnie, tylko spokój może nas uratować. Odstawiłaś anty, zmieniłaś dietę, włączyłaś suple, organizm potrzebuje kilku msc żeby się przestawić na dobry tor, ale warto. Nie pamiętasz na pewno, ale ja w marcu miałam cykl, w którym krwawiłam 7 dni, potem 7 plamiłam non stop i 7 znów krwawiłam. Tak o, nagle jakaś rewolucja 🤡 A dzisiaj - pół roku suplementacji i zmiany nawyków później miałam owulke bez stymulacji z jajnika skreślonego przez lekarzy. Te dobre nawyki i suplementacja naprawdę działają, tylko trzeba dać im chwilę. Jak mi to Prezesowa pisała kilka msc temu to też myślałam, że ściemnia 🤪🤪🤪
    Jesteś na najlepszej drodze do uregulowania cykli

Ja się boję, że nie wytrwam z dobrymi nawykami do tego czasu...

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja bym chyba poszła do byle kogo, byle robił USG i sprawdził jakie masz endometrium i co widać na jajnikach, zdiagnozujemy Cię my xD
    Popieram 😊. W tym tyg, co byłam u gina, to też przypadkowy, byleby tylko zrobił usg, a okazał się lekarzem z super podejściem, spokojny i z fajnymi podejściem.
    A ty Suzie, masz do wyboru przypadkowego tylko tego ,co byłaś ostatnio? Może spróbuj gdzieś w zwykłej przychodni iść na nfz

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wiem, że to ma sens, ale jak mam słyszeć pretensje, że mam pcos a ja chce być w ciąży jakbym to była moja wina to chyba wolę nie 🙄

Trzeba puszczać słowa konowalow mimo uszu. Przecież Ty wiesz lepiej jak jest i że w tej ciąży będziesz i słowa żadnego miernego lekarza tego nie zmienia. On ma tylko zrobić USG…

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, bardzo mi przykro, nie mam słów pocieszenia, zresztą w takiej sytuacji chyba nie da się ukoić nerwów i bólu 🫂 🫂 🫂 Tak jak napisałaś @notsobadd - jeśli tylko poczujesz potrzebę pójścia do psychologa, to nie patrz na to, czy on będzie wiedział, jak pomóc, bo na pewno będzie 😘
    @Suzie, pik może wystąpić w ciągu 12, ale też 36 godzin od testu, także jest spora nadzieja ✊✊✊ Przytulam z powodu gorszego czadu 🫂🫂🫂 Akurat Brownie z fasoli powinno wyjść, ja jestem słaba w ciasta, ale to zawsze wychodzi 😊 Tylko trzeba pamiętać, żeby bardzo dobrze wypłukać fasolę, bo inaczej będzie mocno wyczuwalny jej zapach.
    @Dropsik, ja mam podobne przemyślenia... Wiem, że wszystkie życzymy sobie dobrze, ale nie wiem, czy ja byłabym w takiej sytuacji tak wyrozumiała, jak Dziewczyny, które jeszcze czekają na swoje szczęście 👶 Staram się ograniczać temat ciąży, dlatego jeśli mi to nie wychodzi, to wybaczcie i dajcie znać 😘
    @notsobadd - ja mam podobnie 🙈 Chętnie podzieliłabym się z Wami całą prywatą, ale też obawiam się, że wiele osób może to czytać, a świat jednak czasem bywa zaskakująco mały. Dlatego na przykład historią z siostrzeńcem podzieliłam się tak późno, bo jednak miałam opory, że ktoś może połączyć wątki. Przepraszam, ale śmiechłam na to zdanie, że Lrezesoowa z porodówki wpisuje Ci 🐒 🤭 Odkładamy katastroficzne myśli na bok i jesteśmy w tym razem 🥰 Ja czekam na Wasze foty z USG ♥️
    @Gregorka, jeju, świetnie, że macie ten koncert ♥️ I naprawdę fajnie, że macie w swoim otoczeniu osoby, które okażą się Waszym wsparciem e tej drodze po maluszka 🥺
    @Suzie, aż sprawdziłam, co to za książka 😮😮😮 Egoistyczne powody, żeby zostać rodzicem 🤯 Co to jest, kur..., za tytuł w ogóle? Straszne, że jest ktoś, kto to napisał, ale jeszcze gorsze, że ktoś to wydał...
    @grazka, niestety pamiętamy "koleżankę"... Ja rozumiem, że to duży wydatek, ale serio? No kurde... Wie, jaka jest sytuacja... Może trzeba jej wyliczyć ile kosztują suplementy, monitoringi, drożności, stymulacje, inseminację i in vitro? Popieram @Pati, ja też uważam, że dziewczyna powinna usłyszeć inną prawdę, skoro głosi swoją...
    @Zimozielona, jeju 🥺♥️ Jaka piękna!
    @Majlen, jaka dziarę robi? Tatuaż to jedno z moich marzeń, które chcę kiedyś spełnić, ale mam takie podejście, że muszę jeszcze dorosnąć, nie wiem, jak to inaczej ujść 😊
    @Zaczarowan, to dobra wiadomość, że nerki ok, a tutaj to sama czekam, co powie Ci gin. Jesteś już w sumie za połową ciąży, także zabieg chyba i tak odsunął się trochę w czasie, co? Dobrze, że nie masz objawów 💪
    @Liyss, mocne kciuki za to, aby mdłości odpuściły ✊
    @Suzie, a może te pierwsze plamienie to z hormonów przed owu, a te drugie to już po owu? Fakt, że bierzesz dupka też pewnie może mieć znaczenie. Trzymam kciuki, żeby jednak zwolniło się jakieś miejsce u gina ✊✊✊

Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie, ja aż tak nie ogarniam pakietów Luxmed, ale on obejmuje tylko miasto, w którym mieszkasz? Może masz niedaleko miejscowości, w której są terminy w innej placówce 🤔

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja się boję, że nie wytrwam z dobrymi nawykami do tego czasu...

Wytrwasz. To też nie chodzi o to, że masz się trzymac w 100%, bo zwariujesz i wtedy na pewno nie wytrwasz jeśli zamkniesz się w błędnym kole liczenia i zakazow.
    Ja też grzeszę, napiję się piwa, zjem mc, czasem otworzę chipsy. Ale w całokształcie jest dużo lepiej niż było kiedyś i to te dobre zmiany właśnie zbliżają Cię do celu :)

Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:59

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa, bardzo mi przykro, nie mam słów pocieszenia, zresztą w takiej sytuacji chyba nie da się ukoić nerwów i bólu 🫂 🫂 🫂 Tak jak napisałaś @notsobadd - jeśli tylko poczujesz potrzebę pójścia do psychologa, to nie patrz na to, czy on będzie wiedział, jak pomóc, bo na pewno będzie 😘
    @Suzie, pik może wystąpić w ciągu 12, ale też 36 godzin od testu, także jest spora nadzieja ✊✊✊ Przytulam z powodu gorszego czadu 🫂🫂🫂 Akurat Brownie z fasoli powinno wyjść, ja jestem słaba w ciasta, ale to zawsze wychodzi 😊 Tylko trzeba pamiętać, żeby bardzo dobrze wypłukać fasolę, bo inaczej będzie mocno wyczuwalny jej zapach.
    @Dropsik, ja mam podobne przemyślenia... Wiem, że wszystkie życzymy sobie dobrze, ale nie wiem, czy ja byłabym w takiej sytuacji tak wyrozumiała, jak Dziewczyny, które jeszcze czekają na swoje szczęście 👶 Staram się ograniczać temat ciąży, dlatego jeśli mi to nie wychodzi, to wybaczcie i dajcie znać 😘
    @notsobadd - ja mam podobnie 🙈 Chętnie podzieliłabym się z Wami całą prywatą, ale też obawiam się, że wiele osób może to czytać, a świat jednak czasem bywa zaskakująco mały. Dlatego na przykład historią z siostrzeńcem podzieliłam się tak późno, bo jednak miałam opory, że ktoś może połączyć wątki. Przepraszam, ale śmiechłam na to zdanie, że Lrezesoowa z porodówki wpisuje Ci 🐒 🤭 Odkładamy katastroficzne myśli na bok i jesteśmy w tym razem 🥰 Ja czekam na Wasze foty z USG ♥️
    @Gregorka, jeju, świetnie, że macie ten koncert ♥️ I naprawdę fajnie, że macie w swoim otoczeniu osoby, które okażą się Waszym wsparciem e tej drodze po maluszka 🥺
    @Suzie, aż sprawdziłam, co to za książka 😮😮😮 Egoistyczne powody, żeby zostać rodzicem 🤯 Co to jest, kur..., za tytuł w ogóle? Straszne, że jest ktoś, kto to napisał, ale jeszcze gorsze, że ktoś to wydał...
    @grazka, niestety pamiętamy "koleżankę"... Ja rozumiem, że to duży wydatek, ale serio? No kurde... Wie, jaka jest sytuacja... Może trzeba jej wyliczyć ile kosztują suplementy, monitoringi, drożności, stymulacje, inseminację i in vitro? Popieram @Pati, ja też uważam, że dziewczyna powinna usłyszeć inną prawdę, skoro głosi swoją...
    @Zimozielona, jeju 🥺♥️ Jaka piękna!
    @Majlen, jaka dziarę robi? Tatuaż to jedno z moich marzeń, które chcę kiedyś spełnić, ale mam takie podejście, że muszę jeszcze dorosnąć, nie wiem, jak to inaczej ujść 😊
    @Zaczarowan, to dobra wiadomość, że nerki ok, a tutaj to sama czekam, co powie Ci gin. Jesteś już w sumie za połową ciąży, także zabieg chyba i tak odsunął się trochę w czasie, co? Dobrze, że nie masz objawów 💪
    @Liyss, mocne kciuki za to, aby mdłości odpuściły ✊
    @Suzie, a może te pierwsze plamienie to z hormonów przed owu, a te drugie to już po owu? Fakt, że bierzesz dupka też pewnie może mieć znaczenie. Trzymam kciuki, żeby jednak zwolniło się jakieś miejsce u gina ✊✊✊
    Odpowiadam co za tattoo robi mój narzeczony 😜
    Pojechał dziarać plecy, wymyślił sobie tatuaż na całe. Na pewno z 5 sesji będzie musiał zrobić, bo to duży chłop 190cm wzrostu 😄
    No dobraliśmy się, ja uwielbiam tatuaże i on też 💜

MummyYummy lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Suzie, ja aż tak nie ogarniam pakietów Luxmed, ale on obejmuje tylko miasto, w którym mieszkasz? Może masz niedaleko miejscowości, w której są terminy w innej placówce 🤔

Chyba na całą Polskę można

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Suzie.. ❤️ Twoje nastawienie w tym wszystkim jest równie ważne, czyli tak: idziesz z dumnie podniesiona głową do byle jakiego gościa i prosisz o to, by zrobić Ci USG, bo (tu wymyślasz- podejrzewasz jakaś torbiel, zastanawiasz się czy doszło już do owulacji itp.). Ten gość może postękać.. brzydko teraz powiem: popierdoli swoje, ale i tak wykona tę usługę. Przede wszystkim.. wiem, że to trudne, ale nie możesz się bać tam iść, bo jak On zobaczy Twój strach bądź nieśmiałość to pozwoli sobie na jeszcze więcej 👍🏻😤

notsobadd, Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Trzeba puszczać słowa konowalow mimo uszu. Przecież Ty wiesz lepiej jak jest i że w tej ciąży będziesz i słowa żadnego miernego lekarza tego nie zmienia. On ma tylko zrobić USG…

Niby tak, ale jak ktoś ma w opiniach, że może coś widać i może nie, i jest niedelikatny i chamski to dla swojego zdrowia psychicznego wolę uciekać. 🙈

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy a ty masz też kamicę pęcherzyka żółciowego? Jak się czujesz, masz jakieś dolegliwości?

Podejrzewam, że u mnie zabieg odpada, bo teraz.. jak? Zobaczymy co doktorek powie :D

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    IMG-8698.jpg
    Sporo ściemniał od wczoraj
    Jejku kochana ale się cieszę ❤❤

Liyss przecież jesteśmy tu żeby wspierać w dobrych i złych momentach , a tym bardziej kiedy czujemy się gorzej! ❤🍀 mam madzieje z niedługo będziesz się lepiej czuła 😘 może powinnaś zwiększyć dawkę leków na mdłości? Konsultowałaś to z lekarzem ? 😘

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Odpowiadam co za tattoo robi mój narzeczony 😜
    Pojechał dziarać plecy, wymyślił sobie tatuaż na całe. Na pewno z 5 sesji będzie musiał zrobić, bo to duży chłop 190cm wzrostu 😄
    No dobraliśmy się, ja uwielbiam tatuaże i on też 💜

Woooooow, jakie duże przedsięwzięcie! Nie dziwię się, że aż na tyle sesji zostało to podzielone, bo i długo, i pewnie średnio wygodnie. A jak z bólem w przypadku tatuowania pleców? Podobno im bliżej kości, tym większy ból, to prawda?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Zjadłam późne śniadanie i teraz trochę odpoczywam na kanapie. Mój pojechał na tatuaż do Krakowa, a ja mam dziś ostatni dzień popołudniówki, oby dziś jakoś poszło 💪
    Duży plus za to, że dziś wyszło słoneczko i będzie ciepło, a w weekend 26°C 😎
    Skończyłam mój serial i szukam czegoś fajnego.
    Co polecacie, oprócz Bridgertonów 😄
    Emily w Paryżu! 😁

Liyss🧚🏻, Paima lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majlen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluję się teraz i tak się zastanawiam, czy tylko ja jestem uzależniona od mydełka do brwi? 😆
    Odkąd pierwszy raz je wyczesałam 1,5 roku temu, tak teraz sobie nie wyobrażam bez

♀️29 ♂️34

- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A właśnie dziewczyny, ostatnio robiłam te badania krwi i morfologia wyszła ok, mocz też, ale wciąż są obecne erytrocyty i fosforany bezpostaciowe, które mogą wskazywać na kamicę. A i kreatynina wyszła mi później normy, ale to ze względu na to, że mało białka przyjmuje.. nie wiem jakoś nie jestem mięsna. W związku z tymi badaniami byłam wczoraj na usg jamy brzusznej i co.. wyszło, że w nerce nie ma złogów (a był!), a jeżeli chodzi o pęcherzyk żółciowy to wciąż jest obecny ten 1cm złóg wraz z dużą ilością zagęszczonej żółci. No i ten badający mówił, że tsk trochę nieciekawie to wygląda 🤔😕 Dzisiaj mam gina, spytam go co robimy.. Chirurg mi ostatnio mówił żeby poczekać do końca ciąży i wtedy coś będziemy działać, gastrolog podobnie, ale trzeba stosować specjalną dietę. No a takich objawów to ja nie mam o tyle dobrze.. 🤪😊
    Daj znać po wizycie, oby poszło po Twojej myśli! 😘✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Maluję się teraz i tak się zastanawiam, czy tylko ja jestem uzależniona od mydełka do brwi? 😆
    Odkąd pierwszy raz je wyczesałam 1,5 roku temu, tak teraz sobie nie wyobrażam bez

Ja kiedyś używałam takiego w sztyfcie, bo mi poleciła stylistka do brwi. Fajna sprawa, ale dla mnie szału to nie robi.. może też dlatego, że nie przykuwam zbytnio uwagi do brwi.. 😂 Z drugiej strony nie ważne, co bym nie nałożyła to moje brwi zawsze żyją swoim życiem xD

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle teraz się dowiedziałam, że jest mydełko do brwi xd

Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ