Co odpowiadać na pytanie "kiedy dziecko"?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko zależy kto pyta. Jak jakaś bliska osoba to mówię, że mamy problemy ze zdrowiem i na razie nie możemy.
Jak jakaś "dalsza" osoba, albo znajoma co raz do roku widuje to po prostu mówię, że na razie studia muszę skończyć, a i sobą chcemy się nacieszyć po ślubie a nie zaraz w pieluchach lądować i za jakiś rok po mojej obronie będziemy myśleć.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Wrr to drazliwe dla kazdego chyba. Strasznie mnie to wkurza ale zazwyczaj mowie "nie znasz dnia ani godziny... i ja tez nie". Po tym wiecej pytan nie ma i niech mysla co chca, ze nie planujeny, ze sie staramy, ze moze nie mozemy albo ze jest nam obojetne czy wpadniemy. Kazdy i tak doda sobie co chce dodac a nawet jak powiemy prawde to nie uwierzy. Nie ma co sie tlumaczyc bo to nasza indywidualna sprawa chociaz tak mysle ze moze nie tylke mnie to wkurza co bardziej smieszy. Kazdy powinien miec swoje zycie a wiekszosc jednak pyta z czystej ciekawosci a nie takim pozytywnym zainteresowaniem i z chcecia wsparcia i pomocy. Teraz to takie wszechobecne sie stalo niestety
ewcia21k, Krokodylica, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Nigdy niestety nie ma dobrej odpowiedzi,bo jak pisze Kwiatuszek,każdy do naszej odpowiedzi doda sobie co chce.Ja zawsze odpowiadam "Jeśli się pojawi na pewno Ty dowiesz się o tym pierwsza/pierwszy" I temat się kończy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 12:33
Beata86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja narazie używam wymówki, że musimy kupić większe mieszkanie, co właśnie robimy jak na jesień się przeprowadzimy to wymyślę jakąś nową ;p mówie, że jeszcze nie czas, że na dziecko przyjdzie pora, ze muszę skończyć studia jeszcze niedawno śmieszyły mnie te pytania, ale teraz zaczynają wkurzać...
-
Ja odpowiadam, że staramy się. Akurat w święta wszyscy pytali, więc ze spokojem mówiłam, że jesteśmy pod opieką lekarza i mamy nadzieję, że już niedługo Wszyscy skumali.
Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja zazwyczaj mówię że jak będą to będą i kończę temat. Ale nie lubię tych pytań i ostatnio nawet na forum powiedziałam że kolejna osoba która wspomni o ciąży dostanie ode mnie w twarz
vanessa lubi tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualny
-
Ja zawsze mowie tak..
wersja dla znajomych - no coz przyjdzie kiedy stwierdzi ze jestesmy na to gotowi wiec go nie stresujmy
dla rodziny... zazwyczaj mowimy po porstu to nie jest takie hop siup szczegolnie jak ma sie problem.. leczenie troche potrwa i niechcemy poruszac tego tematuNancy87 lubi tę wiadomość