Conceive Plus - lubrykant wspomagający płodny śluz
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisałam już o tym w moim pamiętniku, ale pomyślałam, że na forum może będzie więcej osób, które coś o tym wiedzą.
No więc trafiłam dziś na stronę, która reklamuje i poleca preparat Conceive Plus - lubrykant wspomagający śluz podczas dni płodnych. Z racji tego, że mój śluz jest raczej skąpy a wiesiołek, siemię lniane nie bardzo pomagają, pomyślałam, że może taki lubrykant być może pomoże. Wiem, że podczas starań nie powinno się używać żadnych lubrykantów, bo szkodzą plemnikom, ale ten podobno ma inne działanie...
Zapytacie może dlaczego nie idę z tym do lekarza, więc już mówię. W UK lekarzy to chyba nie interesuje. Wspominałam o moim śluzie lekarzom przy każdej wizycie, ale nic na to nie mówią. Do polskiego ginekologa można iść prywatnie, ale to niestety kosztuje Więc próbuję na własną rękę Dodam tylko, że kiedyś jak moja córka miała katar (miała coś ponad rok), pytałam lekarkę czy może mi przepisać jakieś kropelki dla niej bo ma tak nosek "zapchany", że oddychać nie może a najgorzej jest nocą, a pani doktor na to, że "To nie ładnie komuś pchać coś do nosa, katar sam przejdzie"...Tak więc nic dodać nic ująć, na lekarzy nie mam co liczyć a do Polski wybieramy się dopiero w przyszłym roku . Tak więc czy wiecie coś na temat lego lubrykantu? Może jakiś lekarz ginekolog o nim wspominał lub odradzał? Będę wdzięczna za wszystkie informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 13:45
yourself, lenka123321 lubią tę wiadomość
-
Właśnie mi moja gin go poleciła ostatnio, ale nadal się zastanawiam.. może wypowie się ktoś kto go używał bo jeżeli chodzi o cenę to nie jest też taki tani Zaszkodzić raczej nie zaszkodzi w końcu jest przeznaczony do tego aby pomógł plemnikom.2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
nick nieaktualny
-
Tez sie wlasnie zastanawiam czy nie zakupic. Czytalam wiele dobrego na angielskich forach. Mam juz owulke dzieki soi, ale sluz plodny tylko przy szyjce, jeden gora dwa dni, wiec mysle, ze moglby pomoc. Akurat jestem mniej wiecej ok 8-10dni przed owulka wiec chyba kupie...w uk mozna go kupic w prawie kazdej aptece a na pewno w boots. Fakt tani nie jest, ale po przeczytani kliku postow na ang forach chyba jednak kupuje
-
Myszka2305 wrote:Pisałam już o tym w moim pamiętniku, ale pomyślałam, że na forum może będzie więcej osób, które coś o tym wiedzą.
No więc trafiłam dziś na stronę, która reklamuje i poleca preparat Conceive Plus - lubrykant wspomagający śluz podczas dni płodnych. Z racji tego, że mój śluz jest raczej skąpy a wiesiołek, siemię lniane nie bardzo pomagają, pomyślałam, że może taki lubrykant być może pomoże. Wiem, że podczas starań nie powinno się używać żadnych lubrykantów, bo szkodzą plemnikom, ale ten podobno ma inne działanie...
Zapytacie może dlaczego nie idę z tym do lekarza, więc już mówię. W UK lekarzy to chyba nie interesuje. Wspominałam o moim śluzie lekarzom przy każdej wizycie, ale nic na to nie mówią. Do polskiego ginekologa można iść prywatnie, ale to niestety kosztuje Więc próbuję na własną rękę Dodam tylko, że kiedyś jak moja córka miała katar (miała coś ponad rok), pytałam lekarkę czy może mi przepisać jakieś kropelki dla niej bo ma tak nosek "zapchany", że oddychać nie może a najgorzej jest nocą, a pani doktor na to, że "To nie ładnie komuś pchać coś do nosa, katar sam przejdzie"...Tak więc nic dodać nic ująć, na lekarzy nie mam co liczyć a do Polski wybieramy się dopiero w przyszłym roku . Tak więc czy wiecie coś na temat lego lubrykantu? Może jakiś lekarz ginekolog o nim wspominał lub odradzał? Będę wdzięczna za wszystkie informacje