Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Conceive Plus - lubrykant wspomagający płodny śluz
Odpowiedz

Conceive Plus - lubrykant wspomagający płodny śluz

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzywalam dwa cykle, niestety nie pomogl, ale w moim przypadku sa jeszcze inne problemy :( gratuluje dziewczynom, ktorym pomogl :) santoocha pieny prezent na dzien kobiet, pewnie chlopaczek :)

santoocha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    santoocha pieny prezent na dzien kobiet, pewnie chlopaczek :)
    Chcielibyśmy najpierw chłopca. Ale i tak wiadomo- weźmiemy co Góra da, byleby zdrowe było :)

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto mi wytłumaczy z tymi tygodniami ciąży?! dlaczego nie liczy się od dnia stosunku w czasie płodnych, tylko od daty ostatniej miesiączki? wiarygodniej byłoby od owulki przecież ?!

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak kobieta ma cykle np 40 dniowe, to nie wiadomo kiedy miała owulkę.
    Później i tak gin określa wiek płodu po wymiarach.

• totsima Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczelam go uzywac. na angielskim amazonie (mieszkam w UK) ma mnostwo pozytywnych komentarzy od kobiet, ktore probowaly miesiacami i zaszly po conceive plus. polecila mi go znajoma, ktora tez szybko zaskoczyla.
    ja zuzylam prawie tubke, ale nie aplikowalam do srodka, bo nie pomyslalam i nie doczytalam. dopiero 1 cykl zaczelam uzywac z aplikatorem - taki od syropu dla dzieci ;) ale zuzylismy juz tubke i musze dokupic. nie powiem, zebym lubila ten poslizg (wole sline, ale slina podobno plemnikobojcza) i mam wrazenie, ze za szybko wysycha. mam wrazenie, ze jak sie go wczesniej zaaplikuje to gestnieje i juz tak nie wyplywa.

gratuluje dziewczynom, ktorym sie udalo :) i mam do nich pytanie: uzywalyscie samego zelu jak zaciazylyscie czy tez inne wspomagacze na sluz jak syrop, albo wiesiolek?

. lata staran o rodzenstwo . moze kiedys jeszcze bedzie nam dane :) powodzenia dziewczyny!
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totsima wrote:
    ja tez zaczelam go uzywac. na angielskim amazonie (mieszkam w UK) ma mnostwo pozytywnych komentarzy od kobiet, ktore probowaly miesiacami i zaszly po conceive plus. polecila mi go znajoma, ktora tez szybko zaskoczyla.
    ja zuzylam prawie tubke, ale nie aplikowalam do srodka, bo nie pomyslalam i nie doczytalam. dopiero 1 cykl zaczelam uzywac z aplikatorem - taki od syropu dla dzieci ;) ale zuzylismy juz tubke i musze dokupic. nie powiem, zebym lubila ten poslizg (wole sline, ale slina podobno plemnikobojcza) i mam wrazenie, ze za szybko wysycha. mam wrazenie, ze jak sie go wczesniej zaaplikuje to gestnieje i juz tak nie wyplywa.

gratuluje dziewczynom, ktorym sie udalo :) i mam do nich pytanie: uzywalyscie samego zelu jak zaciazylyscie czy tez inne wspomagacze na sluz jak syrop, albo wiesiolek?

Jestem przekonana, że Conceive pomógł mi zaciążyć (mąż ma dość słabe nasienie i jest aglutynacja, także plemniorom ciężko się ruszać). Ja jadłam wiesiołek, kwas foliowy,luteinę, wit. C, wit. B6, B12, piłam siemię lniane (w całości, nie było mielone), jadłam marchewki i piłam dużo wody, a mąż l-karnityna, maca, wit.C, magnez, cynk, wapń, wit. A+E, wit.B6, B12, kwas foliowy.

Zmieniliśmy dietę, rzuciliśmy palenie, zero alkoholu, no i to co piszesz - zero śliny przy seksie, tylko Conceive.
    Ja wiem dokładnie, że 6 cykli to nie jest długo i nie spodziewałam się niczego, ale mnie takie "leczenie" pomogło. Za miesiąc miałam się zgłosić na drożność i dalsze kroki, a tu ..bach:)

totsima, santoocha, sylwiunia, yourself lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli to był dopiero 6cs to po co luteina? była ona konieczna? moja siostra zaciążyła właśnie w 3 cyklu brania luteiny. brała ją w tajemnicy przed lekarzem, załatwioną od koleżanki.

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu w ktorym sie udalo bralam duphaston. Zrobilam bete 14dni po ovu i nic nie wykazalo. Odstawilam duphaston i czekalam na @,gdy nie przychodzila zrobilam test bo zle sie czulam i chcialam wziac cos na grype i okazalo sie ze byly II.

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra brała duphaston i jej nie pomógł, za to dzięki luteinie zaciążyła. ja mam regularny okres i objawy owulacji, nie mam plamień przed owulacją czy okresem. dlatego w moim przypadku nie chcę sobie zaszkodzić biorąc jakieś leki. na razie wiesiołek i C+ a potem ziółka
    yourself- kiedy testujesz?

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • totsima Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jestem przekonana, że Conceive pomógł mi zaciążyć (mąż ma dość słabe nasienie i jest aglutynacja, także plemniorom ciężko się ruszać). Ja jadłam wiesiołek, kwas foliowy,luteinę, wit. C, wit. B6, B12, piłam siemię lniane (w całości, nie było mielone), jadłam marchewki i piłam dużo wody, a mąż l-karnityna, maca, wit.C, magnez, cynk, wapń, wit. A+E, wit.B6, B12, kwas foliowy.

Zmieniliśmy dietę, rzuciliśmy palenie, zero alkoholu, no i to co piszesz - zero śliny przy seksie, tylko Conceive.
    Ja wiem dokładnie, że 6 cykli to nie jest długo i nie spodziewałam się niczego, ale mnie takie "leczenie" pomogło. Za miesiąc miałam się zgłosić na drożność i dalsze kroki, a tu ..bach:)

dzieki wielkie za odpowiedz i zycze pomyslnego zakonczenia :)
    nie wiem czy tu dostane wiesiolek, ale koniecznie cos na sluz musze zaczac brac. hormony mam podobno w normie (w UK nie daja wynikow do reki, wiec musze o nie poprosic), wiec pewnie luteiny nie powinnam (mam wrazenie, ze wszystkie dziewczyny z ovu ja biora LOL!), tylko maz pali i plemniczki dosyc slabe - suplementy bierze od 2 tyg. - moze jak jemu sie poprawi, to i zel pomoze :)

yourself lubi tę wiadomość

. lata staran o rodzenstwo . moze kiedys jeszcze bedzie nam dane :) powodzenia dziewczyny!
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę gin mi przepisuje już dość długo,mam cykle bezowulacyjne, niedomogę lutealną, cyrki z @, także jestem z nią za pan brat. Fakt faktem, że śluz zaginął po niej, ale trudno, trzeba było inaczej "produkować".

totsima lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    siostra brała duphaston i jej nie pomógł, za to dzięki luteinie zaciążyła. ja mam regularny okres i objawy owulacji, nie mam plamień przed owulacją czy okresem. dlatego w moim przypadku nie chcę sobie zaszkodzić biorąc jakieś leki. na razie wiesiołek i C+ a potem ziółka
    yourself- kiedy testujesz?
    Nie mam po co asioczku.ten cykl bedzie bez ovu:/

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to sorki że zapytałam, myślałam, że będziesz mieć cykl podobny do mojego;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzę Twojego wykresu, ale u mnie ani widu ani słychu ovu...

• ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje go jak zwykły lubrykant. Może od następnej tubki spróbuję aplikatory.

• totsima Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ShopGirl wrote:
    Ja stosuje go jak zwykły lubrykant. Może od następnej tubki spróbuję aplikatory.

mysle, ze aplikatory to drozsza opcja i nie masz wplywu na ilosc jaka aplikujesz. ja uzywam aplikatora do syropow dla dzieci - taka strzykawka z plaska koncowka i swietnie sie sprawdza.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny cykl rozpoczęty. coraz mniej sił już na to mam :( zostały mi z 2 aplikatory C+

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, staraliśmy się 6 cykli, a od 4 cyklu zaczęłam używać żelu. Więc nie wiem czy to zasługa żelu czy po prostu się udało :)

totsima, yourself, pszczola2000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeden aplikator dostalam przy kupnie mikroskopu i zastanawiam sie czy nie kupic

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie dziś zakupiłam ten żel ale w aplikatorach...dziś tez miałam monitoring i na prawym jajniku dominujący pęcherzyk 19mm więc dala dzień owulacja jeśli pęcherzyk pęknie a to sprawdzimy na usg we wt :) więc teraz będziemy działać tylko mąż wróci z pracy <3 i tak się zastanawiam czy spróbować z C+ 8) w sumie mój lekarz mówił, że zaszkodzić nie zaszkodzi...więc jak nie zaszkodzi to może pomoże :)
    powodzenia <3

lenka123321 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ