Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sytuacja mnie zmusiła bo przez sierpień/ lipiec nie robią zabiegów a ja już tak parę cykli straciłam i stałam w miejscu więc stwierdziłam że dłużej nie będę czekać i zdecydowałam się na laparoskopię, chociaż zobaczą co tam w środku się dzieje, dlaczego mam niedrożne jajowody. Boję się cholernie, nigdy nie miałam narkozy ani operacji ale mus to mus. Jak nie uda im się udrożnić jajowodów to zapisujemy się na listę rezerwową do IVFKasiooola wrote:Dzisiaj tez mnie to bawi,najlepszy czas a sobie skaczemy do oczu 🙉
Aż do kolejnego cyklu, ciekawe co wtedy wymysli 🤣
Trzymam kciuki za laparo, zatem zrezygnowałaś z droznosci w Lublinie? ✊️
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 laparoskopia sierpień 2026
Problem:
Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Dziewczyny dzięki za pamięć ☺️ jest 11dpt i nie zatestowalam jeszcze, mam mega blokadę, boję się tej bieli 🙃 jutro z rana beta w klinice i się okaże. Czuję się ok, nic specjalnego, czasami coś mnie zakłuje, popołudniami jestem zmęczona, moja twarz to jakieś pobojowisko, nic takiego żebym mogła powiedzieć w jedną czy w drugą stronę. W ogóle nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia, więc ani nie mogę powiedzieć że miałam plamienie implantacyjne, ani że mi się zbliża okres, Utrogestan 3x1 trzyma mnie mocno 😅
Kompotlinka, Lady A., KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
kindzaaaa wrote:Sytuacja mnie zmusiła bo przez sierpień/ lipiec nie robią zabiegów a ja już tak parę cykli straciłam i stałam w miejscu więc stwierdziłam że dłużej nie będę czekać i zdecydowałam się na laparoskopię, chociaż zobaczą co tam w środku się dzieje, dlaczego mam niedrożne jajowody. Boję się cholernie, nigdy nie miałam narkozy ani operacji ale mus to mus. Jak nie uda im się udrożnić jajowodów to zapisujemy się na listę rezerwową do IVF
Widzę w stopce że masz niska ferrytynę. Czy lekarz coś zalecił? Ja mam podobną, ale dostałam zlecenie na żelazo które wyszło w normie i temat został porzucony przez lekarza04.2022 👶 nat., cesarka
08.2023 💔 nat. biochem
02.2026 punkcja- 14🥚
___6 do zapłodnienia-> 2❄️
___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3
został 1 🥚❄️ 4AA
👩 '93
letrox 50
AMH 7,19
▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
▪︎SHGB 26,7nmol/l
▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%
🧑 '93
▪︎fragmentacja DNA 35%
▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
▪︎usg prostaty OK -
Lekarz zbył to, na własną rękę pije od dłuższego czasu floradix, dieta z wołowina, burakami, wątróbka, pestki z dyni itp.Gruszka1 wrote:Widzę w stopce że masz niska ferrytynę. Czy lekarz coś zalecił? Ja mam podobną, ale dostałam zlecenie na żelazo które wyszło w normie i temat został porzucony przez lekarza
Jeszcze nie badałam ponownie ferrytyny, w następnym tygodniu zbadam i dam znać czy poszło w górę, jeśli nie to pasuje zbadać na helicobacter pyroli👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 laparoskopia sierpień 2026
Problem:
Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Gruszka1 wrote:Widzę w stopce że masz niska ferrytynę. Czy lekarz coś zalecił? Ja mam podobną, ale dostałam zlecenie na żelazo które wyszło w normie i temat został porzucony przez lekarza
Zerknij sobie na YouTube do Agasava jak dietą pięknie podniosła sobie ferrytynę. Podaje też przepisy na dania.Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Stężenie żelaza w surowicy krwi nie jest dobrą metodą na ocenę jego zapasu w organizmie. Jak jest niska ferrytyna to warto wdrożyć dietę bogatą w żelazo, suplementowac Wit C do posiłków oraz laktoferynę (ja polecam Alliness). Mi się udało podnieść z 33 na 69 w ten sposób.
Gruszka1, askowe lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
kindzaaaa wrote:Jak się czujesz? Ciąża łaskawa? 😊
Dziękuję, że pytasz. Póki co bardzo łaskawa. Cieszę się, że mamy lato. Ja lubię, jak jest ciepło i nic się tutaj nie zmieniło przez ciążę. Nawet te upały pod koniec czerwca znioslam świetnie, ale po prostu mam inne odczuwanie temperatury 😀
Ciąża na półmetku, a ja nadal nie wierzę, że to się dzieje. Z wyprawki mam zero rzeczy. Do tej pory tylko na USG przez chwilę do mnie docierało, że jestem w ciąży. Chociaż i tak zastanawiałam się, czy nie puszczają mi jakiegoś gotowego nagrania 😆 Od kilku dni chyba zaczynam czuć ruchy naszej dziewczynki i rozczula mnie to bardzo. Czasami też posłuchamy wieczorami jej serduszka detektorem tętna.
Robiłam nifty i wszystkie ryzyka wyszły niskie, pappa też bez zarzutów, a obawiałam się z uwagi na wiek. W tym tygodniu mam już połówkowe. Kosmos. Spodnie stają się ciasne, ale nigdy nie byłam szczupakiem, więc nie wzbudzam podejrzeń. Nadal pracuję i jestem zaskoczona, że na każdej wizycie obaj lekarze po kilka razy pytają, czy potrzebuję zwolnienie.
Nie czuję tej fioletowej strony w ogóle. Z wami mi najlepiej. Czytam na bieżąco. Smutno mi, jak wam nie wychodzi, ale też strasznie się cieszę wszystkimi sukcesami, mocno kibicuję i jestem przekonana, że wasze ciąże to tylko kwestia czasu. Uparte babki jesteśmy przecież!
Kompotlinka, Seabird, Amelia96, Remedios, Lady A., Agi96, Takatam, _Dysia_, Reja13, Aga_92, KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Pierwsze ⏸️ kwiecień '26 -
Ja chyba też bym długo w to nie wierzyła 🤭 jeśli mogę spytać jak długo starałaś się o ciążę i co u Ciebie pomogło? 🙂maranta wrote:Dziękuję, że pytasz. Póki co bardzo łaskawa. Cieszę się, że mamy lato. Ja lubię, jak jest ciepło i nic się tutaj nie zmieniło przez ciążę. Nawet te upały pod koniec czerwca znioslam świetnie, ale po prostu mam inne odczuwanie temperatury 😀
Ciąża na półmetku, a ja nadal nie wierzę, że to się dzieje. Z wyprawki mam zero rzeczy. Do tej pory tylko na USG przez chwilę do mnie docierało, że jestem w ciąży. Chociaż i tak zastanawiałam się, czy nie puszczają mi jakiegoś gotowego nagrania 😆 Od kilku dni chyba zaczynam czuć ruchy naszej dziewczynki i rozczula mnie to bardzo. Czasami też posłuchamy wieczorami jej serduszka detektorem tętna.
Robiłam nifty i wszystkie ryzyka wyszły niskie, pappa też bez zarzutów, a obawiałam się z uwagi na wiek. W tym tygodniu mam już połówkowe. Kosmos. Spodnie stają się ciasne, ale nigdy nie byłam szczupakiem, więc nie wzbudzam podejrzeń. Nadal pracuję i jestem zaskoczona, że na każdej wizycie obaj lekarze po kilka razy pytają, czy potrzebuję zwolnienie.
Nie czuję tej fioletowej strony w ogóle. Z wami mi najlepiej. Czytam na bieżąco. Smutno mi, jak wam nie wychodzi, ale też strasznie się cieszę wszystkimi sukcesami, mocno kibicuję i jestem przekonana, że wasze ciąże to tylko kwestia czasu. Uparte babki jesteśmy przecież!Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Byłam na dwóch betach w ubiegłym tygodniu:
- pierwsza 6 mIU/ml
- po dwóch dniach 18mIU/ml
Czekanie cały dzień na wynik bety to dla mnie za dużo 😅 co pół godziny sprawdzałam czy jest wynik, więc odpuszczam badania na ten moment. W środę mam zrobić hormony, betę i coś tam jeszcze, więc wtedy będę miała nowsze informacje.
maranta, Kompotlinka, _Dysia_, Mika1992, Takatam, Remedios, Seabird, KAaareii, Reja13, Mona_Mona lubią tę wiadomość
-
Amelia96 wrote:Ja chyba też bym długo w to nie wierzyła 🤭 jeśli mogę spytać jak długo starałaś się o ciążę i co u Ciebie pomogło? 🙂
Starania trwały trochę ponad rok. Wcześniej przez dwa lata nie stosowaliśmy już prezerwatyw, tylko kalendarzyk i stosunek przerywany w dni płodne, bo chcieliśmy tego dziecka, ale jakoś tak nie umieliśmy przyznać przed sobą, że chcemy aż tak bardzo.
Jeśli chodzi o przyczynę, to jeden lekarz wypatrzył mi na USG mały polip na endometrium. A chodziłam dość często na USG i nikt nie zwrócił na to uwagi. Już nie mogłam słuchać, że wszystko wygląda dobrze, proszę się starać...
Miałam histeroskopię w marcu, a w kwietniu już pozytywny test. 🙂
Najprawdopodobniej ta kilkumilimetrowa pierdoła uniemożliwiała mi zajście w ciążę.
Morgo, Amelia96, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Pierwsze ⏸️ kwiecień '26 -
To super że wkońcu ktoś konkretnie do tego podszedł i nie musiał długo szukać przyczyny ☺️maranta wrote:Starania trwały trochę ponad rok. Wcześniej przez dwa lata nie stosowaliśmy już prezerwatyw, tylko kalendarzyk i stosunek przerywany w dni płodne, bo chcieliśmy tego dziecka, ale jakoś tak nie umieliśmy przyznać przed sobą, że chcemy aż tak bardzo.
Jeśli chodzi o przyczynę, to jeden lekarz wypatrzył mi na USG mały polip na endometrium. A chodziłam dość często na USG i nikt nie zwrócił na to uwagi. Już nie mogłam słuchać, że wszystko wygląda dobrze, proszę się starać...
Miałam histeroskopię w marcu, a w kwietniu już pozytywny test. 🙂
Najprawdopodobniej ta kilkumilimetrowa pierdoła uniemożliwiała mi zajście w ciążę.
u mnie niestety histero nic nie dało.Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
A u mnie sierpień pod znakiem wizyt... Mąż z zaskoczenia zapisał nas do dr Jankowskiej 😅 akurat wypada to na moim urlopie więc bardzo mi odpowiada. Wyniki badań, które zleciła mam już wszystkie i zobaczymy co dalej. Zastosowałam się do praktycznie wszystkich zaleceń oprócz drożności, ale teraz jesteśmy poza staraniami, więc na razie nie ma sensu.
Agi96, Remedios, Seabird, KAaareii, Morgo, Kompotlinka, maranta, _Dysia_, askowe lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
⚖️ -10.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Lady trzymam kciuki za te wizyty ✊️ teraz juz bedzie plan dzialania napewno.
Ja musze umówić sie do endokrynologa na konsultacje ale ciagle czekam bo mam usg tarczycy 20.08 na nfz 🤣 zapisałam sie w marcu takze akurat mam termin wiec najpierw usg a pozniej konsultacja. Jestem ciekawa co powie na moją obniżona prolaktyne, no bo po obciążeniu to w sumie jestem pewna ze mi cos przepisze. Stres mnie nie odpuszcza ostatnio wogole 🙉
Askowe daj znac we srode 😉
Maranta jak to juz ze polowa ciazy ? 🫣 jak kiedy? 🫢
Lady A., askowe lubią tę wiadomość
26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne
-
Dziewczyny, cieszą mnie bardzo wasze aktualizacje, krok po kroku do przodu 😊 ja w tym miesiącu delikatne odpuszczam jeśli chodzi o dietę czy śledzenie objawów, bo głowa potrzebuje wakacji. Ale dzielnie piję Fertistim, biorę żelazo co drugi dzień na noc, popijam sok z pokrzywy. Chcę zamówić też polecaną laktoferynę z Aliness. Mąż namawia mnie żebym zdecydowała się na prywatną histeroskopię w Barskiej zamiast czekać na termin w szpitalu i tak sobie rozważam.
@Remedios, zaciskam kciuki za Twoją jutrzejszą betę, mocno Ci kibicuję ✊
Remedios, Lady A., Morgo, Kompotlinka, _Dysia_ lubią tę wiadomość
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Jeju dziewczyny śniło mi się, że beta jakaś była, ale niska, i było praktycznie pewne że biochem 😅 i że jak to zobaczyłam to poszłam zrobić test sikany, bo przynajmniej będę miała na pamiątkę mój jedyny test z kreseczkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 06:07
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Remedios wrote:Jeju dziewczyny śniło mi się, że beta jakaś była, ale niska, i było praktycznie pewne że biochem 😅 i że jak to zobaczyłam to poszłam zrobić test sikany, bo przynajmniej będę miała na pamiątkę mój jedyny test z kreseczkami
Hahah, mój mózg też odwalał różne dziwne sny. Trzymam kciuki w takim razie
Remedios lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
🌸 Remedios 🤞🤞 ale sen 🫣 emocje robią swoje.
🌸 Lady A. 🌸 Kasiooola owocnych wizyt. 🤞🤞
🌸 askowe kciuki za jutro. 🤞🤞
Remedios, Lady A., askowe lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Remedios wrote:Beta 0
Przytulam Cie mocno, 💔❤️
Kiedy masz wizyte w klinice zeby planować co dalej?26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne