Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Dzisiaj tez mnie to bawi,najlepszy czas a sobie skaczemy do oczu 🙉
    Aż do kolejnego cyklu, ciekawe co wtedy wymysli 🤣

Trzymam kciuki za laparo, zatem zrezygnowałaś z droznosci w Lublinie? ✊️
    Sytuacja mnie zmusiła bo przez sierpień/ lipiec nie robią zabiegów a ja już tak parę cykli straciłam i stałam w miejscu więc stwierdziłam że dłużej nie będę czekać i zdecydowałam się na laparoskopię, chociaż zobaczą co tam w środku się dzieje, dlaczego mam niedrożne jajowody. Boję się cholernie, nigdy nie miałam narkozy ani operacji ale mus to mus. Jak nie uda im się udrożnić jajowodów to zapisujemy się na listę rezerwową do IVF

Kasiooola lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za pamięć ☺️ jest 11dpt i nie zatestowalam jeszcze, mam mega blokadę, boję się tej bieli 🙃 jutro z rana beta w klinice i się okaże. Czuję się ok, nic specjalnego, czasami coś mnie zakłuje, popołudniami jestem zmęczona, moja twarz to jakieś pobojowisko, nic takiego żebym mogła powiedzieć w jedną czy w drugą stronę. W ogóle nie miałam żadnego plamienia ani krwawienia, więc ani nie mogę powiedzieć że miałam plamienie implantacyjne, ani że mi się zbliża okres, Utrogestan 3x1 trzyma mnie mocno 😅

Kompotlinka, Lady A., KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Sytuacja mnie zmusiła bo przez sierpień/ lipiec nie robią zabiegów a ja już tak parę cykli straciłam i stałam w miejscu więc stwierdziłam że dłużej nie będę czekać i zdecydowałam się na laparoskopię, chociaż zobaczą co tam w środku się dzieje, dlaczego mam niedrożne jajowody. Boję się cholernie, nigdy nie miałam narkozy ani operacji ale mus to mus. Jak nie uda im się udrożnić jajowodów to zapisujemy się na listę rezerwową do IVF

Widzę w stopce że masz niska ferrytynę. Czy lekarz coś zalecił? Ja mam podobną, ale dostałam zlecenie na żelazo które wyszło w normie i temat został porzucony przez lekarza

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
    ▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Widzę w stopce że masz niska ferrytynę. Czy lekarz coś zalecił? Ja mam podobną, ale dostałam zlecenie na żelazo które wyszło w normie i temat został porzucony przez lekarza
    Lekarz zbył to, na własną rękę pije od dłuższego czasu floradix, dieta z wołowina, burakami, wątróbka, pestki z dyni itp.
    Jeszcze nie badałam ponownie ferrytyny, w następnym tygodniu zbadam i dam znać czy poszło w górę, jeśli nie to pasuje zbadać na helicobacter pyroli

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:

Zerknij sobie na YouTube do Agasava jak dietą pięknie podniosła sobie ferrytynę. Podaje też przepisy na dania.

Start starań luty 2025 🍓

7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
    USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
    sierpień 2026 poronienie chybione 👼

AMH luty 2026 - 0,56
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
    TSH lipiec 2026 - 2,10
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stężenie żelaza w surowicy krwi nie jest dobrą metodą na ocenę jego zapasu w organizmie. Jak jest niska ferrytyna to warto wdrożyć dietę bogatą w żelazo, suplementowac Wit C do posiłków oraz laktoferynę (ja polecam Alliness). Mi się udało podnieść z 33 na 69 w ten sposób.

Gruszka1, askowe lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Jak się czujesz? Ciąża łaskawa? 😊

Dziękuję, że pytasz. Póki co bardzo łaskawa. Cieszę się, że mamy lato. Ja lubię, jak jest ciepło i nic się tutaj nie zmieniło przez ciążę. Nawet te upały pod koniec czerwca znioslam świetnie, ale po prostu mam inne odczuwanie temperatury 😀

Ciąża na półmetku, a ja nadal nie wierzę, że to się dzieje. Z wyprawki mam zero rzeczy. Do tej pory tylko na USG przez chwilę do mnie docierało, że jestem w ciąży. Chociaż i tak zastanawiałam się, czy nie puszczają mi jakiegoś gotowego nagrania 😆 Od kilku dni chyba zaczynam czuć ruchy naszej dziewczynki i rozczula mnie to bardzo. Czasami też posłuchamy wieczorami jej serduszka detektorem tętna.
    Robiłam nifty i wszystkie ryzyka wyszły niskie, pappa też bez zarzutów, a obawiałam się z uwagi na wiek. W tym tygodniu mam już połówkowe. Kosmos. Spodnie stają się ciasne, ale nigdy nie byłam szczupakiem, więc nie wzbudzam podejrzeń. Nadal pracuję i jestem zaskoczona, że na każdej wizycie obaj lekarze po kilka razy pytają, czy potrzebuję zwolnienie.

Nie czuję tej fioletowej strony w ogóle. Z wami mi najlepiej. Czytam na bieżąco. Smutno mi, jak wam nie wychodzi, ale też strasznie się cieszę wszystkimi sukcesami, mocno kibicuję i jestem przekonana, że wasze ciąże to tylko kwestia czasu. Uparte babki jesteśmy przecież!

Kompotlinka, Seabird, Amelia96, Remedios, Lady A., Agi96, Takatam, _Dysia_, Reja13, Aga_92, KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Póki co bardzo łaskawa. Cieszę się, że mamy lato. Ja lubię, jak jest ciepło i nic się tutaj nie zmieniło przez ciążę. Nawet te upały pod koniec czerwca znioslam świetnie, ale po prostu mam inne odczuwanie temperatury 😀

Ciąża na półmetku, a ja nadal nie wierzę, że to się dzieje. Z wyprawki mam zero rzeczy. Do tej pory tylko na USG przez chwilę do mnie docierało, że jestem w ciąży. Chociaż i tak zastanawiałam się, czy nie puszczają mi jakiegoś gotowego nagrania 😆 Od kilku dni chyba zaczynam czuć ruchy naszej dziewczynki i rozczula mnie to bardzo. Czasami też posłuchamy wieczorami jej serduszka detektorem tętna.
    Robiłam nifty i wszystkie ryzyka wyszły niskie, pappa też bez zarzutów, a obawiałam się z uwagi na wiek. W tym tygodniu mam już połówkowe. Kosmos. Spodnie stają się ciasne, ale nigdy nie byłam szczupakiem, więc nie wzbudzam podejrzeń. Nadal pracuję i jestem zaskoczona, że na każdej wizycie obaj lekarze po kilka razy pytają, czy potrzebuję zwolnienie.

Nie czuję tej fioletowej strony w ogóle. Z wami mi najlepiej. Czytam na bieżąco. Smutno mi, jak wam nie wychodzi, ale też strasznie się cieszę wszystkimi sukcesami, mocno kibicuję i jestem przekonana, że wasze ciąże to tylko kwestia czasu. Uparte babki jesteśmy przecież!
    Ja chyba też bym długo w to nie wierzyła 🤭 jeśli mogę spytać jak długo starałaś się o ciążę i co u Ciebie pomogło? 🙂

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • askowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na dwóch betach w ubiegłym tygodniu:
    - pierwsza 6 mIU/ml
    - po dwóch dniach 18mIU/ml

Czekanie cały dzień na wynik bety to dla mnie za dużo 😅 co pół godziny sprawdzałam czy jest wynik, więc odpuszczam badania na ten moment. W środę mam zrobić hormony, betę i coś tam jeszcze, więc wtedy będę miała nowsze informacje.

maranta, Kompotlinka, _Dysia_, Mika1992, Takatam, Remedios, Seabird, KAaareii, Reja13, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13 cs)

preg.png
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja chyba też bym długo w to nie wierzyła 🤭 jeśli mogę spytać jak długo starałaś się o ciążę i co u Ciebie pomogło? 🙂

Starania trwały trochę ponad rok. Wcześniej przez dwa lata nie stosowaliśmy już prezerwatyw, tylko kalendarzyk i stosunek przerywany w dni płodne, bo chcieliśmy tego dziecka, ale jakoś tak nie umieliśmy przyznać przed sobą, że chcemy aż tak bardzo.

Jeśli chodzi o przyczynę, to jeden lekarz wypatrzył mi na USG mały polip na endometrium. A chodziłam dość często na USG i nikt nie zwrócił na to uwagi. Już nie mogłam słuchać, że wszystko wygląda dobrze, proszę się starać...
    Miałam histeroskopię w marcu, a w kwietniu już pozytywny test. 🙂

Najprawdopodobniej ta kilkumilimetrowa pierdoła uniemożliwiała mi zajście w ciążę.

Morgo, Amelia96, Mona_Mona lubią tę wiadomość

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Starania trwały trochę ponad rok. Wcześniej przez dwa lata nie stosowaliśmy już prezerwatyw, tylko kalendarzyk i stosunek przerywany w dni płodne, bo chcieliśmy tego dziecka, ale jakoś tak nie umieliśmy przyznać przed sobą, że chcemy aż tak bardzo.

Jeśli chodzi o przyczynę, to jeden lekarz wypatrzył mi na USG mały polip na endometrium. A chodziłam dość często na USG i nikt nie zwrócił na to uwagi. Już nie mogłam słuchać, że wszystko wygląda dobrze, proszę się starać...
    Miałam histeroskopię w marcu, a w kwietniu już pozytywny test. 🙂

Najprawdopodobniej ta kilkumilimetrowa pierdoła uniemożliwiała mi zajście w ciążę.
    To super że wkońcu ktoś konkretnie do tego podszedł i nie musiał długo szukać przyczyny ☺️
    u mnie niestety histero nic nie dało.

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sierpień pod znakiem wizyt... Mąż z zaskoczenia zapisał nas do dr Jankowskiej 😅 akurat wypada to na moim urlopie więc bardzo mi odpowiada. Wyniki badań, które zleciła mam już wszystkie i zobaczymy co dalej. Zastosowałam się do praktycznie wszystkich zaleceń oprócz drożności, ale teraz jesteśmy poza staraniami, więc na razie nie ma sensu.

Agi96, Remedios, Seabird, KAaareii, Morgo, Kompotlinka, maranta, _Dysia_, askowe lubią tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam kciuki za te wizyty ✊️ teraz juz bedzie plan dzialania napewno.

Ja musze umówić sie do endokrynologa na konsultacje ale ciagle czekam bo mam usg tarczycy 20.08 na nfz 🤣 zapisałam sie w marcu takze akurat mam termin wiec najpierw usg a pozniej konsultacja. Jestem ciekawa co powie na moją obniżona prolaktyne, no bo po obciążeniu to w sumie jestem pewna ze mi cos przepisze. Stres mnie nie odpuszcza ostatnio wogole 🙉

Askowe daj znac we srode 😉

Maranta jak to juz ze polowa ciazy ? 🫣 jak kiedy? 🫢

Lady A., askowe lubią tę wiadomość

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne <3
  • Seabird Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszą mnie bardzo wasze aktualizacje, krok po kroku do przodu 😊 ja w tym miesiącu delikatne odpuszczam jeśli chodzi o dietę czy śledzenie objawów, bo głowa potrzebuje wakacji. Ale dzielnie piję Fertistim, biorę żelazo co drugi dzień na noc, popijam sok z pokrzywy. Chcę zamówić też polecaną laktoferynę z Aliness. Mąż namawia mnie żebym zdecydowała się na prywatną histeroskopię w Barskiej zamiast czekać na termin w szpitalu i tak sobie rozważam.

@Remedios, zaciskam kciuki za Twoją jutrzejszą betę, mocno Ci kibicuję ✊

Remedios, Lady A., Morgo, Kompotlinka, _Dysia_ lubią tę wiadomość

32👩🏼
    ⏳Starania od 03.2025
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
    Hormony ✅ Tarczyca ✅
    Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
    Endometrioza II/III stopnia 🔴
    HyFoSy 06.26 ✅
    Histeroskopia 🔜 jesień?
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny śniło mi się, że beta jakaś była, ale niska, i było praktycznie pewne że biochem 😅 i że jak to zobaczyłam to poszłam zrobić test sikany, bo przynajmniej będę miała na pamiątkę mój jedyny test z kreseczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 06:07

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Jeju dziewczyny śniło mi się, że beta jakaś była, ale niska, i było praktycznie pewne że biochem 😅 i że jak to zobaczyłam to poszłam zrobić test sikany, bo przynajmniej będę miała na pamiątkę mój jedyny test z kreseczkami

Hahah, mój mózg też odwalał różne dziwne sny. Trzymam kciuki w takim razie :)

Remedios lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Remedios 🤞🤞 ale sen 🫣 emocje robią swoje.

🌸 Lady A. 🌸 Kasiooola owocnych wizyt. 🤞🤞

🌸 askowe kciuki za jutro. 🤞🤞

Remedios, Lady A., askowe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Beta 0

Bardzo mi przykro :(

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Beta 0

Przytulam Cie mocno, 💔❤️

Kiedy masz wizyte w klinice zeby planować co dalej?

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne <3
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ