Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Na nawracające ZUMy w prewencji, a nawet i lekkie ZUMy w leczeniu z punktu widzenia klinicysty MultiURI robi dobrą robotę. Ja bym sobie dorzuciła. Często zakażenia pochwy i cewki współistnieją ze sobą. U mnie ta amikacyna widnieje normalnie w jednej z aptek przy zakaźnym szpitalu 🫣.
    Oooo, byłoby fajnie, wolałabym jednak w takiej formie...

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie widzę, że z innej firmy jest na receptę, tylko to już wlew a nie iniekcja... Ehhh, zobaczymy co wymyśli doktor, na razie bez odzewu...

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Morgo kciuki za jejeczka! 😊🤞🤞

Morgo lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    U mnie prawy jajnik ma 10 pęcherzyków (z 5 na poprzedniej wizycie XD co za suprajs), lewy ma 3 niedobitki, które są znacząco mniejsze także w prawym nadzieja. W piątek punkcja o 9:30 🤞. Jeśli będzie co transferować to w planach świeży transfer. Co za emocje... Niestety nie da się nie ekscytować, ja nie umiem, nawet jeśli potem będzie płacz. Ale potem będzie potem, dzisiaj cieszę się że wizyta przyniosła dobre wieści.

10 to ładna liczba 😊 trzymam kciuki za punkcję! Jaki trigger dostałaś? Coś zmienili po poprzednich wynikach punkcji? Dawkę albo formę?

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    10 to ładna liczba 😊 trzymam kciuki za punkcję! Jaki trigger dostałaś? Coś zmienili po poprzednich wynikach punkcji? Dawkę albo formę?

Dostałam podwójną dawkę Zivafert - poprzednio miałam pojedynczą - myślę że z powodu tego, że mieliśmy duże straty na końcu stymulacji, sugerujące problem z końcowym dojrzewaniem oocytów. Mam teraz inne leki niż poprzednio do samej stymulacji, po wzroście pęcherzyków wydaje się że odpowiedź jest nawet lepsza, ale prawdę powie laboratorium :). Już mam rozpiskę farmakoterapii w fazie lutealnej - dostałam ten nieszczęsny Prolutex, trochę kręciłam nosem lekarzowi, ale no po 3 nieudanych transferach zaleca żeby zadbać o to, na co mamy wpływ, a Prolutex daje najbardziej stabilny poziom progesteronu. Do tego z nowości Encorton 5 mg. Tylko czekać na rozwój sytuacji 😉.

Remedios lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To obstawa konkretna! Nie dziwię się, że nie chciałaś Prolutexu, kolejny zastrzyk 🙃 ale jednak PIO to najlepsza forma progesteronu więc myślę że warto

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    To obstawa konkretna! Nie dziwię się, że nie chciałaś Prolutexu, kolejny zastrzyk 🙃 ale jednak PIO to najlepsza forma progesteronu więc myślę że warto

Zastrzyk jak zastrzyk, przeraża mnie cena i niska dostępność tego leku. Ale lekarz powiedział żeby chociaż na 2 tyg. go mieć to już będzie na plus.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo super wieści 🥰

30 🙋🏽‍♀️ 34 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 7-9 dpo ✅
    Łagodna IO
    Homocysteina ✅
    SHBG ⬇️
    Testosteron ⬆️
    Prolaktyna⬆️ -dostinex
    AMH 6,58 -PCOS

On:
    Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny poza polipem wszystko idealnie! Brak cech zapalenia, jajowody drożne, brak ognisk endometriozy. Kamień z serca! Mam ochotę świętować! 🥳

🌸 kindzaaaa trzymam kciuki za Twoj zabieg. 🤞🤞 Może uda się udrożnić jajowody, a nawet jeśli nie to będziesz miała wszystko ładnie sprawdzone. Jeśli mogę Ci dodać otuchy, to nie obawiaj się bólu, we mnie wlali 4 kroplówki z p/bólem i jest superancko. 😁 A to naprawdę była moja duża obawa.

Morgo, Lady A., Agi96, maranta, Seabird, askowe, Reja13, Mika1992, Remedios, kindzaaaa, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩

👦
    08.26 OAT ❌️
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziewczyny poza polipem wszystko idealnie! Brak cech zapalenia, jajowody drożne, brak ognisk endometriozy. Kamień z serca! Mam ochotę świętować! 🥳

🌸 kindzaaaa trzymam kciuki za Twoj zabieg. 🤞🤞 Może uda się udrożnić jajowody, a nawet jeśli nie to będziesz miała wszystko ładnie sprawdzone. Jeśli mogę Ci dodać otuchy, to nie obawiaj się bólu, we mnie wlali 4 kroplówki z p/bólem i jest superancko. 😁 A to naprawdę była moja duża obawa.
    Kompotlinka - super! Bardzo się cieszę ♥️
    Ja trochę poczytałam i doszłam do wniosku, że jeśli nie dostanę recepty to wypiszę sobie Fluomizin, w międzyczasie będę stosować doustny probiotyk i później dopochwowo probiotyk i preparat z kwasem mlekowym/hialuronowym. Postawię na odbudowę flory. Antybiotyk ogólny wybije wszystkie bakterie też te dobre, spróbuję w ten sposób i zobaczymy czy się uda. W przyszłym miesiącu powtórzę wymaz. Jak tak poczytałam biocenozę to nie mam symptomów stanu zapalnego a to wygląda na dysbiozę - mało Lactobacillusów i flora jelitowa miała miejsce się namnożyć, także liczę na to, że pozbędę się jej w sposób polubowny...

Kompotlinka, Morgo lubią tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

• Agi96 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka super 🥳

Kompotlinka lubi tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 34 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 7-9 dpo ✅
    Łagodna IO
    Homocysteina ✅
    SHBG ⬇️
    Testosteron ⬆️
    Prolaktyna⬆️ -dostinex
    AMH 6,58 -PCOS

On:
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Bardzo dobra wiadomość! U mnie też znaleźli "tylko" polipa... Mam nadzieję, że teraz pójdzie wam z górki ❤️

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Super że jesteś już po i wszystko w porządku wyszło 😊
    I fajnie że miałaś zabieg w 1 dzień i od razu wyszłaś ze szpitala bo w mojej sytuacji nawet 4/5 dni mogę być w szpitalu 🫣🫣

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny, że mimo, że jeszcze się nam nie udało to przez te miesiące dzięki drążeniu w zdrowiu i dopasowaniu leków i supli czuję się zdecydowanie lepiej. W końcu nie mam PMS, mam więcej energii i lepiej się czuję na co dzień. Mam nadzieję, że to też będzie jakaś cegiełka tak czy siak. W końcu widzę, że nie trzeba chodzić ciągle zmęczoną i przytłoczoną. Chociaż takie plusy.. Czekam na 🐒, powinna przyjść dziś lub jutro, wtedy mam dać znać lekarzowi i umówimy hsg. Ponoć robią z usg nie rtg. Wiecie czy w cyklu z drożnością można się starać? Chociaż ciągle mam dylemat, bo mąż jeszcze na antybiotyku kilka dni i jeden lekarz wspominał o przerwie przy antybiotykach, bo uszkadzają plemniki, a drugi nic nie mówił. Tu na forum widzę że są też takie i takie przypadki.

Morgo, Kompotlinka lubią tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 34 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 7-9 dpo ✅
    Łagodna IO
    Homocysteina ✅
    SHBG ⬇️
    Testosteron ⬆️
    Prolaktyna⬆️ -dostinex
    AMH 6,58 -PCOS

On:
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotinka super ✊️ juz w kolejnym cyklu wracasz do gry ? ❤️💪

Agi - w zeszłym cyklu mialam ta droznosc , usg, z użyciem pianki Elle cos tam 🫢 w każdym razie w dzien droznosci nie moglismy ale kolejnego dnia juz tak,po zabiegu mialam stosowac probiotyki dopochwowe, plamiłam 3 dni, brzuch bolal tylko tego dnia.
    Co do pms ja tez go nie mialam jak brałam castangus, teraz mam przerwę i mam nadzieje ze nie wystrzeli mi prolaktyna w kosmos.

Umówiłam sie na monitoring w tym cyklu, zobaczymy czy testy lh i temp pokrywa sie z usg, jeszcze tego mi brakuje w diagnostyce 🙈

Tymczasem ta @ zmiotla mnie w poniedziałek z planszy, bylam tak slaba jak dawno nie, brzuch bolal ale wystarczyła jedna tabletka nospy i przeszlo. Dobrze ze mialam wolne to moglam sobie pozwolić na nicnierobienie 🤫

Miłego dzionka 🌞 u nas o poranku czuć juz jesien...

Agi96, Kompotlinka lubią tę wiadomość

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne <3
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kompotlinka możecie się starać w tym cyklu czy nie? Bo czytałam na forum że nawet kobiety zachodziły w ciąży w cyklu po laparoskopii

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:

Problem:
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Kompotinka super ✊️ juz w kolejnym cyklu wracasz do gry ? ❤️💪

Agi - w zeszłym cyklu mialam ta droznosc , usg, z użyciem pianki Elle cos tam 🫢 w każdym razie w dzien droznosci nie moglismy ale kolejnego dnia juz tak,po zabiegu mialam stosowac probiotyki dopochwowe, plamiłam 3 dni, brzuch bolal tylko tego dnia.
    Co do pms ja tez go nie mialam jak brałam castangus, teraz mam przerwę i mam nadzieje ze nie wystrzeli mi prolaktyna w kosmos.

Umówiłam sie na monitoring w tym cyklu, zobaczymy czy testy lh i temp pokrywa sie z usg, jeszcze tego mi brakuje w diagnostyce 🙈

Tymczasem ta @ zmiotla mnie w poniedziałek z planszy, bylam tak slaba jak dawno nie, brzuch bolal ale wystarczyła jedna tabletka nospy i przeszlo. Dobrze ze mialam wolne to moglam sobie pozwolić na nicnierobienie 🤫

Miłego dzionka 🌞 u nas o poranku czuć juz jesien...

Ciekawe co mi powiedzą, pewnie w takim razie też będzie zgoda, oby były drożne lub udało się udrożnić 🥹
    No jednak ta prolaktyna potrafi namieszać!
    U mnie też czuć jesień, szkoda, kiedyś to i wrzesień potrafił być piękny i ciepły. Dla Ciebie również miłego dzionka☺️🌸

Kasiooola lubi tę wiadomość

30 🙋🏽‍♀️ 34 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 7-9 dpo ✅
    Łagodna IO
    Homocysteina ✅
    SHBG ⬇️
    Testosteron ⬆️
    Prolaktyna⬆️ -dostinex
    AMH 6,58 -PCOS

On:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Super że jesteś już po i wszystko w porządku wyszło 😊
    I fajnie że miałaś zabieg w 1 dzień i od razu wyszłaś ze szpitala bo w mojej sytuacji nawet 4/5 dni mogę być w szpitalu 🫣🫣
    O! Dlaczego tak długo? Mi te kilka godzin już ciężko było wyleżeć w łóżku. 🤭

EDIT: Ten cykl odpuszczamy, żeby wszystko się dobrze zagoiło. Mam iść na kontrolę w kolejnym cyklu przed owulacją i wtedy decyzja czy dostajemy zielone światło. Mam nadzieję, że będziemy mogli działać. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 09:33

Agi96 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩

👦
    08.26 OAT ❌️
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    O! Dlaczego tak długo? Mi te kilka godzin już ciężko było wyleżeć w łóżku. 🤭
    No właśnie chyba co szpital to inaczej, pewnie żeby im koszty się zwróciły albo coś, 1 dzień to cały dzień badania, drugi dzień zabieg chociaż też gościu mówił że albo 2 albo 3 dzień zabieg więc mam nadzieję że nie będę daremnie siedziała i czekała na Bóg wie co no i że to będzie sobota i niedziela to pewnie wypisów nie będzie i cały weekend będę koczować ale mam nadzieję że jednak szybko wypiszą

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:

Problem:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    No właśnie chyba co szpital to inaczej, pewnie żeby im koszty się zwróciły albo coś, 1 dzień to cały dzień badania, drugi dzień zabieg chociaż też gościu mówił że albo 2 albo 3 dzień zabieg więc mam nadzieję że nie będę daremnie siedziała i czekała na Bóg wie co no i że to będzie sobota i niedziela to pewnie wypisów nie będzie i cały weekend będę koczować ale mam nadzieję że jednak szybko wypiszą
    O kurczę, no to życzę Ci żeby ten czas mimo wszystko w miarę szybko zleciał. 🤞 Dobra książka/serial i będzie git. 😉

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩

👦
    08.26 OAT ❌️
‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ