Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - w cyklu, w którym robiona była drożność spokojnie nie odkładacie starań. Tym bardziej, że drożność robią kilka dni przed owulacją ☺️ lekarka mówiła, że 3 pierwsze cykle po drożności dają najwięcej szans. U nas pykło właśnie w 3 cyklu po drożności.

Ja mam już nowe wyniki krwi - przekroczone żelazo i insulina dziwnie niska, homocysteinę w mieście robi tylko 1 punkt oddalony ode mnie jakieś 40 min, więc muszę jechać dorobić to badanie.
    D3 poszła mi w górę, tak samo ferrytyna.

3-C95-B8-C1-E70-A-4-F48-8-B62-944-B57-B7-BFE1.jpg

Kompotlinka, Agi96, Kasiooola lubią tę wiadomość

Start starań luty 2025 🍓

7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
    USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
    sierpień 2026 poronienie chybione 👼

AMH luty 2026 - 0,56
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
    TSH lipiec 2026 - 2,10
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładna ferrytyna 😊

Reja13 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to samo chciałam napisać. Super ferrytyna!

U mnie jest 18... Testuję już drugie żelazo na receptę i nie widzę, żeby było lepsze. Wizyty na tronie co 3-4. Mam wrażenie, że zupełnie wyłączyło mi układ pokarmowy. Znam absolutnie wszystkie domowe sposoby na to, bo kiedyś miałam duże problemy z zaparciami, więc pod względem diety już naprawdę nic nie wyczaruję. Kiedyś ratowała mnie szklanka wody od kiszonych ogórków. Teraz nawet to nie pomaga. Idę dziś po laktuloze i chyba odstawię to żelazo w cholerę, bo czuję się jak słoń. Jem normalnie i nie wydalam nic, bo nie mam takiej potrzeby.

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jeśli chodzi o zaparcia odkryłam kiwi, na mnie działa rewelacyjnie jak już mi Ozempic zafunduje huśtawkę 😅

Morgo lubi tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Seabird Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Właśnie to samo chciałam napisać. Super ferrytyna!

U mnie jest 18... Testuję już drugie żelazo na receptę i nie widzę, żeby było lepsze. Wizyty na tronie co 3-4. Mam wrażenie, że zupełnie wyłączyło mi układ pokarmowy. Znam absolutnie wszystkie domowe sposoby na to, bo kiedyś miałam duże problemy z zaparciami, więc pod względem diety już naprawdę nic nie wyczaruję. Kiedyś ratowała mnie szklanka wody od kiszonych ogórków. Teraz nawet to nie pomaga. Idę dziś po laktuloze i chyba odstawię to żelazo w cholerę, bo czuję się jak słoń. Jem normalnie i nie wydalam nic, bo nie mam takiej potrzeby.

A w jakich porach bierzesz żelazo? Ja od niedawna biorę na noc (dwie godziny po ostatnim posiłku) i co drugi dzień, jest lepiej. Jak brałam żelazo w ciągu dnia i codziennie to miałam tak jak Ty - wyłączone trawienie plus ogromny ból brzucha i wzdęcia 🥴

maranta lubi tę wiadomość

32👩🏼
    ⏳Starania od 03.2025
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
    Hormony ✅ Tarczyca ✅
    Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
    Endometrioza II/III stopnia 🔴
    HyFoSy 06.26 ✅
    Histeroskopia 🔜 jesień?
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird wrote:
    A w jakich porach bierzesz żelazo? Ja od niedawna biorę na noc (dwie godziny po ostatnim posiłku) i co drugi dzień, jest lepiej. Jak brałam żelazo w ciągu dnia i codziennie to miałam tak jak Ty - wyłączone trawienie plus ogromny ból brzucha i wzdęcia 🥴

Sorbifer brałam na noc przed snem, raz dziennie. Teraz mam Feroplex i biorę 3 fiolki dziennie. Jest z tym gimnastyka, bo dochodzi jeszcze euthyrox i magnez, a to towarzystwo się ze sobą nie lubi. Brakuje mi doby :)
    Euthyrox o 6 rano. Feroplex około 9, 14 i 22. O 18 magnez. Z kawą się już pożegnałam, bo nie mieści mi się w grafiku 😆

Edit: może ten euthyrox przesunę na 4/5 rano. To w sumie kwestia budzika, chwila moment i można kontynuować spanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 13:22

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy - mężowi w beztlenowym wyhodowali E.coli 🤡 Na szczęście nie ma Klebsielli. Wyśle wynik i czekamy na dalsze postępowanie...

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

• Agi96 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    U nas ciąg dalszy - mężowi w beztlenowym wyhodowali E.coli 🤡 Na szczęście nie ma Klebsielli. Wyśle wynik i czekamy na dalsze postępowanie...

Ja pierdziu, oby się udało możliwie szybko wszystko ogarnąć, dobrze że jesteście pod taką dobrą opieką ✊🏼

30 🙋🏽‍♀️ 34 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 7-9 dpo ✅
    Łagodna IO
    Homocysteina ✅
    SHBG ⬇️
    Testosteron ⬆️
    Prolaktyna⬆️ -dostinex
    AMH 6,58 -PCOS

On:
    Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Ja pierdziu, oby się udało możliwie szybko wszystko ogarnąć, dobrze że jesteście pod taką dobrą opieką ✊🏼
    Jeszcze czekam na swój beztlenowy 😅

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

• Remedios Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Sorbifer brałam na noc przed snem, raz dziennie. Teraz mam Feroplex i biorę 3 fiolki dziennie. Jest z tym gimnastyka, bo dochodzi jeszcze euthyrox i magnez, a to towarzystwo się ze sobą nie lubi. Brakuje mi doby :)
    Euthyrox o 6 rano. Feroplex około 9, 14 i 22. O 18 magnez. Z kawą się już pożegnałam, bo nie mieści mi się w grafiku 😆

Edit: może ten euthyrox przesunę na 4/5 rano. To w sumie kwestia budzika, chwila moment i można kontynuować spanie.

Ojej to strasznie dużo tego bierzesz 😮 zasnęłabyś po takim budziku o 4? Bo ja to bym nie zmrużyła oczu 😀

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG i wszystko jest ok, w ten weekend już owulacja. Lekarka podeszła do tematu bardzo profesjonalnie z dokładnym wywiadem. Przez przypadki zawałów i zakrzepicy od strony taty mam zlecenie zrobienia testu na trombofilię, homocysteinę ja + mąż, białko s i c oraz antytrombinę III.

Glukozę i insulinę mam do powtórzenia za jakiś czas.

Pochwaliła moje suple i po wyniku homocysteiny zdecyduje czy dołożyć coś jeszcze.

kindzaaaa, Remedios, Agi96, Lady A., maranta, askowe, Seabird, _Dysia_ lubią tę wiadomość

Start starań luty 2025 🍓

7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
    USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
    sierpień 2026 poronienie chybione 👼

AMH luty 2026 - 0,56
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
    TSH lipiec 2026 - 2,10
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ojej to strasznie dużo tego bierzesz 😮 zasnęłabyś po takim budziku o 4? Bo ja to bym nie zmrużyła oczu 😀
    Bez problemu :) ale ja jestem śpioch w godzinach 22-6 rano. Przytulam się tylko i odpływam 😀

Trochę już to żelazo suplementuję, więc sprawdzę niebawem ferrytyne, czy cokolwiek drgnelo. Magnezu nie mogę odstawić, bo zaczęły mnie łapać nocą skurcze w łydkach. Nigdy tego nie miałam.

Dziewczyny, czy wy też czujecie rano jesień w powietrzu?

Pierwsze ⏸️ kwiecień '26
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Bez problemu :) ale ja jestem śpioch w godzinach 22-6 rano. Przytulam się tylko i odpływam 😀

Trochę już to żelazo suplementuję, więc sprawdzę niebawem ferrytyne, czy cokolwiek drgnelo. Magnezu nie mogę odstawić, bo zaczęły mnie łapać nocą skurcze w łydkach. Nigdy tego nie miałam.

A myślałaś żeby dodać flordix? Tylko nie wiem czy jest wskazany dla kobiet w ciąży 🤔 pamiętaj żeby odstęp nabiału a żelaza był min 2h tak samo kawy, można dorzucić do każdego dania pestki dyni, buraczki, kasza gryczana/ jaglana itp

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Seabird Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:

Tak ❤ Ja czuję i bardzo mi to poprawia humor 😅 Nie funkcjonuję w upałach, więc teraz dopiero odżywam po czerwcu i lipcu. Kocham jesień 🍂 dzisiaj sadziłam wrzosy do donicy przed domem.

U mnie 1 dc i jest to bardzo nietypowy start @ - prawie bezbolesny, bez nerwów i płaczu 😮 może jutro ból się rozkręci, jeśli nie to szok i niedowierzanie, czy Fertistim mógł aż tak pomoc w PMS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 21:52

32👩🏼
    ⏳Starania od 03.2025
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
    Hormony ✅ Tarczyca ✅
    Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
    Endometrioza II/III stopnia 🔴
    HyFoSy 06.26 ✅
    Histeroskopia 🔜 jesień?
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird wrote:
    Tak ❤ Ja czuję i bardzo mi to poprawia humor 😅 Nie funkcjonuję w upałach, więc teraz dopiero odżywam po czerwcu i lipcu. Kocham jesień 🍂 dzisiaj sadziłam wrzosy do donicy przed domem.

U mnie 1 dc i jest to bardzo nietypowy start @ - prawie bezbolesny, bez nerwów i płaczu 😮 może jutro ból się rozkręci, jeśli nie to szok i niedowierzanie, czy Fertistim mógł aż tak pomoc w PMS?
    Seabird mi bardzo pomógł, miałam bardzo bolesne piersi przed, a teraz w czasie stosowania zupełnie tego bólu nie czuję.

Dostaliśmy z mężem antybiotyki. Ja nawet dwa.
    Morgo - mogę zadać pytanie priv?

Seabird lubi tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ⚖️ -10.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

• KarolinaJ0702 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Dziewczyny - w cyklu, w którym robiona była drożność spokojnie nie odkładacie starań. Tym bardziej, że drożność robią kilka dni przed owulacją ☺️ lekarka mówiła, że 3 pierwsze cykle po drożności dają najwięcej szans. U nas pykło właśnie w 3 cyklu po drożności.

Ja mam już nowe wyniki krwi - przekroczone żelazo i insulina dziwnie niska, homocysteinę w mieście robi tylko 1 punkt oddalony ode mnie jakieś 40 min, więc muszę jechać dorobić to badanie.
    D3 poszła mi w górę, tak samo ferrytyna.

3-C95-B8-C1-E70-A-4-F48-8-B62-944-B57-B7-BFE1.jpg
    Ja zaszłam w 1 cyklu po( nie w tym samym co była drożnośc tylko1 po) czy to miało jakoś wpływ? Niewiem, nie dowiem się bo i tak miałam drożne ale tak wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 22:43

preg.png
    👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży

Morfologia nasienia 5%
    Drożność jajowodów 👍
    AMH 2.91
    25cs
    15.07.26 ⏸️
    05.08.26 7+0 9mm 🫐z ❤️
    13.08.26 8+1 15mm misia Haribo🧸
‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ