Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny - w cyklu, w którym robiona była drożność spokojnie nie odkładacie starań. Tym bardziej, że drożność robią kilka dni przed owulacją ☺️ lekarka mówiła, że 3 pierwsze cykle po drożności dają najwięcej szans. U nas pykło właśnie w 3 cyklu po drożności.
Ja mam już nowe wyniki krwi - przekroczone żelazo i insulina dziwnie niska, homocysteinę w mieście robi tylko 1 punkt oddalony ode mnie jakieś 40 min, więc muszę jechać dorobić to badanie.
D3 poszła mi w górę, tak samo ferrytyna.
Kompotlinka, Agi96, Kasiooola lubią tę wiadomość
Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Właśnie to samo chciałam napisać. Super ferrytyna!
U mnie jest 18... Testuję już drugie żelazo na receptę i nie widzę, żeby było lepsze. Wizyty na tronie co 3-4. Mam wrażenie, że zupełnie wyłączyło mi układ pokarmowy. Znam absolutnie wszystkie domowe sposoby na to, bo kiedyś miałam duże problemy z zaparciami, więc pod względem diety już naprawdę nic nie wyczaruję. Kiedyś ratowała mnie szklanka wody od kiszonych ogórków. Teraz nawet to nie pomaga. Idę dziś po laktuloze i chyba odstawię to żelazo w cholerę, bo czuję się jak słoń. Jem normalnie i nie wydalam nic, bo nie mam takiej potrzeby.Pierwsze ⏸️ kwiecień '26 -
Ja ostatnio jeśli chodzi o zaparcia odkryłam kiwi, na mnie działa rewelacyjnie jak już mi Ozempic zafunduje huśtawkę 😅
Morgo lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
⚖️ -10.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
maranta wrote:Właśnie to samo chciałam napisać. Super ferrytyna!
U mnie jest 18... Testuję już drugie żelazo na receptę i nie widzę, żeby było lepsze. Wizyty na tronie co 3-4. Mam wrażenie, że zupełnie wyłączyło mi układ pokarmowy. Znam absolutnie wszystkie domowe sposoby na to, bo kiedyś miałam duże problemy z zaparciami, więc pod względem diety już naprawdę nic nie wyczaruję. Kiedyś ratowała mnie szklanka wody od kiszonych ogórków. Teraz nawet to nie pomaga. Idę dziś po laktuloze i chyba odstawię to żelazo w cholerę, bo czuję się jak słoń. Jem normalnie i nie wydalam nic, bo nie mam takiej potrzeby.
A w jakich porach bierzesz żelazo? Ja od niedawna biorę na noc (dwie godziny po ostatnim posiłku) i co drugi dzień, jest lepiej. Jak brałam żelazo w ciągu dnia i codziennie to miałam tak jak Ty - wyłączone trawienie plus ogromny ból brzucha i wzdęcia 🥴
maranta lubi tę wiadomość
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Seabird wrote:A w jakich porach bierzesz żelazo? Ja od niedawna biorę na noc (dwie godziny po ostatnim posiłku) i co drugi dzień, jest lepiej. Jak brałam żelazo w ciągu dnia i codziennie to miałam tak jak Ty - wyłączone trawienie plus ogromny ból brzucha i wzdęcia 🥴
Sorbifer brałam na noc przed snem, raz dziennie. Teraz mam Feroplex i biorę 3 fiolki dziennie. Jest z tym gimnastyka, bo dochodzi jeszcze euthyrox i magnez, a to towarzystwo się ze sobą nie lubi. Brakuje mi doby
Euthyrox o 6 rano. Feroplex około 9, 14 i 22. O 18 magnez. Z kawą się już pożegnałam, bo nie mieści mi się w grafiku 😆
Edit: może ten euthyrox przesunę na 4/5 rano. To w sumie kwestia budzika, chwila moment i można kontynuować spanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 13:22
Pierwsze ⏸️ kwiecień '26 -
U nas ciąg dalszy - mężowi w beztlenowym wyhodowali E.coli 🤡 Na szczęście nie ma Klebsielli. Wyśle wynik i czekamy na dalsze postępowanie...👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -10.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A. wrote:U nas ciąg dalszy - mężowi w beztlenowym wyhodowali E.coli 🤡 Na szczęście nie ma Klebsielli. Wyśle wynik i czekamy na dalsze postępowanie...
Ja pierdziu, oby się udało możliwie szybko wszystko ogarnąć, dobrze że jesteście pod taką dobrą opieką ✊🏼30 🙋🏽♀️ 34 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 7-9 dpo ✅
Łagodna IO
Homocysteina ✅
SHBG ⬇️
Testosteron ⬆️
Prolaktyna⬆️ -dostinex
AMH 6,58 -PCOS
On:
Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅ -
Jeszcze czekam na swój beztlenowy 😅Agi96 wrote:Ja pierdziu, oby się udało możliwie szybko wszystko ogarnąć, dobrze że jesteście pod taką dobrą opieką ✊🏼👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -10.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
maranta wrote:Sorbifer brałam na noc przed snem, raz dziennie. Teraz mam Feroplex i biorę 3 fiolki dziennie. Jest z tym gimnastyka, bo dochodzi jeszcze euthyrox i magnez, a to towarzystwo się ze sobą nie lubi. Brakuje mi doby

Euthyrox o 6 rano. Feroplex około 9, 14 i 22. O 18 magnez. Z kawą się już pożegnałam, bo nie mieści mi się w grafiku 😆
Edit: może ten euthyrox przesunę na 4/5 rano. To w sumie kwestia budzika, chwila moment i można kontynuować spanie.
Ojej to strasznie dużo tego bierzesz 😮 zasnęłabyś po takim budziku o 4? Bo ja to bym nie zmrużyła oczu 😀
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Jestem po USG i wszystko jest ok, w ten weekend już owulacja. Lekarka podeszła do tematu bardzo profesjonalnie z dokładnym wywiadem. Przez przypadki zawałów i zakrzepicy od strony taty mam zlecenie zrobienia testu na trombofilię, homocysteinę ja + mąż, białko s i c oraz antytrombinę III.
Glukozę i insulinę mam do powtórzenia za jakiś czas.
Pochwaliła moje suple i po wyniku homocysteiny zdecyduje czy dołożyć coś jeszcze.
kindzaaaa, Remedios, Agi96, Lady A., maranta, askowe, Seabird, _Dysia_ lubią tę wiadomość
Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Bez problemuRemedios wrote:Ojej to strasznie dużo tego bierzesz 😮 zasnęłabyś po takim budziku o 4? Bo ja to bym nie zmrużyła oczu 😀
ale ja jestem śpioch w godzinach 22-6 rano. Przytulam się tylko i odpływam 😀
Trochę już to żelazo suplementuję, więc sprawdzę niebawem ferrytyne, czy cokolwiek drgnelo. Magnezu nie mogę odstawić, bo zaczęły mnie łapać nocą skurcze w łydkach. Nigdy tego nie miałam.
Dziewczyny, czy wy też czujecie rano jesień w powietrzu?Pierwsze ⏸️ kwiecień '26 -
A myślałaś żeby dodać flordix? Tylko nie wiem czy jest wskazany dla kobiet w ciąży 🤔 pamiętaj żeby odstęp nabiału a żelaza był min 2h tak samo kawy, można dorzucić do każdego dania pestki dyni, buraczki, kasza gryczana/ jaglana itpmaranta wrote:Bez problemu
ale ja jestem śpioch w godzinach 22-6 rano. Przytulam się tylko i odpływam 😀
Trochę już to żelazo suplementuję, więc sprawdzę niebawem ferrytyne, czy cokolwiek drgnelo. Magnezu nie mogę odstawić, bo zaczęły mnie łapać nocą skurcze w łydkach. Nigdy tego nie miałam.
Dziewczyny, czy wy też czujecie rano jesień w powietrzu?👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 laparoskopia sierpień 2026
Problem:
Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
maranta wrote:Dziewczyny, czy wy też czujecie rano jesień w powietrzu?
Tak ❤ Ja czuję i bardzo mi to poprawia humor 😅 Nie funkcjonuję w upałach, więc teraz dopiero odżywam po czerwcu i lipcu. Kocham jesień 🍂 dzisiaj sadziłam wrzosy do donicy przed domem.
U mnie 1 dc i jest to bardzo nietypowy start @ - prawie bezbolesny, bez nerwów i płaczu 😮 może jutro ból się rozkręci, jeśli nie to szok i niedowierzanie, czy Fertistim mógł aż tak pomoc w PMS?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 21:52
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Seabird mi bardzo pomógł, miałam bardzo bolesne piersi przed, a teraz w czasie stosowania zupełnie tego bólu nie czuję.Seabird wrote:Tak ❤ Ja czuję i bardzo mi to poprawia humor 😅 Nie funkcjonuję w upałach, więc teraz dopiero odżywam po czerwcu i lipcu. Kocham jesień 🍂 dzisiaj sadziłam wrzosy do donicy przed domem.
U mnie 1 dc i jest to bardzo nietypowy start @ - prawie bezbolesny, bez nerwów i płaczu 😮 może jutro ból się rozkręci, jeśli nie to szok i niedowierzanie, czy Fertistim mógł aż tak pomoc w PMS?
Dostaliśmy z mężem antybiotyki. Ja nawet dwa.
Morgo - mogę zadać pytanie priv?
Seabird lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -10.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Ja zaszłam w 1 cyklu po( nie w tym samym co była drożnośc tylko1 po) czy to miało jakoś wpływ? Niewiem, nie dowiem się bo i tak miałam drożne ale tak wyszłoReja13 wrote:Dziewczyny - w cyklu, w którym robiona była drożność spokojnie nie odkładacie starań. Tym bardziej, że drożność robią kilka dni przed owulacją ☺️ lekarka mówiła, że 3 pierwsze cykle po drożności dają najwięcej szans. U nas pykło właśnie w 3 cyklu po drożności.
Ja mam już nowe wyniki krwi - przekroczone żelazo i insulina dziwnie niska, homocysteinę w mieście robi tylko 1 punkt oddalony ode mnie jakieś 40 min, więc muszę jechać dorobić to badanie.
D3 poszła mi w górę, tak samo ferrytyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 22:43
-