Mona_Mona wrote:
Cześć dziewczyny 😊 chwilkę mnie nie było , sporo czasu potrzebowałam po ostatnim cyklu by dojść do siebie. Dziś mam 4 d.c i od wczoraj rozpoczęłam procedurę invitro. Mam dość silny lęk przed tym wszystkim...ale nie widze już innego wyjścia po tych miesiącach starań. Lekarze mówią, że nie ma na co czekać. Na razie do przyszłego czwartku robię zastrzyki, później USG i decyzja czy dalej zastrzyki czy dość . Wstępnie punkcja zaplanowana na 28 kwietnia. Z jednej strony ogromnie się cieszę a z drugiej boję o to wszystko.
Latam jeszcze do dentystów porządek zrobić z zębami by wykluczyć jakiekolwiek stany zapalne w organizmie przy transferze.
Może macie jakieś rady jak zadbać o organizm by był najlepiej przygotowany na przyjęcie zarodka ? Myślałam żeby zacząć probiotyki zażywać.
Myślę że najlepiej to teraz zadbać o swój komfort psychiczny. Zrobiłaś już naprawdę wiele przez ostatnie miesiące. Z probiotyków polecam Omnibiotic Flora Plus.
Też mam zaburzenia lękowe i stymulacja do punkcji była dla mnie czasem pełnym napięcia, budziłam się codziennie o 4-5 rano z nadmiaru kortyzolu. Możliwe że częściowo sama stymulacja tak na mnie działała 🫣. Tak czy inaczej nie był to lekki czas. Potem były inne emocje, ale chociaż ten stres, nakręcenie, pobudki ustąpiły. Czułam się przeciążona poznawczo także ograniczałam robienie rzeczy wymagających pomyslunku typu obiad, zakupy, planowanie spotkań itd. Chodziłam na spacery i dużo lezalam na macie do akupresury.
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu