Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ile już się staracie i macie jakieś podejrzenie dlaczego nie udaje się? Bo po stopce nic nie wiem, jedynie pamiętam że jeden jajowód niedrożny.Murena96 wrote:Bije się z myślami... Czy czekać na wizytę w poradni na Polnej do października czy iść już teraz i próbować zakwalifikować się do programu invitro
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 Maj HSG
🔜 laparoskopia
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Staramy się od marca 2025.
Ja mam hormony w normie, podczas drożności jeden jajowód udrożniony a drugi nie.
Do tego mąż średnie wyniki nasienia:
Żywych plemników 50%
O prawidłowej budowie 1%
I tak cały czas bije się z myślami czy czekać do października i spróbować na Polnej może od inseminacji czy iść już w in vitro. -
Murena w klinice mogą też zaproponować wam inne opcje niż tylko invitro. Kto wie czy od razu was zakwalifikują nawet, może zaproponują na początek inseminacje? Może warto, szczególnie jeśli z tego co rozumiem to na wizytę na Polnej musicie długo czekać? Ja szczerze powiem, że mi perspektywa invitro mocno pomaga, w sensie takim że wreszcie czuję, że mam w tej walce jakieś wymierne szanse ☺️ u nas jest też czynnik męski, pogarszający się mimo zmiany stylu życia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność.Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌
IVF soon 🤞 -
Remedios wrote:Murena w klinice mogą też zaproponować wam inne opcje niż tylko invitro. Kto wie czy od razu was zakwalifikują nawet, może zaproponują na początek inseminacje? Może warto, szczególnie jeśli z tego co rozumiem to na wizytę na Polnej musicie długo czekać? Ja szczerze powiem, że mi perspektywa invitro mocno pomaga, w sensie takim że wreszcie czuję, że mam w tej walce jakieś wymierne szanse ☺️ u nas jest też czynnik męski, pogarszający się mimo zmiany stylu życia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność.
Tak, na wizytę na Polnej musimy czekać aż do października. Mąż jest za tym żebyśmy poszli już teraz i spróbowali się zakwalifikować.
Właśnie co do inseminacji to też mam mętlik w głowie, który mi narobil lekarz w klinice gyncentrum jak byliśmy z wynikami meza. Powiedział że jeżeli oba jajowody będą niedrożne i nawet jeśli uda się jeden udrożnić to tylko on vitro po niedrożność zazwyczaj nawraca.
Nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia jego opinii ale może dlatego że nie znam przyczyny niedrożności -
U nas niedługo ja 36, a mąż 39.
Poznaliśmy się, gdy miałam 29 lat i powoli wiliśmy sobie pierwsze gniazdko, pies, organizacja ślubu i człowiek sobie wszystko na osi czasu zaplanował 😀 budowa domu, przeprowadzka, żadne wyniki badań nie wskazują na problemy 🤔 chyba ktoś testuje naszą cierpliwość
Będąc na porodówce u bratowej nie było w 8-osobowej sali żadnej dziewczyny przed 30., nawet 42 i pierwsze dziecko 🩷
Agi96, Remedios, Kasiooola, Lady A., Kompotlinka lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
Luty 2026 po badaniu nasienia
liczba plemników 228 mln
ruch całkowity 165 mln
komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
morfologia 2% (norma od 4%)
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 10,69
Estradiol 2dc - 14
Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH luty 2026 - 0,56
FSH 2dc - 6,13
LH 2dc - 2,47 -
Reja - a mieliście jakąś szerszą diagnostykę u męża u androloga? Posiewy, USG, hormony? Te 2% morfo nie jest tragiczne, ale jakiś problem pokazuje i może dawać wydłużone starania. U Ciebie być może też można jeszcze poprawić wyniki tarczycowe jeśli te ze stopki są najświeższe. To takie moje luźne myśli.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Reja - a mieliście jakąś szerszą diagnostykę u męża u androloga? Posiewy, USG, hormony? Te 2% morfo nie jest tragiczne, ale jakiś problem pokazuje i może dawać wydłużone starania. U Ciebie być może też można jeszcze poprawić wyniki tarczycowe jeśli te ze stopki są najświeższe. To takie moje luźne myśli.
W Klinice Niepłodności właśnie zerknęli na wszystko, mężowi rozszerzone badania nasienia zapisali, a ja myślę czy nie zrobić przeciwciał p. plemnikowych. Zalecili 3 miesiące starań naturalnych po drożności. Tarczyca na USG sobie świetnie radzi, więc Euthyrox włączyli mi tylko podczas starań.
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
Luty 2026 po badaniu nasienia
liczba plemników 228 mln
ruch całkowity 165 mln
komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
morfologia 2% (norma od 4%)
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 10,69
Estradiol 2dc - 14
Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH luty 2026 - 0,56
FSH 2dc - 6,13
LH 2dc - 2,47 -