Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Bije się z myślami... Czy czekać na wizytę w poradni na Polnej do października czy iść już teraz i próbować zakwalifikować się do programu invitro
    A ile już się staracie i macie jakieś podejrzenie dlaczego nie udaje się? Bo po stopce nic nie wiem, jedynie pamiętam że jeden jajowód niedrożny.

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 Maj HSG
    🔜 laparoskopia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od marca 2025.
    Ja mam hormony w normie, podczas drożności jeden jajowód udrożniony a drugi nie.
    Do tego mąż średnie wyniki nasienia:
    Żywych plemników 50%
    O prawidłowej budowie 1%

I tak cały czas bije się z myślami czy czekać do października i spróbować na Polnej może od inseminacji czy iść już w in vitro.

• Remedios Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena w klinice mogą też zaproponować wam inne opcje niż tylko invitro. Kto wie czy od razu was zakwalifikują nawet, może zaproponują na początek inseminacje? Może warto, szczególnie jeśli z tego co rozumiem to na wizytę na Polnej musicie długo czekać? Ja szczerze powiem, że mi perspektywa invitro mocno pomaga, w sensie takim że wreszcie czuję, że mam w tej walce jakieś wymierne szanse ☺️ u nas jest też czynnik męski, pogarszający się mimo zmiany stylu życia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność.

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Murena w klinice mogą też zaproponować wam inne opcje niż tylko invitro. Kto wie czy od razu was zakwalifikują nawet, może zaproponują na początek inseminacje? Może warto, szczególnie jeśli z tego co rozumiem to na wizytę na Polnej musicie długo czekać? Ja szczerze powiem, że mi perspektywa invitro mocno pomaga, w sensie takim że wreszcie czuję, że mam w tej walce jakieś wymierne szanse ☺️ u nas jest też czynnik męski, pogarszający się mimo zmiany stylu życia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność.

Tak, na wizytę na Polnej musimy czekać aż do października. Mąż jest za tym żebyśmy poszli już teraz i spróbowali się zakwalifikować.
    Właśnie co do inseminacji to też mam mętlik w głowie, który mi narobil lekarz w klinice gyncentrum jak byliśmy z wynikami meza. Powiedział że jeżeli oba jajowody będą niedrożne i nawet jeśli uda się jeden udrożnić to tylko on vitro po niedrożność zazwyczaj nawraca.
    Nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia jego opinii ale może dlatego że nie znam przyczyny niedrożności

• Reja13 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedługo ja 36, a mąż 39.
    Poznaliśmy się, gdy miałam 29 lat i powoli wiliśmy sobie pierwsze gniazdko, pies, organizacja ślubu i człowiek sobie wszystko na osi czasu zaplanował 😀 budowa domu, przeprowadzka, żadne wyniki badań nie wskazują na problemy 🤔 chyba ktoś testuje naszą cierpliwość

Będąc na porodówce u bratowej nie było w 8-osobowej sali żadnej dziewczyny przed 30., nawet 42 i pierwsze dziecko 🩷

Agi96, Remedios, Kasiooola, Lady A., Kompotlinka lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 2dc - 14
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH 2dc - 6,13
    LH 2dc - 2,47
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja - a mieliście jakąś szerszą diagnostykę u męża u androloga? Posiewy, USG, hormony? Te 2% morfo nie jest tragiczne, ale jakiś problem pokazuje i może dawać wydłużone starania. U Ciebie być może też można jeszcze poprawić wyniki tarczycowe jeśli te ze stopki są najświeższe. To takie moje luźne myśli.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Reja - a mieliście jakąś szerszą diagnostykę u męża u androloga? Posiewy, USG, hormony? Te 2% morfo nie jest tragiczne, ale jakiś problem pokazuje i może dawać wydłużone starania. U Ciebie być może też można jeszcze poprawić wyniki tarczycowe jeśli te ze stopki są najświeższe. To takie moje luźne myśli.

W Klinice Niepłodności właśnie zerknęli na wszystko, mężowi rozszerzone badania nasienia zapisali, a ja myślę czy nie zrobić przeciwciał p. plemnikowych. Zalecili 3 miesiące starań naturalnych po drożności. Tarczyca na USG sobie świetnie radzi, więc Euthyrox włączyli mi tylko podczas starań.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 2dc - 14
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH 2dc - 6,13
    LH 2dc - 2,47
‹‹ 78 79 80 81 82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ